През АВГУСТ моето коремче сладко ще сбъдне мечтата ми да сме мама и татко

• 28 973
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Гунди, и двете лекции са добри и се водят от консултанти към Национална асоциация подкрепа за кърмене Peace Ако не можеш да посетиш и двете, препоръчвам тази в сряда с предимство - Кърменето – проблемите в първите дни и как да ги преодолееш (води се от Ася Иванова). Другата ще я има и следващия месец и е за захранването  Peace
ДОообре, много ти благодаря тогава ще си сменя плановете и ще посетя тая утре, а в четвъртък ще я отложа за др. месец. Hug Hug

# 646
Здравейте, маминки!

Около мен последното хубаво нещо е, че се връщам от половин-часово плуване и се чувствам чудесно. Знам, че обсъждахте, че не е добре заради рискът от гъбички и инфекции... но за себе си чувствам, че ползите са повече от вредите. В последните две седмици имам повече свобдоно време и се радвам, че мога повече да излизам и да съм активна физически.

Иначе новото при мен от изненадващите промени в тялото ми - забелязах, че ареалите на зърната ми се белят, все едно съм изгоряла на слънце. Отдолу се показва розова светла кожица. Също имам болки в областта на пубиса, не мога да преценя дали е кост, или нещо друго... и два пъти получих нещо като менструални болки, съвсем за кратко за щастие и не в последователни дни... Имам понякога известни страхове, знам, че първата бременност на майка ми е била само 7 месеца, но гледам да мисля позитивно. За тези болки в корема четох логични обяснения, които мен ме успокояват.

Вчера свекърва ми ми даде пакет с гащеризончета за бебето - уникално еднакви, белички,всички за новородено до 3 месеца, и на брой... 19! Беше ги вече изпрала и изгладила. Нямам идея колко ще ми трябват, но аз съм чувала, че бебетата износват много бързо първите дрешки. По колко трябват на ден, колко смени се правят ,това за майките с дечица?  На мен чак ми стана кофти, защото аз искам да си обличам бебчето и да му харесвам дрешките, а свекърва ми леко прекалява с истерията й около първите внучки /етървата също е бременна/. В смисъл жената е родила четири деца, има си кукли бебета, любимата й анимация е с някакви бебета, просто е вманиачена на тема бебета. Когато аз почнах да ходя на ЖК, тя също почна да се консултира с позната акушерка, все едно тя е бременната... Ако трябва да опиша всичко, с което ме дразни, няма да ми стигнат две страници... Но, както и да е. Кой знае, първа бременност ми е, навярно ще ми е в помощ, когато се роди бебчо, че моята майка е далече.

Всичко хубаво, само позитивни мисли и стискам палци за Ивка особено!

# 647
  • Варна
Аз пък последните 2-3 дни усещам тежест и притискане в областта на правото черво - все едно е постоянно пълно, уж нямам затруднения с изхождането, но имам усещането, че не се изпразва качествено и винаги има още, но ме е страх да напъна дори и минимално. Дали е нормално, направо се шашнах и аз, преди седмица ми гледаха шийката и то с преглед, не с ехограф, док каза, че е идеална, но не знам как ще изтрая до 21-ви, когато е следващата консултация.
Иве,
всичко ще е наред, вече са взети мерки Hug

# 648
Добро утро Simple Smile

Да кажа и аз. Вчера бяхме на фетална ехография. Всичко е наред  Mr. Green Ема беше с нас и доктора й показа физиономията на бебчо в края на прегледа.  Heart Eyes

Ивка_777
Hug нямам какво да добавя. Момичетата са казали всичко.

Не се притеснявайте излишно, когато на някого се случи нещо. В реда на нещата е, но не е повод да се живее в ежедневен страх.

На тези, на които предстои да пътуват пожелавам безаварийно и спокойно пътуване, а на всички ви весело и приятно изкарване на празниците  Hug

# 649
Месечинка виторога ,как ти гледаха шийката на преглед? Меренето от пъпа на долу ли се води това? Защото мен -ми е мерила корема само 2 пъти и разстоянието от пъпа или някъде там надолу . newsm78 ?

Забравих да споделя ,че и аз вчера влязох в 6месец .
На 4D-то д-р Даскалов ми каза термин 10.08, ще видим в крайна сметка ,кога ще се появи бебка.

# 650
  • Варна
С вагинален преглед ми я гледаха, то май е най-точният и сигурен вариант, защото се опипва и колко е твърда и стегната, аз затова се успокоявам... И да си призная - току що звънях на док, не можах да изтрая, с моите симптоми едни чудесии излизат в нета - той каза, че това усещане за натиск върху червото е съвсем нормално и може и да се засилва оттук нататък... Ох, вярвам му на 1000%, надявам се, че наистина всичко си е наред, че вече главата ме заболя, тази нощ едни простотии сънувах пак, но не ги помня, помня само че бяха простотии Crazy

# 651
Добро утро!

Месечинка, успокой се. Всичко е наред, караш една нормална бременност и ще гушнеш най-красивия младеж през Август. Мисли позитивно и се наслаждавай на бременността, а не си вкарвай излишни филми. Май трябва да ти спре интернета твоя мъж, за да повярваш че всичко е наред. Не ми се обиждай, така само на себе си вредиш.

Тюхютумче, много е относително това колко дрешки трябват - зависи ти колко искаш да го преобличаш. Защото ако не изпусне памперса или не се оповръща бебето няма от какво да се изцапа Simple Smile. Аз с Димето изкарах с 3 комплектчета в началото, но тогава не беше разпространена модата новородени да се обличат с дънки, полички, роклички и т.н. Сега вече е по-различно и е въпрос на възгледи на родителя. Просто се остави на интуицията си Simple Smile Нека да се радват бабите, много по-тежко е да не искат да го видят.....

# 652
За шийката на матката - на мен ми я мерят всеки път с вагинален преглед, защото така проверят дали е мека и т.н. , но и с коремен ехограф се вижда.

Тюхютумче - аз съм от майките дето обличат новородено с рокли. Ползвала съм бодита, но само като бельо за под други дрешки. Аз купувах комплекти от по 6 бодита от Мадъркеър и за всеки размер ми стигаха по 6 бодита, като перях през ден. Наистина, ако бебето не повръща много и не е изпуснал памперса едва ли ще ти трябват повече от 2-3 бодита на ден. Не се сърди на свекърва ти. Те са от друго поколение и за бебета си представят само бодита и ританки, а за по-пораснали деца само анцузи:)... Аз лично всеки път като ми домъкнат нещо такова, казвам благодаря и после направо го пъхам в едни чували и ги дарявам:)

# 653
 newsm62 Аз пък съм от тези дето смятат, че бебето си е бебе и така както, няма да му избяга да го захрянят, така няма да му избяга и обличането с дънки, рокли и т.н.  Твърде малко време са бебета, а повечето от нас си обличат децата така, че да наподобяват възрастни. За себе си установих, че рокличките и поличките са от около 9м. - 1г. до яслата и след това от 2-ра - 3-та група нататък.  За събота и неделя, нещата са други, но те са 4 в месеца, а децата растат с часове. Алтернативата на анцузите обаче е доста обогатена (клинчета, туники, роклички от трико, дънки, джинси и т.н.).

# 654
Да ви споделя и аз моето ново притеснение Sad Дано не ме изгоните вече от тука  Mr. Green Бебето е много ниско долу, никога не е било толкова ниско, това нормално ли е? Снощи като легнах по гръб и целия ми корем се беше излял като една топка под пъпа. От пъпа нагоре вдлъбнато. А по принцип си изглежда равномерно, точно като бременно коремче. Мислих, че си внушавам, но и мъжа ми забеляза същото. Преди малко го усетих да рита 2-3 пъти и пак много ниско долу Sad Трябва ли да се притеснявам?

За дрешките нямам представа какво и по колко ще ми трябва и за сега купувам каквото ми хареса, дори и за по-голямо бебе Simple Smile Като изляза на разходка май не се прибирам без поне една бебешка дрешка  Mr. Green

# 655
И моето мнение е като на дбс за дрешките. Живот и здраве, мойто Ками рокли, полички и всякакви подобни хипер неудобни и непрактични дрешки няма да види преди 3-годинки, че и по-натам  Wink А като видя малки момиченца с обици и лак на ноктите и токчета и направо  Sick

Не мисля, че дрешките на новороденото се износват бързо, точно обратното - то бързо расте, бързо му умаляват, само си лежи отначало, общо взето се запазват като нови, ако изключим някои петна например  Simple Smile

# 656
Благодаря за отговорите за дрешките. Аз понеже си имам едни книжки със съвети и в тях има списък с най-необходимите неща за новородените, та в тях пише, че от всяка дрешка най-много по 4-5 броя да взема, та като видях 19-те бодита ми се стори много. Със сигурност точно такива няма да купувам повече:). На мен ми се струва хубаво също да обличам бебка не с роклички, но с ританки и гащеризончета. Има толкова сладки модели в бледо жълтичко и кремавко, с едни меченца отпред... Понеже ще си ида за Великден в бащината къща, с майка ми ще поразгледаме, но няма да взимам много дрешки, защото не знам и времето какво ще е - след 15-и август може и да е по-хладно.

Впрочем аз ще изкарам два великдена, един католически и един православен. И вече одумках поне 2 кг козунак:). Добре че поне тук са с по-малко захар.

# 657
  • Варна
Гале,
не се обиждам изобщо, мисля, че си напълно права. Аз по принцип имам склонност да се вкарвам във филми, а сега повече от всякога. И все се заричам, че няма да чета, ама...
Дафи,
моят корем почти не е изпъкнал над пъпа, по-точно седи един такъв на две нива, ако мога така да се изразя. Може и структурата ми да е такава, защото съм доста слаба, но док не го е коментирал изобщо, по-точно каза, че е нормално newsm78 И ритниците в повечето случаи са долу, доста по-рядко горе. То по принцип в 5 месец няма как да е над пъпа бебето, все още е под него. Отгоре може би са чревца, стомах и т.н. За гоненето - нали затова сме тук, то тук ако не си споделим притесненията (и пред лекаря разбира се) къде - кой друг би разбрал Hug

# 658
Ивка стискам ти палци и се моля всичко при теб да мине без проблеми /знам какво е да лежиш и да се молиш да износиш живо и здраво бебче/. Относно дрешките аз обожавам бебета облечени в гащеризони, нещо ританките не ме впечатляват. Не съм купувала още нищо за бебка, първо ще преровя какво е останало от баткото и от племенничката и тогава ще видя какво ще се купува  Simple Smile.   

# 659
Лак за нокти на малко момиченце -  Sick Обаче в Бг е много разпространено и аз естествено съм лошата, която не и дава. Но засега удържам фронта с аргументи.
Наскоро фризьорката разправя как забравила да лакира дъщеря си(предучилищна) и сутринта видяла лака в чантата си и лакирала детето в детската градина, а госпожата и казала да влязат вътре на масичката да и е по-удобно  Shocked. И оттам още 5 момичета и тях да лакира. Аз бях потресена  Close, на нея и беше гордо...Хора всякакви. И се зачудих ако моето дете си дойде лакирано, на кой трябва да държа сметка и кой би поел някаква отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт