Математически турнири - 15

• 101 084
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Скоростта на течението е 3км. Скоростта на кораба - 43км
За час, салът се е отдалечил от началната точка с 3км по течението, а корабът е изминал 40км с/у течението. Т.е. - разстоянието м/у тях е 43км.

# 511
Днес, в класа на сина ми (5 клас/СМГ) са съобщили резултатите от ВМС. В неговия клас има 5 деца със 75 точки, така че по тази логика предполагам, че за 5-ти клас като цяло в СМГ ще има около 15-20 максимални резултата.

Първите две задачи са били различни от тези в книжката. Първата е била нещо от сорта на: „Колко са простите, трицифрени числа, с произведение на цифрите равно на 35?” За втората не можа да се сети.

# 512
Във Варна в четвъртък ще има резултати, но синът ми също потчи всеки, който е попитал от двата класа (5 клас, МГ), има максимален резултат като него. Шегува се, че от целия град ще има 30-40 деца на първо място Wink (но може и да е така).  Аз не разбирам от математика и не гледам задачите, но се чудя не е ли било ясно за съставителите, че са несъразмерно лесни...

# 513
# 514
# 515
Най-после излязоха резултатите от НОМ -областен кръг и във Варна...
http://www.rio-varna.com/

# 516
# 517
Момичета и тук да питам...
Има ли дете явило се в 125 училище в 104 стая? Интересува ме какво указание дал квесторът за задачи с отговор Г?

Втори клас ли?

# 518
не ... там беше 1 клас и моя, но нищо не каза по темата ...  Crazy

# 519
  • София
не ... там беше 1 клас и моя, но нищо не каза по темата ...  Crazy
Не само първи!
Но така или иначе без значение от кой клас са децата, които са били там, въпросът е принципно какви инструкции са дадени за буква Г.

# 520
В стаите бяха първи и втори клас. Моето дете беше в 105, но деца от класа му бяха в класната ни стая, т.е. 104-та. Утре ще питам майката на едно от децата, разпределени там и пак ще пиша, но моля за насоки, ако не тук, поне на ЛС за да се знае какво точно като информация да се търси от него. 

# 521
  • София
В стаите бяха първи и втори клас. Моето дете беше в 105, но деца от класа му бяха в класната ни стая, т.е. 104-та. Утре ще питам майката на едно от децата, разпределени там и пак ще пиша, но моля за насоки, ако не тук, поне на ЛС за да се знае какво точно като информация да се търси от него. 
Да, така беше Моят е втори и беше в 105
Ваче нарочно не дава насоки (коментирахме го с нея) Тя нарочно просто пита - какви инструкции са дадени за буква Г, точно за да не подведе никого

# 522
  • София
Синът ми се явява в 2-ро на ВМС. За две от задачите, които е решил и е дал верен отговор Г/, не е посочил точният резултат. Попитах го защо - отговори ми , че никой не им е казал, че трябва да се даде и точният отговор. И така две верни задачи - грешни. А и той не е прочел регламента в началото на листа със задачите ...

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 22:54 от *silvia*

# 523
Синът ми се явява в 2-ро на ВМС. За две от задачите, които е решил и е дал верен отговор Г/, не е посочил точният резултат. Попитах го защо - отговори ми , че никой не им е казал, че трябва да се даде и точният отговор. И така две верни задачи - грешни. А и той не е прочел регламента в началото на листа със задачите ...

И ние по същия начин. Даже моят син беше убеден, че не трябва да се пише отговора, който е получил.  Rolling Eyes Има го на черновата, но не са им ги събрали, а си ги донесе вкъщи. И ние сме с две "грешни" с отговор "г". Указания не са им давали, но на листа го пише регламента. Друг път обикновено чете, а и сега имаха достатъчно време, странно защо не го е погледнал. Вече не знам преди състезания какви заръки да давам, или ги разбира грешно или не се сеща за елементарни неща. Определено не е състезателен тип, а ходи само за удоволствие и развлечение. Лошото е, че на СМГ регламента не е съобразен с по-творческите натури и по-заплеснатите..........

# 524
Лошото е, че на СМГ регламента не е съобразен с по-творческите натури и по-заплеснатите..........

Не се притеснявай, точно това са хората с по-добра реализация в живота.

В момента чета коментар за тест на интелигентност на Sternberg, който разглежда 3 групи интелигентност-аналитична, творческа и практическа.
Класическите тестовете за интелигентност "измерват" единствено аналитичния аспект.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 08:25 от mameva

Общи условия

Активация на акаунт