Понеже прочетох написаното от Yuliana_ реших и аз да се включа.Калоян също много се тръшка,като излезем навън иска да ходи навсякъде и като не го пускам да ходим между колите на паркинга и става страшно.Аз се опитвам да го хвана за ръка-той не дава,опитвам се да го хвана за раменете и да го обърна-той се гърчи,накрая го вдигам и го обръщам да ходи в друга посока-той свива краката и се опитва да легне на земята и пищи.В момента ,в който го пусна става,изтупва се и продължава да тича нанякъде.Абе всеки път,когато е недоволен гледа да се тръшне на земята,но аз мисля,че е нормално-опитва се да ме"тества"-докъде ще ми стигне търпението,дали ако е много упорит няма да му позволя нещо забранено...
Яденето ми е болна теме.В момента минахме отново на гладко пасирана храна,само и само да го натъпча набързо и да го пусна долу да играе.При него освен слабия интерес към храната изобощо(предпочита да суче) има и нещо друго-не го свърта дълго на едно място,скучно му е да седи и да яде,след като има толкова много шкафове за ровене и копчета за натискане наоколо...Другият проблем е,че много неща не иска да опита дори и има предпочитание към сладкото.Та основното ни меню е:готови или домашни,гладко пасирани пюрета,каша и плодово пюре или йогурт следобед.Сутрин не желае да закусва.Попара не яде,макаронени изделия също,сурови плодове иска да опита само ако види,че някой вкъщи хапва.И тогава само помирисва,най-много да оближе плодчето и губи интерес...Виж,ако види батко си да яде вафла или пастичка е готов да се бие за нея!Мляко с ориз,грис и нишесте не яде.
От 3 седмици ходи на ясла-засега само до обяд,беше дори само за по 2 часа и постепенно увеличаваме времето.Много трудна е адаптацията при нас.През цялото време не спираше да реве,не пие вода,не иска да яде...Днес влезе спокоен,дори протегна ръце да гушне госпожата.Дано занапред да е така!
На втория ден влезе с голям ентусиазъм - видя играчките, помаха ми за чао и замина. Днес бързо е спряла да плаче и даже ми донесе подарък - първото ѝ творение - есенни листа, изрязани от цветна хартия и залепени на бял лист. Предполагам, че повечето работа са я свършили лелките в градината - казали са на майка ми, че само са показали на децата как да наместят листата и да потупат с ръчичка отгоре, за да залепнат, но все пак е трогателно и ще си пазя творението
Яде всичко в яслата с апетит и желание, но тя си ми е ящна по принцип. Днес я похвалили на майка ми, че била много културна, което не знам какво трябва да означава за дете на нейната възраст 
Обадете се в НОИ 
През няколко минути идва и ми се лепва. Сърчицето ми е тя
В петък подсмърчаше, а от снощи вече кашля ужасно. Утре ще я заведа на преглед и ще видим колко време ще си бъдем вкъщи. Тъкмо се бях зарадвала, че в нашата ясла има скрийнинг на входа и връщат болните деца, но явно някое все пак е било пропуснато, иначе не виждам откъде ще се зарази и как ще се разболее - тя освен там и вкъщи, другаде не е била. Но някоя изобретателна майка може да си е намъкнала отрочето - станах свидетел на една такава абсурдна ситуация. Сестрата, която сутрин стои на входа и преглежда децата, връща едно точно пред мен, защото киха и кашля. Точно в този момент обаче пристигаме ние и още 3-4 деца с майките си и става една тарапана и аз видях как майката на болното се опита да ползва момента и да се намъкне нерегламентирано вътре. Сестрата я видя и хукна да я връща, онази се опитва да я финтира - траги-комична гледка отвсякъде. Все пак не успя да се промъкне и я върнаха, но може би някой друг е успял.
и малчо след кратко колебание грабна черпака! На мама малкия готвач