Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 463
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Моите обяснения са на 18 стр. - пропорции няма. Може би skica може да помогне Simple Smile

# 346
Пунчик,прегледах няколко страници назад,но не откривам пропорцията на лимонтузу,сода и вода за тоалетна.Би ли повторила моля или на лични.
Моите обяснения са на 18 стр. - пропорции няма. Може би skica може да помогне Simple Smile

Аз сложих 10 малки пакетчета лимонтозу (прибл.100гр) + една кутийка сода бикарбонат + малко топла вода, колкото да стане каша. То нали в тоалетната се задържа вода и като се изсипе се разрежда.

# 347
  • Там, където ме обичат
Според мен е хубаво да се подсушават, независимо плочки, врати,мивки или батерии. За плочките никога не ги подсушавам, мързи ме. Но батериите когато имам време след като се намокрят ги подсушавам, особено душ батерията след къпане, блести като нова (тя си е и нова де) Когато мокрото се забърсва всеки път не остават следите от варовика.
Ай стига бе!  Shocked
Сутрин преди да излезнем с ММ си взимаме душ, след работа също. През деня и децата. Ако всеки път ще подсушаваме, най-добре изобщо да забраним къпането. За мен това е абсолютно неприемлив съвет. Нищо лично, просто времето ни е от основните приоритети.  Peace 

# 348
Според мен е хубаво да се подсушават, независимо плочки, врати,мивки или батерии. За плочките никога не ги подсушавам, мързи ме. Но батериите когато имам време след като се намокрят ги подсушавам, особено душ батерията след къпане, блести като нова (тя си е и нова де) Когато мокрото се забърсва всеки път не остават следите от варовика.

О не бих могла да си причинявам това след всяко взимане на душ!

# 349
  • Варна
Как точно си го представяте? Че хващате клечка за уши и започвате да попивате по 18 мин. и 36 сек. ли?
Говорим за ЗАбърсване на две на три с първия попаднал ви парцал. Не за полиране. Барабар с обирането на водата от плочките не отнема повече от 1,5 мин. И няма нужда да е след всеки душ. Достатъчно е да се направи един път на ден от последния къпещ се (който вкъщи винаги съм аз). А както всеки път казвам, аз съм мързелива - не го правя всеки ден и пак има ефект.

# 350
  • BG
Как точно си го представяте? Че хващате клечка за уши и започвате да попивате по 18 мин. и 36 сек. ли?
Говорим за ЗАбърсване на две на три с първия попаднал ви парцал. Не за полиране. Барабар с обирането на водата от плочките не отнема повече от 1,5 мин. И няма нужда да е след всеки душ. Достатъчно е да се направи един път на ден от последния къпещ се (който вкъщи винаги съм аз). А както всеки път казвам, аз съм мързелива - не го правя всеки ден и пак има ефект.
И аз така, само че ползвам перо за прозорци

# 351
  • Варна
Обяснила съм го на предна страница - плочките и вратата минавам с перото, моето е едно зеленичко с пластмасова дръжка. А когато се къпе дъщеря ми (която е на 6,5 г.) обирам само по-горните плочки и я оставям да се забавлява с останалите, и все насила трябва да я вадя.

Е тук може би трябва да спомена, че тази баня е метър на метър, като там е и тоалетната и я обирам цялата. В горната ще обирам само около душа и ваната.

# 352
За почистване фарна какво ползвате и сте доволни? ще се върна да прочета, но и да попитам Simple Smile Имах един К2 или К3 обаче му се запуши отгоре пръскалото и е за кофата направо.

Здравей, Ала-Бала! Препарата К2 е много ефикасен за почистване на фурна,така че те съветвам да си набавиш още един такъв. Основното, което ми хареса при него е, че няма никаква миризма, а и почиства много добре. Мисля,че го има в Метро и по-големите търговски вериги.

# 353
Момичета, какво ползвате за душ кабини? Само препарат за стъкла ли може?

# 354
Момичета, какво ползвате за душ кабини? Само препарат за стъкла ли може?
Ако не са много завърсени - да, но ако се почиства по-рядко трябва с нещо по-силно. Аз използвам домакинста паста за почистване. И задължително подсушаване след почистване, защото иначе остават капки.

# 355
Точно тези капки ме дразнят, има ги от преди да се нанесем тук. С препарат за стъкло минавам редовно, и подсушавам след това, но не помага.  Peace

# 356
Капките са предполагам натрупан варовик. Опитай препарата на dm , по-назад в темата има снимка.

# 357
  • Пловдив
Точно тези капки ме дразнят, има ги от преди да се нанесем тук. С препарат за стъкло минавам редовно, и подсушавам след това, но не помага.  Peace

Капките от варовик и от сапун (или шампоан), няма как да премахнеш с препарат за стъкла. Трябва ти препарат, в който има киселина - ако търсиш неувреждащи теб продукти, търси препарат с винена, ябълкова или лимонова киселина (те са органични). Също така има продукти, които са насочени към ежедневно поддържане на душ-кабини и вани, потърси и тях.

# 358
Момичета, благодаря! Ще потърся такива препарати!

А докато намеря, да пробвам ли с оцет и вода? Така и прозорците мия понякога, ама ме е страх за душ кабината.

# 359
В моята баня преградата е със стъклен параван - след всяко ползване попивам водата от стъклото и душ батерията,плочките не. В другата баня преградните паравани са пластмасови, шарката им представлява водни капки. Мъжът ми изобщо не си прави труда да ги избърсва след къпане, и нищо не им личи. Носят много повече на варовикови натрупвания отколкото стъклените. Иначе батерията на душа съм го обучила да избърсва, става за секунди.

Общи условия

Активация на акаунт