Име за момиче, което да идва от Атанаска

• 11 766
  • 87
  •   1
Отговори
Здравейте, мами Simple Smile Аз съм пред голяма дилема, искам детето ни да е кръстено на прекрасната ми свекърва, лека й пръст (всички деца съм намислила да са кръстени на някой специален човек). Обаче Атанаска не ми звучи много подходящо в днешно време за детенце... Много ще се радвам, ако дадете идеи за имена, които да си личи, че са от Атанаска. Засега се сещам само за Нася, но може да има и по-хубави от него. За момче е лесно - Наско. Благодаря на всички отзовали се! Simple Smile

# 1
Аз кръстих на Атанас - Андрей. Знам, че няма много общо, но дядото на Атанас (а и не исках да носи изцяло името на починал човек) се е казвал Андрей, така че името беше от рода.
За женско име бих препоръчала - Анастасия, поне е близко до звучене.
За мъжко е лесно - Атанас, Наско  Grinning

# 2
Аз кръстих на Атанас - Андрей. Знам, че няма много общо, но дядото на Атанас (а и не исках да носи изцяло името на починал човек) се е казвал Андрей, така че името беше от рода.
За женско име бих препоръчала - Анастасия, поне е близко до звучене.
За мъжко е лесно - Атанас, Наско  Grinning

Благодаря ти много за бързия отговор! Познавам една Анастасия, дето е отвратително същество, та няма как да е тя. Пък и предпочитам нещо със средна дължина, дето да не е много претенциозно и помпозно. За мъжко е лесно, да, Наско Simple Smile Обаче със сигурност съм се спряла на Михаил (пак на прекрасен човек, аз така си избирам имената). При второ момче веднага включвам Наско Simple Smile Затова сега Атанаска я обмислям в женски варианти.
П.С. И трите имена (искаме три деца), които сме избрали, са на умрели хора. Но наистина прекрасни хора. Не ме е страх от суеверия в това отношение.

# 3
Атанасия.

# 4
Най близко ми се вижда Анастасия, но щом не ти харесва може Ата или Ана.

# 5
Ана.
Стела  Rolling Eyes

# 6
# 7
Aна, Антония (не е много близо до Атанаска, но поне именните дни са един след друг).

# 8
# 9
  • Монреал
Неси, Атина, Анита

# 10
# 11
Анаис  Heart Eyes
Алиса
Предполагам,че на покойната галеното е било Наска,Насе,та от там Нанси примерно.
Нася,което се споменава изобщо не ми харесва! Peace

# 12
Анаис  Heart Eyes
Алиса
Предполагам,че на покойната галеното е било Наска,Насе,та от там Нанси примерно.
Нася,което се споменава изобщо не ми харесва! Peace

Толкова ми е любимо това име, влязох за да го предложа именно него. Нежно и ефирно е, супер е!

# 13
  • София
Предлагам Атти (шегувам се, естествено  Grinning )

Защо не кръстиш бъдещото си момиченце Михаела (на Михаил, щом ти е в списъка от желани имена), а Атанас да го оставиш за евентуално момченце, дай Боже?

# 14
  • UK
Таня също би могло от Атанаска. Ася. На мен и Атти ми харесва, честно казано  Grinning
Настася Simple Smile
Предлагам Атина, с ударение на И.  

Защо не кръстиш бъдещото си момиченце Михаела (на Михаил, щом ти е в списъка от желани имена), а Атанас да го оставиш за евентуално момченце, дай Боже?

Предполагам ги е степенувала по важност, все пак не е сигурно дали ще има 3 и то в желания пол Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт