През АВГУСТ моето коремче сладко ще сбъдне мечтата ми да сме мама и татко

• 28 977
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ивка, жалко че си попаднала в такава ситуация, но е радостно, че всичко сте овладели. Стискам палци, ама много стискам, за положителен резултат през август. Браво, че и кистичките са изчезнали, сега само хубави мисли и голямо лежане. Всичко ще се нареди, вярвай.

# 631
Здравейте , ние днес бяхме ФМ . Беб е добре , цели 250 гр. Всичко е наред и ще е момиченцеее Simple Smile Блонди , може ли един розов щъркел Mr. Green после ще ви чета , ако имам сили...

# 632
  • София
Момичета, в една моя книга, която е ново издание - "Книга за майката и бебето", прочетох следното: "Ако сте били на работа през последната година, поискайте от антенаталната клиника медицинска бележка, потвърждаваща наличието на бременност, за да можете през 26-та седмица да поискате периодично отпусканата сума за бременност или отпуска". Някой чувал ли е за нещо такова? Това го пише в раздела за 24-та г.с. Аз съм чувала, че има помощ за всяко дете-еднократна, но тя е след ражданетом а тази в 26-та г.с. Thinking
rossy-pm, честито розово щъркелче Flutter

# 633
  • Пловдив
ИВКА Hug.На коремен ехограф ли ти видяха шийката?Направо съм сащисана,че за 2 седмици може да се скъси толкова.Късмет си е,че си била на консултация наистина,няма случайни неща  Hug Hug Hug

# 634
  • София
Ивка и от мен имаш стиснати палчета, не съм наясно с тази манипулация, но стискам палци всичко да е наред.

Аз пък вчера цял ден бях с ужасно главоболие, виеше ми се свят и бях като парцал - цял ден лежах. Днес бях на консултация по ЗК  и освен глупавети кг които мерят, ми премериха и кръвното и акушерката каза че не са добре нещата - взе да ме разпитва "боли ли ме глава, вие ли ми се свят и т.н." каза че кръвното започвало да ми "чук" от 140, въпреки че сега било 120/80 - това не било хубаво и трябва да го следя по 2 -3 пъти на ден, и ако стане 140 - марш в болница. Явно вчера съм имала проблем с кръвното , а аз си пия парацетамол за главата  Sad. Поне откярих 1 УЗ и видях че бебешондела е добре.

# 635
  • Обетованата земя
Ивка,  Hug Hug Hug Браво, че си имала късмета да го видят навреме това нещо. Оооо, другия път и аз ще искам да ми я премерят, още повече че ме чака дълъг път до Сандански... Ти къде имаше тежест, отдолу ли? Аз често усещам тежест отдолу, иначе нямам болки или други оплаквания.
Бюти и аз завидях благородно за кашоните, така да обичам да разопаковам сладки изненадкиииии  Heart Eyes
Ferrie, уникално заглавие наистина  Hug
Еми, аз още онзи ден щях да ти казвам, че тези неща са за пулмолог по-скоро, браво, че сте установили проблема!  Peace
Аз пък ще правя кифлички с мармалад и орехи, комбинация от няколко рецепти, правила съм ги веднъж само, но ми се получиха супер  Flutter Яйца няма да боядисвам, ще спазя суеверието, с Иво също го бях спазила, няма да ги деля Wink Пък и отвсякъде ще ме затрупат с боядисани яйца, въпреки че тръпката е неповторима. Малкия ще я изживее, но с баба си Wink
Лея, аз съм давала на малкия шуслерова сол 3, а през бременността съм пила 1,2 и 3. В 9ти месец се пият други соли, както и пробиотици, според д-р Папазова.  Peace Аз много я уважавам.

# 636
Ивка, имаш и моите стиснати палчета! Добре е, че са го хванали навреме и са направили необходимото! От сега нататък всичко ще е наред, сигурна съм! И аз имам позната, която прави серклаж и си износи близначетата до края.

# 637
  • София
Ивка  Hug всичко ще е наред.
Шийката дали я виждат при рутинните прегледи с коремен ехограф  newsm78 На мен само веднъж са ми я мерили на частните прегледи (18-19 седмица бях), но с вагиналния.

Белверде, не съм чувала за такова нещо. Тая книга българска ли е?

Мацки някоя да си води ЖК по ЗК в Полимед? Знаете ли там как стоят нещата?  

Сори за спама  Blush Гунди, ти ли се занимаваше с недвижими имоти?

# 638
Ивка,  Hug Hug Hug Много стиснати палци и от мен, вярвам, че навреме сте разбрали и след вземането на мерки всичко ще е ОК  Hug

# 639
Ивка_777 сега целта ти е да не си докараш инфекция!!!Контракции също!Пиеш лекарствата и лежиш.Аз след седмица започнах да ставам до кухнята за по 10 мин.Веднага след операцията мъжа ми ми купи нов лаптоп, за да не ставам много много.Гледам телевизия и заспивам като пор в 22:00ч Simple SmileИмам едни бодежи ниско долу.С ниска плацента съм, която е задна и предна и наляво.Поне така ми каза Марков на феталната.За Михова плацентата е задна ниско долу.Според двамата е разделена на две, което не знам какво значи.Казаха само, че не е проблем и че се получавало при ин витро.При такива показатели като моите - само легло!Изписаха ли ти магнезий?Най-добрия е Нутри маг, ама е 43 лева от Марешки.Прахчетата магнезий ги хвалят много също.На мене ми дадоха да си слагам Витажин Ц паста, която се слага с апликатор.Марков ми забрани да слагам утрогестана вагинално, но аз смятам да купя хирургически ръкавици от аптеката и пак да го слагам, а не да го пия.Като си дойда във Варна искам да запознаем малките рожбички, прегръдки и целувки и не се шашкай!И това ще мине!

# 640
  • София
Маги–г, не превод е от френски и е на Елизабет Фенуик, то е като енциклопедия. Но си мисля, че ако не важеше по нашето законодателство, редакторите щяха да го махнат.
И на мен ми е любопитно дали шийката може да се види с коремен ехограф, защото аз на последната жк го питах за всичко нормално ли е с шийката ми и той ми каза -да. А на Фм не я ли гледат също?
И аз  съм потресена как за отрицателно време на Ивка се е получило така и е чист късмет, че са я видели на време Cry Дано на никой не се случва такова и други подобни лоши неща, то си е и голям стрес - отиваш на жк с нетърпение, а оставаш в болницата Confused
dioni, спокойно, не се притеснявай, почивай повече и не се натоварвай, за напитките и храните, които вдигат кръвното си знаеш Hug Стискам палци всичко да се нормализира по-бързо Wink
Момичета, нали си пожелахме само хубави новини в нашите темички, много се натъжавам и сдухвам с такива новини.  Cry

# 641
Princess Leia ,на коремен ехограф се видя скъсяването,на снимката изглеждаше като черно петънце,добре,че всеки път го молех да я гледа шийката,сякаш съм предчувствала нещо.
didi24,моята тежест беше ниско долу,но все го отдавах на това,че е втора бременност,матката е по-отпусната и съвсем ниско го нося бебето.С първата бременност въздух не можех да си взема,щото ми притискаше дробовете,а сега е съвсем ниско.И аз нямах болки,само тежестта,то това е лошото,че всичко става безболезнено.Ти,като ще пътуваш,си вземи превантивно магнезий,за всеки случай.
daniela_di,много се радвам,че се включи HugАз също много се притеснявам от инфекции,но не знам как да я предотвратя.Сложили са ми еднократно антибиотик с упойката,но не знам дали е достатъчно.За промивки питах,забраниха ми.Вчера пусках урина,уж е чиста.Аз започнах да пия Неоренал,щото е само билки и  е безвреден,пише,че действа антимикробно и противовъзпалително.До миналата седмица и аз пиех Нутри маг,ама сега ми го смених с Магнерич 3х2,заедно с Гинипрал.За утрогестана и аз питах,отговориха ми,че в толкова късна седмица е безпредметно и да се пие,и да се слага.Моята плацента е предна и е ниско,дано поне малко да се вдигне.Иначе и аз имам леки болки и бодежи,заедно с течение,ама смятам,че е нормално,защото са минали само 4 дни,пък и все пак е операция.Засега смятам поне десетина дни да не ставам до следващата консултация,заредих се с книжки и филми,просто за момента ми е трудно да свикна,защото съм уплашена,но съм решила да правя всичко,което зависи от мен,за да запазя бебето.Дано изходът да е добър и за нас,и за всички с проблемна бременност.На моменти  ми става много криво,че от самото начало на бременността така ми тръгна,с проблеми,и за миг не можах да й се насладя.Обаче всичко ще изтърпя,само и само да си гушна бебчето.
И много бих се радвала като си дойдеш,да се запознаем,и с теб,и с всяка една мама от тук!  bouquet
belverde,вижда се шийката на нормален ехограф, мен от 7-мата седмица само с такъв ме гледат.А на предната консултация ми правиха ФМ и там ми я измери 3.5 см.Но за всеки случай,питайте,настоявайте да ви я мерят при всеки преглед,защото явно много бързо се развиват нещата-2 см за две седмици,при положение,че не ходя на работа,почивам максимално,даже и домакинска работа не върша.По-добре да се презастраховаме,отколкото да стане белята.

# 642
  • Пловдив
beauty_ тази само ти завижда и се прави на много знаеща. Хич и не и обръщай внимание.

Месечинка виторога Всичко е възможно с ритането. И моето бебче ме рита на най-странното място - много ниско долу.  Laughing

danip сигурно и то иска разкрасителни процедури.  Joy Днеска пък при мен активността беше по време на тържеството.

emi_v радвам се че вече се знае какво му има на сина ти. И аз много мразя неустановени диагнози и то особено на детето ми.

Princess Leia Плащам, плащам ако нямам бележка от джи пи то. Ама да ти кажа даже понякога не ми се и ходи да и взимам бележка.

ИВКА_777 дано след всичко това да мине остатъка от бременността ти без проблеми и притеснения. Само хубави емоции  Peace

# 643
Гунди, и двете лекции са добри и се водят от консултанти към Национална асоциация подкрепа за кърмене Peace Ако не можеш да посетиш и двете, препоръчвам тази в сряда с предимство - Кърменето – проблемите в първите дни и как да ги преодолееш (води се от Ася Иванова). Другата ще я има и следващия месец и е за захранването  Peace

ИВКА_777,  Hug добре, че сте го хванали на време! Дано всичко се  развие по най-добрия начин и август да гушкаш здраво бебче  Hug

Гонят ме от компютъра  Thinking Утре пак ще пиша  Simple Smile

# 644
  • Обетованата земя
Ивка, значи и с коремен ехограф се вижда, което е успокояващо. А твоята тежест ниско долу отпред под корема ли беше или я усещаше там където пишкаш, извинявай за подробния въпрос . Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт