Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 305
  • 857
  •   1
Отговори
# 345
Каситка, тези може и да са нова вълна от вилните зони, но на нашия пазар живеят три огромни като понита псета, които от малки са там, аз лично дори съм се протягала да ги галя. Същите тези кучета преди месец ме нападнаха.....

Как са ги третирали преди двайсет години ли -с куршум и проверки по домовете -това си го спомням много добре.
И никой нямаше право да се провиква в защита, камо ли да се стига до съд -абсурдно.

Не, де, неее, да не помислиш, че защитавам градските псета?!  Stop Напротив. Само казвам каква миграция наблюдавам и това, което сега си хрантутим в Резервата за кучета, утре ще ни се струва миролюбиво и гальовно.

# 346
Докато не се СПРЕ с драконовски мерки нерегламентираното заплождане, докато не се забрани продажбата на домашни любимци извън регистрираните развъдници и зоомагазини, улични кучета ще има.
Свободната продажба на домашни животни просто трябва да бъде абсолютно, абсолютно забранена. Всяка седмица хайки по пазарите, конфискация на животните, глоби. Вместо да ми инвестират пари за приюти, същите суми да отделят за тази дейност, след 1 година най-много две - проблема ще е решен.
Лицензираните зоомагазини да започнат да продават кастрирани и чипирани животни, а собствениците да се вписват. Така ще се спре съседското неграмотно размножаване.
Но това са стратегии за в бъдеще.
Сегашния казус изисква крути и моментални мерки

Точно с това трябва да се започне, не да бъде стратегия за в бъдеще, защото иначе бъдещето се отдалечава.

И никой нямаше право да се провиква в защита, камо ли да се стига до съд -абсурдно.

Е, сега сме с много права, но не си даваме сметка, че пропорционално на тях растат и задълженията. Удобно е да се радваме само на правата си!

# 347

Докато не се СПРЕ с драконовски мерки нерегламентираното заплождане, докато не се забрани продажбата на домашни любимци извън регистрираните развъдници и зоомагазини, улични кучета ще има.
Свободната продажба на домашни животни просто трябва да бъде абсолютно, абсолютно забранена. Всяка седмица хайки по пазарите, конфискация на животните, глоби. Вместо да ми инвестират пари за приюти, същите суми да отделят за тази дейност, след 1 година най-много две - проблема ще е решен.
Лицензираните зоомагазини да започнат да продават кастрирани и чипирани животни, а собствениците да се вписват. Така ще се спре съседското неграмотно размножаване.
Но това са стратегии за в бъдеще.
Сегашния казус изисква крути и моментални мерки

Напълно съгласна.

# 348
  • София
Обаче кучетата по улицата отдавна нямат нищо общо с домашните.
Да не кажа, че наблюдавам и формиране на нова порода - "Младостка превъзходна" - черно, едро,с бяло на гърдите, доста злобно.
Повечето от тях са кастрирани - със срязано ухо, но това съвсем не им пречи да са агресивни.

# 349
  • София
Каситка, тези може и да са нова вълна от вилните зони, но на нашия пазар живеят три огромни като понита псета, които от малки са там, аз лично дори съм се протягала да ги галя. Същите тези кучета преди месец ме нападнаха.....

Как са ги третирали преди двайсет години ли -с куршум и проверки по домовете -това си го спомням много добре.

Не, де, неее, да не помислиш, че защитавам градските псета?!  Stop Напротив. Само казвам каква миграция наблюдавам и това, което сега си хрантутим в Резервата за кучета, утре ще ни се струва миролюбиво и гальовно.

Не, аз те разбрах Simple Smile Само исках да допълня твоите думи....

Това са животни и ми е много смешно природозащитниците като ми скокнат с анализи на кучешки характери. Тук няма характер или ако има, той не е като при хората. Инстинкта за нападение, поддръжка на глутницата /взаимного разлайване например/, търсене на храна, няма как да отстъпи на особеностите на нрава.....
Кучетата не нападат защото са лоши или добри. Те са животни и това е нормално за тях. А ние сме тия, които трябва да направим така, че да няма нещастни и мразени кучета по улицата -това за мен е проява на любов към тях.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 14:13 от GENTIL

# 350

Ти хубаво раздаваш съвети, но не е зле и към себе си да ги отправиш, и ти да обогатиш познанията си.  Laughing

Започваш да циклиш само и само да пишеш и да се заяждаш. Не виждам какъв разговор може да се получи с човек, който твърди, че аз олицетворявам " хората, които оспорват с писма, протести и т.н. идентичността на заловените кучета и правото на общината да ги евтаназира ". Значи нито си ме прочела, нито си ме разбрала, въпросът е да си дрънкаш, нищо че това обезсмисля темата. Ок, продължавай, но съм сигурна, че след две-три години ти пак ще си тук и ще пищиш, че нищо не се прави и какво е било едно време. И така ще е дори да си купиш патрони за всичките кучета или да изкупиш целия антифриз в България. Всичко важно и полезно отдавна е казано, който разбрал, разбрал! Докато има хора, които гледат само до носа си, искат огромен проблем да се реши на минутата без да гледат дълготрайния ефект, хора без морални задръжки, въздишащи по миналото, нещата ще се случват по трудния начин! Аз мисля, че написах достатъчно и който има малко акъл и логическа мисъл е разбрал истинския проблем!

Не, Вселена, не си написала достатъчно. Всъщност си личи, че нямаш отговори - дори и по вече агресивния ти тон.

Ти сама реши да ми отговаряш, че е много смешно, че някой не можел да разпознае куче. После реши, че ловците трябвало да ги разпознаят - нищо, че не са ги виждали. Просто нямаш обяснения, нямаш и отговори. Имаш само пристрастията си.

От 20 години в София има проблем и той се задълбочава. Това е лоша тенденция, която като нищо ще продължи още толкова. За какво решаване "на минутата" става дума в писанията ти?

Не, не съм виновна аз за този проблем - по никакъв начин. Така че не се опитвай да ми вменяваш вина за нещата, дето ставали по трудния начин.

Не аз съм си изхвърлила кучето навън, не аз ходя да "осиновявам" кучета от приютите, а после да ги пускам пак на улицата, нито пък крия уличните кучета у дома си, когато съвсем законно дойдат да ги приберат.

# 351
  • София
Ох, питах вече, но никакъв отговор. Пък и помня ли в тази или другата тема беше? Как очаквате някой да разчита на спазването на закона, като има изначално неясно условие. Говоря за стандарта за оценка на агресивността на кучетата. Ето, и в този материал го има споменато същото.
All healthy, neutered and socialized dogs from the Malinova Dolina district in the country capital - Sofia are going to be euthanized as aggressive, as a reaction to the incident when in the same district an old man was attacked by aggressive dogs and is in a hospital in a serious condition.

Since there is no certified test for aggression in Bulgaria, and the aggressive dogs cannot be caught because they hide from people, unlike the socialized ones, the Mayor of Sofia - Ms Fandakova - has ordered all dogs that happen to inhabit the district, and who can be caught by the hunters, to be killed
.
Ми какво точно очакват да се случи кучепазачите - десетина години никой не се сети за такъв тест, сега липсата му им пречи.  ooooh!

# 352
Наистина няма такъв тест, но вината в случая не е на организациите.
Многократко се предлагаше, молеше и апелираш да има тест за агресия за бездомни и ДОМАШНИ, задължителен.
За домашните се казва "Good citizen test" мисля, че беше, на което се тества кучето как реагира на тичащи хора, кучета, котки, деца, велосипеди и т.н. и на тази основа се дава предписания.

Общината ОТКАЗА да го приеме, защото няма специалисти. След като бяха предложени доброволци, отказа, защото не смятат, че има нужда.

В случая така е по лесно за общината.

# 353
  • София
Какви доброволци? Аксиния и Георги Ташев ли?  Mr. Green  Joy rotfImao

# 354
В същност наливането на  пари в приютите само задълбочава проблема. Ако същите средства се инвестират за проверки и налагане на глоби на псевдоразвъдчичи и търговци на домашни любимци, конфискация на животни и пр. ще има далеч по-добри резултати.

# 355
Какви доброволци? Аксиния и Георги Ташев ли?  Mr. Green  Joy rotfImao

ХАХАХАХХАХА!!!
Good one!

# 356
  • На земята, която е всъщност звезда.
Интересно, тези, които смятат, че кучетата изобщо не могат да се идентифицират, как смятат, че става преброяването на уличните животни у нас?  Thinking

# 357
 Като преброяването на дивите зайци, така става.

# 358
  • София
И не повтаряй митовете как щели да дойдат наново за два месеца, след като се изтребят предишните. аз съм живяла достатъчно години, за да помня, че имаше живот и без улични кучета. не знам как са ги третирали, но просто ги нямаше. 22 години ги нямаше, после изведнъж започнаха да идват и да се множат. докато се стигне до това - да ни изяждат.

Имам конкретно питане - от 1999 до 2006 са убити малко повече от 70 000 кучета, ако евтаназията помага, защо нещата не са се приключили?

дай разбивка и източник на данните, ще коментираме.

# 359
  • София
Цитат
the Mayor of Sofia - Ms Fandakova - has ordered all dogs that happen to inhabit the district, and who can be caught by the hunters, to be killed

аз не съм виждала европейски град, в който има кучета, дето хепън то инхебит дъ дистрикт.... как ли звучи това в ушите на нормалния европейски гражданин  Laughing

някои хора разправят, че:

Цитат
Връщането на кучета на улицата е абсолютна глупост, а предварителната кастрация я прави още и скъпа глупост.
Според етологията за всяко куче трябва да се грижи някой човек. Куче без собственик е нонсенс.
Иначе оставяш животното да умира бавно от глад, което е садизъм.
Представата, че то някак си ще си намери храна в ГРАДА е наивна и гадна.
Поради това, в белите държави прибраните кучета се държат по 2 седмици, за да си ги потърси собственик, или пък да си ги хареса някой, а след това се евтаназират. И така ги спасяват от глад и мизерия.

Общи условия

Активация на акаунт