Интеграции разни...

• 9 160
  • 161
  •   1
Отговори
# 15
  По повод на интеграциите най-обичам това клипче, то е за италианците, но май малко само цветовете на знамето трябва да се прередят и става директно и за нас.

http://vbox7.com/play:d91f6a5f

# 16
  • В Космоса
Iris04, направо нацели десятката с това клипче. Laughing Важи с пълна сила за нас! Май не само на циганите манталитетът им пречи. А нашето желание и воля къде ги?

# 17
  • София
Ние реално нямаме общество, нито изповядваме общи ценности, изключая расизма и национализма, нито сме обединени от общи правила, норми на поведение и общ морал. няма как да интегрираме като самите ние сме дезинтегрирани. А циганите са роби, крепостни селяни на своите барони и те никога няма да позволят доброволно нещата да се променят.

# 18
Бояна, понякога ги намирам повече общество от нас, българите.

# 19
  • София
Бояна, понякога ги намирам повече общество от нас, българите.
Не понякога, те са си общество, макар и изостанало, за разлика от нас.

# 20
Защо им е на циганите да се интегрират? Аз не мога да разбера.
Считат се (все още) за малцинство (макар и вече да са далеч от това определение). Не плащат данъци, сметки, такси. Те са извън закона и закона е извън тях. Знаят, че някои хора се страхуват от тях и често се възползват. Продължават да се размножават. Повечето са със семеен доход над средния, защото цялата фамилия има карти на които се превеждат пари. От тук 20, от там 30. Евророма, организации за интеграция и прочее и прочее. Ама тези помощи ги взима 28 годишната циганка за дъщеря си, която е на 14 години, но също има дъщеря на 5 месеца за която съответно също взима помощи. Подаряват им хей така държавни жилища, а някои хора години наред изплащат ипотечни кредити. Вдигат си лудите купони и няма полиция, няма недоволни съседи. Ходят мръсни и боси, защото така им харесва, а и няма за кой да се гласят и си свиркат. Каква интеграция, какви 5 лева. То вече българите искат да са цигани, а не обратното. 

# 21
  • Kопенхаген
Хайде, пак циганска тема  Tired Не се ли разбра вече, че подобно понятие ,, интегриран циганин ,, няма.
За да се случи им трябва втори ,, Възродителен процес ,, демек насила, защото по собствена воля няма как да стане.
На мангала как да му промениш ценностната система и на накараш мозъка му да работи в правилната посока? 

Касита, когато българите станем малцинство и ни е ще сме повече общество от тях.

# 22

Касита, когато българите станем малцинство и ни е ще сме повече общество от тях.

Не е в числеността причината, ни най-малко. На българите им липсват авторитети, липсва им чувство за принадлежност, липсва им култура за живот в дадено общество. Повечето го раздават вълци-единаци.

# 23
Не е в числеността причината, ни най-малко. На българите им липсват авторитети, липсва им чувство за принадлежност, липсва им култура за живот в дадено общество. Повечето го раздават вълци-единаци.

Съгласна съм, но според мен и при циганите не е много по-различно. Те винаги са "другият е виновен.", "Аз не съм като всички останали", "Комшията не плаща тока, аз си плащам редовно" и т.н. Не ги виждам като единни.

# 24
  • В Космоса

Не ми прави уморени физиономии, ами не си прави труда да коментираш щом ти е омръзнало. Peace

И темата не е "циганска", а "интеграционна". Интересно е, обаче, че повечето се фокусират върху циганите само. Crazy

# 25

Съгласна съм, но според мен и при циганите не е много по-различно. Те винаги са "другият е виновен.", "Аз не съм като всички останали", "Комшията не плаща тока, аз си плащам редовно" и т.н. Не ги виждам като единни.

Поли, обвиняват се не един друг, обвиняват българите. Задружни са. Това е и една от причините да оцеляват.

# 26
Поли, обвиняват се не един друг, обвиняват българите. Задружни са. Това е и една от причините да оцеляват.

Не е така. Имах "щастието" да посетя така наречения Факултет и Виетнамските общежития само преди месец. Те се карат, замерят, плюят и топят един друг. "аз не крада, ама тука от улицата сички други крадат". Сигурно има и задружни, както има и задружни българи, но като общество далеч не са по-добре от нас. По мои наблюдения.

# 27
Поли, ти ги остави какви ги плещят пред теб, българката. Я, им засегни интересите на пет семейства от Факултета да видиш какво става.

# 28
Оф, хубава работа, ама циганска...

На мен лично не ми пречи, че не са интегрирани циганите. Не знам за вас.
Не разбирайте, че съм расист. Нямам нищо против да проявя нужната доза търпимост към човек от ромски произход, стига той да е що-годе възпитан, чистоплътен, грамотен, с желание да работи. Но за съжаление това са качества изначално неприсъщи на този етнос.  

# 29
Да, но смятам, че ако засегнат интересите на 5 семейства от моя блок ще стане същото. Просто когато "опре ножа у кокала", както се казва, всички стават задружни. Я, колко сплотени бяхме при приемането на ACTA например. Същото е и при тях.

Общи условия

Активация на акаунт