Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 505
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Ланкър, планините Овнерог
Наминавам да похваля Спот на Перилис.
Децата ми са с цели 9 години разлика. Запазила съм някои дрешки от каката, които сега ползвам за малката. С помощта на Перилис без никакви усилия и за броени минути успях да се преборя с петна, които са отлежавали в продължение на 9 години. /тъй като навремето просто не съм успяла да ги махна/. Shocked Rolling Eyes Наистина съм поразена.

Как издържаш на миризмата му? Вчера го видях в едно магазинче и го купих, понеже тук бях чела все добри неща за него. След 2 използвания вече, го изхвърлих. Още ме боли главата, миризмата му заседна в гърлото. Все съм купувала различни препарати - скъпи, евтини......, обаче такова чудо не ми се беше случвало - до сега търках и плота, където накапах дрехите със Спот-а, не знам дали успях да го обезмириша. По-добре петна от вдишване на незнайно какво.

# 286
  • София
Спота наистина мирише ужасно, но пък е доста ефикасен. Ползвам го само в краен случай като слагам на дрехата, мятам в пералнята и я пускам.

# 287
  • Там, където ме обичат
Спота наистина мирише ужасно, но пък е доста ефикасен. Ползвам го само в краен случай като слагам на дрехата, мятам в пералнята и я пускам.
Някой ми го препоръча за старо петно, което борих от сума ти време, обаче не го намерих. И както става пробвах с всичко, де намерих. И успях - с Вениш, за цветни дрехи.

# 288
  • Ланкър, планините Овнерог

Ми, то хубаво, но сега сутиена ми продължава да смърди на Спот-а. Въпреки доста миризливия Персил - течен + омекотител, който също силничко мирише. Абре, втори път няма да го купя, каквито ще да са петната. Ще си действам с обезмаслител, Апта, мапта...... Wink

# 289
  • I want it all and I want it now.
За петна използвам един препарат Клири. Накисва се петното и в пералнята.

Вениша ,само ми фиксираше петната. От този съм доволна. 

# 290
да, и аз съм мн доволна от клири.
ама от скоро открих, че и Меглиото е сууупер Wink
изчисти петно от мн узряла череша Ван.... а вчера и от узрели червени сливи Simple Smile
щерката има навика да сяда където й падне и вчера седнала на 2-3 сливи ,та успешно ги изчистих с Меглио Simple Smile  Клири-то ми беше свършило.

а аз да питам с какво чистите бързонагряващите котлоните със сензор? мн ме е страх да не прецакам сензора, че ще заминат и котлоните... Rolling Eyes

# 291
  • София
а аз да питам с какво чистите бързонагряващите котлоните със сензор? мн ме е страх да не прецакам сензора, че ще заминат и котлоните... Rolling Eyes
Какво имаш предвид под "бързонагряващи котлони със сензор"? Стъклокерамична плоча с контрол на котлоните с докосване, не с ключ (механично)? Ако е така - имам такава плоча от 7-8 години и я почиствам със стандартните препарати за керамични котлони и съответната шпатула.

# 292
Какво имаш предвид под "бързонагряващи котлони със сензор"? Стъклокерамична плоча с контрол на котлоните с докосване, не с ключ (механично)? Ако е така - имам такава плоча от 7-8 години и я почиствам със стандартните препарати за керамични котлони и съответната шпатула.

Аз след всяко използване на котлона първо изчаквам да изстине, после минавам с мокра микрофибърна кърпа, после пръскам от обезмаслителя на Медикс (повече ми харесва от Мелио), изтърквам добре с мирофибърната, после измивам кърпата и забърсвам плота. За капак вземам втора суха микрофибърна и подсушавам. Става като нов. Отработила съм движенията и ми отнема 2 минути  Peace

# 293
И на мен обезмаслителят на Медикс ми е фаворит при препаратите и го харесвам повече от Меглио. Но предполагам за чистене на керамичен плот ако се използват микрофибърни кърпи, те са специално за тази цел и не се използват за бърсане на прах например? Понеже съм убедена, че ще се замажат с мазнина и затова попитах. Аз използвам едни остри кърпички, направени от нещо като пластмаса за изтъркване и след това избърсвам с абсорбиращи кърпи, каквито ползвам в кухнята за плота.

# 294
И на мен обезмаслителят на Медикс ми е фаворит при препаратите и го харесвам повече от Меглио. Но предполагам за чистене на керамичен плот ако се използват микрофибърни кърпи, те са специално за тази цел и не се използват за бърсане на прах например? Понеже съм убедена, че ще се замажат с мазнина и затова попитах. Аз използвам едни остри кърпички, направени от нещо като пластмаса за изтъркване и след това избърсвам с абсорбиращи кърпи, каквито ползвам в кухнята за плота.
Да, да. Аз имам няколко кърпи и по цветове си ги знам. Двете са ми за котлоните. Можеш ли да покажеш снимка на тези острите къпрички? Не се сещам за кои става въпрос, а винаги съм готова за експерименти Simple Smile

# 295
Не намерих точно на тези снимка, но ти пускам снимка на гъби за миене на чинии - моите представляват само абразивната част на тези гъби и се продават по 10-15 бр. в пакет http://aronia2.com/%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-% … %D0%B5%D0%B9-york с тях изтърквам по плота с препарат и след това с попивателни кърпи  http://aronia2.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0 … %D0%BF%D0%B0-york събирам мръсотията и водата. Разбира се, може да се използват и целите гъби на първия линк, като търкаш само с абразивната част с препарата.

# 296
Да, вече се сетих за кои говориш. Да разбирам, че щом ги ползваш няма опасност от надраскване? Моят плот го ползвам от 2 месеца и още му треперя отгоре. Даже не съм си взела и от тези шпатулки пак от притеснение да не го повредя.

# 297
  • Варна
Аз пък засега съм най-доволна от този обезмаслител. Купих си го от един магазин за строителни материали. Свали почти без търкане едни загорели мазнотии от гювечета, които намерих в килера и са стояли там недоостъргани поне от 9 години (като се нанесох при мъжа ми си дръпнах само две и останалите си стояха в някакви торбички). Мирише много силно, а ако се пръска по някакви гладки повърхности с него направо си е задушаващо, затова или изкарвам нещата, които ще пръскам на терасата, или ако ще почиствам котлон, пръскам отблизо на гъба и после с нея мажа каквото мажа.
Преди него предпочитах един Смак (който май изчезна от пазара) пред Meglio (много слабо ми идваше).

Спот-а не ми е миришел след изпиране на дрехи (за разлика от Астониша), но може би успява да се поизмирише още преди да изпера дрехите, защото аз ги напръсквам и ги зарязвам в мокрото помещение, а пералнята пускам от 1 до 12 ч. след това

# 298
  • София
Да, вече се сетих за кои говориш. Да разбирам, че щом ги ползваш няма опасност от надраскване? Моят плот го ползвам от 2 месеца и още му треперя отгоре. Даже не съм си взела и от тези шпатулки пак от притеснение да не го повредя.
Шпатулата няма да го повреди, стига, разбира се, самата тя да е качествена. Моята си вървеше в комплект с плочата (Електролукс). По-сериозно трябва да се внимава за разсипване на захар или силно концентриран захарен сироп върху нагорещен котлон - стават дупки.

# 299
Дупки ли  Shocked, нищо не му стана на моя.
Шпатулите на Лидл са супер  Peace

Общи условия

Активация на акаунт