Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 309
  • 857
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Тия повече малоумни ли са, или са повече нагли не мога да разбера -
Цитат
По думите й днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му
Източник - http://dnes.dir.bg/news/kucheta-yordanka-fandakova-zastita-jivotni-10873468?nt=4

# 256
Предполагам грешката е у нападнатият. Вероятно животните с вродения си усет надушват недоброто у човека и решават да избавят света от поредната двукрака гад. В крайна сметка проява на висш хуманизъм е да нахраниш куче с дюнер. Доброто се запечатва и следващите събрани на куп кучета- глутница, да, да, си знаят чрез феромонно предавани сигнали, че ти си техен другар, а не враг!

# 257
Тия повече малоумни ли са, или са повече нагли не мога да разбера -
Цитат
По думите й днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му
Източник - http://dnes.dir.bg/news/kucheta-yordanka-fandakova-zastita-jivotni-10873468?nt=4

Убеждавам се, че говорим за хора с психически проблеми.
В този случай към кого мога да се обърна, че на свобода са индивиди, опасни за останалите?

# 258
  Мен пък не ме е страх. възпитана съм в любов към кучетата - баща ми ги обожаваше - и още ми държи. Въпреки това ме нападнаха. Пред собствения ми вход.
  Най-големите тъпанари са такива собственици на магазини, строежи, гаражи, които хранят кучета, но не ги прибират и не поемат ангажимент към тях. Това не е обич към животнита а обикновена липса на мозък. Изживяват се като широко скроени, приятели на животните, след това си отиват в къщи, или напускат обекта, и животното почва да гони и лае по всички, които се приближат, защото си въобразява, че пази.
 Слабоумни хора много, въпроса е защо администрацията поощрява това слабоумие вече 20 години?

# 259
Съжалявам за дядото и не знам защо са го нападнали. Мене куче никога не ме е нападало, не познавам и човек, когото са нападали. Виждам постоянно групички (това ли е глутница?), но не са агресивни, напротив.

Аз лично съм способна да причиня много злини на човек, който наранява животно. И съм го правила.

Едното няма нищо, АМА НИЩО ОБЩО с другото! Не измествайте темата.
Да причиниш злина някому - дали човек или куче не е повод за гордост, така че не виждам какво си се радваш толкова.

Да, аз също мисля, че хора, които подлагат на тормоз животни трябва да бъдат лекувани. Но това не променя с нищо твърдото ми убеждение, че бездомните кучета трябва да бъдат евтаназирани ако в разумен срок (1,2 м не се намерят осиновители за тях)

# 260
  Не лекувани, а наказани. Законодателя защитава животните, има си и предвидени наказания. Ако някой знае за такъв случай трябва да сигнализира в полицията, а не във фейсбук.
  Защо винаги излиза тая дежурна реплика, за причиняването на зло на животно? Нахапаните от кучета не са тия, дето са им причинили нещо лошо. Няма логика, понеже някакъв садист измъчвал животно, за друго животно да е извинимо да ухапе или изяде съвсем различен човек, или дете.
 Ама какво ли питам аз, за тия хора няма ни логика, ни причинно-следствени връзки.

# 261
Ама какво ли питам аз, за тия хора няма ни логика, ни причинно-следствени връзки.

Така е. Аз рядко вдигам ръце от някого, но в случая съм се примирила - няма начин да си говорим, няма и много какво да направим. Освен това с кренвиршите де.

# 262
Добре, кучетата се евтаназират, убиват, тровят, стрелят - няма ги на улицата, след два месеца на тяхно място идват новите.
Защо агресията е настроена само към кучето, не виждам никой да ходи да обясни на първоизточника на бездомните, че заради него има проблем - не собствениците на некастрирани, на собствениците на дворни, на собствениците на строежи, на екото...

Разбирам раздразнението, разбирам, че искаме да ги няма на улицата, но кремвирша, ще решава само временно проблема - защо не се напада източника?

# 263
Ама чакай сега, заради това че не се прави нищо по въпроса със собствениците на дворни и домашни кучета, да не се прави нищо с наличните улични кучета ?!
Ама какво се учудвам- 6 МИЛИОНА лева за приют за 500 кучета?!?! Нищо чудно че си ги искат  ooooh!

# 264
Ама чакай сега, заради това че не се прави нищо по въпроса със собствениците на дворни и домашни кучета, да не се прави нищо с наличните улични кучета ?!
Ама какво се учудвам- 6 МИЛИОНА лева за приют за 500 кучета?!?! Нищо чудно че си ги искат  ooooh!

Не съм казала подобно нещо - просто питам, маха се резултата, не се наказва източника - какво се случва след това и не е ли редно паралелно с това, да се премахва източника - и след като се настоява за убиване на кучета, какви мерки ще се вземат за производителите на бездомни - как ще накажете тях?

# 265
Добре, кучетата се евтаназират, убиват, тровят, стрелят - няма ги на улицата, след два месеца на тяхно място идват новите. Защо агресията е настроена само към кучето, не виждам никой да ходи да обясни на първоизточника на бездомните, че заради него има проблем - не собствениците на некастрирани, на собствениците на дворни, на собствениците на строежи...

annie2002, никой не отрича тези фактори. Вината там, предполагам, е на Общината - защото не упражнява никакъв контрол. Но как да променя това? Ако имаш рецепта, с радост ще я приложа в десетина други области.

Временно, локално решение - факт. Но е по-добро от никакво. Има голямо значение дали шест месеца ще заобикаляш отдалече територията на агресивна глутница, за да се прибереш у дома си - или не.

# 266
1. За съжаление няма да 6 месеца, а даже може да проверим, че до няколко седмици макс, в Малинова Долина ще има нови кучета.

2. Общината е виновна - абсолютно, на същия принцип е виновна и затова да не проработи настоящата програма Не защото тя е тъпа, неуспешна и т.н. - а защото може да се взима 280лв на куче.

Затова апелирам гнева да е насочен към общината, а не към лична разправа. Освен това в момента екото работи здраво, масово се евтаназират много кучета, крайния резултат няма да е траен за съжаление.

П.С. Няма да коментирам "кучелюбителките" от тази сутрин по бтв и нова, това което говориха в по голямата си част е лудост.

# 267
  • София
За Аксиния ли говориш или има и други бисери?

# 268
Говоря и за Ирина от ДАРА.
Част от нещата които каза за мен бяха неадекватни + като прочетох това което е написала Каси, мисля, че това е тя - съветите са безумни.

# 269
Аз не съм гневна. Не мразя кучетата - нито домашните, нито бездомните.

Не искам някой да е виновен, не искам някой да е наказан - или поне не и като самоцел. Аз искам да живея по-спокойно в собствения си град.

Искам нещо да се промени - конкретно за мен, сега. Не вярвам, че мога да въздействам на практиките на Общината, на собствениците или на Екоравновесие. Какъв е моят избор в случая?

Общи условия

Активация на акаунт