Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 28

• 55 988
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
milmi4,страхотен пост!Поздравявам те!Толкова много ми хареса, може би защото аз се чувствам по същия начин....!
   Аз пък да споделя....днес ще е 4 лъчетерапия и нещо взе да ми се подува китката на  и ръката , но на дланите и пръстите ,от оперираната страна.Днеска пък ставам с лек отток под окото към бузата.Та се чудя и се мая дали е страничен ефект newsm78.Че и не смея да питам ,понеже вчера ходих за една рецепта  (слагат ми инжекции за болки в кръста, но това преди де постъпя в отделението , обаче направих алергична реакция към тях, та доктора от неотложния ми каза да ги сменя с други u понеже се водя на стациoнар в отделението и нямам право да ходя никъде другаде).Та отивам за едната му проста рецепта  и лекарката ме навря в кучи задник -тя не  била слугиня и т.н......схвана ми се ченето и сега не смея да питам вече за нищо.Аман от нашата  здравна система! #Cussing out
    E, поне споделих с вас и ми олекна Simple Smile.Хубав ден, момичета ,толкова се радвам ,че ви имам!

# 61
Колко сме различни!
 Хич не ми е весело-чувствах се ужасно, докато мерех перуките-от километри ми личи, че не съм "аз". Най-накрая намерих една, с която не се променя излъчването ми-с малка корекция-бива...Освен това позволява да си нося шапки, ленти, които много обичам .Но си беше потискащо. Сега се чудя къде да я скрия, да не я види дребната.Също обмислям другата седмица направо да се острижа и да почвам да я нося-моментът , в който ще си видя косата на възглавницата ме ужасява и някак искам да си го спестя.

# 62
  • София
Здравейте, мили момичета,
гледах снимката, която е публикувала mmilmich, и ме заля такова чувство, което само една бременна жена може да предизвика.  Hug С гърда, без гърда, бременността си остава най-прекрасното състояние, което може да се случи на една жена.   bouquet
Перуките - аз все още не мога да нося моята. Ходя на главата с едно нещо, което наричат тюрбан. Защото искам да съм си аз, а не е възможно да се постигне с перуката. Покрай нея си направих и нови очила, та като съм друга, да е пълна програмата.

Пожелавам на всички спокоен и съдържателен ден! newsm51

# 63
Аааааааа, да -снимката е страхотна  bouquet.

# 64
  • София
Дами,
вечно задавам някакви въпроси, с риск да бъда досадна. Но да опитам.
Разглеждах табличката с ориентировъчни срокове на изследванията, които предстоят.
Кой ви дава направление за изследване на туморни маркери? Личния или от онкология?
Сигурно във всеки град редът е различен, не че не мога да ги платя, но защо да го правя, ако мога да дам паричките за внуче, деца и т.н.?!!!

# 65
Zara53 за съжаление ТМ има само един безплатен на година а другите  се заплащат. Направление за безплатния си вземам от Диспансера в Младост.  За платените  отивам в съответната лаборатория, казвам, че искам изследване на ТМ на гърда и те си знаят. Обикновенно си правя и чернодробни и ПКК, които си плащам. Ехографията на корем също ти се полага един безплатен преглед на година, но той е от личния лекар, както и мамография,  ама тя май  е на 2 години -  един безплатен. За храненето , да си призная, че спазвам доста ограничения, но повечето от тях не са заради рачето. Преди операцията не пиех и не пушех, ама и сега не се научих. На много други неща обаче се научих - да не се ядосвам, да не повишавам тон, да се наслаждавам на тишината и спокойствието около мен и най важното да съм егоист. Звучи грозничко, но е много полезно. Вярно, че децата ми вече са израстнали и нямат такава огромна всекидневна нужда от мен , освен финансова Simple Smile, но преди все другите неща бяха важни - работата, семейството, приятелите, глобалното затопляне или застудяване и т.н. и т.н. Сега първо се съобразявам със себе.

# 66
  • В царството на игрите:)
Зара, не си досадна, мила...Просто това ти предстои, но да ти кажа при мен как беше. Аз след химиотерапията, бях 1 година на Херцептин и през това време всички изследвания ми ги правиха в Онкологията, защото така или иначе бях хоспитализирана и те ми ги правиха, когато е нужно. Но когато свърши това лечение почти всичко си плащам. Знам, че мога да ги правя и в Онкодиспансера, където имам картон, но реда не ми е много ясен, а и чакането било голямо. Личния лекар ми дава направления за мамографии, за специалист, който пък ми дава такова за скенер или сцинтиграфия, но останалите по - дребни неща си ги плащам - ехото на коремни, ТМ и кръвните.

# 67
  • София
В диспансера нещата са далеч по лесни. Отиваш, взимаш си картончето с номерчето и висваш пред кабинета на лекуващия те онколог.
Е, може да повисиш известно време, но всичко е въпрос на навик, просто имаш подръка книжка, вестник, кръстословица...
Лекуващия те ти дава всички нужни листчета, които трябва да представиш там, където те изпраща, при това не плащаш нищо.
На всичкото отгоре, последния път ме сюрпризираха с безплатен туморен маркер, хе хе хе, представете си, досега се плащаше.

# 68
Еточе отново стигаме до извода,че България е една в София,и друга -в провинцията!
Как ще си плащам за ТМ бре,хора?! Thinking
През първата година на всеки 3 месеца си правех контроли и всичко,включително ТМ,си беше безплатно. След това,та и до днес си правя контролите на 6 месеца,като трябва да си подменям протокола,и пак си имам ТМ,и пак е безплатен!!!
Язък ви за прехвалената онкология! Mr. Green

# 69
  • В царството на игрите:)
Язък ви за прехвалената онкология! Mr. Green
Абсолютно вярно...Тук от където могат да те працакат го правят без да се замислят:)

# 70
  • София
Даааа, вече от доста време съжалявам, че не отидох в онкодиспансера за химия и всичко останало. Явно редът там е по-добър, а чакането явно го има навсякъде. Една жена при миналата вливка попита сестрата колко може да се чака, че това е безобразие - отговориха й - отделяш два дни и толкова!!!
Никой не те щади, ти си част от инвентара им!!!
 Mr. Green

# 71
При нас пък стана учудващо бързо-днес отидох да се регистрирам, "утре" ми беше първата вливка.

# 72
milmich  , Сисссссс
 пишете ме и мен в групата на "лудите" Joy Joy Joy .Взех си перуката  след първата химия ,косата ми тъкмо беше започнала да пада .Мерих повече от 20 модела ,голям смях падна, беше като на ревю.Сега всеки който ме види , казва " ау , че си хубава с тази коса ".А перуката е съвсем различна - светлокестенява  с кичури ,средно дълга.А аз повече от 15 години съм била с много къса червена коса / само преди да се разболея бях с дълга коса , но пак червена /.Мъжът ми беше по нещастен от мен ,когато ми удари машинката на косата   Sad
Дори не ми прави впечатление - усещам се че отварям вратата на непознати или на комшииките без перуката на главата и те като ме зяпнат  #Crazy
Здравейте, исках да ви споделя тази снимка, защото много ме развълнува, а и дава много надежда!!!!!
Момичета, всичко, което казвате ни е до болка познато. Но и аз като Сиско май не съм наред? Защо "МАЙ?", аз не съм наред.. newsm78. Аз не преживях тежко нито косата, нито цицата...Никога не съм била суетна и май това много ми помогна. Толкова важно беше да съм жива, че нищо друго не ми правеше впечатление и още е така....За страха няма да говоря. От него си имам в изобилие, но с времето, някак се стремя да го държа по встрани. Все още чувам гласчето зад ухото си, което ми говори гадости - преди като го чуех все ревях, сега като го чуя си мисля за ангела ми хранител и го гоня...Това се казва шизофрения Mr. Green Хули веднъж ми каза, че не съм се научила да живея с диагнозата - ами да май още не съм се научила, но се надявам да имам мноооого време и да се науча Joy Тя ще е с нас през целия ни живот и може да ви звучи странно, но не я мразя. Все ще намеря начин да се погодиме. Истината е, че съм търсила помощ и от психолози и от психиатри. Писала съм вече за това. Наречете ме слаба, но не можах да се справя сама Rolling EyesВ началото беше важно да запазя разсъдъка си. Помогнаха ми страхотно и приятелите. помагат ми и до днес.Колко са им ревала, колко са ме слушали - плямпах, мрънках, ревах, оплаквах се, споделях...Издържаха и ме измъкнаха...Само те си знаят какво им е било #Crazy А за форума няма да говоря - обичам ви Hug И пак за храненето - колкото повече четете какво трябва и какво не трябва да четете, толкова повече ще се побърквате. Един лекар ми каза: Всичко е в дозата - с нищо не трябва да се прекалява!!! Вярвам му и го следвам!
newsm10 това ми хареса изключително много

# 73
Момичета, аз също не плащам никакви изследвания...в началото на всеки три месеца, сега на шест - при всеки нов протокол...Така е в дълбоката провинция - Хасково.

# 74
Мили момичета, ако има такива които пишат тук и им предстои (или ходят вече) на лъчелечение...Искам д а кажа, че апаратът ни пак се развали (линейният ускорител). Става въпрос а Онкологията.Днес за малко тръгна, но отново се развали. Дали утре ще работи не знам. Предполагам колко е трудно да иска човек да се лекува а да не може Sad Но апаратът е един, хората стотици и често се чупи. Стискайте палци скоро да го оправят и да може да си продължите лечението.
На всички много прегръдки и кураж от мен !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт