Деца, отглеждани в чужбина-6

• 35 349
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
  • Немция
Кюти, благодаря за питането- по-добре сме, макар и не съвсем на 6.
Боби, ние имаме овлажнител в стаята, просто 4овекьт трьгна да се разболява и не можеш да го спреш. Тази кашлица ни е ве4е позната- ако я оставиш на самотек и до дни се преврьща в бронхит. Тук е мястото да похваля инхалатора, който изпробвахме- има голям ефект, кашлицата по4ти из4езна, без да я оставим да слезе надолу. Аз по принцип сьм си фен на инхалирането, но моят опит досега бе в дишане над горещи пари, а не инхалиране с апарат. Само с полуте4ното ако на малкия не можем да се справим и не смея да го пусна на детска, не ми се струва съвсем фит.

Лепри, много на кеф изглежда юнака! Голям бонбон е!
Не вси4ки мом4енца са ве4но в движение -и аз си ги представях така мом4етата, оба4е нашето е друг тип, излиза от правилото. Mr. Green (М/у другото и ние сме с подобни столове на вашите Mr. Green).

За заспиването адекватен сьвет май не мога да дам. Бибит4ето ве4е по4ти редовно НЕ спи следобед, освен ако не е станал много рано сутринта- ако не е спал, до ве4ерта не ми прави проблеми, само забелязвам, 4е след 17 4аса ве4е е много залепен за мен и ми се гушка.
Все пак, ако трьгне да спи ранния следобед, затьмнявам стаята му, става сумрак, оба4е това помага само, когато му се спи. Друго, което забелязах е, 4е моето присьствие го разбужда - когато изляза от стаята и му се спи, хи4 не ме и тьрси- когато сьм при него, пощурява. При нас мелодийките от бейбифона вьршат засега добра работа, пускам му ги и заспива на тях.
Може би трябва да пробваш ритуал без твоето постоянно присьствие- да си побьбрите или каквото ти измислиш и да пробваш да излезеш за 5 минути от стаята. Люшкането е до време, в един момент ще се наложи да го откажете. Аз определено не бих могла да бъда толкова упорита сьс следобедния сьн- след цял 4ас опити бих отка4ила. Половин 4ас ми е границата, даже и по-малко.
Другото е, при пьлно отпадане на следобедния сьн, ранното лягане ве4ерта- в 19 4аса например.
Вси4ко това са нахвьрлени идеи, които не знам доколко биха ти помогнали.

На останалите- леко избиване на вси4ки видове зьби ! Mr. Green

# 31
Здравейте, аз отдавна не съм писала, но мъжът ми е все по командировки и не ми оставаше време, не че в момента си е вкъщи Simple Smile) (дойде си в петък и днес пак хукна:()
Много прегръдки за Ментови и Герчи, дано се оправяте бързо  Praynig
Руми  Hug
Бобин и той ми беше болен, една вечер вдигна температура, повърна, плака, плака, плака и след това си държеше 39С, но без никакви други симптоми, на лекар не съм го водила, но звънях на един такъв "спешен" телефон, казаха, че вероятно е вирус.

# 32
Ох, за първи път от приблизително 2 месеца заспа за 10 минути без писъци. Изместих часа с 45-50 минути по-рано (а и малко му бях обидена, може и затова да не влезе в пререкания). Божеее, човек като е преуморен и не мисли да попромени нещата.  ooooh! Изперках, бе, мозъка ме боли от часове пищене, мрънкане и блъскане.
Боби при това торпедо не работи метода да седна до леглото и да чета/пея. Запушва си ушите и почва да извива...ако не са ти мили нервите - продължи. Вечер заспива като се стъмни, но в обичайния час както преди смяната на времето. С вечерното спане няма грижи. Правим ритуала и в леглото, потъркаля се и отнася плувката. Знака му е "ставам непоносим". Точно обратното, вместо да оклюма щом му се спи, започва да вилнее и да пренавива пружината. Не знам как да го науча да почива.  newsm78
А, за нослето защо мислиш рентген да правиш?
Гледай ти и cutty-то ме изненада с нейния кучешки зъб.  Mr. Green Не знаех, че е възможно. Дано не се налагат такива неща.  Peace
Бибитчеее аз пък все съм си го представяло моето точно като твоето момче.  Laughing Кротичко. Ама на баща си се е метнал щур.  Laughing И аз тъй мисля, време му е вече да заспива сам в леглото на обед. Мина ми през ум дали пък аз не го дразня с присъствието си. Иначе винаги дърпам завесите и е сумрак иначе изобщо не може да заспи. Как няма да съм упорита...ела да видиш какво чудо е, ако не спи на обед.  Crazy

Ох, благодаря ви за съветите.  Hug Все някой ще проработи.

cutty радвай се, че така добре се чувства при гледачката. Simple Smile Аз вече нямам търпение за тая пуста плей група ли  да го нарека, че да ме разберете. Но все още нямаме новини. Пууу, аман от листи на чакащи.  Laughing

# 33
Здравейте, и аз много отдавна не съм писала, но ви чета когато успея. Напоследък ужасно много стрес на работа при мен, миналата седмица уволниха и една колжека с детенце на възрастта на моето и ми беше много криво.
Маги, с много голямо закъснение поздравления за рождения ден на Томи newsm67, страхотен е на снимката, сигурна съм, че е бил много щастлив. Heart Eyes
И Ник не е от най-лесните за приспиване, аз нямам проблем, защото го кърмя и отнася плувката за отрицателно време, но в градината не могат да го приспиват освен в количката, а и той расте и скоро няма и това да действа.
И ние сме от боледуващите напоследък, последния вирус го изкарахме на крак за щастие, обаче аз прихващам абсолютно всеки вирус от яслата, направо ужас.
Бибитка, дано бързичко да подействат инхалациите и да се разминете без усложнения. Praynig
Завиждам за спокойното дете, моето е пълна противоположност. Миналата седмица бяхме на среща в яслата и ни разказваха за това как се развива в градината, и едното от нещата, които казаха е, че знае какво иска и като реши нещо не се отказва докато не успее.
Cutty, супер, че му харесва на Луи при гледачката, така и ти си спокойна.
Боби, четох за вашите премеждия с Леичка, милото детенце, дано поне лековитата вода помогне и да избегнете операция.
Светле, стискам палци тези дни за вашата операция, да минава и да не я мислиш повече. Praynig
Руми Hug
Стискам много силно палци на Герчи и Ментичка и Йойо Praynig
Още имам да пиша, ама пак стана дълго
Хайде на всички гуш Hug

# 34
Терми, и по вашенско върлува същия вирус значи  Hug.

При Лилия се оказа, че е розеола - падна Т, изби обрива и пак си е активното човече дето беше  Heart Eyes. Обадих се на педиатъра да питам заразна ли е (не е) и я заведох на egghunt сутринта, да си поизхаби енергията малко.

Лепри, много е порастнал Томи  Heart Eyes, никак не е бебе вече. 

бибитка, дано бързо да се оправя бибитче #1. Аз като чуя инхалатор, много страшно ми звучи. Ти как се чувстваш - натежа ли тумбака вече  Wink.

Боби, на мен ми липсва един от постоянните резци (виждала си ме каква съм 'убавица Пена  tooth), но на това място имаше млечен, който си го влачих до сватбата, защото нямаше какво да го бутне. Има начини да се оправят нещата (ако не си като мен, де, на 20+ години да се усетиш, че имаш млечен зъб), ама дано все пак не й се налага на Леичка  Hug

И моето е от буйните деца, нищо че е девойка. Понякога се чудя дали аз нещо не греша във възпитанието - имам чувството, че всички деца си седят кротко в пясъчника, само моето го раздава агресор  Tired и ходи да бута, дърпа и взима играчки. Напоследък се кротна де, даже има зачатъци на социално поведение  bowuu

При Лилия трика за следобедния сън е да се прилага абсолютно същата рутина като при вечерния - пижама, зъби, приказка и т.н. 

# 35
  • Rennes, France
Флъфи,хубаво че се разписа Hug
Джет, сега като каза за повтаряне на вечерния ритуал, освен в количката и аз така правя, като е кофти време и не може навън /вътре количка не бутам Whistling/, но при нас не минава без малко рев...странно защо не прави така при детегледачката newsm78 Днес отивам да го взема и нашия още спи #Crazy - ми викам й, да го оставя при нея, белкем схване нещо за вечерния сън...сега спи, но очаквам включване скоро и аз затова поработвам Wink
За розеолата - при нас изби по време на първата ни почивка миналата година /уикенд де.../. Висока Т, но нищо друго. Водих го там на лекар - нищо му нямало, да давам Парацетамол ако е много висока, аз тогава го кърмех на 30-40мин - когато поиска и мрънне, и след няколко дни забелязах много ситни леко розови пъпчици, по скоро като десен - даже и не бяха грапави и Т падна изведнъж Peace
Герчи Hug Hug Hug
Терми, да се оправя Бобин Hug
При нас детегледачката ми е наистина от помощ, защото покрай него има още 4 деца и истински се забавлява Луи. И така успявам да работя, да изчистя къщата и евентуално да отида на шопинг. Ама за сън не остава - не мога да спя през деня... Tired
Айде да продължавам работата. Лека на всички Hug

# 36
 Хелоуу, на бързо да се разпиша, че лудницата е пълна при нас... Преместихме катуна, сега остава и да го наместя някак си  Crazy Като видя кашон вече и получавам тикове, а те не свършват и не свършват. Мъж ми сега се трепе трети ден да свърже пералнята, цялата кухня изкърти, щото са си оставили ръцете на нея, а аз се хиля, защото си говори сам на англиийски  hahaha Той нали и на англ бълнува нощем, та се хиля, не е лесна и неговата  Mr. Green
 Малката става все по-дива, от къде тази енергия незнам. Сутрин от 5, вечер едвам я усмирявам в 8. На градината я спи един час, я не и не спира да тича, вика, тръшка, хили, абе цирк буш. Само да ми е здравичка  Heart Eyes
  Изчезвамммм  Hug

# 37
  • Немция
Джут, защо да ти зву4и страшно думата "инхалатор"? Sunglasses На мен мнооого добре ми зву4и, много по-добре пред алтернативата при всеки вирус да лекуваме бронхит и да даваме АБ. Де4ко много му се радва, знае, 4е го 4ака филм4е, докато диша от инх. Sunglasses, вси4ко на вси4ко по 6-7 минути 2 пьти  на ден. Даже утре смятаме да е последната инхалация и после ще из4акаме да видим как ще се развие кашлицата, тя е по4ти на из4езване.
Ама проклет се оказа този детскоградински вирус, първо аз се борих с тежка хрема, пак му треперих да не се превьрне в синузит Crazy, днес оба4е най-накрая се поотпуши носа, както и ве4е имам вкус. Party Сега Бибитков е поредната жертва- не бил усещал какво яде, горкият. Mr. Green

Корем4ето е добре, редовно ме подритват отвьтре, определено това бебенце е по-активно от Бибит4ето. Wink

При следобедното заспиване- когато се сьстои, де- Бибит4ето не ще пижама, не ще 4увал, ина4е останалото си е постарому- но и той е по-голям от децата в тази тема, така 4е не вси4ки ритуали са това, което са били.  Mr. Green Ина4е сред нашите приятели с деца по на 2 години никое от тях(децата) не спи следобеда, само отвреме-навреме успяват да ги подльжат.

Лепри, и вие ще намерите вашата истина сьс заспиването на обед, може би ще стане, когато най-малко о4акваш, слу4айно.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 00:32 от .bibitka.

# 38
  • Edinburgh-UK
elfie извинявай,чак сега ти видях лентичката.лека и безпроблемна бременност ти пожелавам
флъфи оф и аз това искам,да минава вече,че все го мисля а и две ваксини имаме да слагаме който ги отлагаме вече 3 месеца,една от причините е операцията
cutty радвам сте че и двамата се доволни от детегледачката и на Луи му харесва при нея,добре си поспива детенцето
боби и аз имах млечен зъб който падна по време на бременността,сигурно се сещаш че все ви се оплаквах   Laughingна мене никой зъболекар не би беше казал че съм с млечен ,ако са ми го казали когато са ми израствали постоянните зъби е имало начин да се оправи проблема .Ти си наблюдавай Леичка ,да не се стига до там
терми бързо оздравяване на Бобин
Juturna и Виктор е същият,може да е някакъв период знам ли вече.постоянно му правя забележки но си знае неговото
бибитка и на вас бързо оздравяване.
герчи успех за утрешният ден
цвети как върви местенето
маритке къде се изгуби
Маги Томи е голям сладур.Като го усетиш че му се доспива го слагай веднага да спинка,сигурно по някакъв начин ти показва че му се спи вече.Вики почва да се гушка в мене и аз го слагам веднага.Може пък да е някаъв период ,и ние не искахме да спиме по едно време и заспиваше чак в 4 часа а го мъчих от 1 часа.сега вече веднага заспива и спи по 2 часа

по принцип  през деня лягам с него на нашето легло и заспива до 10-15 мин,оставям го да спи на голямото легло.Ако не заспи го чакам 10 мин и ставаме от леглото и след това след 20-30 мин същото на ново.Вечер сучи,четем книги и после го слагам в неговото легло и сядам до него и му държа ръката иначе не иска да заспи   WinkАко го оставя сам няма заспиване.

# 39
  • Немция
Елфииии, не знаех, 4е сте в о4акване отново! Лека и безаварийна да е бременността до края, едно здраво, пухкаво бебе на финала! Hug

Гер4и, ако утре(тоест ве4е днес) е големия ден, стискам ГОЛЕМИ палци вси4ко да проте4е оптимално! Вярвам в успеха, много прегрьдки и от мен !!!! Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig

Вие ме изумихте с мле4ните ви зьби на "стари" години.. newsm78 Mr. Green

# 40
Сън не ме хваща, днес и е деня на Герчи, много те мисля, мило момиче! Да ни пишеш добрата новина веднага, да знаеш, че ти изпращаме много позитивни мисли и енергия и няма да се предаваш! Животът е пред теб, имаш добър мъж и детенце, близки и приятели, които са с теб!
Прегръдки!

# 41
Герчи, много позитивна енергия и от мен. Ще видиш, че това ще е последното изпитание. Hug
Елфи, лека бременност и на финала едно пухкаво бебе!
Кики заспива с мен, четем книжка, пие мляко и ми обръща дупе...но, задължително ми държи ръката.

# 42
  • България/Германия
Много я мисля Герчи и много, много, много се надявам, че това ще е последното изпитание след всичките мъки!  Praynig  Hug Hug

Колко са различни дечицата, моето заспива само в креватчето си и само ако е самичка. Има нужда от определени играчки, които гуши, понякога я чувам през бейбифона, че им разказва нещо ( сигурно приказки за лека нощ) и това е. Недостатъкът е, че изобщо не заспива в колата, по Коледа пътувахме 8-9 часа в едната посока, ами не спа това дете през цялото време. Също така е малко трудничко заспиването, когато сме на друго място и не спи в своето креватче.

Изи също е от по-буйните деца, изисква много внимание, не се спира на едно място. Отдавна вече не ползваме количката за придвижване, защото мадам не може да седне и за минутка спокойно, а гледам по-големи деца от нея се возят кротко в количките си. Ужасно много държи на мнението си и го защитава с всякакви средства, включително рев, дърляне и хвърляне по пода  ooooh! Направо вече започва да ме хваща страх от момента, когато ще тръгне на детска градина, имам чувството, че немските деца са мноооого по-кротки и добре възпитани.

Благодаря за пожеланията, мен този път ужасно ме е страх, но се опитвам да не се поддавам на лоши мисли и притеснения.  Embarassed

# 43
Елфие, от кога те чакам да се похвалиш, бях те хванала в една друга тема че сте на стартова позиция и стисках много палци  Hug Лека и красива бременност ти пожелавам! Везничка или скорпионче? А защо те е страх?
Гери, мила, с теб сме  Hug
И Лия е от буйните деца, за количката от месеци сме забравили...
Бибитче, да се махат гадните болести, така като ви слушам мамите с деца в ДГ и страх ме хваща  ooooh!
Цвети, имаш ли контакт с Гери, или с Ахмед? Със снимка на новата бърлога няма ли да се похвалиш  Hug
Маги, Томи е голям чаровник   bouquet
Ju  Hug как си мила? Много се надявам за второ попълнение да се засечем отново  Hug

# 44
Според мен описаното не е буйност, просто активни деца имаме. Нашата количка я ползваме за да си возим....багажа. И то Кики да го вози. Е зарязваме я тук и там и хукваме нанякъде, но това си е в реда на нещата. Не се притеснявайте за детската градина- там са като мушици, тихи, послушни. Като го вземам вечер и виждам как се държи ( това и на мониторите се вижда) се чудя аджеба това моето дете ли е или не. Намислила съм пъклен план да взема учителката му за 5 дни в къщи, та белким пооправим и къщната дисциплина  Mr. Green

Забелязала съм, че ако не си е доспал на обяд и е поизнервен тогава хвърля и блъска.

Общи условия

Активация на акаунт