Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 631
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
На първа страница долу. До него има грах Бондюел също на -50%.

# 196
Гес,аз пак задълбавам,но на Персилите,които си показала,никъде отпред не пише изрично за бяло.
Докато за цветното пише.Което ще рече,че е универсален ли?
Пише отстрани. На всички езици пише „универсален перилен препарат за бяло и устойчиво цветно пране”, а на български пише „перилен препарат за бяло пране”. Аз приемам, че е за бяло, защото съдържа избелители.
И какво? Като е универсален ще си переш цветните дрехи с него ли?
Що за тон? Но да,защо да не ги пере човек,след като и производителя пише така.
Въпросът ми преди няколко дни беше по принцип-щом има прахове,на които изрично пише бяло и такива на които пише цветно,какъв е универсалния.Имаше няколко коментара.И в тази връзка писах,че и на Персила не пише,или поне не се вижда на опаковката.Ако имам претенции бялото ми пране да блести,бих си купила прах,на който пише-бяло.Всъщност повече няма да се обяснявам по въпроса.

# 197
Какъв тон? Тук току се завърти някой и му се привижда, че му държат тон. Дайте го малко по-спокойно. В писменото общуване може и да се получат недоразумения. Май съм разбъркала словореда на последното изречение, за което се извинявам.

Казвам ти къде пише на опаковката и те питам би ли си прала цветните. Това е. Нямаше вложено нещо негативно. Защото аз не бих и ми е интересно да чуя и други мнения.

Между другото, скоро не съм виждала прах, на който да пише, че е специално за бяло. Изключение са Тема, Савекс, Лекс и може бякои други. Явно повечето производители разчитат потребителят да подразбира кое за какво е.

# 198
Какъв тон? Тук току се завърти някой и му се привижда, че му държат тон.

bowuu

Вярно е че на много малко прахове вече пише "white" затова четете съставките.

Примерно черна тениска с препарат с избелващи агенти на кислородна основа и други "избелители" определено няма да и е много комфортно...но пък за някои е много фешън.
 bowuu

# 199
На младежа тениската му не се забелязва, но ушите...

# 200
Е там вече определено е играл PHOTOSHOP, но да не се отклоняваме от темата.

# 201
По тениската също.

Относно универсалните и праховете за цветно - каквото и да купя, винаги чета съставките. Купувала съм тонове от един прах да речем, но винаги чета цялата опаковка. Не е нормално, знам.
С универсален прах за пране пера бели и устойчиви тъкани - хавлиени например, но не наситени цветове, както са плажните например.

# 202
Гес,аз пак задълбавам,но на Персилите,които си показала,никъде отпред не пише изрично за бяло.
Докато за цветното пише.Което ще рече,че е универсален ли?
Пише отстрани. На всички езици пише „универсален перилен препарат за бяло и устойчиво цветно пране”, а на български пише „перилен препарат за бяло пране”. Аз приемам, че е за бяло, защото съдържа избелители.
И какво? Като е универсален ще си переш цветните дрехи с него ли?
Що за тон? Но да,защо да не ги пере човек,след като и производителя пише така.
Въпросът ми преди няколко дни беше по принцип-щом има прахове,на които изрично пише бяло и такива на които пише цветно,какъв е универсалния.Имаше няколко коментара.И в тази връзка писах,че и на Персила не пише,или поне не се вижда на опаковката.Ако имам претенции бялото ми пране да блести,бих си купила прах,на който пише-бяло.Всъщност повече няма да се обяснявам по въпроса.

W, послушай малко Гес. Тя определено разбира от тези неща и винаги можеш да си спокойна, доверявайки се на мнението й. Хората се опитват да ти кажат, че универсалните прахове и тези за бяло съдържат избелващи агенти на базата на активен кислород. Тези съставки избелват. Ако переш с такъв прах цветни дрехи има вероятност те да избелеят. В праховете, предназначени само за цветно пране, кислородни избелители липсват и затова е по-удачно цветни дрехи да се перат с такъв тип прахове или гелове за цветно.  

# 203
Ама какви коментари се заформиха.Разбира се,че слушам Гес и Дедо,особено пък него.Във всяка тема има компетентни лица-не всеки може да е специалист по всичко.
Въпросът ми ,може би, не беше правилно формулиран.Но на праховете отпред не пишеше White,т.е. питах дали са универсални показаните-нищо повече.Ако пише white,ще е по-избелващ,мисля. И сега в добавка-има ли Персил,на който изрично да пише това.На Ариел,определено има.

# 204
Persil, на който специално да пише "white", на българския пазар няма. А май и не само на българския. Също и Ariel "white" на българския пазар няма. Има един Ariel Crystal White, който е специално за бяло и аз лично съм много доволна от него, но той е гръцки и не е предназначен за нашия пазар, внася се само паралелно.

# 205
  • София
На първа страница долу. До него има грах Бондюел също на -50%.
Информация след отиване до Кауфланд днес - в намаление от праховете Персил са само чистият вариант за бяло пране (без добавен аромат на Силан) и чистият вариант за цветно пране. Разочарована съм, очаквах да има намаление на цената и на сензитива.

# 206
Всъщност темата за универсалните перилни препарати ми е доста интересна.
Преди много години, още когато работех във Верила, произвеждахме универсални прахове, но те бяха наистина универсални - за всички видове перални машини и ръчно пране, за бяло и цветно и за всички видове тъкани - синтетични и естествени, включително вълна и коприна. Но тези прахове не съдържаха ензими и избелители.
Постепенно явно значението на „универсален” се промени. Аз лично възприемам всеки продукт, на който няма изрично записано „color” (за цветно), за такъв за бяло, може би защото големите компании навлязоха тук с „color” продукти и така ни оформиха определена нагласа.
Има държави, в които специални продукти за цветно няма: това са повече държави в Южна Европа без Италия (и Испания с течен Скип за цветно). Там явно харата си перат цветните дрехи с каквото и белите. И в САЩ няма продукти специално за цветни дрехи. Там когато в праха има активен кислород, пишат „color safe bleach” допълват, че избелителят на базата на кислород освежава цветовете.
Всичко е до нагласа. От толкова време си пера цветните дрехи с продукт специално за цветно, че в момента ме е страх да пробвам с универсален, за да не избелеят и да не се съсипят, защото стане ли, няма връщане назад. Разбира се, може и универсалният да не ги съсипе, но аз не знам дали това ще стане, или не. Това е в плюс на вносителите и производителите, защото си купувам два праха, а не един.

# 207
Скоро ми донесоха от Турция това, купили са го за течен препарат за цветно. Аз обаче имам спомен някъде в темите да съм срещала, че това всъщност е препарат за третиране на петна, така ли е?
Намерих магазинче за паралелен внос от Германия и се загледах в Персил Мегаперли за цветно. Цената за 40 пранета беше 32 лв., добра цена ли е или е скъпо?
И последно, скоро ми предстои пътуване до Испания и тъй като ще бъдем с два чекирани куфара започнах да се замислям дали да не си донеса поне един прах за пране от там. От табличката се ориентирах към Ariel, Skip и Wipp, но ако може да ме ориентирате каква цена би била нормална за прах от такъв клас.

# 208
Аз обаче имам спомен някъде в темите да съм срещала, че това всъщност е препарат за третиране на петна, така ли е?

Така е, да. За третиране на петна е.

# 209
  • София
Скоро ми донесоха от Турция това, купили са го за течен препарат за цветно. Аз обаче имам спомен някъде в темите да съм срещала, че това всъщност е препарат за третиране на петна, така ли е?
Аз обаче имам спомен някъде в темите да съм срещала, че това всъщност е препарат за третиране на петна, така ли е?

Така е, да. За третиране на петна е.
Ей, добре, че ви има и че ви следя от някое време насам  Blush Онази вечер мъжът ми донесе у дома една такава опаковка, като каза, че негов приятел само с това успявал да си почисти силно замърсените работни дрехи. Слагал ги в пералнята, слагал и една капачка от препарата и после ги вадел нови...И аз викам - ми айде, и ние така, ще перем вече професионално  Laughing Обаче, след като ги прах с фамозното ариелско "чудо", дрехите излязоха от пералнята не много по-чисти, отколкото влязоха. Натрих аз порцията сол връз главата на нещастната си половинка и реших, че Ариелят минава в дълбока резерва. А то к`во било  hahaha Ама така е, като не чета етикета (хем отбирам малко от комшийската реч).
Извод: Доверяй, но проверяй!  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт