Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 285
  • 857
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Фъндъкова току-що уби всичко детско в мен!
В Закона имало т.нар. "гледане на кучета под надзор" - т.е. можеш спокойно да храниш и 100 помияра и да си ги гледаш под балкона, и да хапят минувачите и никой не може да ти наложи глоба или да ги прибере!!!
Това е истината, хора!

Ти какво очакваш да ти каже? Проблемът с кучетата е толкова мащабен и съответно толкова сериозен, че или трябват крути мерки, или легализиране на резервата за кучета, наречен София.

Просто си мислех, че бездомните кучета са "незаконни".
Тоест, че ЗЗЖ задължава хората да си гледат кучетата вкъщи, кастрирани, с данък и т.н.
А то не било така.
Жалко.
Кметицата каза, че тепърва щяла да се бори да го променя тоя закон...
Бля-бля...

# 301
Обяснете ми, как така "кастрирай и върни" е европейски закон? В кое друго законодателство фигурира?

# 302
В никое, това се разбра, това е просто поредния начин да се смучат пари
Нито е толкова сложно, нито толкова скъпо да се променят законите или да се наложи ред в София- една европейска столица  Sick но просто паричките са нужни на съответните хора

# 303
  • София
 Вселена , може и ти да ми отговориш на въпросите преди да ме питаш Simple Smile
Говоря за уличните кучета. Тези, които търсят храна, място за спане и движат на групи (група за мен може и да са 2 кучета). 

Моето си е у дома, възпитано, само, на 12 години- почти човек. Изобщо не може да се търси паралел в поведението на едно домашно и едно улично куче. Това е абсурдно.

Проблемът никога няма да се реши, защото от там падат много пари. Никой няма интерес да бъде решен.

# 304
Не знам дали е било публикувано вече, но:
http://www.occupyforanimals.org/bulgaria-the-stray-dogs-of-sofia … inent-danger.html
 ooooh!

# 305

Да бяха сложили и снимка на оглозгания човек... Или на другите преди него.

Просто луди хора - и поне в такива ситуации това си личи много явно.

# 306
Герри, нали се сещаш, че няма да променят закона в параграфа "кастрирай и върни"? Много добре те разбирам, но БГ е членка на ЕС, а техен закон за хуманно отношение към бездомните кучета изисква точно това: кастрирай и върни. БГ няма да рискува позицията си в ЕС.

Пак ще кажа, че кастртираните кучета не са толкова агресивни, колкото некастрираните. Тази програма за кастрация предполага също ваксинация и обезпаразитяване на животните, преди да бъдат пуснати на свобода.

Законите ги има. Само да се спазваха...

На бащата Иван ,чийто син Петър е нахапан от безстопанствени кучета и имащ оръжие сигурна съм,че хич няма да му трепне за позициите на България в Европейския съюз.
Поне там където аз живея мъжете се грижат да няма подобни инциденти.

# 307
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, jam ти го е написала. Не обобщавай, защото баба ми, която живее в дълбоко странджанско село по-добре се грижи за кучето си и има повече акъл за 80-те си години отколкото кучелюбките в тоя сайт, да не пуска навън кучето си, а ветеренаря на селото всяка година да му бие ваксини и накрая да си плаща макар и нищожния данък, който отива за точно тези песове, които се хранят с хора!
Радвай се, че живееш на място, където тук -таме имате единичен охранен любимец(на кой любимец?) и не живееш в терзания как да се прибереш вкъщи без да те оръфа някой куч.

Ако е така по принцип, защо се налагат чистките с патрони от 0,50 ст.?
Първо- защото хора като теб си позволяват да се "грижат" за подобни помияри, хвърляйки им по един дюнер за закуска. Това не е грижа, грижа е да си го прибереш вкъщи и да се грижиш за него,а  не да ти виси като сопол пред терасата и да му хвърлиш комат хляб. Грижа ли е това?
Второ: повечето хора из селата плащат данък за домашните кучета. Сигурно са повече от тези в градовете.
Трето: Да, налага се чистка, новините го показват.
Това, кучетата да бъдат пуснати на "свобода" ,някак ми звучи "да бъдат пуснати да си похапнат човешко".  Sick
Прекалено много ми идва  Stop Кой малоумник е мислил тия закони??? newsm78
Абе куче да си на този свят, направо си Недосегаем! Sick

Моля???? Никога не съм хранила улични кучета. Самият факт, че лъжеш по отношение на мен, която изобщо не познаваш и която никога не е твърдяла, че кучетата трябва да се събират и хранят по улиците, е показателен за нивото ти на мислене, на спор и на вярност на твърденията. Всъщност какво ти пречи да обявиш, че аз ходя да изхвърлям и храня кучета из всички квартали на София, не дори още по- мащабно, из всички градове на България.  Laughing Още повече, че кучетата, които аз съм гледала, са били както породисти, така и прибрани от улицата.
Чистка с ловци в малките градове се прави, защото хората нямат елементарна култура на отглеждане на дом. любимци /което го има и в столицата/, но там масово не се зачитат законът, а малкото хора, които са против стрелбата се страхуват да повдигнат въпроса. Ако в София все повече се осиновяват кучета от приют, което освобождава място за прибиране на нови улични и все повече кучета се кастрират, то това просто не се случва в малките населени места. А за масовото плащане на данък по селата мога само да се изсмея.  hahaha Имам собствени наблюдения и съм говорила с не един и двама познати от такива места. Но, при положение, че лъжеш за мен, защо да казваш истината за баба си и селата? newsm78

Мръндарина, гледала съм женско кастрирано куче да смъртта му на 15 год., наблюдавала съм кастрирани дом. любимци на приятели, както и кастрираните единични в квартала. Впечатленията ми са коренно различни от твоите по отношение на кастрация и поведение, затова те попитах. След като не отговаряш, приемам, че кучето ти всъщност не е кастрирано и не говориш от собствен опит. И по принцип след като аз питам първа, редно е ти да отговориш първа. Казвам ти го, за да си го знаеш.

Grimnir, да така би трябвало да бъде  Peace, но не може по простата причина, че няма места в нито един от приютите. Просто пробвай, обади се и кажи, че си намерила куче и искаш да го оставиш и ще видиш какво ще ти отговорят. Навсякъде са двойно препълнени, защото са малки, защото хората едва сега се учат да осиновят дом. любимец от там и най- вече защото каналите за снабдяване на улиците не се пресичат. Стрелбите и отровите не пресичат тези канали. Те са все едно да имаш алергия към мляко и да искаш да пиеш Зиртек всеки ден и да продължаваш да се наливаш с мляко. Ето, сега четох, че Фандъкова предлагала общ. място за приют на всички неправителствени организации, които искат да стопанисват такъв. Еми, поредно добро утре за  кмета! Като стане напечено и почваш да се сещша. Но то е логично, досега мисленето беше кое място на кой и как да го продадем, та да се направи поредния частен строеж с поне две кучета пазачи.  

# 308
  • София
Заложници на уличните кучета - това сме ние.......
Българинът е уникално изпълнителен, когато законът оправдава липсата на инициативност и незаинтересованост.....Ще изпълни всеки закон, който му дава възможност да се оправдае със закона....
Вече не става въпрос дали човек обича животните и дали е жесток - нещата са излезли отдавна от граници и в този случай думи като милост и човечност вече се превръщат в оръжие срещу хората......

# 309
  • София
Не съм чела цялата тема, но ще си кажа мнението за бездомните кучета.
Живея в квартал, в който няма улица, на която да не живеят поне четири такива. На нашата са повече от десет, има две къщи и една цяла кооперация, които хранят животинките. Въпросните животинки лаят и нападат хора, които минават по улицата нон стоп. Има един огромен пес, който на всичкото отгоре живее в една от къщите, но е постоянно навънка и два пъти напада големия ми син. За "щастие" и двата пъти минаваха хора, които му помагаха, защото и двата пъти аз не бях близо до него. Като всяко дете като излезе навън или търчи, или кара колело, или си тича след топката, а аз се тътрузя след него с количката с бебето. Последния път се борех с преспите, защото имаше сняг. Песа действа по следния начин. Спуска се и бута жертвата на земята след което започва да хапе. Била съм свидетел как е нападал и други хора по същия начин. Нито в един от случаите обаче хората, които хранят това чудовище не помогнаха на хората, които той напада.
Та по въпроса с глобите за такива хора, които хранят песовете под прозорците си, а има и такива, които изобщо не слизат, а директно хвърлят манджичката от балкона и тя се разпльоква пред мене си мисля, че едната глоба нищо няма да промени.
Кой ще седи и ще глобява хората, които ги хранят? В нашия квартал, колко такива инспектори ще има? На всяка улица по колко? И кой ще ги спасява от "гледачите" на "кученцата"? Защото един от тях гледа 7-8, ама не са му в двора, а са пред вратата му и сигурноя няма да ги даде ей така, защото  те са му и пазачи един вид.
Няма и да споменвам дори за постоянния лай на глутницата по колите и преминаващите хора с кучета. Денем и нощем е ужас.
Та аз си мисля, че действията трябва да са по-радикални! И ако ми даваше сърце отдавна щяха да са в кучешкия рай!

# 310
  • София
Ама много въртят плочата кучелюбците... Уж "кастрирай и върни" бил най-ефективтият начин за справяне с проблема, пък сега изведнъж се оказва, че бил най-хуманният. Уж са големи поддръжници на закона, според който обаче агресивните песова трябва да се приспиват, сега се оказва, че помиярите от глутницата, изяла човек, не са агресивни и не трябва да ги избиваме. Thinking

Нещо множко ми идва демагогията на тези хора, за психичните отклонения да не говорим.
На фона на човешката трагедия какви коментари прочетох последните дни, не е истина.  Направо добре си живеех преди да разбера за съществуването на такива "хора".

# 311
  • София
Уж са големи поддръжници на закона, според който обаче агресивните песова трябва да се приспиват, сега се оказва, че помиярите от глутницата, изяла човек, не са агресивни и не трябва да ги избиваме. Thinking

Доколкото разбрах, глутницата, изяла човека, още е на свобода. Заловени са местни кротки животинки, които нямат нищо общо с нападението. Екоравновесие само симулира дейност и заблуждава хората, че са си свършили работата, обаче в действителност опасността (конкретната глутница) все още дебне по улиците. Доказателство за това е отмяната на предписанието за евтаназия от Административния съд - явно доказателствата, че са заловени не тези кучета, са били достатъчно убедителни.

Не мисля, че кучезащитниците са против евтаназирането на доказано агресивните кучета, те само са против поголовната евтаназия на всички кучета, независимо дали са виновни или не.

# 312
  • София
Доколкото разбрах, глутницата, изяла човека, още е на свобода. Заловени са местни кротки животинки, които нямат нищо общо с нападението. Екоравновесие само симулира дейност и заблуждава хората, че са си свършили работата, обаче в действителност опасността (конкретната глутница) все още дебне по улиците. Доказателство за това е отмяната на предписанието за евтаназия от Административния съд - явно доказателствата, че са заловени не тези кучета, са били достатъчно убедителни.

Не мисля, че кучезащитниците са против евтаназирането на доказано агресивните кучета, те само са против поголовната евтаназия на всички кучета, независимо дали са виновни или не.

Jarrita, във вчерашния Стандарт имаше репортаж за една каракачанска овчарка, убила стопанката си, която е предадена в приюта от сина на починалата, за да бъде евтаназирана. казаха, че вече 4 месеца кучето-убиец престоява в приюта и харчи държавни пари, защото "екозащитници" оспорвали решението за евтаназия под претекст, че кучето не е виновно, а са виновни стопаните му, и настоявали кучето да се предаде за отглеждане на експерт по тази порода. за какво говорим???

по първия ти абзац - как мислиш че е извършено "разпознаване" на виновните кучета за случая в Малинова Долина? разпитвали са ги с детектор на лъжата? снимали са ги? писаха медиите, че не са заловени всички - имало още на свобода, но нека да не се залъгваме, че някой може с точност да идентифицира кой е ръфал и кой само е гледал отстрани - това са глупости. трябва да ликвидират всички от глутницата.

# 313
  • София
А, те залавяли кротките "животинки"! Значи освен освирепялата глутницата, в този злочест квартал живеят още неизвестен брой песове. Че колко точно са те, по дяволите?

Аз пък доколкото разбрах, кучетата от въпросната глутница не могат да бъдат заловени, защото разни идиоти ги крият и гонят.

Лайтмотивът "горките кученца са невинни" се изтърка и стана досаден.
Евтаназията на кучетата не е "наказание", защото са "виновни". Не сме ги изправили на съд.
Вие наред ли сте?

Бездомните кучета трабва да се разкарат от улицата. "Природозащитните" организации да си намерят средства и да си ги отглеждат, но не в градовете. Като няма пари, да ги приспиват.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 11:16 от Елица

# 314
Аз пък не мога да разбера защо другите градове си решават проблема с агресивните кучета, а софиЕнци толкова години не могат. На мен ми писна да слушам през ден за софийските глутници и кмет след кмет да се изреждат и да се пенят по тВ кого и как ще глобяват, да обвиняват кучезащитниците за всичко, а да не си мърдат гъза с извинение, за да направят нещо по същество. Да ме поправят варненци, ако греша, но аз тук глутница и агресивно куче не съм видяла, а има много бездомни. Значи тук може, а в София не? Май проблемът не е в кучезащитниците, а някъде другаде - в отговорните служби например.
Поправям те, пред мен в  центъра на Аспарухово миналата зима  улично куче нападна дете. Глутниците си ги има, и в Морската и по пазарите и по автобусните спирки Peace.

Общи условия

Активация на акаунт