Деца, отглеждани в чужбина-6

• 35 352
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
  • Немция
Много си е хубаво детето да е от активните, макар и по-трудно да се гледа. Да се катери, да ска4а, да подска4а, смело да изу4ава света. Grinning
Хм, ние още си ползваме коли4ката Mr. Green, обикновено сме на дьлги разстояния с нея, но и с Бибит4ето 4овек може да се разбере Mr. Green- като му кажа "седни" , сяда, като му кажа "вьрви", става и трьгва- с някои изклю4ения, разбира се. Wink Някой пьт го домързява и предпо4ита в коли4ката да седи, дори и да му предлагам да походи. Иска ми се да е по-динами4ен, но ... и така си е добре. Sunglasses
Елфи, няма кротки герман4ета и бесни балкан4ета- вси4ко си е индивидуално и е до темперамент. Wink Ще видите всякакви деца в градината.

Сю, ние сме като цяло добре с болестите, откакто дребното трьгна на градина- от август досега само 2 пьти се е разболявал(4ук-4ук Praynig). Проблемьт е, 4е аз сьм бременна и не е желателно да боледувам сериозно то4но сега- не може да пиеш какви да е лекарства, за едни капки за нос се налага консултация с лекар, а ако се наложи АБ все пак, му трепериш до раждането, макар да има безвредни АБ за бременни. Rolling Eyes

Елфи, вси4ко ще е наред с корем4ето, не се вкарвай излишно вьв филми. Hug

# 46
И ние с Боби отдавна не се возим в количка. Аз не го намирам за особено буен, според мен е много добро дете, ако има с какво да го занимавам през деня (имам предвид всякакви детски забавления-паркове, площадки) е златен. Титина, според мен причината Калин да ти е такъв "разбойник" вкъщи, е точно това, че е кротък в градината. Не можещ да очакваш от едно 2 годишно по цял ден да е тихо и мирно.

# 47
  • Rennes, France
Луи го определям като кротък . играе си и сам, но обича да има някой покрай него Peace
Някой, някакви новини от Герчи Praynig
Елфи, честито и лека и безпроблемна бременност...като се сетя колко лесна и спокойна бременност имах...направо беше страхотно чувство Heart Eyes всичко ще е наред и с вас Hug
айде дребсъна отнесе плувката и смятам и аз да се запътвам към леглото...с кокошките си лягам Rolling Eyes

# 48
Аз въобще не се притеснявам, че е буен в къщи. Прави си бели, ама детски. Така опознава света, а и не искам непрекъснато да разчита на мен. за това и поощтрявам самостоятелността му ( колко е смешен като си бърше дупето сам  Mr. Green), и казвам винаги браво. Е не ме кефи да ходи из градината и да се опитжа да хване всичко що лети и пълзи, но тожа е начина да се научи, като се опитвам да не му втълпявам и моите страхове.

за рожденния си ден иска вълк. За сега не е решил жив или играчка, но това ме накара да се замисля за темата на празненството. Тортата ще е с "Ну, погоди", но за другото съм в чуденка. Та отворена съм за предложения. И т,к, рожденния му ден ще е в България, трябва да тръгна от тук с ясна представа какво искам, както и може би с малко материали

# 49
Алето е при детегледачка от два часа Mr. Green просто така-пробно...да свиква,че мисля да поемам пак живота си в ръце по някое време,а и прочетох,че сваата иска да сменя зетя,заради това хахахах

Герчи е в болница (прочетох във фейсбук инфо от цвети) на химиотерапия и лъчетерапия.операцията не е днес,а на 14 април ....струва ми се newsm78 някакси ми излезе от главата (на три чашки вино съм за преодоляване на раздялата с @мамоне@-то),но цял ден и аз мислено съм с нея,защото и аз мислех днес ще я оперират.определено пожелавам и се моля на Бог това момиче да преодолее всичко! но мисля щом до сега оцеля ще се пребори!!

п.с. мамоне от италиански означава маминото момченце:) точно подигравателната форма:)

п.п.с. ние сме екстра!някакси продължава да с еусеща подобрението в семейството следствие на моите минимални доходи,а и мъжо има един повод за радост,но още е много в зародиш и този път няма да го разваля като се похваля предварително.

# 50
Джут, и Боби е с розеола  Laughing, но ми казаха, че е много заразно, така че ние ще отложим яйцегоненето Sad

# 51
Аз "буйна" по-скоро като активна го определях, от колкото непослушна. Това че не ползваме количка е защото иска сама да ходи, аз по никакъв начин не я насилвам обратното. Напротив, винаги поощрявам ентусиазма й... Аз съм по скоро от майките-непукисти, всичко е разрешено, стига да не е опасно  Grinning
Титина, мен страх ме хваща от болестите, не от промяна в поведението.
Лия сега се кърми по 2-3 пъти в денонощието. Вечер преди заспиване и през нощта, 1-2 пъти. Мисля вечерното кърмене да го махнем до 2-3 месеца, но обмислям нощното да го оставим, поне за първите няколко месеца в ДГ. Надявам се поне това малко да ни задържи на страна от вирусите  Rolling Eyes

# 52
  • България/Германия
Аз я определям и като активна, и като непослушна  Mr. Green На почти всичко първоначално се отговаря с "не". После като се замисли, може и "да" да каже. Май изживяваме класическа Не-фаза  ooooh! Много рядко е кротка, май само когато спи  Mr. Green От друга страна, днес се сгуши в мен и ми каза "Бичам мама", ей, толкова миличко ми стана, че забравих всичките си ядове от последните седмици  Heart Eyes

По принцип и аз гледам да поощрявам, вместо да забранявам, ама ми се иска някой път като й кажа да не прави нещо, да вземе да ме послуша...ама явно много си искам  Wink Според майка ми аз съм била много непослушна и сега ми се връща  Rolling Eyes

Маритке, радвам се, че нещата в семейното огнище се подобряват!  Hug

Бибитке, ако беше по-буен, щеше да ти се иска да е по-кротък, то угодия няма Wink Да са живи и здрави, пък всичко друго ще се нареди.

Титина, много се смях на това дали вълкът да е играчка или жив  Joy

Бебчо, живот и здраве, ще е скорпионче  Wink А за притесненията, при предишната бременност лежах от 32-ра седмица до раждането заради скъсена шийка, добре поне, че не беше в болница, а вкъщи и избутахме до две седмици преди термин, обаче оттогава ми остана един страх, който и сега се появи, противно на всякаква логика и нещо не мога да се справя с него Confused Май прекалената информираност ми изиграва лоша шега.

Лек нощ ви пожелавам, че пак изписах ферман.  Hug  bouquet

# 53
  • Торонто/София
Ето ме и мен - нещо тези дни хич не ми остана време да пиша но успях да ви изчета поне

Елфи - Честито и от мен - вярвай че всичко ще мине леко и бързо и преди да се усетиш есента ще е дошла!
Маритке - и аз се радвам че по семейно нещата се оправят при вас - само така...
Терми, Jut и всички болнички - бързо оправяне!
Руми -  Hug Hug Hug

и аз стискам палци на gerchy - дано всичко мине добре и да се похвали с добри новини

Толкова от мен - вече 4 нощи почти не съм спала и съвсем вече ме няма ...

# 54
ау елфи,аз вчера забравих да ти честитя бременността и да отбележа,че заподозрях от един твой пост във фейсбук:)

# 55
Здравейте.

Елфи, нормално е да се притесняваш значи. Дано нямаш подобни проблеми.

Стискам палци за Герчи  Praynig

Марита, хубаво нещо са парите, дано все ги има.

Ние от 5 дни се борим с разделянето с биберона. Като дойдохме казах на Моника, че сме го забравили, тя заспива без него, но през нощта се буди в истерия. Давам й го и сутрин го взимам бързо-бързо. Явно на сън не осъзнава, че го няма.  Тази нощ за първи път не се събуди да си го иска, дано е влязла информацията на подсъзнателно ниво. 
Иначе всеки ден сме в парка. Много обичат паричките, трамплини, батути, бънджи - на разходка не ни мърдат по 5 лева. Как се справят другите не знам.

За буйността, до дете е. После може да се промени, да са здрави всичките е важно  Hug

# 56
елфи,и аз лежах от началото (ама смаото начало наистина) на 8 месец до почти края,който също беше две седмици преди термин.получих много страшен кръвоизлив за няколко дена и почти до края все си имах зацапвания.казаха,че е от ниско залепена плацента,което обаче много ме съмнява д абеше истина,защото накрая я видяха доста нагоре залепена,а незнам как можеше да се качи за един месец чак толкова.разбирам да беше ниско в начална бременност и да с екачи до края,ама.....абе не се притеснявай! но и внимавай де!:)

# 57
Минавам за едно стиснати палчета за Герчи.. Hug
Елфи..Честито трепетно очакване,послушна кака и един сладък финал...
Маритка,Наздраве..Тея мамини синчета се оказват изненаващо послушни на чуждо място......
На всички едно голямо Гуш...Ако някои иска да ме добави във Фейса-отговарям на Илианна Минова....
  bouquet  bouquet  bouquetВсичко най......

# 58
  • WA, USA
Стискам палци за Герчи Praynig

Елфи, честито! Да е много лека и безпроблемна! Всяка бременност е различна, не си разваляй радостта с притеснения. Имам един спонтанен аборт преди три години, бях 11 седмица; като забременях после с Павел то не бяха ревове, не беше чудо! За всяко малко нещо се стрясках че ще го загубя. И затова този път отказах да се вкарвам в подобни истории. Ако ще става, ще стане и с моите притеснения. Не съм имала по-прекрасни две седмици бременна, такова щастие изпитвах. Вярно е, че го загубих, но това не променя факта колко се радвах. Ако седях и се страхувах, че ще го загубя, нямаше да имам и тези две седмици.
Горе главата, живота е толкова прекрасен, колкото му позволиш да бъде Hug

На всички болни - прегръдки и да оздравяват!

И Павел се разболя - кашля, зелени сополи, двоен конюнктивит. Благодарна съм за детегледачката, че иначе трябваше да не ходя на работа, а аз тъкмо се върнах тази седмица и нямах никакво време останало да ползвам. Мием си очите сега със сребърна вода и го дебна като заспи да му капя кърма. Много е сладък как се сърди на сън като усети капката, и после пак заспива hahaha

# 59
Руми, като каза конюнктивид - аз да птам как се опазвате останалите у дома? Аз сега съм така и съм зле, че в събота ще ходя на доктор да ми вземат секрет за изследване и не трябва да слагам нищо - ни сребърна вода ни дявол(за да има смисъл в изследването), а Леа постоянно е с мен, баща и не е на линия и ме е страх да не я заразя, че при нея става страшно ...ако хване от мен...
Аз съм иначе добре, ще се наспя в някой друг живот, ама няма вече как на компа да работя много тия дни, очите ми са трагедия ...

Общи условия

Активация на акаунт