Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 329
  • 857
  •   1
Отговори
# 240
Само саморазправата остава. Confused

След което ще последва контрасаморазправа.

# 241

Когато преди около месец ме нападна глутница в район Младост, се обадих веднага на горещия телефон на Столичен Инспекторат, а после писах жалба до Екоравновесие.

Каси, къде точно те нападнаха?

Нападнаха ме до блок 70.

Аз не желая да изучавам и разбирам кучешката психика. Ненормално е да ме карат да живея в кучешки резерват.

Приятел, който живее в 71 блок, преди няколко дни е...скочил в кофа за боклук, защото са го нападнали 6, 7 кучета.Имал е късмет, че е по-пъргав и е успял бързо да скочи и да затвори капака на кофата.
Може да звучи смешно, когато го четете, но му се е наложило да престои близо 20 минути в кофата за боклук, докато кучетата се разотидат...
Въпросният човек също отглежда две кучета и според любителите на уличните кучета, трябва да е добре запознат с навиците и поведението им, според техните категоризации май не е слабак или мразещ животните, обаче-нападнали са го...
Срещу озверелите помияри, явно няма спасение.

# 242
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, разбирам какво казваш и в по-голямата част съм съгласна. НО! Тук имаме много конкретен казус с кучета он конкретен квартал. И понеже проста няма как със сигурност да бъдат идентифицирани преките извършители, просто истината е, че трябва да бъдат изловени абсолютно всички кучета от въпросния квартал и да бъдат евтаназирани. Сори, това е!

Е как да не могат, като е имало пряк свидетел, който ги е разгонил и имаше съкварталци, които казаха, че знаят коя е глутницата. Въпросът, който мен ме вълнува, е дали тези хора са потърсени за помощ на ловците. Както и да е, явно никой от този район не пише. А общи приказки и тюхканици не ми се четат, доказано безсмислени са.

# 243
На тези кучета мястото не им е на улицата.Това не виждам защо въобще трябва да се дебатира.
Може да са кротки, когато са сами, но съберат ли се в повече-видно е какво става.А и като гледам какви кукувци има между т.нар. защитници, като им чета безумните писания, не виждам за какво някой трябва да се обръща към тях.Те и не крият какво целят-да не се евтаназира никое куче, да ги приберат от приютите и после да ги пуснат на свобода.Аман от изтрещелници.

# 244
  виж сега, прекия свидетел много рядко може да изреди 20 кучета поименно. Това е един от триковете, които ползват от Екото - когато аз се обадих за група от шест кучета - нападатели, инспекторката много държеше да и опиша точно цвят, височина, цвят на очите и ЕГН на всички тях поотделно, защото можели да не са те, а някои си други, макар че групичка с вариращ брой псета си обикаля целодневно.
  Хората не могат и не са длъжни да запомнят отличителни белези, за да не иде в кюпа някое кротко куче. Такова очакване е неефективно и отпада просто като бъдат прибрани всичките.
  Зорлем ни карат да престанем да обичаме такива хубави животни като кучетата и да учим децата си да гледат на тях като опасни и зли животни, това не могат да разберат тия смахнати хора.

# 245
  • София
http://www.facebook.com/#!/groups/nkmreja/  Sick

Ама, моля, присъединете се! Широкосърците се организират.
Който все още се съмнява, че кучелюбителите (което е коренно различно от природозащитници) са ОК, да се поразчете малко из групата. Ако се задълбочи ще намери и бегли намеци за финансовите изгоди, от които се възползват същите. То и затова те са на фракции и фракцийки, враждувайки едни с други.

П.С. май не се получи с линка - група във ФБ “Национална координационна мрежа "Справедливост за животните"

П.С. 2 цитат:
Petya Stefanova
Това е страницата с петицията и писмата в защита на кучетата от Малинова долина. Моля ви подписвайте и изпращайте за да ги спасим!!!
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=353564978028156&set=a … ype=1&theater

# 246
Е как да не могат, като е имало пряк свидетел, който ги е разгонил и имаше съкварталци, които казаха, че знаят коя е глутницата. Въпросът, който мен ме вълнува, е дали тези хора са потърсени за помощ на ловците. Както и да е, явно никой от този район не пише. А общи приказки и тюхканици не ми се четат, доказано безсмислени са.

Очна ставка ли ще направят? Практически как си го представяте? Един човек, койпо паникьосан е спасявал друг ще разпознае с точност 4, 5 подобни песа... И понеже и на мен ми писна от общи приказки - това е начина - да се изловят всички кучета от квартала и ако до 1 месец не се намерят кандидати да се осиновят С  ДОГОВОР ЗА ОСИНОВЯВАНЕ, евтаназия - това е!

И да попитам кучезащитниците - тия техни призиви и тези могат ли да ги съобщят на роднините на изядения дядо?

# 247
  • София
И да попитам кучезащитниците - тия техни призиви и тези могат ли да ги съобщят на роднините на изядения дядо?
Въобще няма и да им придреме. Дядото е лош по душа, ритнал е куче, когато е бил на 9 години и сега глутницата го е усетила, не са тези кучета, тези не хапят, защото са кастрирани, защо не е носил гранулки суха храна в джоба си...

# 248
Въобще няма и да им придреме. Дядото е лош по душа, ритнал е куче, когато е бил на 9 години и сега глутницата го е усетила, не са тези кучета, тези не хапят, защото са кастрирани, защо не е носил гранулки суха храна в джоба си...

Fussii, те наистина са способни да го направят.Аз попаднах на подобни мнения-един по-малко, бил е злобар, те са го усетили и все в тоя дух.Точно толкова притеснително е, че има озверели глутници на свобода, колкото и, че подобни "мозъци" виреят на свобода, а не са в специализирани заведения.

# 249

Да, да, дааа, онази с руския акцент това ми каза- да си нося суха кучешка храна в джоба и нападнат ли ме да им говоря ласкаво, да хвърлям храна и да се опитам да ги погаля.

# 250
  виж сега, прекия свидетел много рядко може да изреди 20 кучета поименно. Това е един от триковете, които ползват от Екото - когато аз се обадих за група от шест кучета - нападатели, инспекторката много държеше да и опиша точно цвят, височина, цвят на очите и ЕГН на всички тях поотделно, защото можели да не са те, а някои си други, макар че групичка с вариращ брой псета си обикаля целодневно.
  Хората не могат и не са длъжни да запомнят отличителни белези, за да не иде в кюпа някое кротко куче. Такова очакване е неефективно и отпада просто като бъдат прибрани всичките.
  Зорлем ни карат да престанем да обичаме такива хубави животни като кучетата и да учим децата си да гледат на тях като опасни и зли животни, това не могат да разберат тия смахнати хора.
Peace абсолютно да!

# 251
Съжалявам за дядото и не знам защо са го нападнали. Мене куче никога не ме е нападало, не познавам и човек, когото са нападали. Виждам постоянно групички (това ли е глутница?), но не са агресивни, напротив.
За протокола - днес нахраних две. Купих един дюнер и им го разделих. Да ме глобява който иска. А вчера люто се скарах с един прошляк, който подритна куче на центъра възклицавайки "Е може ли такова нещо?". Накрая се изнесе бързо, защото щеше да отнесе бой от собствениците на няколко магазина. Аз лично съм способна да причиня много злини на човек, който наранява животно. И съм го правила.

# 252
  • София
Мен ме е нападало, а ме е само и единствено страх. Нито мразя, нито съм наранявала някога куче. Точно това ме посъветваха - носи си храна.  Joy Смях. На ден до работата минавам през 30-40 псета, които познавам. И още няколко непознати, преминаващи или новозаселили се.
Чек Плийз, бих те направила на нищо, честно, ако си ми пред очите. Точно така ме залая друго куче - вървях и говорех с човек, който ги храни и тъпото псе реши, че ще доказва привързаността си към него, опитвайки се да сръфа крака ми.  ooooh!

Извинявай, но не ти вярвам, че не познаваш такъв човек. Просто е смешно.

# 253
Аз лично съм способна да причиня много злини на човек, който наранява животно. И съм го правила.

Обаче, добавям, че аз съм способна да причиня и много злини на някой, който наранява друг човек.Ако пък, недай Боже, този друг човек е мой роднина или още повече-детето ми, тогава не ме интересува какви защитници ще са ми на пътя.

Не трябва да има такова понятие-"улични кучета".Животните трябва да се приберат, да се сложи един срок от 30 дни, за осиновяване, и след това време-хуманна евтаназия на останалите.
Като гледам колко последователи имат групичките във фейсбук, не се притеснявам, че поне половината от уличните кучета, ще си намерят любящ стопанин и нов дом...

# 254
Съжалявам за дядото и не знам защо са го нападнали. Мене куче никога не ме е нападало, не познавам и човек, когото са нападали. Виждам постоянно групички (това ли е глутница?), но не са агресивни, напротив.
За протокола - днес нахраних две. Купих един дюнер и им го разделих. Да ме глобява който иска. А вчера люто се скарах с един прошляк, който подритна куче на центъра възклицавайки "Е може ли такова нещо?". Накрая се изнесе бързо, защото щеше да отнесе бой от собствениците на няколко магазина. Аз лично съм способна да причиня много злини на човек, който наранява животно. И съм го правила.

Предполагам, че в твоите очи е оправдано тогава да се причиняват "много злини" на куче, което наранява човек. После ще кажем "ами съжалявам за кучето, не знам защо са го обесили, моето куче никой не го закача" и всичко ще е ок...

За протокола - половината ми познати са хапани или гонени поне веднъж от кучета. Включително една приятелка, дето раздаваше дюнери като тебе - както и едното й дете. Вече не раздава дюнери.

Общи условия

Активация на акаунт