Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 292
  • 857
  •   1
Отговори
# 420
  • София
"Кастрирай и върни" 200-500 кучета на година, но когато се касае за 20 000-50 000?
Мащабът е различен. Тук нещата са излязли от контрол и евтаназията е решението.

именно затова дадох примера с консервативното и радикалното лечение. в момента имаме гангрена - тя се реже. после може да се прилага и методът "кастрирай и върни", макар че - пак казвам - не знам какви са тия връщаници и защо никъде из Европа, където съм ходила, не съм видяла нито едно улично куче - било то кастрирано или не. защо тук се приема по презумпция, че улиците е нормално да са пълни с бездомни кучета (стига да са кастрирани)?

и пак да попитам за провинциалните български градове - там как решиха трайно проблема?

# 421

В България при процента на евтаназия се случва точно това.
Това е информацията за цялата страна и се получава около 125 хора на едно куче, което си е сериозно - и това е за статистиката през 1997. Не съм го смятала за през 2008, но със сигурност ще има по голяма населеност на кучета.
Фактите сочат, че при национална кампания за евтаназия, на всичко което не е осиновено популацията не намалява, а дори с годините се е увеличила - защо?

Нищо подобно не сочат фактите. Няма и как да го сочат, защото това е антилогично. Тия големи цифри на човек от населението се падат основно на София и още един-два града. В малкита населени места просто не допускат да има опасно куче.
  И едно време в София и без обявена национална кампания имаше едно единствено куче бездомно за целия квартал, за което децата плакаха като го прибраха.

Кое е антилогично:
Населението на САЩ през 2000 година е 281 421 906.
Заловените кучета през 1997 са 2,329,978.
Получава се 121 души на едно куче.

Това се опитвам да обясня, че евтаназията при малка популация може и да работи, но при свръхпопулация за съжаление не е ефективна. И пак примера за САЩ.
Според мен в Европа, е така защото първоизточника е проконтролиран. Тук обаче не е.

В много от малките градове има много проблеми с бездомни, просто ние не ги виждаме, защото не живеем там.

# 422
Ани-е сега ме изуми просто Shocked-Ти му обясняваш с думи прости то едно си знае и си бае. Че и сложносъставни думи използват: рестрикции,  константна и пр..  И къде видя двойно увеличение на бездомните псета в САЩ бе джанъм? Или така ви се е размазал погледа от любов към зъбатите че виждате двойно? Да те светна-точно в САЩ ги евтаназират системно, а който храни куче на улицата и не си го прибира у тях може и в затвора да отиде. Как пък все нас ни вземате за мезе.  А тук някакъв "капацитет" даже и с Хитлер ни сравнява. Човешката наглост и глупост край нямат, или просто толкова добре им топлят джоба разните организацийки, че са готови и да си плюят в сурата. В САЩ няма бездомни псета-освен в черните квартали, защото там никой не залавя кучетата.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 17:43 от Герри

# 423
Ние сме заприличали на Гетото на Европа и са ни налазили кучелюби и с медени приказки се опитват да ни убедят, че е много добре децата ни да ги ръфат псета, кастрирани естествено. И е супер хуманно да се мре от кучешка тения, защото ако не го правим сме фашисти.  Чудя се докога ще продължава тази трагедия.

# 424
1. Програмата според мен е ефективна, но общината като не работи, нищо не мога да направя.
2. Искаше се статистика, ето статистика - не разбирам. В Германия сигурно не крадат толкова колкото тук, това какво общо има с програмата и нейната ефективност?

Да - София е пълна с кучета и боклук - затова е виновна общината.
И аз искам кучетата и боклука да изчезнат, но няма да стане бързо, независимо дали убиваме или не.

Елица, досега смятам, не съм си позволила да те категоризирам, не го прави и ти.
Аз не съм луд кучкар и смятам, че агресивните кучета трябва да се прибират, много се надявах да има тест за агресия, преди връщане, с цел още по-голяма цедка - но общината отказва.

Всъщност Елица, мисля, че не ти стана ясно. За мен най-нехуманното нещо е да им кучета по улиците. Ако ти направи впечатление, никъде не съм споменавала за хуманност към кучетата. Има кучета които ще умрат заради нас, така е - така се случва. ТОЧКА. Аз искам да няма кучета по улиците и аз лично смятам, че кастрирай и върни е по ефективния вариант, не защото мисля, че на кучетата ще им е по добре, а защото мисля, че по бързо ще се избавим от тях.

Както при евтаназията няма гаранция за нахапани хора от кучета, защото кучетата не изчезват магически, а напротив сменят заради миграцията районите, тоест попадат на нови места и са много по предпазливи, отколкото животните които познават района, познават хората и шумовете, така и тук няма гаранция - съжалявам.

В белите страни има изградени приюти - при нас няма - все още в България има общини които не са построили приюти, въпреки отпуснатите пари - затова при нас се връщат + да се контролира популацията на този етап. Смятам, че след време, когато се ограничи популацията това ще спре.

Съгласна съм, Ани.

Само да допълня, че белите страни нямат толкова масов проблем с бездомните кучета, затова и нямат програма "кастрирай и върни". Там бездомните кучета са по-скоро случайност, а не правило. Те биват събирани и осиновявани. Ако SPCA, примерно, не намери осиновител в рамките на определения период, след който би следвала евтаназия, частни rescue групи взимат животното. То остава в нещо като дом за временно настаняване, който всъщност е дома на доброволец към rescue-то. Тези доброволчески групи съществуват само благодарение на отдадеността на доброволците и на дарения. Взехме нашето куче от точно такава група.

И друг въпрос: защо в Румъния кастрирай и върни води до положителни резултати, а в БГ не? Пак всичко опира до прилагането на закона...

# 425
  • София
Всички държави, които ни налагат тъпотиите си, не разполагат с вилнеещи глутници и ромски кланове.....Но за нас - може. Несъстоялите се при тях хуманни закони с лекота се прилатаг у нас. Щото сме идиоти. И си мислим, че ако ги слушкаме ще станем убави като тех. Хихи.......
на наш гръб и сто тояги са малко....Не ни искат ни циганите, ни кучетата, но от нас се изисква да си ги искаме и да ги носим на ръце.....И като добавим тук-там някой патологчно влюбен в животните - това си е диагноза, ветеринар ми го каза - картинката става прекрасна....

Не разбирам тогава, защо има изчезващи видове животни, щом изтребването води до увеличаване на популацията newsm78

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 17:56 от GENTIL

# 426
Герри:
Изследването е направено сред около 5000 приюта.
През 1997 година например в приютите са постъпили 2,329,978 кучета и 1,759,743 котки
Общо: 4 089 721 животни
От тях евтаназирани са 56.4% кучета и 71% котки.
Тоест общо 1 314 107 кучета и 1 249 417 котки.
Общо: 2 563 524 евтаназирани животни.

През 2008 е направено проучването с 1000 приюта, от 3500 работещи.
Общо: около 4 300 000 кучета и котки
От тях евтаназирани са 56% кучета и 71% котки. Тоест среден процент 63,4%
Общо:  2 726 200 евтаназирани животни.

Дори само при просто сравнение се вижда, че са се увеличили бездомните животните при един и същ процент евтаназия.
И още по фрапиращото, че това е информация само от 1000тата, от 3500 функциониращи приюти. Тоест това е статистика за по малко от 50% от приютите.
Тогава как да не говорим за увеличение на популацията.

# 427
  • В заешката дупка
Кое пък му е хуманно на идеята "кастрирай и върни"? Аз това се чудя. Връщаш животното на улица да се бори за живота си, да изнемощява от глад, от рани, от болести...

# 428

Само да допълня, че белите страни нямат толкова масов проблем с бездомните кучета, затова и нямат програма "кастрирай и върни". Там бездомните кучета са по-скоро случайност, а не правило. Те биват събирани и осиновявани.

Биват и убивани в достатъчно много държави, ако не се намери осиновител. И изобщо, това, че законите на ЕС ни задължавали да кастрираме и връщаме е манипулация. (Това не беше ли твое твърдение отпреди няколко страници?)

Манипулация е и твърдението, че "в Румъния работи". Имаме успешен пример в град с размерите на Пловдив в рамките на целия ЕС - сама можеш да прецениш колко представителен е той.

# 429
  • София
Кое пък му е хуманно на идеята "кастрирай и върни"? Аз това се чудя. Връщаш животното на улица да се бори за живота си, да изнемощява от глад, от рани, от болести...

именно! нищо хуманно няма в това.

# 430

Какви глад, рани и болести, че нали има кучезащитници, те ежедневно полагат грижи, за да се подобри жизненият стадарт на уличните кучета.
Сигурна съм, че от СЗО, давайки прогнозен живот около 5 години на улично куче, не са взели под внимание този български обичай.

Аз лично познавам 5 броя агресивни улични палаша от поне 7-8 години . Постарала съм се да ги запомня, за да ги разпозная и покажа на детето, да знае от кои най-много да се пази и да заобикаля, притичвайки на прибежки до училището, което, между другото, се намира почти в центъра на милата ни европейска столица.

# 431

Само да допълня, че белите страни нямат толкова масов проблем с бездомните кучета, затова и нямат програма "кастрирай и върни". Там бездомните кучета са по-скоро случайност, а не правило. Те биват събирани и осиновявани.

Биват и убивани в достатъчно много държави, ако не се намери осиновител. И изобщо, това, че законите на ЕС ни задължавали да кастрираме и връщаме е манипулация. (Това не беше ли твое твърдение отпреди няколко страници?)

Манипулация е и твърдението, че "в Румъния работи". Имаме успешен пример в град с размерите на Пловдив в рамките на целия ЕС - сама можеш да прецениш колко представителен е той.

Никъде не съм писала за манипулация или поне не това е което съм искала да кажа.
Никъде не съм казала, че в Румъния работи, Има град в които работи успешно. Дори още по добре има град в които работи успешно и паралелно в същата страна при същите условия се прилага евтаназия и тя не работи. Това, че малък, не прави стратегията не ефективна.

За ХУМАНОССТА пак ще напиша - никой от методите не е хуманен. Не ме интересува кои от тези метода е ПО хуманен, аз лично смятам, че по ефективен е с кастрацията.

И пак питам за САЩ - ето голям примерн, със статистика, години наред се евтаназира и нито популацията намалява, дори напротив се увеличава - защо?

Нова, ето отговора и на въпроса, защо нищо няма да се промени - 7-8 години ИМА АГРЕСИВНИ животни в квартала и ти ги заобикаляш, а не натискаш общината да бъдат изтеглени, ако не за другите, поне за себе си. Просто хората не карат общината да работи - това е.

# 432
  • София
Ани, в щатите явно не контролират достатъчно изхвърлянето на домашни кучета.
А ти няма ли да отговориш на въпросите?

Някой виждал ли е улични кучета в САЩ?

# 433
 Ани-стига сте ни пробутвали тези стъкмистики, които вашите антихуманни кучелюбителски организацийки правят. Тук в България кучета ядат хора, а вие обяснявате как кучето трябва да се върне на улицата скопено, или просто записано като такова. А децата ни да бягат като подплашени от поредния пес. И аз също не виждам кое му е хуманно кучето да се влачи изнемощяло и гладно -и скопено. Сега схващам, че хуманни в случая са заплатките, които кучелюбителските организацийки раздават с цел да има проблем, а не той да се реши. Колко ли е заплатено на разни капацитети да правят подобни ценни за човечеството проучвания? Защото реши ли се проблема и заплатките ще са по-малко нали?

# 434

Нова, ето отговора и на въпроса, защо нищо няма да се промени - 7-8 години ИМА АГРЕСИВНИ животни в квартала и ти ги заобикаляш, а не натискаш общината да бъдат изтеглени, ако не за другите, поне за себе си. Просто хората не карат общината да работи - това е.

Обаждахме се, разбира се, не само аз, но нали ние не разбираме от кучета, разбирачите казаха, че не са агресивни, били кастрирани. Shocked

Ето, Карбовски, преди 2 години, керванът си върви..., а хората, кучета ги яли...:

"Крачка никога няма да имам – само тая количка ще е!… Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия – дето ме ядоха…” – казва 85-годишната баба Гена, чиито крака бяха оглозгани до кокал от глутница полу-домашни кучета, които в момента се отглеждат в приют"

http://kaka-cuuka.com/1508

Stop Не е за хора със слаби сърца!

Общи условия

Активация на акаунт