Грижи за косата - 88

• 83 017
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте  Hug
Досега ви четях усилено, водих записки, обикалях по аптеки, мазах се, носих се смърдяща на оцет  Laughing и какво ли още не.
Спряла съм се на следната маска (видяна тук):
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. оцет
1 с.л. ракия
1 с.л. мед
Няколко капки бадемово масло
Седя около три часа (когато започне да ме сърби, значи е време да я отмивам), къпя се с хининов шампоан и след това втривам хининова вода.
Определено косата ми има много по.здрав вид, дори и обем  Shocked Обаче аз искам освен здравина да постигна и дължина, това ми е мечта от дълго време.Така че извадих тежката артилерия-купих си тривитаминол и ще го започвам от утре. Дано да ми понесе добре и да се похваля и аз с прекрасна косица   bouquet

# 121
Аз съм ветеринар и много добре знам за какво се използва тривитаминола нямам представа кой е излъгал масово народа,че като се ползва като лосион има чудодейно действие,съжалявам,че ще разочаровам всички ,но такова действие няма.Може малко да подхрани,но повече от това няма да постигнете като резултат,ако си го биете е възможно да постигнете по-голям резултат,но той се използва за предизвикване на еструс при животните,тоест да се разгони кравата с други думи и наистина влияе на космената покривка,но на ЦЯЛАТА космена покривка,тоест ако на някой му хрумне лудата идея да си бие тривитаминол да очаква растеж НАВСЯКЪДЕ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО !!!

# 122
Момичета, нека ви дам един съвет, спрямо горчивия опит на мои приятелки, както и моят собствен: никога не се къносвайте, и месец по-късно, да ви щукне да се обезцветите..Това си е живо косоубийство  #Shocked  Laughing ...

Майка ми е фризьор, и откакто е с такава професия, аз имам много здрава и лъскава коса! Съвети давам всякакви Grinning  Heart Eyes .

И сега съвет, спрямо успешни опити: БЕЗамонячната боя НЕ уврежда косата! Напротив - дори я прави по-блестяща и жива. За разлика от амонячната, тази не прониква в косъма, не нарушава структурата му и не "размества" люспиците, тя обгръща косъма и го изглажда. В момента съм с безамонячна коса, и, откровено казано, съм пооооооовече от доволна  newsm44 !!! Освен това --> по-трайна е върху обезцветявана коса. И има едно голямо НО: не е подходяща за покриване на бели коси.

Успех   bouquet

# 123
kath_mad, зависи от къната, ако е естествена къна, без всякакви примеси, няма проблем отгоре да се слага обезцветител, както аз съм го правила, като преди това съм чела по чужди форуми, резултатът е светло медена до оранжева коса зависи колко къна си слагал, но косъмът определено не ми се вижда така изтощен, защото къната го е обгърнала  Sunglasses

Безамонячните изсветляват ли, тоест изтеглят ли пигмент?

# 124
kath_mad, зависи от къната, ако е естествена къна, без всякакви примеси, няма проблем отгоре да се слага обезцветител, както аз съм го правила, като преди това съм чела по чужди форуми, резултатът е светло медена до оранжева коса зависи колко къна си слагал, но косъмът определено не ми се вижда така изтощен, защото къната го е обгърнала  Sunglasses

Безамонячните изсветляват ли, тоест изтеглят ли пигмент?

Не разбрах въпроса ти за безамонячната боя? Иначе, относно къната, съм напълно съгласна. Все пак си е и до коса. Различният тип коса реагира различно. Но до момента имам 3 познати, които си изпатиха от този тип процедури - къна+изпиране (обезцветяване) - и по мое мнение, не си струва риска.

# 125
Аз съм ветеринар и много добре знам за какво се използва тривитаминола нямам представа кой е излъгал масово народа,че като се ползва като лосион има чудодейно действие,съжалявам,че ще разочаровам всички ,но такова действие няма.Може малко да подхрани,но повече от това няма да постигнете като резултат,ако си го биете е възможно да постигнете по-голям резултат,но той се използва за предизвикване на еструс при животните,тоест да се разгони кравата с други думи и наистина влияе на космената покривка,но на ЦЯЛАТА космена покривка,тоест ако на някой му хрумне лудата идея да си бие тривитаминол да очаква растеж НАВСЯКЪДЕ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО !!!
thumbsup thumbsup

Крайно време беше специалист да осветли мистерията около чудодейния тривитаминол.

На моят котарак му биха подкожно веднъж, защото беше болен - лекарката беше с прекрасна дълга коса и я питах дали случайно не си прави маска с тривитаминол, а тя се изсмя и каза, че предпочита да се намаже с обикновено слънчогледово олио /което е всъщност базата на тривитаминола/.

# 126
  • в 1001-та нощ
Blondie_  Peace това зависи и от оксиданта, в масовите безамонячни бои е много слаб и ако изобщо има изсветляване е много малко  Peace

за тривитаминола, доста хора сме давали препоръки да не се ползва, има толкова продукти разработени и за грижа за скалпа и за грижа за косъма, съобразени с нуждите, тествани, ако някой има нужда от витамини - да ги приема дозирано и орално - в продаваните продукти са предвидени нужните дневни дози ....

но ми се струва, че хората имат нужда да вярват в чудо и че нещо ще стане бързо и с магическа пръчка, без много усилия, чакане ...  Blush

# 127
Blondie_  Peace

но ми се струва, че хората имат нужда да вярват в чудо и че нещо ще стане бързо и с магическа пръчка, без много усилия, чакане ...  Blush

Браво за изказването...! Лошо е, че повечето хора сме на принципа "това действа, ама мирише гадно, няма да го ползвам", "това действа, но иска много постоянство, няма да го ползвам", "това пък и то действа, но трябва много време, няма да го ползвам".... Магията съществува само в приказките, в реалния живот трябва постоянство, време, упоритост, компромиси... Какво да се прави, нали искаме да сме хубави  newsm03 . Аз с хининовата вода имах много голям успех, но бях наистина много упорита. Къпах се с шампоан с хинин 3 пъти седмично и след всяко къпане се напръсквах със спрей с хининова вода, и мноооого хубавичко втривах в хорените. Успех на всички  fingerscrossed

# 128
Алена, не съм съвсем съгласна, че чакам(е) да стане без усилие.  Peace
Мога да говоря само за себе си-доста врем единствената грижа, която полагах за косата си, беше просто да я мия с подходящ (според мен) шампоан.
Сега правя маски, масажи на скалпа, не я държа постоянно вързана, както преди, защото фризьорката ми каза, че от постоянното дърпане при връзването косъма "страда".
Кой какво ще прави си е негово решение и отговорност, дори и да не постигна по-голяма дължина от до рамената, както ми е от години насам, само времето ще покаже. Ако не друго, поне от маските ми живна косата.

Весели празници на всички!   bouquet

# 129

И сега съвет, спрямо успешни опити: БЕЗамонячната боя НЕ уврежда косата! Напротив - дори я прави по-блестяща и жива. За разлика от амонячната, тази не прониква в косъма, не нарушава структурата му и не "размества" люспиците, тя обгръща косъма и го изглажда.
Освен това --> по-трайна е върху обезцветявана коса.
И има едно голямо НО: не е подходяща за покриване на бели коси.

Съжалявам но това просто не е вярно. Евентуално може да дава такова усещане, защото обикновено се ползва с нисък процент оксидант, койот не е предназначен да изтегля пигмент, а само да полага, но това важи за оксиданта, и всяка боя, ползвана с него. Но същите процеси си протичат,на същия принцип, просто в по-слаба степен. Амоняка си има заместител, и то най-вече заради силната миризма и лошата му репутация, безамонячните бои са разработени по-скор като маркетингов ход, отколкото заради нуждата от нов продукт.

Алена, не съм съвсем съгласна, че чакам(е) да стане без усилие.  Peace

Ами супер, защото Алена никъде не е казала такова нещо, значи се съгласяваш всъщност с нея. Нейния съвет, както и моя, е да се ползват продукти за хора, разработени за хора и тествани върху хора, каквито има много, и то  действащи.
Разбирам, отдавна се стараеш да пуснеш косата дълга и си пробвала различни неща, а колко време пи биотин? Какви други добавки пи? Колко протеин приемаш на ден? Ккакви са ти грижите за дължините?

# 130
но ми се струва, че хората имат нужда да вярват в чудо и че нещо ще стане бързо и с магическа пръчка, без много усилия, чакане ...  Blush

MissNellie,  точно това казва, така че всъщност не се съгласявам с нея  Peace (и това е мое право)
Пропуснах да кажа, че в маските си слагам и бадемово масло. Пия Калмацин от един месец. Последният въпрос не го разбирам : )

# 131
 тривитаминола съм го ползвала преди години и ми навреди скалпа,а иначе от днес съм руса и ще правя маски за коса

# 132
Смешна eстествено, че е твое право да вярваш, че нещо може да стане без усилия и с магическа пръчка. Та, като си ми косата само с шампоан, как ти порастна косата бързо, без усилия? Ще ми е интересно да разбера, аз съм от тези, които полагат усилия.
Само с миене с шампоан  моята коса лично не просто няма да расте, ами и гребен няма да мога да вкарам в нея  Grinning.

Пиеш калмацин - калция, магнезия и цинка са нужни за косата, да, чудесно.. Освен това важни са вит. от групата Б, А, Е, Ц,, силика, фолиева к-на,селен и др. Помисли за по-комбинирана добавка вътрешно, освен ако не прецняваш, че храненето ти компенсира. Приемането на протеин редовно също е важен фактор за растежа на здрава коса, тя е изградена от протеин все пак.
Биотинът засилва разтежа на коса и нокти - доказано с научни изследваия, върху хора. Приема се като добавка. Ако не ти се пият много добавки, имай предвид, че реален видим ефект ще има много повече от биотин, отколко от калмацин.

Бадемовото масло не стимулира растеж, то е част от грижите ти за дължините. Това е втората част на уравнението дълга коса - грижа за дължините, защото колкото и да се съсредоточаваме върху засилване на разтежа, ако дължините не са здрави, то всеки месец ще трябва да режем новия разтеж, заради цъфтене, лош вид на косата и т.н (ако не отрежем, става като онези жени, които всички сме виждали - със супер дълга коса, която изглежда като метла).

От една страна, косата  е изградена от кератин/протен/, като тухли, и също  като една тухлена стена навън търпи увреждане, механично, термично и химично. ДЪлжините първо, трябва да се предпазват като се минимизирра увреждането (както ти си направила спирайки стегнатите опашки) и втори път, да се поправят каквито вреди вече са нанесени с протеинови маски и балсами - реконструктори.  

От друга страна, косъма им нужда от хидратация, за да е мек, гъвкав, блестящ и здрав. ПО естествен път хидратацията идва от себума, но колкото по-дълга е косата, толкова по-малко себум достига до края на косъма. Затова трябва да се ползват хидратиращи маски, балсами и  т.н. , като маслата (като бадемово) се отразяват страхотно в този аспект.

И последно - грижа за скалпа. Няма как да затрупаш една саксия с камъни и да чакаш цвете да поникне. Скалпа трябва да се поддържа чист, но да не се премива. Фрикциите /масаж/ засилват циркулацията, следователно повече полезни в-ва (ако ги има в кръвта, дали от храна, дали от добавки)достигат фоликула и хранят новия косъм.

Ето така расте здрава, дълга коса, с комплексна,  интелигентна грижа. А не с илачи за овце. Поне според мен. Peace

# 133

И сега съвет, спрямо успешни опити: БЕЗамонячната боя НЕ уврежда косата! Напротив - дори я прави по-блестяща и жива. За разлика от амонячната, тази не прониква в косъма, не нарушава структурата му и не "размества" люспиците, тя обгръща косъма и го изглажда.
Освен това --> по-трайна е върху обезцветявана коса.
И има едно голямо НО: не е подходяща за покриване на бели коси.

Съжалявам но това просто не е вярно. Евентуално може да дава такова усещане, защото обикновено се ползва с нисък процент оксидант, койот не е предназначен да изтегля пигмент, а само да полага, но това важи за оксиданта, и всяка боя, ползвана с него. Но същите процеси си протичат,на същия принцип, просто в по-слаба степен. Амоняка си има заместител, и то най-вече заради силната миризма и лошата му репутация, безамонячните бои са разработени по-скор като маркетингов ход, отколкото заради нуждата от нов продукт.

Ами явно е от самата боя, която съм ползвала (като марка говоря). Но, тъй като майка ми е фризьорка, тя има доста практика с безамонячните бои, до сега, съвсем откровено, няма недоволни. А на косата на майка ми, както и на моята, безамонячната направо се отразява разкошно. Въпреки, че, в интерес на истината, моята коса беше само на кичури ( и то доста малко ), т.е. не е била обезцветявана до сега, макар, че не знам дали има някакво значение това, в случая.

# 134
Впрочем, ето една стара тема за безамонячните на Лореал (каквато беше моята) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373655 .

Ето и една тема от друг форум http://forum.fema-bg.com/viewtopic.php?t=316 .

Доколкото виждам, има доста доволни от тази боя.

П.П. И все пак - извинявам се, ако съм дала грешно мнение, но нали всеки си гледа от неговата камбанария  Laughing ... спрямо моят опит, и този на познатите ми, тази боя е "чудотворна", хахахха  Laughing  newsm03

Общи условия

Активация на акаунт