Име за момиче, което да идва от Атанаска

• 11 901
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • Сопот, Пловдив
Настася

# 17
Таня също би могло от Атанаска. Ася. На мен и Атти ми харесва, честно казано  Grinning
Настася Simple Smile
Предлагам Атина, с ударение на И.  

Защо не кръстиш бъдещото си момиченце Михаела (на Михаил, щом ти е в списъка от желани имена), а Атанас да го оставиш за евентуално момченце, дай Боже?

Предполагам ги е степенувала по важност, все пак не е сигурно дали ще има 3 и то в желания пол Simple Smile 

Така е, само за момчето съм сигурна, че искам да е Михаил (и силно се надявам да е първото - имам по-голям брат и смятам, че е най-хубаво момчето да е най-голямото). След това ако има момиче - Лили. А Атанаска остава за момиче/момче, защото може да бъде Наско или... каквото измислим с ваша помощ Simple Smile Атанаска евентуално остава за накрая, защото може да бъде модифицирано според нуждата в мъжко/женско име Simple Smile Ако са две момчета става лесно - второто е Наско.
Благодаря на всички за хубавите предложения, ще продължавам да следя вашите идеи и да ги претеглям Simple Smile

# 18
  • UK
Хубави планове си правиш Simple Smile Пожелавам ти да се сбъднат Simple Smile Ще има да почакаме, докато видим все пак кое име си избрала по темата Laughing

# 19
  • Най-красивата страна
Анна 
Анелия
Анета

# 20
Анаис  Heart Eyes
Алиса
Предполагам,че на покойната галеното е било Наска,Насе,та от там Нанси примерно.
Нася,което се споменава изобщо не ми харесва! Peace

Толкова ми е любимо това име, влязох за да го предложа именно него. Нежно и ефирно е, супер е!

Винаги съм се чудила къде му е ударението на това име Анаис  newsm78 ? Иначе предлагам Таня  Peace

# 21
Анастасия ми харесва Peace Иначе други предложения са ми Ана, Ангелина, Анита, Александрина(макар че не искате дълго, но не Александра), Алиса...

# 22
Хубави планове си правиш Simple Smile Пожелавам ти да се сбъднат Simple Smile Ще има да почакаме, докато видим все пак кое име си избрала по темата Laughing

Благодаря ти Simple Smile За името се притеснявам отсега, защото ако все пак първото е момиче, Атанаска има предимство пред Лили за първо дете. Иначе го пазя за последно, защото Лили няма разновидност за момче Simple Smile Така че може и скоро да разберете какво и кога ще ползвам Simple Smile Предстои ми да разбера скоро пола на бебето Simple Smile

# 23
Анастейша  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 24
  • Sf
Тъкмо щях да питам дали изобщо си бременна.  Wink Значи ако е момиче, ще е Лили, а ако е момче, ще е Михаил. А ние в момента мъдрим името на третото?  Whistling  Joy

# 25
Лили повече ми харесва от Атанаска.
Сложи си лентичка, авторке. Grinning

# 26
Тъкмо щях да питам дали изобщо си бременна.  Wink Значи ако е момиче, ще е Лили, а ако е момче, ще е Михаил. А ние в момента мъдрим името на третото?  Whistling  Joy

Написах горе, че ако първото е момиче, дериватив на Атанаска е с предимство пред Лили Simple Smile С други думи не се знае още чие име мъдрим, защото си има практическа подредба и по важност. Simple Smile След месец макс ще знам със сигурност какво ще е първото, но ми се щеше дотогава да съм се спряла на имена.

Т.е. ако са в ред момче, момиче - Атанаска остава за третото, защото може да се използва и при момиче, и при момче. А ако първото е момиче - ще е Атанаска, защото е с предимство, пък другите ще се напасват в движение.

# 27
Така, май е време да направим равносметка на имената до момента, за да се ориентирате в каква насока да мислим Simple Smile

Анастасия - по принцип хубаво име, но познавам кофти човек с него, а на мен целта ми е да го свързвам и да го кръстя на прекрасен човек (по тази логика отпадат и Ани, Ана и всичко, което може да му е галено или производно).

Атанасия - звучи интересно, но идва малко дълго и грубовато в комбинация с фамилията май... В този ред на мисли май предпочитам имена с по-малко срички, до към 3 (и на мен и на таткото са такива, не знам има ли връзка с предпочитанието за дължина).

Стела, Ася - хубаво име, но не си личи, че идва от Атанаска

Аниса, Атина, Анита, Анаис, Алиса, Нанси, Анелия - малко чужди ми идват, предвид че по-скоро бих кръстила и трите си деца на български ханове и владетели. Не си личи и от кое име идват (кръщаването на буквички не може да се нарече истинско кръщаване, по-скоро замазване на очите на настойчиви баби и дядовци).

Антония - малко дълго и грубовато ми идва, не може да се познае, че е от Атанаска.

Настася, Нася, Настя - май на тези им личи най-много, че са от Атанаска. Звучат малко руски, но доста от славянските имена звучат така.

Неси - нежно е, харесва ми. Тя ми подписваше картичките с "Наси". Може би звучат близко, но без обяснение не знам някой ще се сети ли. Не знам има ли име "Наси" и как би прозвучало на хората Simple Smile

Като го чуя ще го почувствам и ще си кажа "То е" Simple Smile Сигурно и на вас ви се е случило по този начин Simple Smile

Както виждате, трудна задача съм ви дала, ама нали сме много, ще се справим  Hug

# 28
  • Sf
Неси - нежно е, харесва ми. Тя ми подписваше картичките с "Наси". Може би звучат близко, но без обяснение не знам някой ще се сети ли. Не знам има ли име "Наси" и как би прозвучало на хората Simple Smile

А кой трябва да се сети всъщност? Нали кръщавате на близък човек, при това починал? Ти и таткото сте в течение, детето също ще знае на кого е кръстено. На останалите им е все едно.

Иначе и Наси, и Неси са си ок по звучене, все пак в твоята концепция малко имена ще се вместят.

Лично мое мнение, ако толкова държиш да е на конкретен човек, при това и околните да са непременно наясно на кого е кръстено, то кръсти точно на името на човека. В случая - Атанаска или Атанасия.

# 29

А кой трябва да се сети всъщност? Нали кръщавате на близък човек, при това починал? Ти и таткото сте в течение, детето също ще знае на кого е кръстено. На останалите им е все едно.

Иначе и Наси, и Неси са си ок по звучене, все пак в твоята концепция малко имена ще се вместят.

Лично мое мнение, ако толкова държиш да е на конкретен човек, при това и околните да са непременно наясно на кого е кръстено, то кръсти точно на името на човека. В случая - Атанаска или Атанасия.

Атанасия по-бива, но ми звучи грубовато в комбинация с фамилията. Атанаска е малко поостаряло име за новородено, поне според мен. Ама ако го споменем още 10000000 пъти сигурно ще започне да ми звучи много добре  Laughing Въпросът не е точно "някой да е наясно", ами да си е свързано с това име по звучене. Както Атанаска - Нася, примерно. Иначе има много случаи на Светльо на дядо му Ламби, примерно  Laughing Тук не гоним тая цел.

Общи условия

Активация на акаунт