Грижи за косата - 88

• 82 992
  • 740
  •   1
Отговори
# 690

Доколкото ми се е запечатало в главата, то е едно нещо, което се слага на сушоара и след него се поставя сплескания накрайник. Следващия път ще проуча де, но чак след 2-3 седмици ще бъде. Иначе, работят със сушоари "Ронсън" и понеже имам същия се надявам да стане тази джаджа.

# 691
  • Somewhere over the Rainbow
Привет! Не знам дали това е мястото да попитам, но се надявам: И двамата ми сина (на 18 и на 15г.) имат тънки и редки косички, които сега в пубертета се и омазняват бързо #Cussing out. Мога ли нещо да направя по въпроса - било-то с професионални продукти или с домашни маски newsm78? Много ми се иска да имат хубави гъсти коси Simple Smile ( то пък коя ли майка не иска най-доброто за децата си Grinning)...

# 692
  • София
Привет! Не знам дали това е мястото да попитам, но се надявам: И двамата ми сина (на 18 и на 15г.) имат тънки и редки косички, които сега в пубертета се и омазняват бързо #Cussing out. Мога ли нещо да направя по въпроса - било-то с професионални продукти или с домашни маски newsm78? Много ми се иска да имат хубави гъсти коси Simple Smile ( то пък коя ли майка не иска най-доброто за децата си Grinning)...
В пубертета и аз бях зле с косата  ooooh! Препоръчвам шампоан за честа употреба, без СЕЛС, щадящ косъма. И другото важно е храненето- протеини и полезни мазнини задължително  Peace Да избягват баници, чипс, солети, бисквити и т.н, а да наблягат на месо, яйца, масло и зеленчуци   bouquet

# 693

В пубертета хормоните често бушуват и са в дисбаланс, един от симптомите е засилено омазняване на кожата. Изберете подходящ шампоан който не пресушава скалпа, но го и измива хубаво(аз мога да препоръчам само шампоана с масало от чаено дърво на Пол Мичъл), другото е въпрос на израстване. Не се споменава засилен косопад, ако винаги си е била тънка косата, няма много какво да се направи по въпроса.

# 694
  • Варна
Peace MANE 'n TAIL - хидратиращият е твоят продукт  Peace
Благодаря ти! Поръчах сега чакам  Sunglasses
Може ли линк за поръчка?  Hug

Заповядай http://www.ebay.co.uk/itm/251116908506?ssPageName=STRK:MEWAX:IT& … p3984.m1423.l2649

# 695
  • Somewhere over the Rainbow

The Baroness Hug, MissNellie Hug! Извинете ме за тъпия въпрос, но какво означава СЕЛС  newsm78 Embarassed?

# 696

http://jenite.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B0/%D0% … 063_i.169576.html

Една приятелка го е ползвала и казва, че имало ефект  Simple Smile пък и най-хубавото е, че не е нито скъпо, нито отнема кой знае колко време...не пречи да опиташ...Успех със задачата Sunglasses

# 697
  • София
Аз бих препоръчала няколко капки розмарин http://www.zoya.bg/Био-масло-от-розмарин.372?filters=_D0_A0_D0_BE_D0_B7_D0_BC_D0_B0_D1_80_D0_B8_D0_BD-s
Смесени в супена лъжица масло от авокадо (оставя косата доста мазна, но подхранена) или арган..
Розмаринът действа стимулиращо и заздравяващо на косъма, не знам обаче как ще повлияе на мазна коса..

П.С. Като се нанася на скалпа преди измиване с шампоан (на суха коса) и се оставя да постои 30-60 мин.

# 698
Момичета, детето ми има проблем с косата. Само до преди няколко месеца имаше дълга, буйна и лъсава коса, н сега съвсем не е така. Изтощена и без блясък е, а един кичур цъфти непрекъснато и то много високо. Подстригваме редовно, но пак цъфти. Казаха ми да я третирам с тривитаминол и окситоцин. Мазане половин час преди баня. Някакво инфо и пропорции и въобще подходящо ли е подобно нещо за малко дете. 4 годишно. Благодаря!

# 699
Момичета, детето ми има проблем с косата. Само до преди няколко месеца имаше дълга, буйна и лъсава коса, н сега съвсем не е така. Изтощена и без блясък е, а един кичур цъфти непрекъснато и то много високо. Подстригваме редовно, но пак цъфти. Казаха ми да я третирам с тривитаминол и окситоцин. Мазане половин час преди баня. Някакво инфо и пропорции и въобще подходящо ли е подобно нещо за малко дете. 4 годишно. Благодаря!

Боже, НЕ! НЕ Е. Тривитаминола съдържа масленоразтворим витамин А, който се натрупва в организма и при високи нива става токсичен!
От какво е изтощена? На тази възраст - механично увреждане(търкане в груби материи, често връзване ,по-грубо ресане)или  изсушена от слънце и морска/хлорна вода са най-вероятните причинители. Хубаво е да се изясни какво е причинило проблема първо.

http://jenite.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B0/%D0% … 063_i.169576.html

Една приятелка го е ползвала и казва, че имало ефект  Simple Smile пък и най-хубавото е, че не е нито скъпо, нито отнема кой знае колко време...не пречи да опиташ...Успех със задачата Sunglasses

"ефекта' идва от това, че горчицата раздразва скалпа и оттам засилва кръвообращението в областта, което води до достигане на повече 'храна' до косъма. Само че скалпа също така често реагира със засилено омазняване когато е раздразнен. Така че, да, пречи да опиташ, в случая поне.

boriana1997 селс предполагам е СЛЕС, група пенители, използвана в повечето шампоани, характерно е че образуват повече пяна, по-агресивни са. Шампоаните без СЛЕС са по-меки като цяло. В този случай бих внимавала с тях, при проблем с омазняването не доброто измиване също носи негативи, както и премиването. Въпроса е да се намери баланса.

# 700
Нямам идея от какво е. Просто е един кичур, който цъфти. За пръв път тази зима детето носи шапка. Единствено това е, в което се е търкала главицата. Вярно е, че косата се накъса  в периода на носенето й, но това има ли оправяне? Все пак шапката е свалена още през март.

# 701
Нямам идея от какво е. Просто е един кичур, който цъфти. За пръв път тази зима детето носи шапка. Единствено това е, в което се е търкала главицата. Вярно е, че косата се накъса  в периода на носенето й, но това има ли оправяне? Все пак шапката е свалена още през март.

Цъфтящят кичур няма как да бъде оправен - косата трябва да се подстриже и оттук насетне да се действа превантивно. Хубаво е, щом детето е малко, да се ползват специализирани шампоани - ето този би следвало да е добро решение:

http://www.enzo.bg/kozmetika/loreal-professionnel/loreal-profess … silicones-250-ml/
Не съм запозната с маските и балсамите за деца, потърси отново специализирани и най-добре - професионални продукти. Предполагам, че и маски за възрастни биха свършили работа, ако се ползват внимателно. Прецени дали косата е суха и изтощена - ако е така, насочи се към по-маслени продукти: серията на Макадамия би свършила добра работа - http://zlatnaribka.com/category/macadamia-498.html
Чудесно биха се отразили масла, а също и зехтин.

# 702
  • София
Агнешко, аз не бих ползвала толкова тежка и пълна с химия козметика на детска коса. По-скоро бих подстригала или мазнала с натурални масла. Арган, макадамия, авокадо..

# 703
  • Варна
Здравейте,
Да ви запозная първо с косата си. Когато бях малка, беше дълга, гъста и чуплива. В гимназията започнах да я боядисвам, изрусявам, къносвам и т.н. От 6-7 години започнах да се боядисвам на 2 месеца в тъмни тонове, а от 3 години използвам безамонячна боя.
Миналата година родих и около 3 месеца след това започна един страхотен косопад. Имах и др проблеми, но с кратно лечение ги оправих. Косата ми започна да се сгъстява пак, но не е каквата беше. Доста по-права е и не толкова здрава. Имах и проблеми с пърхута. Ползвах шампоаните на Давинес и бях доволна. После смених и никой не ми действаше добре. Накрая започнах да използвам ш-н за нормална към мазна коса на Виши. Само с него нямах пърхут и ми действаше супер. Това лято започна да се омазнява за 1 ден и в аптеката ми препоръчаха ш-н Селсън блу. Сега я мия на 3 дни и то в тежи жеги.

Исках да помоля за съвет как да я направя по-гъста и здрава. Забравих да спомена, че все още кърмя често. Благодаря ви Hug!

# 704
здр може ли да ми препоръчате някаква маска за нормална коса?

Общи условия

Активация на акаунт