Математически турнири - 15

• 101 016
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Благодаря!
Просто невероятно, как всички деца /38 бр./ са с по 7 т. на 1-ва задача и с по нито една на 2-ра и трета?! newsm78

Това просто не може да е окончателният протокол! Най-вероятно поредният некадърник е копирал първи ред от таблицата и не си е догледал работата  ooooh!

# 391
Просто невероятно, как всички деца /38 бр./ са с по 7 т. на 1-ва задача и с по нито една на 2-ра и трета?! newsm78

Страшен куриоз! Даже има 2 деца, които не са решили и 1-ва задача...
Най-вероятно са я решили, но не съгласно указанията на СБМ....

# 392
извинявайте, но аз не мога да разбера какво има в този линк? регионални инспекторати, но не виждам никакаво класиране и за кой град е точно?

# 393
Има резултати и за София вече на сайта на РИО: http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2012/04/18/za_saita_mat_2012.xls .
Девойката е много разочарована, че са и дали само 4 точки за втора задача при верен отговор  ooooh!.

# 394

Kodbg, моля за нова табличка     newsm20

P.S. Виждам едно име високо, високо, май теб трябва да поздравим, браво на детето!

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 08:16 от mameva

# 395
  • София

Много благодаря!  Hug

# 396
# 397
Интересно...! Моят син има цели 9 точки по-малко от очакваното... гледах критериите за оценяване и сме смятали точките въз основа на обявеното от оценителите... какво не им е харесало, не ми е ясно  newsm78
По първа задача няма никакво разминаване с техните междинни и крайно решения, а има само 2 точки... умът ми не го побира... Добре, че тази година не ни е важно (5-ти клас), но ако беше, щях сигурно голяма врява да вдигна  #2gunfire

# 398
Интересно...! Моят син има цели 9 точки по-малко от очакваното... гледах критериите за оценяване и сме смятали точките въз основа на обявеното от оценителите... какво не им е харесало, не ми е ясно  newsm78
По първа задача няма никакво разминаване с техните междинни и крайно решения, а има само 2 точки... умът ми не го побира... Добре, че тази година не ни е важно (5-ти клас), но ако беше, щях сигурно голяма врява да вдигна  #2gunfire

Ако оставиш нещата така (въпреки убеждението си, че нещата са гнили) после години наред ще си спомняш за това прецакване и никога повече няма да имаш вяра на проверителите. Детето също ще загуби мотивация. По-добре отидете и си вижте работата за да не остава утаена горчивина.

# 399
То явно и математиката вече не е "точна" наука,  а ние се чудим, че "порязвали"спортистите...

Нещо да се чува за Кенгурото? Извинявайте, че пак питам, но знае ли някой кога се очаква списък?

# 400
Аууу, на 1-ва задача имаме 2 т.  Sad! Голямо разочарование... Така е - който не пише подробно, а решава с 2-3 реда... А инструкциите ми бяха да пише все едно обяснява на по-малката си сестра. Нищо, дано се научи. Най-малкото опитът расте...

# 401
Нещо да се чува за Кенгурото? Извинявайте, че пак питам, но знае ли някой кога се очаква списък?

Чакай официалните резултати през май месец.

# 402
Както се очакваше, общият рейтинг е без сериозни размествания от резултатите на Олимпиадата.
От резултатите се вижда - задачите са били с нормална трудност, 4 максимални резултата е даже повече от необходимото за сериозно състезание с повече от един кръг.
Оценяването, поне спрямо нашия резултат е било изцяло коректно. Детето не е решило нито една задача буквално по критериите за оценка, но задачите му са оценени коректно.
Нищо общо с издънката и нагаждането, което се случи на Пролетните състезания в Плевен. Но то се и очакваше де, това състезание, поне за 4-тите класове е за чест и слава за разлика от ПМС. А и регламента позволява значително по-разумен срок за контестации от смехорията на ПМС.

Таблицата е ъпдейтната. Нещата малко се поусложниха, защото вече имаме 4 резултата, от които трябва да се изберат 3-те по-добри, но мисля, че всичко е отразено коректно.

# 403
  • София
Извинявам се за лаишкия въпрос, Embarassed но може ли някой да ме светне как става това с контестациите на областния кръг? Не намирам нищо в наредбата, пише само за националния кръг... Досега никога не съм се "разправяла", то и не става въпрос да "вдигам градниозен скаднал", но има ли възможност поне да си види работата, да не си мисли, че са го "прецакали"? Че отговорите хубаво е получил, ама нещо явно не са му оценили решенията  Rolling Eyes

# 404
mamamilk, в жълтото поле на класирането има указания за контестации  Simple Smile

kodbg, браво на състезателя   bouquet 100-процентов резултат винаги е по-скоро изключение, дори и при решени задачи. Браво и на другите трима. Нашите резултати от Пловдив май още на се излезли. Моят човек си е решил задачите, но ги е описал невероятно просто  Laughing и не очаквам да има много точки /но пък в шаха, който ни беше основен турнир се представи супер - републикански шампион е и ще ходи живот и здраве  на световно Grinning /. Обаче един от неговите приятели, който сега е в десетката на табличката на kodbg, си реши задачите на областния кръг /това пак в Пловдив/ и от това, което ни каза като решение и опис след състезанието, стискам палци за максимален резултат и сега като му сметнах коеф., предполагам, че той ще е новия водач в рейтинг-табличката.
Не че е важно, просто исках публично да се зарадвам за всички тези умни и чудесни деца   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт