Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
На каква възраст е най-добре да започнем с обучението на гърнето?
Какви са практиките при отбиването от пелени?
Какво е отношението към гърнетата, които пеят?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
На каква възраст е най-добре да започнем с обучението на гърнето?
Обикновено се препоръчва да започнете с опити за използване на гърнето около 18 месеца, когато детето вече е в състояние да осъзнава какво прави. Някои родители започват по-рано - около 8-10 месеца, но успехът може да варира значително при всяко дете и често зависи от готовността и интереса към гърнето.
-
Какви са практиките при отбиването от пелени?
Много майки споделят, че след 2-годишна възраст постигат успех при отбиването от дневните пелени. Някои деца могат да започнат да показват готовност на около 1,5 години, когато могат да си казват, че им се ака или пишка. Подходът е по-добре да бъде ненасилствен и в съответствие с желанията на детето, тъй като всеки напредва със собствено темпо.
-
Какво е отношението към гърнетата, които пеят?
Мненията относно пеещите гърнета са разделени. Някои родители смятат, че те могат да направят процеса по-забавен и интересен за децата, докато други предпочитат гърнето да се свързва само с основната му функция и да не се превръща в играчка. Важно е детето да не бъде насилвано и да се чувства комфортно с гърнето.
-
Какви са стъпките за успешно научаване на дете да използва гърне?
-
Как да се справим, ако детето е уплашено да седи на гърнето?
. На сутринта му махнат батерията
За сина ми се оказа, че това няма голямо значение и го ползваше без проблем. Моята грешка беше, че не го слагах да пишка в него и щом махнахме памперса /1г и7м/ той не знаеше че в него може и само да се изпишва.
! Ами че тоалетната също не е място само за една работа. Колко идеи хрумват на човек там и колко вестници и книги съм изчела там. Според мен няма нищо лошо да свързва тази дейност с приятни неща, като музика и игра