Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 288
  • 857
  •   1
Отговори
# 285
Вселена, jam ти го е написала. Не обобщавай, защото баба ми, която живее в дълбоко странджанско село по-добре се грижи за кучето си и има повече акъл за 80-те си години отколкото кучелюбките в тоя сайт, да не пуска навън кучето си, а ветеренаря на селото всяка година да му бие ваксини и накрая да си плаща макар и нищожния данък, който отива за точно тези песове, които се хранят с хора!
Радвай се, че живееш на място, където тук -таме имате единичен охранен любимец(на кой любимец?) и не живееш в терзания как да се прибереш вкъщи без да те оръфа някой куч.

# 286
Фейо Кръстнице-стига с това кастрирай и върни. Нали се сещаш, че зъбите на псетата не са кастрирани, нито тенията е кастрирана. И лайненцата по паважа си ги цвъкат. А това за СЗО не го пробутвайте, защото там работят мозъчни идиоти, които са много далече от хуманната медицина, а и гръмките западни фирми вече не са ония времена когато впечатляваха. Не бива да има върни-трябва да ги няма веднага. Това толкова ли е трудно да се разбере? Защото ако продължава да ги има следващия изяден може да си ти, детето ти или внучето ти.
И тука се говори за първоизточника. Така е -трябва да се отстрани първоизточника и няма да ги има бездомните кучета. Но не виждам на този етап как биха могли нормалните хора да отстранят тази войнстваща идиотия.

# 287
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, jam ти го е написала. Не обобщавай, защото баба ми, която живее в дълбоко странджанско село по-добре се грижи за кучето си и има повече акъл за 80-те си години отколкото кучелюбките в тоя сайт, да не пуска навън кучето си, а ветеренаря на селото всяка година да му бие ваксини и накрая да си плаща макар и нищожния данък, който отива за точно тези песове, които се хранят с хора!
Радвай се, че живееш на място, където тук -таме имате единичен охранен любимец(на кой любимец?) и не живееш в терзания как да се прибереш вкъщи без да те оръфа някой куч.

Ако е така по принцип, защо се налагат чистките с патрони от 0,50 ст.?

# 288
Герри, нали се сещаш, че няма да променят закона в параграфа "кастрирай и върни"? Много добре те разбирам, но БГ е членка на ЕС, а техен закон за хуманно отношение към бездомните кучета изисква точно това: кастрирай и върни. БГ няма да рискува позицията си в ЕС.

Пак ще кажа, че кастртираните кучета не са толкова агресивни, колкото некастрираните. Тази програма за кастрация предполага също ваксинация и обезпаразитяване на животните, преди да бъдат пуснати на свобода.

Законите ги има. Само да се спазваха...

# 289
Герри, нали се сещаш, че няма да променят закона в параграфа "кастрирай и върни"? Много добре те разбирам, но БГ е членка на ЕС, а техен закон за хуманно отношение към бездомните кучета изисква точно това: кастрирай и върни. БГ няма да рискува позицията си в ЕС.

Аз пак ще попитам - в кои страни на ЕС по-точно се прилага "кастрирай и върни"? Вчера бях постнала един доклад, според който това се случва само в Малта, Испания, Италия, Гърция и България. Може и да съм пропуснала някоя, но със сигурност в повечето страни от ЕС кучетата се убиват, ако не им се намерят осиновители до определен период. Всички са в нарушение или разпространяваш поредната градска легенда?

# 290
 Аз и моите съкварталци не сме завъдили кучетата в тези квартали, а ние нямаме кучета благодарение на нас самите. И то без стрелби, и без отрови, и без Екоравновесие. Нямаме строежи от точно десетина години /какво съвпадение, нали/, нямаме автокъщи, сервизи и подобни, охранявани от развъждащи се кучета, половината домашни кучета / а може би дори повече/ са прибрани и намерени някъде. Аз за тези години нямам спомен някой в квартала да е търсил стопани, защото кучето му е родило! Не знам и  някой да си е зарязал кучето, ако това стане, всички ще знаем кой е той!

И къде е това място-мечта все пак?

# 291
 Аз и моите съкварталци не сме завъдили кучетата в тези квартали, а ние нямаме кучета благодарение на нас самите. И то без стрелби, и без отрови, и без Екоравновесие. Нямаме строежи от точно десетина години /какво съвпадение, нали/, нямаме автокъщи, сервизи и подобни, охранявани от развъждащи се кучета, половината домашни кучета / а може би дори повече/ са прибрани и намерени някъде. Аз за тези години нямам спомен някой в квартала да е търсил стопани, защото кучето му е родило! Не знам и  някой да си е зарязал кучето, ако това стане, всички ще знаем кой е той!

И къде е това място-мечта все пак?

Пиша ти на лични, форумът се чете от всякакви хора.

# 292
  • София
Пак ще кажа, че кастртираните кучета не са толкова агресивни, колкото некастрираните. Тази програма за кастрация предполага също ваксинация и обезпаразитяване на животните, преди да бъдат пуснати на свобода.

1. Кога не са агресивни? Когато са гладни? Когато им доближиш територията, еле пък храната? Или пък не са агресивни според пола да друго куче?
2. Обезпаразитяването на колко месеца се прави???

Законите са толкова недомислени, че чак ми е чудно защо са сложени хора, които да следят спазването им.
Кастрираните кучета са по-опасни, защото са непредвидими.

И тези закони са създадени за последствията, те не изпреварват събитията. Когато задължат лекуващите лекари на кучетата (домашните) да подават нужната информация (бременност, болести и т.н.), тогава и ще се реши проблемът.

ПП. Имам куче.

# 293

1. Кога не са агресивни? Когато са гладни? Когато им доближиш територията, еле пък храната? Или пък не са агресивни според пола да друго куче?
2. Обезпаразитяването на колко месеца се прави???

Законите са толкова недомислени, че чак ми е чудно защо са сложени хора, които да следят спазването им.
Кастрираните кучета са по-опасни, защото са непредвидими.

И тези закони са създадени за последствията, те не изпреварват събитията. Когато задължат лекуващите лекари на кучетата (домашните) да подават нужната информация (бременност, болести и т.н.), тогава и ще се реши проблемът.

ПП. Имам куче.

Кучето ти след кастрация е станало по- непредвидимо? Каква порода е?

# 294
Вселена-всяко куче, което има зъби може да хапе, независимо каква порода е. А предвидими бездомни кучета няма-всеки средно интелигентен човек го знае.
Кастрирай и върни не ни го налагат от Европа-това е страховита лъжа. JP е написала в кои държави се прилага-в най-корумпираните и нечистоплътни , в които за съжаление влиза и нашата държавица, с изключение на квартала на Вселена, разбира се. А и да се твърди, че правим така защото ЕС било казало е бръщолевене на слабоумни крачетала. Никой не ни принуждава да кастрираме и връщаме-това го прави Екоравновесие, за да смуче нашите левчета ,и после ни пробутва басните за ЕС и СЗО все едно сме се родили вчера.
И само да попитам. Добре де-кастрирам и връщам, а пък глоба за хранене на бездомен пес. Тогава? Дайте бюджет за хранене на бездомните кучета, за постелки за спане, кучешки къщички, чистачи на лайна, кучешки доктори и т.н. Вообще едно наистина красиво бъдеще където кастрираният пес доживява спокойно старините си. Трябва да сме хуманни до край.

# 295
Понеже все искаме да сме като "западните общества", нека въведем техните методи.
Какво правят те. Видят ли улично куче го прибират в кучкарник.
Ако е агресивно го приспиват веднага.
Всички останали кучета, котки и животни дето не им е работа да правят "ако" в парковете и градините, се прибират в клетки. При положение, че животното има обозначение се връща на собственика, в противен случей остава в приюта около месец в търсене на стопанин. Не се ли намери такъв... приспиват го.
Задължително обаче трябва да се криминализира изоставянето на животните. Кварталите Бояна, Драгалевци и София като цяло, гъмжат от бездомни, на места почти подивели кучета. Причината е че ги ползваха като помощ на пазачите по строежите, след като завършат строежа ги изхвърлят.

Начини винаги има, работата е в това че им липсва воля на длъжностните лица. За сметка на това воля и ярост не липсват в заблудените от невежество пазители на питомците.
Аз обичам животните, но ако трябва да избирам плащайки данъците си, да нахраня гладно дете или куче... хуманист съм !!!

# 296

Ако е така по принцип, защо се налагат чистките с патрони от 0,50 ст.?
Първо- защото хора като теб си позволяват да се "грижат" за подобни помияри, хвърляйки им по един дюнер за закуска. Това не е грижа, грижа е да си го прибереш вкъщи и да се грижиш за него,а  не да ти виси като сопол пред терасата и да му хвърлиш комат хляб. Грижа ли е това?
Второ: повечето хора из селата плащат данък за домашните кучета. Сигурно са повече от тези в градовете.
Трето: Да, налага се чистка, новините го показват.
Това, кучетата да бъдат пуснати на "свобода" ,някак ми звучи "да бъдат пуснати да си похапнат човешко".  Sick
Прекалено много ми идва  Stop Кой малоумник е мислил тия закони??? newsm78
Абе куче да си на този свят, направо си Недосегаем! Sick

# 297
Баси изродите дето са тези защитници на бездомни песове! Sick
Човекът бере душа в болницата, те не давали да се ловят кучетата! ooooh!
Тези хора са определено сбъркани! Crossing Arms
Искрено се моля професорът да оздравее и да съди Общината, ама на всички инстанции за възможно най-много левове. Praynig Imp
И това Екоравновесие да върви да се гръмне някъде!  Crossing Arms
Впило се е като пиявица в държавата, смучи кинти и лае, като бездомен пес. Sick

# 298
  • София
Фъндъкова току-що уби всичко детско в мен!
В Закона имало т.нар. "гледане на кучета под надзор" - т.е. можеш спокойно да храниш и 100 помияра и да си ги гледаш под балкона, и да хапят минувачите и никой не може да ти наложи глоба или да ги прибере!!!
Това е истината, хора!

# 299
Фъндъкова току-що уби всичко детско в мен!
В Закона имало т.нар. "гледане на кучета под надзор" - т.е. можеш спокойно да храниш и 100 помияра и да си ги гледаш под балкона, и да хапят минувачите и никой не може да ти наложи глоба или да ги прибере!!!
Това е истината, хора!

Ти какво очакваш да ти каже? Проблемът с кучетата е толкова мащабен и съответно толкова сериозен, че или трябват крути мерки, или легализиране на резервата за кучета, наречен София.

Общи условия

Активация на акаунт