Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 295
  • 857
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Улични кучета не трябва да има. Без значение какви методи ще се прилагат - те не трябва да са на улицата. Избиват се застрашени видове, а помиярите ги защитават....Знам, че са живи твари и не е редно да се унищожават за кеф, но какво е това хуманно отношение в такава безумна ситуация.....На запад няма приюти за доживот. Държат животните известно време и ако не ги осиновят ги приспиват. Гадно, но какво друго да стане? Милиони се харчат за дивотии и отглеждане на песове. Що не направят нещо за хората с тия пари? Щото те и за животните не отиват - влизат в джобовете на разни педали, дето не ги е грижа за нищо, освен за собствените им задници.....

# 316

Доколкото разбрах, глутницата, изяла човека, още е на свобода. Заловени са местни кротки животинки, които нямат нищо общо с нападението.

И как разбраха, че другата глутница е на свобода? Как въобще се доказва идентичност на куче?

Ако знаят, че другата глутница категорично е на свобода, как съдействат тя да да бъде заловена?

Не ми казвай, че кучетата знаят, че някой ги търси и са минали в нелегалност.

Както е казала Елица, това не е следствие и съд. Имаме животни, които пречат на хората - не им е мястото там.

Ако се развъдят отровни змии в квартала - пак ли ще чакаме някоя да ухапе човек, да я идентифицираме, да й направим тест за агресивност и тогава да я приберем?

# 317
  • На земята, която е всъщност звезда.

Кучетата не са минали в нелегалност, но Фандъкова се изпусна, че ловците ще получат увеличение на заплащането със 75% докато са в Малинова долина.  И, както се казва, нещата си дойдоха по местата.   Grinning
Ловим си кучета от околността, защото глутницата не може да бъде идентифицирана /брей, в този квартал се движели само кучета близнаци - с еднакъв размер, цвят, килограми и т.н./, те са супер организирани и потайни, защитниците са навсякъде и саботират, абе, направо ситуацията си плаче за още една седмица работа.  Joy

# 318
  • София
Мръндарина, гледала съм женско кастрирано куче да смъртта му на 15 год., наблюдавала съм кастрирани дом. любимци на приятели, както и кастрираните единични в квартала. Впечатленията ми са коренно различни от твоите по отношение на кастрация и поведение, затова те попитах. След като не отговаряш, приемам, че кучето ти всъщност не е кастрирано и не говориш от собствен опит. И по принцип след като аз питам първа, редно е ти да отговориш първа. Казвам ти го, за да си го знаеш.

Пак ще повторя, че поведението на домашното куче няма нищо, ама нищо общо с уличното.
Аз мога много да говоря за моето кастрирано женско куче или на приятелите ми, но не е по темата за бездомните и тяхното поведение.

И се изумявам, когато някой имащ куче ( т.е. би трябвало да е запознат с психиката, поведението, като цяло природата на този животински вид) говори за прилика м/у домашен любимец, растящ и живеещ с хора, и улично куче. Поведението им е съвсем, ама съвсем различно. Еле пък, когато са кастрирани.

Кучелюбка съм, но не на полудиви кучета и котки. За евтаназията им съм, защото не ги обичам повече от хората и здравето на хората. И не искам държавата да дава пари за бездомни кучета.
Всякакви крайности по темата са ми неприятни- от крайно обичащи (че чак луди) до крайно мразещи кучетата.

# 319
Кучешко месо
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Готвено кучешко месо
Кучешкото месо е разпространена храна в няколко азиатски страни, които имат вековни традиции в консумацията на кучетата и котките. Във Виетнам, Корея и части от Китай кучешкото месо е считано за много здравословно и за деликатес. Доскоро са се консумирали незначителни количества, но напоследък потреблението на този вид месо рязко се увеличава. Търсенето е толкова голямо, че в някои кучкирници се залага на интензивно угояване.
В миналото кучешкото месо е считано за деликатес в Китай и е недостъпно за по-голямата част от населението.

Метод за умъртвяване
Определени породи кучета са отглеждани във ферми. Често те са наблъскани в малки клетки и се транспортират в продължение на дни без храна и вода. Муцуните на животните са разбити и кървящи, а самите те са пребити до смърт или удушени. Широко е разпространено вярването, че мъчителната смърт на животното подобрява вкуса и силата на месото му (поради повишените нива на адреналин). Животните се бият непрестанно по главата и муцуната докато не умрат по най-мъчителен начин. Има слухове дори, че понякога се дерат докато са още живи.

Критика
За хората от западните страни консумацията на месо от животни, считани за домашни любимци е напълно противоестествена, но между тях се намират и хора които биха пробвали азиатския деликатес. Някоя от тях считат, че този, които се противопостявят на яденето на кучешко меса са лицемери, расисти и нетолерантни към други култури. Други хора считат кучетата за приятели на човека, способни на емоции и поради това убийството им за храна за изключително жестоко.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%B … D0%B5%D1%81%D0%BE

УАУ!!!  Shocked

Айде сега ми кажете, че това е нормално....Какъв човек би сторил подобно нещо? Ей на такива им желая от все сърце да бъдат изядени живи от възможно по-малка глутница, та да им се качи адреналина на макс и да усетят тръпката! Нападайте ме ако щете, това са хора с болна психика и не мисля, че имат място в цивилизацията!

# 320
  • София
pepelqna , хората по света ядат всякакви неща. Това, че ние не ги гледаме за дом. любимци, не означава, че трябва да ги кълнем.
Хората ядат кучета, коне, змии, мравки, ларви, магарета...различни места, различни култури. Не казвам, че го одобрявам, но нека сме толерантни.  Сигурна съм, че те гледат на нас, като на луди, защото не ядем подобни деликатеси  Crazy

ПП. Едно време нямаше бездомни кучета именно, заради виетнамците, които работеха в БГ. Поне така казват мама и тати Simple Smile

# 321
Аз пък не мога да разбера защо другите градове си решават проблема с агресивните кучета, а софиЕнци толкова години не могат. На мен ми писна да слушам през ден за софийските глутници и кмет след кмет да се изреждат и да се пенят по тВ кого и как ще глобяват, да обвиняват кучезащитниците за всичко, а да не си мърдат гъза с извинение, за да направят нещо по същество. Да ме поправят варненци, ако греша, но аз тук глутница и агресивно куче не съм видяла, а има много бездомни. Значи тук може, а в София не? Май проблемът не е в кучезащитниците, а някъде другаде - в отговорните служби например.
Поправям те, пред мен в  центъра на Аспарухово миналата зима  улично куче нападна дете. Глутниците си ги има, и в Морската и по пазарите и по автобусните спирки Peace.
Ами, аз съм сигурна, че въпросът въобще не е в отговорните институции, защото се съмнявам в България да има такива.
В по-малките градове хората сами се справят с помиярите. На едно място ми разказаха, че от общината или от приютите (не помня вече) са хванали много кучета и са ги уморили с газ, защото е твърде скъпо с инжекции.
Само в София има псевдо хуманност. Нищо, че кучетата  глозгат възрастни и деца.

# 322

Кучетата не са минали в нелегалност, но Фандъкова се изпусна, че ловците ще получат увеличение на заплащането със 75% докато са в Малинова долина.  И, както се казва, нещата си дойдоха по местата.   Grinning
Ловим си кучета от околността, защото глутницата не може да бъде идентифицирана /брей, в този квартал се движели само кучета близнаци - с еднакъв размер, цвят, килограми и т.н./, те са супер организирани и потайни, защитниците са навсякъде и саботират, абе, направо ситуацията си плаче за още една седмица работа.  Joy

Вселена, пак ще попитам - как се идентифицира категорично куче - така че да бъде прието за Доказателство?

За мен кучетата - ако нямат особени белези или порода - са големи, малки, кафеникави, бели и черни. Оттам нататък нямам идея кое кое е.

Кой метод на идентификация ще е приемлив за защитниците на кучета и как на практика си представяш, че това може да стане?

И пак ще попитам - ако имаме отровни змии в квартала (традиционно неагресивни) - как трябва да постъпим - да чакам да ухапят някого, да ги идентифицираме, тестваме и т.н. Ти можеш ли да идентифицираш змия със сигурност сред десетки от нейния вид?

Кучетата, змиите, плъховете, котките не са хора, айде не им вменявай човешки права. Защото иначе трябва да им вменим и човешки задължения.

# 323

Ако се развъдят отровни змии в квартала - пак ли ще чакаме някоя да ухапе човек, да я идентифицираме, да й направим тест за агресивност и тогава да я приберем?

Точно това си мислех и аз вчера.
Тия хора само кучелюбци ли са или обичат всякакви живинки? Защото по тази логика трябва да защитават и плъховете, и змиите, и разните буболечки...

# 324
  • На земята, която е всъщност звезда.
Мръндарина, гледала съм женско кастрирано куче да смъртта му на 15 год., наблюдавала съм кастрирани дом. любимци на приятели, както и кастрираните единични в квартала. Впечатленията ми са коренно различни от твоите по отношение на кастрация и поведение, затова те попитах. След като не отговаряш, приемам, че кучето ти всъщност не е кастрирано и не говориш от собствен опит. И по принцип след като аз питам първа, редно е ти да отговориш първа. Казвам ти го, за да си го знаеш.

Пак ще повторя, че поведението на домашното куче няма нищо, ама нищо общо с уличното.
Аз мога много да говоря за моето кастрирано женско куче или на приятелите ми, но не е по темата за бездомните и тяхното поведение.

И се изумявам, когато някой имащ куче ( т.е. би трябвало да е запознат с психиката, поведението, като цяло природата на този животински вид) говори за прилика м/у домашен любимец, растящ и живеещ с хора, и улично куче. Поведението им е съвсем, ама съвсем различно. Еле пък, когато са кастрирани.

Кучелюбка съм, но не на полудиви кучета и котки. За евтаназията им съм, защото не ги обичам повече от хората и здравето на хората. И не искам държавата да дава пари за бездомни кучета.
Всякакви крайности по темата са ми неприятни- от крайно обичащи (че чак луди) до крайно мразещи кучетата.

Едно нещо, с което съм съгласна. С другото категорично не съм, особено за кастрациите и ефекта им върху поведението на животното. Ако беше така бойните кучета масово щяха да са кастрирани, а не категорично да се търсят некастрирани такива. Но това е много дълга и обширна тема, ако искаш по- достоверна информация поразпитай някой дългогодишен тренъор или попрочети във форум за бойни кучета.

# 325
Ясно ми е, че има хора, ядящи всичко що се движи, за мен това си е тема табу, ок, но не намирам за нормално да се бият до смърт или да се дерат живи. Не смятам, че това е особено нормално....

# 326
  • София
Предлагам да им се вземат пръстови отпечатъци, ако и това не помогне ДНК!

И да попитам кучелюбците, как разбраха, че заловените песове са
кротки и миролюбиви, а агресивните са  си на свобода ?

# 327

Айде сега ми кажете, че това е нормално....Какъв човек би сторил подобно нещо? Ей на такива им желая от все сърце да бъдат изядени живи от възможно по-малка глутница, та да им се качи адреналина на макс и да усетят тръпката! Нападайте ме ако щете, това са хора с болна психика и не мисля, че имат място в цивилизацията!

Не знам у нас някой да яде кучета. Лебеди и патици от парковите езера ядат, а бездомни кучета - не. Ако у нас се ядяха кучета, нямаше да има такава популация от бездомни, което показва, че деянията , описани в това жално инфо са последното, което хрумва на някого у нас.
  Така че, за мен остава загадка към кого са насочени пожеланията, които намираш за уместно да изричаш. Ако са към някакви неидентифицирани чуждестранни ядачи на кучета, на които тия животни влизат в традиционното меню, можеш да продължиш ограмотяването със сведения какви още живинки се ядат по света.  По света може да има и ненормалници, дето дерат животни живи, това по какъв начин е свързано с кучетата от Малинова долина? Да не би да са отмъстили на професора за незнайните си събратя?
   Във форумите на кучелюбците има и такива теории.

Колкото до разпознаването - аз предлагам да им вземат лиги от устичките, и да видят дали има от ДНК-то на нападнатия.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 11:53 от Iris04

# 328
  • София
Вселена, аз ще го напиша 3-ти път...кастрирано улично куче няма нищо общо с домашното куче, което се възпитава и живее сред хора (еле пък породисто, с ясни черти на характера- което го няма при уличните). Разбирам те какво се опитваш да ми кажеш, но то важи за домашните и е така.
От бойни кучета не разбирам и не искам и да влизам на подобни места. Те пак се възпитават и тренират от хора, т.е. има човешка намеса в инстинктите им.

А пък този с каракачанката, ако е истина, не знам как не го е убил това куче... той е хоспитализиране  ooooh!

# 329

по първия ти абзац - как мислиш че е извършено "разпознаване" на виновните кучета за случая в Малинова Долина? разпитвали са ги с детектор на лъжата? снимали са ги? писаха медиите, че не са заловени всички - имало още на свобода, но нека да не се залъгваме, че някой може с точност да идентифицира кой е ръфал и кой само е гледал отстрани - това са глупости. трябва да ликвидират всички от глутницата.

Естествено, че е невъзможно! Разпознаване  ли ще им правят ... като ги смесят в група с други кучета за по-сигурно   ooooh!
Трябва да се ликвидират всички не от глутницата, а от квартала. Вчера гледах поредния репортаж от Малинова долина - това са напълно подивели животни, които и на хранителите си не се доверяват ...

Приюта в Сеславци е абсолютна миязма. Концлагерите са увеселителен парк в сравнение с тази клоака. За кучетата е сто пъти по-добре да бъдат приспивани отколкото да живеят во веки там

Общи условия

Активация на акаунт