С шарени яйца и козунаци, очакваме първите МАЙски моми и юнаци!

• 39 750
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
elliee, защо не се обадиш на доктора си или вместо да се притесняваш само не отидеш в спешния кабинет на МД... Аз в началото на бременността имах леко кървене и директно отидох там... Лекарят ме прегледа и каза, че всичко е наред... А това се случи в неделя следобяд, след като цял ден бях умряла от притеснение... Моят съвет е ако се чувстваш притеснена да отидеш - така няма да има неясноти какво се случва... Най-вероятно бебенцето просто се е кротнало Simple Smile

# 631
привет,
може ли един бърз въпрос, че съм забравила : за кръвни изследвания, може ли да си ял предварително или трябва на гладно ?

eli, отиди до спешния в МД да те видят; по-добре така отколкото да се притесняваш вкъщи Simple Smile

# 632
Anjella,na koi etaj si hospitalizirana.

# 633
elliee и според мен най-добре иди някъде да те видят.При мен за размърдване действа сладолед или нещо студено,шоколад,кола,кафе,не е особено полезно,но поне да не се притесняваш,иначе според мен най-вероятно ще родиш тия дни и затова се е кротнала бебка PeaceПиши като се размърда да не те мислим Hug

# 634
По празниците май срещите с роднини, често ни идват в повече Crazy Аз се опитвам да не се впечатлявам много, но поняго успяват да ме изнервят малко или повече.

От утре влизам в деветия месец, но нещо не съм се настроила, че наближава раждането. Всичко сме приготвили (само кош за пелените не мога да харесам), багажа ми е почти готов, иска ми се да си видя бебето, но не ми се иска бременността да свършва Simple Smile

# 635
Добро утро, момичета! Simple Smile

elliee, моят съвет е веднага да отидеш на доктор, за да видят бебето. Ти как се чувстваш, добре ли си, става ли ти лошо? Стискам палци всичко да е наред!  Hug Пиши какво е станало после!!! Simple Smile

Анжела, направо егати премеждията си имала!!! И аз като бях на тонове миналата седмица в четвъртък, тоновете на бебето бяха над 160 и достигнаха 180..., премериха ми пулса и моя беше 120 доста учестен, което се отразявало на бебето! После си повисях така и всичко се нормализира, сега в четвъртък пак съм на тонове! Хайде да те изписват и да си дочакате датата!  Praynig Hug

По повод свекървите: отдавна, отдавна съм отвяла моята и изобщо не й обръщам внимание. На мен тя въпроси не ми задава, не се изказва за бебето нищо, ако казва нещо го казва на мъжа ми, но той не ми предава иначе знае как ще яхна метлата! Изобщо наистина игнорирането върши чудесна работа за спокойствието на душата!!! Simple Smile

# 636
Добро утро момичета!

Ели, и аз те съветвам да отидеш на преглед. И задължително ни пиши после.  Hug

Анджела, ама и ти един празник си изкарала...дано всичко е наред!  Peace

Арлина, ми то това че влизаш в деветия не значи още, че ще раждаш, може пък да си дочака бебенцето до термин - имаш цяяяял месец!  Wink

Нямаме си празнични бебета нали? Колко добри дечица, кротували са си, та да можем да си празнуваме спокойно.  Mr. Green

Момичета, като пишете, че сте си изпълнили списъците и ми се ще да питам - какви и по колко одеалца и пеленки си подготвихте? Че аз нещо зациклих над този въпрос.  Thinking

А мамите с Хашимото обсъдили ли са с ендокринолог при кърмене какви трябва да са стойностите на хормоните?  newsm78

# 637
Добро утро, мами.
Ели, и аз да кажа същото – иди да те видят, за да се успокоиш. Нищо няма да загубиш.
Иначе за премеждията на Анджела – явно навсякъде е така. Аз нали поради същата причина полежах два дни и половина в Тина Киркова – и при мен така. Всеки доктор, който мина визитация ми вика – „И това било тахикардия на плода така ли? И кой ви го каза?” Все едно аз умирам от кеф да съм там по Великден и да не знам дали ще изляза поне за неделята. И като чуят името на докторката, при която ще раждам и казват: „А, добре. Е, явно е било нещо моментно”. Иначе акушерките бяха много мили, обаче по отношение на лекарите се чудя – дали се държаха така, защото им отварям работа по празниците или просто са толкова закоравяли от всичко, което им е минало през ръцете, че трябва да си наистина много зле, за да те вземат насериозно? newsm78 Не мога да си отговоря.
Беки_Б, аз като говорих с моята ендокриноложка тя не ми каза какви трябва да са стойностите на хормоните при кърмене, но ми каза да намаля драстично дозата на лекарството, докато кърмя и да се изследвам м/у 30-я и 45-я ден след раждането. Ако преди това се чувствам зле да направя ТСХ и антитела и да отида да се видим. Но при мен има следната особеност – аз го отключих по време на бременността – преди това не съм имала проблеми (уж) и явно идеята й е да спра лекарствата пак ако е възможно.
Поздрави, момичета – отивам да си оправям багажа за родилното. Пожелавам ви безоблачен ден. smile3503

# 638
Мили майчета,
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН И ОТ МЕН.

Много здраве за нас, бебоците и любимите ни хора, леки и безпроблемни раждания, много усмивки и положителни емоции!
Предварително се извинявам за дългия пост, но не съм се отчитала от 100 години. Embarassed
Имам определена дата за секцио ( през следващата седмица)- " благодарение" на ината на моя момък - харесва му да си седи и това е! Много е странно, знаеш си термина, но като ти определят дата за секцио нещата придобиват едни доста по-реалистични измерения. Та в един момент както си мислехме, че сме готови се оказа, че имаме още много неща да вършим и тези дни сме в такова движение, че наваксах за зимните месеци, в които не си показах носа навън. Даже ме беше страх да не му стане нещо на бебчо, но се чувствам добре - като изключим болките в кръста и ужасните киселини - независимо дали и какво ям - е доки каза, че малчо е положил главица на стомаха ми, така че ... нормално. Та, ако има и други мами, които ще прекарат края на месеца в х-л Тина Киркова, да пишат да се виждаме там - да си джиткаме по коридорите  Joy
Тази сутрин изпратих мъжа си на първи работен ден на нова работа! Стискайте палци да му потръгне - много разчитаме на това! Голяма схема ще ни е първите месеци, ама здраве да е - само бебчо да е добре, другото ще го подредим. Praynig
Извинете ме, но имам нужда да си изплача мъката - вчера се спънах /застъпих си чехъла/ и загубих равновесие - паднах върху леглото, предимно на ръцете си, не си ударих корема, но толкова се уплаших, че не можах да спра да плача! Милото се видя в чудо, видя че съм си ударила коляното, а аз само повтарям – не ме боли, добре съм, много се уплаших и не спирам да рева. Наистина се отървах леко, но като си помислех колко нелепо и колко страшно можеха да се развият нещата …..и целия ден ми беше супер крив! За капак Премама страшно много ме ядосаха – три седмици чакам да им пристигне камиона със стока, за да си вземем кошарката, която си харесахме в каталога и вчера най-нагло ми заявиха, че камиона е дошъл, но бил само с дрешки!!! А ми бяха взели телефона да ми се обадят като пристигне кошарката – и не като да не ми личи, че ми трябва скоро!!! И сега съм отново в чуденка, а бебчо е на път! Някой ползвал ли е продукти на Cangаroo?!? Засега тяхната държи първенството.
Ellie
– пиши как сте мила, Anjela, големи премеждия мила – дай си малко почивка, нали нямаш намерение да продължиш да работиш?
Беки
, аз имам две пелени – една по-тънка и една по-дебела (и двете от Angel baby) и това ми е по-списък. Най-вероятно ще има и в комплекта за изписване, който още не съм харесала. За начало мисля, че са ми достатъчни, после бебчо ще расте, ще има подаръци, засега съм се спряла.

Момичета, целувам ви, желая ви слънчев и успешен ден. Аз се захващам със задачките за днес.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 10:02 от atanasova_bobi

# 639
Здрасти-здрасти,

Йо-йо, аз само се водя хоспитализирана, реално не съм в болницата, а ходя сутрин на тонове. които слава богу са си ок. Сега след малко отивам да видя и Дяволов, че бил вече там следпразнично, да погледне и той и да ме "изпише" официално. Иначе на 5тия етаж - в неговото отделение.

Мerry-mimi, аз това не мога да разбера - как може да те карат да се чувстваш виновен, че нещо нередно очевидно се случва с организма ти и си потърсил спешна помощ? Едната сестра обясняване през нощтта на охраната - пууу, гледай колко коли има отвънка, тия не празнуват ли бе, гледай да не пускаш много още. ?!?! Егати.

atanasova_bobi - Бобка, с работата дори няма какво да го мисля, след като мина сега през МД  си отивам в офиса, че имаме няколко кампании, дето трябва да стартират тази седмица и нямам мърдане от там. Работата не ми тежи, просто ще опитам последните седмици да не вися до 22 в офиса.

Аз влизам в 37ма седмица днес, мисля си, че щом си поседя дребното до сега, не би трябвало да ме притеснява, дори и днес да реши да се появи. Надявам се, че след като е достигнало до тази седмица и твърдят, че е голямо, не би следвало да има нужда от кувиози или нещо по-специално като грижа, ама знам ли, божа работа.

Беки_Б, аз лично съм взела едно ужааасно меко дебело и едно ужаасно меко тънко одеалце - за изписването. Не знам одеало или пелена го водят, ама е от тия на Пиер Карден, от Малечко, сигурно сте ги виждали - бежови - с едно мече с жилетка. Взела съм и още едно "средна дебелина". Идеята ми е първоначално като са 3 - да има по едно за леглото, за коша за кола и за количката, а в движение ще купувам още.

Имам малко тъп въпрос - в количката, имате ли намерение да слагате чаршаф, възглавничка с калъфка .. аз съм взела протекторче за "матраче" за количка и съответно въпросното одеало, ама да питам все пак.

Пожелавам ви поне малко слънчице днес.

# 640
                       Добро утро Simple Smile

Имаме ли ВЕЛИКДЕНЧЕТА  ylinfant /

Eiile, A njela---- Praynig

# 641
Привет момичета,
Честит Великден на всички!
Относно вземането на кръв, някой беше попитал - взема се на гладно и жадно, както се изразяват докторите.
atanasova_bobi - като прочетох твоят пост и все едно аз съм го писала. При мен ситуацията е същата - вече имам дата за секциото и само се моля, моята малка беборана да изтрае дотогава. В един момент като определят дата, в която да ти се роди бебето и някак си нещата придобиват съвсем друг вид. Повече ми е напрегнато, отколкото като не знаех точно кога ще започне събитието. И тези дни с таткото също не сме се спряли да доподредим и приготвим всичко. Уж лекарят ми каза повече да си почивам и да си гледам живота до определената дата, но имаше толкова неща да се свършат, че как да си почивам.

Пожелавам на всички денят да е изпълнен с повече положителни емоции   bouquet

# 642
Беки Б, аз не съм с хашимото, а с хипофункция. Моя лекар каза веднага след раждането да мина на дозата от преди забременяване и след 45 дни да се изследвам пак и да се видим да преценим какво ще правим, защото стойност около 2 се гони при жени, които искат да забременяват, иначе май е ок да е повече. Освен това ми каза да пия хормона след кърмене, за да може да има интервал от 2-3 часа до следващото кърмене.

За пелените - аз имам 2 по тънки и едно дебело спално чувалче. Предполагам в началото бебока ще е в спалното чувалче и ако се чувства добре в него ще взема съвсем тънко за лятото.

atanasova_bobi, мъжа ти ще е пред сериозно изпитание. Да ви кажа си мисля, че и на тях никак не им е лесно покрай раждането. От нас никой не очаква да правим нещо различно от това да се грижим за бебето, а те трябва да ни подкрепят, да не изостават със служебните ангажименти и да свикват с новия член на семейството.
И добре, че се отказах от креватчето от Премама... само като се забавиха 5 дни да ми кажат размерите ми стана ясно, че има нещо нередно в комуникацията с централата.

Anjella, аз си купих протектори в размер подходящ за количката. Намерих само на Бертони, които са една доста неприятна според мен материя и съм им ушила нещо като калъвчета от памучен плат за чаршафи, в които да ги слагам. Според мен е по-добре така, от колкото да пера тапицерия на количка Simple Smile

За раждането, гледах една тема във форума с анкета - около 10% бебета родени на термин, 50% преди термин и 40% след термин. А си мислех, че е рядкост да се преноси...

# 643
atanasova_bobi - Бобка, с работата дори няма какво да го мисля, след като мина сега през МД  си отивам в офиса, че имаме няколко кампании, дето трябва да стартират тази седмица и нямам мърдане от там. Работата не ми тежи, просто ще опитам последните седмици да не вися до 22 в офиса.
Елинка, ти си знаеш най-добре миличка и все пак се пази, не се претоварвай, сигурно си свикнала на такъв режим но.... Пожелавам ти всичко да мине по мед и масло, да са много успешни кампаниите, да си много удовлетворена от крайния резултат и с усмивка, и спокойствие да си чакаш бебока - без повече екстремни ситуации.  Hug
Иначе точно това щях да питам - прахте ли количките, с какво? Ще ги постилате ли с нещо - с какво ?!  Joy

# 644
Привет мамчета!

Нямаме избързали празнични бебчета, значи всичко е наред Grinning

Днес ходих на последния си преглед, другата седмица в началото ми останаха само едни тонове и ....заветното секцио. Просто моментът настъпва, а аз още не мога да осъзная всъщност сънувам ли или е истина  Shocked

Празниците ги прекарах основно в почивка, никакви срещи с роднини и подобни да не ми развалят рахатлъка и само двамата с мъжленце ни беше супер, като изключим че вчера цял ден нещо се бях вкиснала, ама то хормони.....

Боби, ние тази седмица ще купуваме кошарка. Бях се спряла на Cangaroo, ето този модел:
http://www.dundio.com/Sgavaemi-legla-kosharki/Cangaroo/Koshara-C … afyavo-Sinio.html
Но като видях повивалника върху кошарката на живо се отказахме. Кошарката е супер, но прословутия повивалник е направен като едно чекмедже от плат, стърчат ципове, мек е, въобще не мога да си представя бебето да го повивам върху него  Confused
За това ще вземем ето тази от Айкото:
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=55724

За количката и аз имам питане! Едни познати ни изненадаха и ни дадоха по празниците тяхната, не че аз няма да купувам, но ще го отложа за след раждането, поне на първо време ще ползваме тази която ни дадоха. Та питането ми е за прането й. Някои от нещата се свалят и мисля да ги изпера в пералнята, но например основата на коша за новордено се чудя как и къде newsm78

Някоя мама да има насрочена дата за секцио другата седмица в Щерев???

Общи условия

Активация на акаунт