Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 28

• 55 931
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Нана, е гледах, май тази неделя и си беше с перука. Май през 2-3 седмици ще ходи до Израел.

# 541
  • В царството на игрите:)
Ти пък, Ванче? Каква перука видя? Тя още не е почнала химиите? И като прочетох статията вече се смях с глас - тия израелци и гадатели ще излязат...Тука и казали 3 години /което е абсурдно!!!!! Shocked/, а там видите ли и казали поне 20...От простотия вече ми се...да не казвам какво #2gunfire Тя със  сигурност не лъже, а за Масларова преди време беше нещо между другото и не му обърнах много внимание
Силванке, коя е Мецанка?
Много се вбесих и от новината за пенсиите - не се живее вече .И аз ще кажа кат във вица - Еб...си държаватааааааааааааааааа #2gunfire
р.р. Каролка виждаш ли, че във всяко нещо може да се намери и положителния момент Hug
Зара, права си за съжаление - след всяка следваща вливка става по - тежко, но не защото рака работи, а защото лекарството се натрупва и се чувстваме по - зле Rolling Eyes
Ванче, изследванията бяха рентген на бял дроб и АФ - алкална фосфатаза

# 542
Силванке, коя е Мецанка?

Люси бе-Мама Меца! Peace

# 543
Според мен НАНА си е с нейната си коса. Но май е почнала ХТ

# 544
  • София
Чудя се дали да не избълвам всичката отрова, която съм насъбрала в душата си покрай моите и не само моите болежки  newsm78
Чудя се и защо са всичките тези писания и предавания по вестници, списания, телевизии и пр. медии.
Чудя се и защо е този, как се казва - ПИ АР на всяка публична личност !
Дали пък наистина чак толкоз си харчат паричките и не си плащат здравните осигуровки и не могат да се лекуват като нас, простосмъртните в БГ ?
Пък даже и бедните данъкоплатци да отделят от хляба на децата си за да им помагат?
Гадна съм, нали !
Ние като се разболяхме, никой не спомена даже за това.
На всичкото отгоре със зъби и нокти се борим със системата, за да се докопаме до заветните доктори и лекарства. Нас никой не ни забелязва, не отчита кой вече не пише и не се появява на срещите, които сами си определяме.
Не, че го искаме. 
Аз вече се вбесявам, когато някой с много възможности търси средства за лечение в чужбина, когато може да се лекува и тук- точно като нас !
Хайде, аз съм почти вече 20 години с диагнозата. Някой ще каже- стига и толкоз. Колко много хора искат да стигнат това.
Какво правим обаче с дечицата, които настина нямат алтернатива в БГ? Или ги отписват...Май да, колкото и страшно да звучи това...
Един човек може би ще направи революция в това, ако  направи изявлението си истина...
Дано доживея да е така.

# 545
Не ми се коментираше за НАНА..., но не издържах...откакто почна да се "хвали" с тоя рак ми стана противна. Какви са тези излияния!? Това да не е здравно предаване!?
Ние не можем да се мерим с нея, това че се лекува в чужбина, че продуцентите й предложили допълнително работа ....бла-бла.  Какво ни интересува?!

Иначе е почнала химиите и беше с перука, разбира се, че не и личеше, защото беше като истинската й коса, само дето имаше повече блясък и тя не се чувстваше комфортно. Това го забелязах.

Хули, заедно сме писали.  Hug baby_neutral

# 546
Добро утро!
 Мен не ме дразни нито Нана, нито който и да било друг.Това са просто човешки трагедии,  като се стигне до тук...Разбираме за тях, защото са разпознаваеми лица. Напротив, очаквах че Нана ще разкаже повече за лечението там-диета, практически съвети , за да си сверим часовниците, но вероятно си е дала сметка, че издразнените ще са повече от доволните. Както и да е- желая и късмет, и на всички нас-също.А в личен план-следя какво се случва, защото  моето лечение е по същата схема-химия-операция-химия, въпреки, че не съм стадирана.
 Момичета, много ми е студено на голата глава, особено нощем Joy. Завивам се почти през глава, и пак ми е ветровито. Ако някога ми се случи да гледам бебенце, никога няма да го оставя да спи без шапчица, особено след баня!
 Тук най-сетне е слънчево, имам планове за цветята и терасата си-дано не вали, не трещи, не духа вятър...Пожелавам ви прекрасен уикенд!

# 547
Ако някога ми се случи да гледам бебенце, никога няма да го оставя да спи без шапчица, особено след баня!

Аз си мисля същото,като видя бебенце без шапчица за слънце!
На слънце,без шапка е ужасно! Имаш чувството,че ти се пържи мозъка-буквално!

А относно Нана и другите известни...
Незнам защо,но изтъкването на Нана ми е една идея по-неприятно! Може би защото сама се изтъква!
Друг е въпросът със Стенли! Него народът го подкрепя,народът пише и говори за него!
Ето за това ви говоря.Не че не им съчувствам-съчувствам им! Но не е това начинът-да се изтъкваш и да парадираш с възможности на фона на целия ужас,който цари в българското здравеопазване!
Защо кметицата Фъндъкова не се биеше в гърдите и не каза нито веднъж,че има проблем?!
Защо Зорка Първанова се опитваше всячески да го скрие от другите?!
Ами защото са жени с класа,а не улични викачки...
Още от рано припалих моторетката....А напоследък ми се случва често и то за най-дребните неща!

Пожелавам ви слънчев и усмихнат уикенд!  bouquet

# 548
  • Пловдив
... днес пих кафенце седна готина дама. Незабравка беше ми много приятно надявам, се че ще стане традиция ...
И на мен също. Тука четем как само се канят за срещи на кафенце, а ние вече го сторихме и ще продължаваме, защото ни хареса. До колкото знам от Пловдив сме аз, ти, desert rosee и antom. Ако има и други пловдивчанки (и пловдивчани) в темата и имат желание за срещи, ще се радвам да се запознаем и да кафепием. Simple Smile

...Още от рано припалих моторетката...
И аз преди 3 дни бълвах огън и жупел след като разбрах, че в БГ няма как да се направи определена съхраняваща операция, тъй като няма апаратура и медикаменти за това. И специално при РМЖ в БГ се маха целия пакет лимфни възли, без значение дали има или няма метастази там. А това е осъкатаяване от което макар, че възстановяваш движенията си, остават други негативи за цял живот и за тях НЗОК пак трябва да отпуска пари за профилактика или лечение. И кво се получава: развали къща - направи колиба и после давай пари "да я стягаш, щото често потдава."  
Сега като пиша за това и пак се раздразних.
Тази наша родина ... http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 09:45 от Nezabravka

# 549
  • Пловдив
... днес пих кафенце седна готина дама. Незабравка беше ми много приятно надявам, се че ще стане традиция ...
И на мен също. Тука четем как само се канят за срещи на кафенце, а ние вече го сторихме и ще продължаваме, защото ни хареса. До колкото знам от Пловдив сме аз, ти, desert rosee и antom. Ако има и други пловдивчанки (и пловдивчани) в темата и имат желание за срещи, ще се радвам да се запознаем и да кафепием. Simple Smile
newsm10

# 550
Ще си позволя пак да се набутам в темата ви Embarassed
Мама мина 2 облъчвания само и още след второто се зачерви гърдата Sad
Това нормално ли е? Аз го очаквах, но поне някъде в средата на процедурите..
Сега като подкарат другата седмица всеки ден, и ми е притеснено какво ще стане..

# 551
Ще си позволя пак да се набутам в темата ви Embarassed
Мама мина 2 облъчвания само и още след второто се зачерви гърдата Sad
Това нормално ли е? Аз го очаквах, но поне някъде в средата на процедурите..
Сега като подкарат другата седмица всеки ден, и ми е притеснено какво ще стане..

Понякога се получава изгаряне,подобно на слънчевото.Може и да се обели кожата. Старайте се да не е влажно мястото на облъчавнето.Мисля,че може да се пудри с бебешка пудра или талк за да е сухо,но все пак си попитайте доктора! Peace

# 552
Сисссс,
Благодаря. Точно такова е изгарянето, но не е болезнено, а само порозовяло.
Тя е питала още първия ден за пудрата, но са й казали категорично - не..
Ще видим в Понеделник какво ще кажат.

# 553
Сисссс,
Благодаря. Точно такова е изгарянето, но не е болезнено, а само порозовяло.
Тя е питала още първия ден за пудрата, но са й казали категорично - не..
Ще видим в Понеделник какво ще кажат.

Когато аз ходех на лъче и на мен ми казаха да не мажа с нищо.Да се мия с бебешки сапун от най-обикновените.След като приключих ,тогава ми изписаха една паста,но аз нямах изгаряния.
За пудрата съм чела тук в темата от други момичета.Но щом са ѝ казали,че не може-значи не може! Peace
Не се шашкайте толкова! Важното е да не се разваля апарата и да си прави процедурите по схема!

# 554
Аз ходя на лъче в момента -минах вече 16 процедури.В началото и на мен ми  се зачерви ,даже леко стана болезнена и напрегната гърдата, изгаряния не съм получила , зачервяването ми мина в момента .Но ми казаха да се пудря 3 пъти на ден и колкото се може по-малко мокрене.Май при всички е различно.

Общи условия

Активация на акаунт