Спешно отбиване на 8-месечно бебе

• 1 658
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Много ми е мъчно, но ми се налага лечение с кортико-стероид за доста дълго време, повече от месец със сигурност. Как се чувствам аз няма да обяснявам, неописуемо е Sad...но бебето се чувства в пъти по-зле. От днес на обед (когато го кърмих за последно) не е ял. Пробутах около 30-40 мл АМ, случайно попаднали в устата му.
Не умее да суче с биберон, а и усеща че млякото е с различен вкус. Друго почти не яде - пюрета, каши, манджи - само опитва. Дайте ми съвет, моля  Praynig, как да процедирам. Пробвах с различни биберони - все тая.
И друго - при такова внезпно отбиване на бебе, което се е хранило преди всичко с кърма, как да процедирам с гърдите си? Да изпомпвам само при напрежение или...?

# 1
Кой ще е кортикостероидът?
Състоянието ти е определящо за лечението, но все пак - може би е добре да потърсиш второ мнение, включително и от опитен педиатър.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 23:00 от den 17

# 2
  • София
Нямам време за второ мнение, лицевия нерв е увреден, в диагнозата нямам съмнения. Лекарството е Депо-Медрол.
Тази вечер, след като смених един почти сух памперс, дадох млечна каша (около 70-80 гр) и вода от чашка - около 50-60 мл. Сега ми е по-спокойно, че поне не е безумно гладен. Нямам идея как ще го приспя и как ще спим тази нощ, с никнещи зъбки е и се буди по 5 пъти на нощ.
Аз се чувствам като прегазена от влак  Crazy и от болестта и от неприятни емоции...

# 3
Ариана, пробвай биберон с повече дупки. При мен само това помогна. От моя опит, в сходна ситуация, ще ти предложа- свържи се с консултант по кърмене. Случаят ти е достатъчно сложен и индивидуален, за да може да се реши от лаици.
Пожелавам ти бързо оздравяване и бъди силна!  Hug

# 4
От моя опит - спринцовката от Панадол. Само това пое малкия.
За гърдите - има хапчета за спиране на кърма. Изцеждане при напрежение само.
Успех и скорошно оздравяване  Hug

# 5
  • Mars Hotel
АрианаHug
Цеди до намаляване на напрежението, не докрай. Така на теория би трябвало плавно да намалява кърмата.
Относно храненето - пробвай с лъжичка, сигурно ще става бавно, но щом не приема биберон...
Успех!

# 6
Ариана, пиша ти на лични.

# 7
  • София
Момичета, от сърце благодаря на всички отзовали се на проблема ми. Все още успявам да кърмя вечер и по цяла нощ, макар да минаваме всички през много тежък период, мисълта че лечението върви добре, имам подобрение и скоро може би ще спра лекарствата, ми помага да се спрявя със завърналите се колики на бебо и постоянното му повръщане на всякаква храна различна от кърмата.
Е, преди правеше 6-8 часа пауза през нощта, сега тази пауза е дневна  Crazy, важното е да е щастлив  Hug

# 8

Общи условия

Активация на акаунт