Напълно подкрепям всичко, което си написала за Мелиха. Адвокат не искам да й ставам, защоно и аз не мисля, че постъпва правилно.
Просто се опитвам да погледна през нейните очи и да си обясня поведението й. Ясно е, че обича сина си. Той й липсва, мисли за него, притеснява се за него, боли я за него. И в същото време е толкова студена и непрестъпна, отблъсква го, обвинява го, наранява го. Изгони Али от дома им в момент, в който той беше нещастен, уязвим, напълно съкрушен. След това го изгони и от болницата, макар да знаеше колко е притеснен. Защо?
Какво кара една майка да постъпи така? Обяснението за мен е във всепоглъщащата й омраза към Вейсел Алтай и страхът й, че синът й тръгва по неговите стъпки. Предполагам, че цял живот Мелиха е втълпявала на Али колко зъл е този човек, как е разрушил семейството и живота им. И след всичко това, тя разбира, че синът й се е съюзил с този убиец. Това е голям удар за нея, предателство спрямо семейството и паметта на бащата. Множество отделни факти лека полека я убедиха във "вината" на Али. Парите и пистолета, които намери в джоба му, ареста, напускането на полицията, необяснимите изчезвания, думите на Мурат, думите на Назлъ. И най-лошото е, че Али не може да отрече, не може да й обясни и да я успокои. С мълчанието си той само затвърждава нейните подозрения. Тя не може да надникне в душата му, защото вече го е осъдила. Не се интересува от мотивите му, тя вижда крайния резултат и от това я боли.
Аз виждам Мелиха като твърда, неотстъпчива и непреклонна жена, която много трудно прощава, особена пък на хората, които обича. И може би точно от нея Али е взел упоритостта, решителността и волята, с които неотклонно преследва целта си и които го тласнаха към мисията, за която той знаеше, че най-вероятно ще преобърне неговия живот и живота на близките му.

Нали уж е влюбена в него, нали го познава!? Как така не забелязва, че след всяко общуване с нея, той е смутен, притеснен и нито веднъж не е инициатор на каквито и да било действия с Аху- дори разговорите. Да, Вени ще каже, че тя не вижда кой е инициатора. Добре, но вижда как той се държи в такива моменти. Нали ако има нещо повече, Али няма да е толкова резервиран. И ако на празненството в хотела можеше да си обясни държанието му с това, че и тя присъства там, то сцената в болницата би трябвало да е по-сърдечна. Али нямаше как да види, че тя е там- зад гърба му.
И още – по отношение на побоя над Серкан- дори след заплахите на Али да се превърне в убиец, дори да си помисли, че той е способен на това/да не говорим, че реакцията му кореспондира с характера, който тя познава- визирам избухването в апартамента, визирам и ревността, която тя познава/, но дори и да е така, дори Али да го беше направил, това ли е начина да му покаже, че е постъпил неправилно? Какво спечели от това, че реши да приеме предложението на Серкан? 

Изобщо Назлъ се възползва се от любовта на единия, за да накаже другия и в крайна сметка пострада и тя.
Още потръпвам като си я представя. 

Да почерпя и за тях! Заповядайте!