Чакаме вече ритничета, от нашите СЕПТЕМВРИЙСКИ мъничета!

• 24 491
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Tsweti , разкажи впечатления за Шейново? Каквото се сетиш и ти е направило впечатление Simple Smile

# 631
Тук го има графика за отворените врати :  http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=5099 .

# 632
и аз мисля да ходя на отворени врати, но юни месец, че сега ми е малко трудно да се измъквам от работа...
а като ви слушам за килцата и аз се чувствам като слон ... да вземете да ми станете едни моделки Simple Smile

# 633
За Шейново, точно тоалетните не ни ги показаха, а ние с бременните си мозъци забравихме да питаме. Иначе има 3 тоалетни на етажа, а за Вип стаите, които са самостоятелни  и са по 70 лева е една тоалетна на две стаи. Иначе в стаите е чисто стаите са от 2 до 5 легла с дограма. Свиждане само в четвъртък и неделя. От докторите, с които се запознах останах с добро впечатление. За тоалетните ще питам една приятелка, която миналата година септември ражда там. Иначе аз ходих в тоалетна на първия етаж, която си беше мизерна.

# 634
между другото и аз съм навита за среща в София, но този и другия уикенд ще си ходим по родните места с мъжа ми, нали са празници, но след Великден - с най-голямо удоволствие, можем да си направим една разходка.

# 635
За мамите с проблемите със зъбите ще кажа какво ми каза моята зъболекарка.
 Флуорни таблетки - хубаво е след 3 месеца бременност, вечер след измиване на зъбите 3 таблетки се дъвчат всеки месец от 1 до 20 то число и 10 дни почивка до края на бременността Да не се консумира мляко и продукти с него 1 час преди и след таблетките. Аз днес мисля да ги потърся и да почвам.

# 636
Здравейте,първото си дете преди 4г раждах в Шейново,преди това лежах там за задържане-няма да стъпя повече там особено по свое желание!Тоалетните на патологията се ползваха и от вече родили жени,а после когато родих за 1 тоалетна чакаха около 30-40 ужасно е...а за хигиената може би не само от персонала зависи,а и от самите майки,имаше и доста ромки,родата им влизаха на тумби чак до стаята да видят бъдещото попълнение на махалата...Детето ми беше с абокат,нищо не ти казват-защо е така и какво се е случило,отиваш пред неонатологията,чакаш с часове,на изписването...по 2-3 бебета сложени в 1 количка,на две на три ги оправят и айде кой от къде е ,епикризата едно с едно нямаше вярно,родих с форцепс,което не беше отразено(няма да описвам отношението по време на самото раждане)..дано са се променили нещата за толкова години!
Аз лично другия месец имам среща с една докторка от Окръжна болница и ако всичко мине както очаквам може би ще раждам там,разказаха ми за улсовията и поне за стаите които са обикновени а не Вип по 2-3 легла в стая,а не както в Шейново бяхме 8 в една стая...това от мен,всеки си преценява след това кое е по-добре за него.Хубав ден!

# 637
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,това което казвате за Токуда е интересно.Аз имам същите подозрения за частната болница в Бургас-Дева Мария.Понеже страшно много чета и се ослушвам за мнения,отзиви,разкази,ми направи впечатление,че се прави много секцио в болницата и има доста случаи на започнало нормално раждане,което преминава в секцио.Разбира се,моето мнение е субективно и не ми се иска да се самонавивам.Попитах в темичката на болницата каква е статистиката за броя раждания по двата начина,но така и не получих отговор от служителите.Бургаските мами,какво мислите  newsm78 ?

# 638
На деня на отворените врати в Токуда не дадоха статистика за бр. раждания нормално и със секцио, но и никой не попита. Това което ми направи впечатление е, че има само една родилна зала. Предполагам, че това е и причината ако има повече секцио - за да се освободи зала за следващата родилка. Първо ни се представи лекарка от неонатологията, която каза, че залата за секцио се ползва само за това и не се правят нормални раждания в нея. 10 мин. по-късно дойде лекарка от Родилно и каза, че няма за какво да се притесняват майките, когато родилната зала е заета се ползва хирургичната зала. За стаите с 4 легла/ за майките раждащи с направление/ не се доплаща, но за ВИП стаите мисля, че беше 125лв./вечер.

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 17:05 от valliav

# 639
Благодаря на Фейт за паролата,разгледах ви снимките-сладурки-горди и щастливи Hug някои в моята седмица с какви малки коремчета!Моето изключително избързва според мен и изглеждам определено  в по-напреднала бременност,иначе съм слаба.Стартирах от 53,но до този момент не съм се мерила,трябва май да го направя. С първата бременност качих доста-22кг и си се бях подула,с втората-около 15,но почти само коремче;този път мисля,че коремът ми ще стане вери биг Crazy Жива снимка нямам,да взема да се самоснимам Grinning

И двете ми раждания бяха в Тина Киркова с избор на екип /и двете непланирано секцио,първото-по спешност при 8см разкритие/-първият път бях в обикновена стая,втория-в двоен вип поради липса на единичен,определено вторият път бях по-доволна и не говоря въобще само за условия,ако на някой му е интересно ще разкажа. Но и двата пъти спомените ми от тези няколко дни  болницата са изключително мили и носталгични Heart Eyes според мен винаги всичко е в главата и е въпрос на настройка-и раждане,и след това Peace

# 640
За Токуда се сетих една приятелка ражда и двете си деца в близките 3 години,нормално раждане и двата пъти,като си избра екип и някаква пакетна цена има от 2000 лв-което включваше всички изследвания на детето още от раждането ама някакви по-специални които се правели само ако искаш(,подробности ще попитам),вип стая и раждането.

# 641
Да се включа и аз за болниците в Пловдив, с две ръце съм за Окръжна. Първото си дете родих там. Много е добро отношението на всички, бебето си стои през цялото време при теб, постоянно ти обясняват колко е полезно да кърмиш и ти помагат ако имаш затруднения с това. Всяка стая си има баня с тоалетна, аз бях във вип, но мисля че всички си имат. Отидох без никаква предварителна уговорка, дори не запомних името на лекарката и акушерката  Embarassed , но всичко стана толкова бързо.  Абе много, много съм доволна, живот и здраве, Септември, пак там   Grinning

# 642
изследванията са  главно ултразвук на ставите за ранно откриване на луксация /казаха, че се правят само там/. Избор на лекар е 1500 лв.

# 643
Момичета и аз си качих моя тумбак.Едната снимка е специално за да видите малката сладка бемчица която ми излезе още през първите седмици на бременността.Много си я харесвам и доктора я гледа-ок си била Simple Smile
Ама като се гледам..... #Cussing out не тумбак ,а по-скоро дръжки съм направила.Надявам се,че релефа ще си го върна бързо след раждането
 Hug

# 644
Епааа аз раждах миналата година в Шейново  Laughing Не съм очаквала лукс или каквото и да е било...бях си в стая с 3 жени, с които в момента сме супер близки. Страшно съм доволна от моята лекарка д-р Гагова, невероятен човек и специалист! Другият персонал е ужас, а за бебетата...на тези с тегло под нормата вечер дават АМ, а другите седят на биберони. И спят. Калин като ми го носеха през 2 часа, такова сукане падна чееее  Crazy Неонатологията...има едни гадни баби, дето се надявам скоро да ги махнат. Имах познат там и бебето ми беше много добре обгрижено Wink
smiley_girl Айде аз съм навита да ходим на отворени врати!  Hug Тъкмо ще видя за 1 година има ли промяна.

Общи условия

Активация на акаунт