Математически турнири - 15

• 100 883
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
 Аз също се интересувам от регламента на ПМС - Варна. Ще съм благодарна за всякаква информация, линкове и прочее. И понеже детето ми не е в курсовете на МГ, бихте ли обяснили как е правилното описание на решението на задачите, знам, че е важно условие.

# 631
  • Варна
А какво е ПМС? Гугъл изплю едни неща но, не вярвам да имат връзка с темата. Embarassed
Пролетно математическо състезание ли?

# 632
  • Варна
 Ха- ха- ха Преглед на Математическите Знания:)). Щото съм вероятно в ПМС и мозъка ми реагира съответно:)

# 633
Имам темите от 2001 до 2006 г. от прегледа на математическите знания Варна, някой ако иска мога да ги сканирам.  Wink

# 634
  • София
Някой ще ходи ли днес на състезанието в ЧОУ Дружба, което РИО София обяви преди 10-ина дни?
http://www.sofia.drujba.org/index.php/en/7-news/70-sds

30 задачи по математика за 45 минути и 30 задачи по български пак за 45 минути - интересен формат.

ПС - Репортаж:
Преди малко оставих хлапето да се състезава - в потрес съм от базата на това училище. Виждал съм това, онова частно училище... това е нещо съвсем различно, не мога да повярвам, че съм в БГ.

Направих видео тур на у-щето. Наистина е страхотно като база, а и цените не са много високи на фона на частните у-ща. При 80% пък става супер Simple Smile Ако дадат тестовете ще ги качиш ли? Идеята на у-щето ми харесва много - т.е чрез такива състезания те търсят наистина интелигенти деца, а не основната цел да им е събиране на такса.

# 635
  • Варна
Имам темите от 2001 до 2006 г. от прегледа на математическите знания Варна, някой ако иска мога да ги сканирам.  Wink

Аз, моля.    Flutterbouquet

danielpp@mail.bg

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 15:09 от Хексе

# 636

Аз, моля.    Flutterbouquet
Окей, само ако може e-mal?  Grinning

# 637
И аз, ... ако може.  sne@dir.bg

# 638

моля:) myavon@dir.bg

# 639
Нищо по-различно не научихме относно ПМЗ от споделеното тук, за което благодаря Hug. За подробности от рода коя задача с по-колко точки ще е оценена моето чедо забравило да пита.
Т.е. явно по-късно ще обявят регламента, стига да не е като за Прегледа на знанията по информатика-"Всяка задача се проверява чрез тестови примери, като правилното решение носи определен брой точки. Крайният резултат се получава като сбор от получените точки ..." Joy

# 640
  • София
Някой ще ходи ли днес на състезанието в ЧОУ Дружба, което РИО София обяви преди 10-ина дни?
http://www.sofia.drujba.org/index.php/en/7-news/70-sds

30 задачи по математика за 45 минути и 30 задачи по български пак за 45 минути - интересен формат.

ПС - Репортаж:
Преди малко оставих хлапето да се състезава - в потрес съм от базата на това училище. Виждал съм това, онова частно училище... това е нещо съвсем различно, не мога да повярвам, че съм в БГ.

Направих видео тур на у-щето. Наистина е страхотно като база, а и цените не са много високи на фона на частните у-ща. При 80% пък става супер Simple Smile Ако дадат тестовете ще ги качиш ли? Идеята на у-щето ми харесва много - т.е чрез такива състезания те търсят наистина интелигенти деца, а не основната цел да им е събиране на такса.

Е, не е само базата все пак. Надявам се организацията на състезанието да е била нормална, защото съвсем скоро там имаше организиран конкурс по шах, който с чиста съвест мога да нарека голям провал. По обяд децата не бяха започнали още. В три имаха изиграна една партия и поради това, че времето беше напреднало промениха регламента и се мина към директни елиминации. Загубихме там цял ден, а децата бяха страшно разочаровани. Имаше дори шахматни школи, които си изтеглиха децата още преди да са започнали Това е и причината, поради която не заведох сина си днес, въпреки че го бях записала, въпреки обявените парични награди и проявения от сина ми при записването за състезанието ентусиазъм.

Относно училището като цяло - нормално е да търсят умни ученици, които да вдигат нивото. Все пак турският елемент тук е един доста сериозен възпиращ фактор при набиране на ученици.

ПС - Репортаж:

Ако човек си направи труда да разгледа в интернет някои от държавните турски училища няма да бъде толкова впечатлен. Просто има държави, в които децата и образованието са на почит, за разлика от любимата ни РБ.

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 17:15 от Elfi

# 641
Нищо по-различно не научихме относно ПМЗ от споделеното тук, за което благодаря Hug. За подробности от рода коя задача с по-колко точки ще е оценена моето чедо забравило да пита.
Т.е. явно по-късно ще обявят регламента, стига да не е като за Прегледа на знанията по информатика-"Всяка задача се проверява чрез тестови примери, като правилното решение носи определен брой точки. Крайният резултат се получава като сбор от получените точки ..." Joy
Намерих това от 2011:
I. Преглед на знанията по математика - на 15 май 2011г., 9:00ч.
Състезанието за учениците
- от 1 до 11 клас състои в решаване на задачи с генериране на текст;
- от 7 клас ще се състои от  тестови задачи, в съответствие с изискванията на МОН за кандидатстване след 7клас
- от 12 клас ще бъде зададена тема, с формата на държавния зрелостен изпит.
Продължителността на състезанието е съобразена с възрастовите особености на учениците и формата на проверката и е:
- за ученици от 1 до 3 клас  - 90 минути;
- за ученици от 4 до 11 клас – 180 минути;
- за зрелостниците – 240 минути.
За всички класове задачите са върху програмите за ЗП, ЗИП и СИП, а за 7 и 12 клас са  съобразени с изискванията за съответната форма на проверка.
Състезанието ще се проведе в Математическа гимназия ”Д-р П. Берон”.

# 642
Надали някой има теми за 8 клас ПМЗ от предни години, но все пак, ако случайно на някого му се намират ще помоля да ги прати.  Embarassed

# 643
# 644

Мда, имам тестовете. И с тях ме изненадоха - чудесна цветна книжка с корици, а не разпечатани листа Simple Smile
По отношение на организацията - нищо общо с турнира по шах. В 10 го заведох, до 12 са били свършили 2-та теста, после обяд за децата и родителите в сградата на училището, после веднага - обявяване на резултатите и награждаване в някаква голяма зала.
Ние се провалихме с гръм и трясък Simple Smile
По математика ясно - 30 задачи - май единствения с 30 верни отговора, а по български - 30 задачи - 9 сгрешени Simple Smile)
Което го изстреля на 7-мо място и не успя да се вмести в наградите.
Организаторите подариха на всички деца плик с чаша, шапка, ключодържател и фирмена тетрадка на училището - въобще, много мило и уважително отношение.
Иначе... турския елемент наистина го има, но повече ме притеснява нивото на обучение - просто не виждам някакви сериозни извънучилищни успехи на деца от това училище, което... рязко обезмисля прекрасната база.

Ако човек си направи труда да разгледа в интернет някои от държавните турски училища няма да бъде толкова впечатлен. Просто има държави, в които децата и образованието са на почит, за разлика от любимата ни РБ.

Турски не съм разглеждал, имам бегъл личен поглед върху държавни училища във Франция, Испания и Австрия и смятам, че коментираното е значително пред тях като база и поддръжка. След като казваш, че това е нормално за Анадола... освен да остана с впечатление колко е изостанало образованието в Европа друго май не ми остава... Simple Smile

Както и да е, определено съм притеснен от комбинацията от изляти огромни средства, изключително ниски цени и липстата на информация, има нещо... което не ми допада, да го кажем 6-то чувство.

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 18:47 от kodbg

Общи условия

Активация на акаунт