Име за момиче, което да идва от Атанаска

• 11 892
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
На мен ми дойде на ум Наси, така че сигурно и други биха направили подобва асоциация. Още се сещам: Ати, Тана, Наса, Таса...

# 31
Наси и Неси също нямат звучене на български ханове или владетели.  Peace

Още няколко идеи:
Танася, Нася, Тася, Анасия, Анася, Астасия

# 32
# 33
Наси и Неси също нямат звучене на български ханове или владетели.  Peace

Още няколко идеи:
Танася, Нася, Тася, Анасия, Анася, Астасия

Тези вече са повече в целта  Hug

# 34
# 35
  • Бургас
Аня.

Иначе най-подходящо е Анастасия.Атанаска от Атанас означава безсмъртна,но ако спазиш само буквата,моето предложение е Аня.

# 36
  • Пловдив
Никога не спирам да се учудвам от някои предложения. Все си мисля, че не може да ме изненада нищо, но винаги оставам приятно изненадана  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 37
  • София
Авторката на темата е много свежа.
Дано се сбъднат всичките й планове.
Най - подходящи ми се струват Атанасия или Настася.
Предлагам Анания и Насина.

# 38
Атанаска.

Познавах едно момиче - много фина, сладурана, жизнена. Накратко й казвахме Наска/Насе. Беше много мила и бъбрива. Няма какво да се чудиш.

# 39
  • Blondeville
Ася
Ана  Mr. Green
Таня

# 40
Нася и Настася ми звучат най-близки до Атанаска и пак ще й казвате Наси Peace
Което и да избереш, после ще ти стане любимо, казвам го защото и на мен Ивелин не можеше да ми легне на сърцето, но сега го обожавам Simple Smile

# 41
Здравейте ! Предлагам да се преведе името на български : "възкръснал, безсмъртен, вечен живот" . Възкресия - точно е  и е българско

# 42
Аз съм кръстена на баба ми Атанаска. Дори тя ми е измислила името - Таня. Но да си призная честно, никога не съм си харесвала името. Sad С буквичката А препоръчвам  Ани или Аня. Simple Smile

# 43
  • София
За мен като цяло да търсиш женски вариант на името Атанас  е като да кръстиш момче на Лили, демек Лилиян примерно....
Сама казваш, че само буквата не е кръщаване и все пак...всъщност нещо такова търсиш....
Кръсти детето Атанаска, като искаш да е на свекървата и толкова...по-хубаво няма да намериш...
Неси ми е малко като на чудовището от Лох нес, Наси, Таса и т.н. са ми като умалителни и не ми стоят сериозно за лично име.... Настя и т.н. ми идват чисто руски...

# 44
Мен Атанаска не ми харесва. Някак остаряло ми звучи за младо момиче.

Общи условия

Активация на акаунт