Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 28

• 55 972
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
milmich, много е вярно казаното от теб: "Сега като си знаеш диагнозата всичко ще те заболи, скъпа, но като намериш решенията за себе си, ще се поуспокоиш и ще се почувстваш по добре."
А относно РМЖ не е стадий 5, знам че няма такъв. Ехографа показа BI RADS 5, която пета степен означава че е 95 % вероятно да е РМЖ. Ето тук има обяснение за изследването и табличка с резултатите: http://almasonic.com/wp-content/uploads/2012/03/Elastoscan_BG.pdf

KaRoLa и мен ме гложди мисълта, че не мога да действам за РМЖ, но в това ми състояние и с тази вирусна плевмония... няма как - никой онколог не ме ще такава температурна, тресяща се, повръщаща и кашляща. А гадината си знае нейното! Ще я преборя и нея, замислила съм да й обърна цялото си внимание и да я тръшна тотално. Само да живна малко и ще действам.

# 46
  • Хасково
Здравейте, момичета!
Предишната тема само четях, но за съжаление пак влизам с въпрос при вас. Братовчедка ми досега не е искала да ни притеснява, защото бяхме притеснени покрай баба ми и  чак вчера ми каза, че през декември е имала проблеми с гърдите - изтичал е  по няколко капки бял секрет. Споделила е с гинеколога си и той веднага я е пратил на мамолог. Казали са и че има фибротични изменения и на двете гърди и трябва да се следи редовно, още повече, че нашето семейство е фамилно обременено. А тя е още на 20г ooooh!
Изчетох мненията във форума на дир.бг и  доста ме притесниха, защото много от жените споделят, че първоначално са им казали фиброаденоми, а след операция се оказват ...( не искам да казвам думата, вече изпитвам ужас като я чуя).
Моля за съвет, при кой доктор да идем на консултация в София? Във форума в дир.бг пишеше за доктор Гаврилов в онкото в Дървеница, но мненията са още от 2007, така че не знам дали той още  работи там.

# 47
  • София
Доц.Гаврилов работи в Онкологията, има и частен кабинет. Доц.Александрова също, д-р Марков също.
На първата страница има координати и на тримата. Ако нещо не е ясно, можеш пак да попиташ.
Аз лично на ваше място не бих чела в Дир.бг. Момичетата там са много компетентни, но списването на темите е меко казано зловещо.
Аз също съм с първична диагноза фиброаденом и съм фамилно обременена.
Това обаче не ми дава основание да твърдя, че и при нея ще бъде така.
Нека да потърси и друго мнение, нека редовно да се следи.

# 48
  • Хасково
Хули, благодаря, в най-скоро време ще запазим час.   bouquet
Сетих се и друго да попитам - в онкото в Дървеница, може ли да идем с направление от личния лекар?(извинявам се за баналния въпрос, но наистина не знам как стоят нещата)

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 23:26 от Ivayla_

# 49
Честита тема и привет!
Станахме повечко от Русе. Хайде - топло е вече - на кафепиене.
Аз съм ЗА. Имам ти телефона , тъй, че като ми мине химията в сряда  и   food010
Карола , ще се присъединиш ли?

# 50
Ако съм добре ме пишете, не правя вече никакви планове Sad

# 51
  • София
Хули, благодаря, в най-скоро време ще запазим час.   bouquet
Сетих се и друго да попитам - в онкото в Дървеница, може ли да идем с направление от личния лекар?(извинявам се за баналния въпрос, но наистина не знам как стоят нещата)
Може, но на произволен принцип за лекар.
От тримата, които ти посочих само д- Марков работи със ЗК и приема в 23 ДКЦ в Хаджи Димитър.

# 52
Олеее, много сте изписали...не мога да ви изчета.

Антомче, проследих темите, благодаря! Влязла съм още в третата тема...

KaRoLa, кажи от къде си се снабдила с ластичния ръкав? От аптека ли си го взела? Моята ръка също много оттича, дали да не пробвам с такъв ръкав?!  newsm78

# 53
Добро утро!
 Прекрасен слънчев ден се очертава!Днес ще ходя със свекърва си за перука, малко ми е скофтено-изключителен емоционален момент поне за мен...
 Като се върна ще се отчета...Иначе ,много странно, пълна съм с планове.искам да боядисам терасата, сменям пердетата и дамаските в кухнята, и ще освежа стените-от мен идеите и административната работа, от едно приятелче-изпълнението. Имам огромна тераса-40 кв, и много цветя, за които преди 20 дена мислех, че това лято няма да ги има, но размислих...За добро или зло-точно това лято ще прекарвам повече време у дома заради химиите , операцията и следоперативното лечение, така че поне приятна обстановка ми се полага.
 Слънчев ден и много любов ви пожелавам!
 Сетих се за вас от Русе-в онкологията ме питаха колко време съм живяла там, изглежда правят някаква връзка...ако действително има увеличение на случаите с онкологични заболявания .

# 54
Днес ще ходя със свекърва си за перука, малко ми е скофтено-изключителен емоционален момент поне за мен...

Като чета,как на хората в тези моменти им е тъжно,депресивно и т.н.,което е съвсем ,ама съвсем нормално,си давам сметка за едно нещо-АЗ НЕ СЪМ В РЕД!!!
Като се остригах гола тоцка,се разбих от хилеж и лигнявене!
Като ходих да си купувам перуката,правих шоу в магазина...Бях с Катето,дъщеря ми , и сякаш бях отишла да си купя перука за бала! Сменях ги,гледах се ,хилихме се! Катето ме определяше -с една бях Клаудия Кардинале,с друга-Мадона,с трета -незнам си каква...А бе казвам ви,смях голям!
Жената ,която е в магазинчето на Амоена в Благоевград ,се опита първоначално да ме депресира с приказките си,как и тя е минала по този път,как незнам си колко и било трудно...Сигурно го разказва на всяка жена,която идва,но с мен удари на камък...
Аз и казах,че хич не ми пука даже.Казах ѝ,че докторът,който ме е оперирал е най-добрият и му вярвам безрезервно и,че нещата при мен ще са супер благополучни.
После и ревюто като започна,тая горката съвсем се ошашави! Joy Joy Joy
Та изводът какъв е-може да съм имала рак,ама съвсем не съм за онколог,а по-скоро за психолог,дори направо за психиатър! Mr. Green

# 55

KaRoLa, кажи от къде си се снабдила с ластичния ръкав? От аптека ли си го взела? Моята ръка също много оттича, дали да не пробвам с такъв ръкав?!  newsm78

Взех си ръкава от един магазин за медицински принадлежности. Там продават перуки, масажори и други такива неща. В нашият град се намира точно до магазина, представител на Амоена на Николаевска 16. Трябва да се вземат мерки на ръката рано сутрин, преди да е оттекла. Замерва се обиколката  китка, лакът и дебелата част под мишницата и дължината от китката до под мишницата. Аз трети ден съм с ръкава и се чувствам добре. Вече не щадя ръката и си я движа сравнително добре. Само още не мога да я опъна право нагоре.

# 56
  • В царството на игрите:)

# 57
milmich, като гледам снимката някакси ми се връща надеждата, която губя от време на време

# 58
Здравейте, исках да ви споделя тази снимка, защото много ме развълнува, а и дава много надежда!!!!!
Момичета, всичко, което казвате ни е до болка познато. Но и аз като Сиско май не съм наред? Защо "МАЙ?", аз не съм наред.. newsm78. Аз не преживях тежко нито косата, нито цицата...Никога не съм била суетна и май това много ми помогна. Толкова важно беше да съм жива, че нищо друго не ми правеше впечатление и още е така....За страха няма да говоря. От него си имам в изобилие, но с времето, някак се стремя да го държа по встрани. Все още чувам гласчето зад ухото си, което ми говори гадости - преди като го чуех все ревях, сега като го чуя си мисля за ангела ми хранител и го гоня...Това се казва шизофрения Mr. Green Хули веднъж ми каза, че не съм се научила да живея с диагнозата - ами да май още не съм се научила, но се надявам да имам мноооого време и да се науча Joy Тя ще е с нас през целия ни живот и може да ви звучи странно, но не я мразя. Все ще намеря начин да се погодиме. Истината е, че съм търсила помощ и от психолози и от психиатри. Писала съм вече за това. Наречете ме слаба, но не можах да се справя сама Rolling EyesВ началото беше важно да запазя разсъдъка си. Помогнаха ми страхотно и приятелите. помагат ми и до днес.Колко са им ревала, колко са ме слушали - плямпах, мрънках, ревах, оплаквах се, споделях...Издържаха и ме измъкнаха...Само те си знаят какво им е било #Crazy А за форума няма да говоря - обичам ви Hug И пак за храненето - колкото повече четете какво трябва и какво не трябва да четете, толкова повече ще се побърквате. Един лекар ми каза: Всичко е в дозата - с нищо не трябва да се прекалява!!! Вярвам му и го следвам!

# 59
И още нещо..Според една таблица преди време попадам в групата, която има 1 % вероятност да се разболея от РМЖ и се разболях!!! Мама ми каза: "Щом е така, дори и 1% да има вероятност да се излекуваш - ЩЕ СЕ ХВАНЕШ ЗА НЕГО!!!!!"
Много хора умират от рак, но и много живеят. Ще се хванем за живота и ще го живеем. както казва една много бойна дама тук, ако трябва и на пук Joy
Поздравявам ви с това парче:

http://vbox7.com/play:fd8dee27

Общи условия

Активация на акаунт