За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 917
  • 685
  •   1
Отговори
# 255
Ей, анбибиан, да го имаше и тук това мляко за гладни бебета - много добре щеше да ми дойде, а и аз нямаше да захранвам толкова рано.  Grinning Наистина е добре да има такъв продукт и в България, стига наистина да има ефект от него.  Rolling Eyes

varol, интересни неща е казала вашата лекарка да добавите в менюто. Моята още не е казала да давам извара, йогурти и т.н., но аз си ги дадох по мое усмотрение, за да накарам бебока да изяде малко плодчета.  Blush Много му се услади десерта с йогурт на Гербер. Този с изварата не го одобри чак толкова.

Сега като става дума за глад и за млека аз пак съм в чуденка с тези млека. Защо все така се получава при мен не знам. Днес нали давам мляко на Гербер. Още след обяд имаше желания ефект - малкия се изака. Но пък както с млякото на Хип е много кисел и неспокоен. А той не беше толкова кисел и неспокоен дори предните дни преди да почна да му капвам капки в ушенцата. Изобщо не беше толкова нервен, само не ядеше. А сега яде и е много нервен - постоянно мрънка, не иска да спи, няма угодия. Спомням си, че същото беше положението и с млякото на Хип, Милупа и като давах пробиотиците на прах. Не знам защо се отразяват така на Християн тия пробиотици. Сега много се чудя друго мляко ли да пробвам задължително без пробиотици, какво да правя. То май няма много избор. Май само Фризовом е без пробиотици и го препоръчват при запек.  newsm78 Много се чудя какво да правя. А мъжа ми дори ме навива да почна да му давам кисело мляко вместо тези млека и почти съм на път да пробвам да видя как ще му се отрази едно такова хранене.  Rolling Eyes А пък това мляко на Гербер се оказа още по-малко засищащо и от млякото на Хумана. Аз все си мислех, че няма как да го засища по-малко от 2 часа, но явно че може.  Laughing След обяд огладня час и половина след порцията мляко.  #Crazy А по-малко от час преди него беше ял пюре с месо. Едва закърпих положението с едно малко плодово пюренце и след половин час малко каша, която не яде много и след още няколко минути пак пи мляко. Много се чудя, ако толкова бързо огладнява какво да правя - повече твърди храни ли да давам, не знам и аз вече. Де да имаше това мляко за гладни деца и в България - ей, манна небесна щеше да е. Но пък добре, че Християн пак почна да си хапва - значи вече е по-добре.  Grinning

# 256
  • Куциндрел
Ние днес се разбихме от миткане. Прибрахме се по едно време за смяна на памперс и следобедна закуска на младежа.
Анбибиан, някаква куча марка ни е пасатора. Гледам вкъщи се мотае някаква шейкър кана ще пробвам с нея.
Аз да попитам за попарата. Каква е тая фикс идея да се дават попари? Толкова ли е необходима?
Ох, разрева се, изчезвам.

# 257
Имам нужда от съвет. Кога е по-удобно да се пътува с бебе, към 11 вечерта или към 4 сутринта? Моля тези които са пътували да ми разкажат техните впечетления. Много се вълнувам за предстоящото ни пътуване, но и малко се страхувам, защото Леда не обича да стои в столче за кола.
Честита месечинка-половин годинка на Благовест!
Силви, много се радвам, че се върнахте толкова бързо  Hug
Ахилея, аз не бих сменяла млека докато бебето не оздравее напълно! Така ще се чудиш по-малко  Wink
Целувки от мен  Hug

# 258
  • Пловдив
Здравейте и от нас!

До преди малко бяхме навън. Иво спа над 3 часа.

Силви, радвам се, чв вече сте си у дома  Hug

Ахилеа, браво на Хриско че пак хапва. Иво повече от 40-50 гр пюре не иска, а и не го насилвам.

Да кажа, че днес се запознахме с Дарина и cvm. Дари позираше пред фотото, а Цвети все едно не  е раждала 2 деца. Една дребничка и крехка. Жалко че срещата беше кратка и не успяхме да се набърборим Sad После ще кача малко снимки на бебоните.

# 259
Здравейте и от мен.Днес времето беше много хубаво,бяхме на разходка с децата,прибрахме се преди 1 час.
Утре сутринта съм на зъболекар,децата ще ги гледа майка и към обяд ще си ходим на село,та ще се върнем чак в неделя вечерта.Утре ако мога ще пиша,ако не...Да знаете къде сме,че да не ни мислите. Laughing
Сега трябва да ходя да събирам багажи,че и един куп пюрета трябва да мъкна ooooh!Шишета,памперси,играчки,чудеса....Ще си взема и лаптопа,пък дано нета не е много бавен,та ако мога-ще пиша.

Наде,браво на геройчето Сами! Simple SmileЧестити ви придобивки...Ей,за тая розова риза от кога пишеш Grinning,радвам се,че си намерихте най-накрая. LaughingИ аз от там му взех на Боян розова риза,само че от онлайн магазина. PeaceМного е хубава,в събота даже я и облякохме Laughing

Ахилеа,той зъболекаря изчака 10-тина минутки,но явно не са били достатъчни,за да ме хване упойката ConfusedУтре ще му кажа,че няма да е лошо да изчака повечко.Лошото е,че двата ми зъба са от 2 различни страни,ще трябва да ми слага 2 упойки и после ще ми изтръпне всичко и не ми се мисли...Аз вчера едвам говорех и ми се преплиташе езика,пък с 2 упойки,не знам...
На Хриско вярно ще взема да му купя една зелена тениска,пък дано вземе да ми се изпълни желанието LaughingМакар че той в съня ми такова сериозно и категорично "не" каза,че чак тръпки ме побиха hahaha
Радвам се,че Хриско е по-добре вече.

Марс,как да не стане толкова рано Ая като снощи е заспала в 20 и 30 ч. GrinningРадвам се,че е здрава вече.Повече никакви болести! WinkА тя много добре си е наддала...И Алина някъде в тия месеци започна да качва по по-малко WinkВсе пак вече доста енергия изразходват,пък и тя милата нали беше болна. Hug

Смуси,аз глутена ще го въведа с чиста каша от овес. PeaceС Боян въвеждах в последователност овес-ръж-ечемик-пшеница,мисля и с Алина така да въвеждам. Peace

Сийн,честита половинка на Благовест! Heart Eyes HugРазпусна ли на танците Laughing

Кисса,браво на Влади,че щъка с проходилката GrinningБраво и на теб за козунаците.И аз ще правя в събота,ама баба ще ми помага,че ние ще сме на село GrinningМиналата година правих само,обаче нали бях бременна и отвеяна,та отгоре вместо със захар...ги бях поръсила със сол Blush Mr. GreenАаа,то на мен сънищата ми са все такива шашави,споко LaughingВеднъж сънувах,че кърмя котка,тъй че... CrazyНе се очудвам на сънищата си вече...

Яйцата ще ги боядисваме утре на село.Нищо по-специално няма да правим.Взели сме най-различни видове бои,взела съм и на Боян детски комплект,че да маца и той...Баба ще ги рисува със свещ,ще им слага разни украси по нейните си процедури,дето аз хич не разбирам Mr. GreenВзели сме и ваденки заради децата,че и племенниците ще са там...и общо взето това е.

Попара мисля да дам чак към 10-11-тия месец,че сега други неща има за въвеждане.На Боян му я правих със сухари на ХИПП,слагах 3-4 сухара,малко чай,масълце,колкото грахово зърно,обезсолено сирене,захар не съм слагала преди годинката...След годинката започнах да му слагам по малко кафява захар. Peace

Силви,много се радвам,че са ви изписали! HugКакво казаха,че му е било на Крис? Rolling Eyes

Ставам,че трябва и да готвя,и багажи да глася,и Боян мрънка за детско....

# 260
  • Куциндрел
Да си допиша.
Силви, супер е, че сте си у вас вече. Hug
Ние яйца ще боядисваме в събота.
Да ви попитам: Кажете нещо за успокояване на бебета в случай, че на Йоан не му хареса във Варна и се изнерви?
Ох, маймуната сега виси с главата надолу от възглавницата, на която го кърмя. Добре, че го държа, иначе да се е изтупкал вече.

# 261
Лусин,ние с Боян винаги сме пътували през нощта,когато ходим на море.Първия път беше на 11 месеца,събудихме го,за да тръгнем,но той после бързо заспа в колата и спа почти през целия път,ние тръгваме към 5 сутринта,към 10-11 сме на морето,той първия път спа до 9 часа,после времето мина бързо,той беше спокоен,спирахме,за да го храня,в колата му бях дала няколко играчки и така...

Цеца,не знам какво да ти кажа...Зависи си от детето.Пробвай с обичайните неща,които го успокояват,ако има много хора,отдалечете се,останете само двамата,гушкай го,говори му,пей му...

# 262
Ей браво на cvm, че изглежда все едно не е раждала. Аз и преди изглеждах все едно съм раждала, а сега не знам вече.  Whistling

За попарата не бе, не е толкова необходима. Аз просто се чудя какво да включа в менюто на Християн, че да се засища повече и да изкарва по-дълго време между храненията и понеже не е по кашите надеждата ми беше в попарата ама май не съм познала. Изглежда и той като майка си няма да е по хляба.  Rolling Eyes

# 263
Ceca и аз мисля, че зависи от детето. Примерно Яна на ново място се стъписва и не нервничи, оглежда, любопитства и се надявам и сега да е така  Grinning

# 264
  • Куциндрел
Ахилея, за попарата питах принципно, че от всякъде все за попари се говори...
Защо не пробваш да правиш на Хриско супи с хлебче?
Момичета, мерси за предложенията.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 19:26 от Ceca

# 265
ЦЕца, май това все още не съм му давала - супи и хляб. Нали попарата се прави със сухар ама колко му е така, както съм по експериментите, да пробвам с нормален хляб.  Laughing

ЗАбравих да напиша, че ходих днес да питам за детската (бебешка) кухня и близо до нас има в съседния квартал, но е чак след 9-ти месец. Значи има да си почакам. Обаче ще видим дали са питали, както обещаха, дали има по-близо до нас, че трябва от Банишора да ходя до Фондови жилища за детска кухня. Някой ако знае да каже има ли в Банишора детска кухня и къде точно?

# 266
  • Куциндрел
ЦЕца, май това все още не съм му давала - супи и хляб. Нали попарата се прави със сухар ама колко му е така, както съм по експериментите, да пробвам с нормален хляб.  Laughing
Хлябът му го препечи във фурната в една тава. Така стават сухари и водата в хляба се изпарява. Бил по-полезен изпечен, не ставал на тесто в корема. Ама, гледай какви идеи за манжи ми идват само. Mr. Green

# 267
  • Пловдив
Привет от нас  Hug
Много ви благодаря за милите пожелания,момичета  Hug
Калиопа,наистина колко бързо минава времето... Браво на Борко,че така добре си поспива,дано така да продължава  Grinning
Съни,много хубаво да си изкарате на село  Hug Танците минаха супер,вече знам 7 хора  Mr. Green
Ахилеа,ходя на народни танци,моного е готино  Wink
Петкова,благодаря,че сподели за Хипото,жалко,че в събота вече купих проходилката от там,ама може нещо друго да измисля  Mr. Green Пък можеи ощеедна да купя,за долния етаж,че да не я разнасям само  Mr. Green
Благовест много се кефи в проходилката  Heart Eyes Но аз съм я вдигнала,за да не му опират крачетата и го слагам за малко да си поиграва в нея  Grinning
Замислям за Великден да захраня Благовест с жълтъче  Mr. Green Първо с червъртинка през ден се почваше,нали  newsm78
Силви,радвам се,че сте си вкъщи  Hug
Киса, аз бая зор видях да накарам Благовест да прояде АМ,че кърмата много ми намаля  ooooh! Прилъгах го с едни безглутенови бисквити на прах в млякото  Peace Постепенно ги махнах и сега си го пие чисто. Самовечер се дохранваме и така е добре Grinning
Лека нощ ви пожелавам и до утре  Hug

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 21:55 от Seengirl

# 268
Силви, браво че сте се прибрали. Чакам да напишеш по-подробно как са минали нещата.

Съни, Християн не е оракул - какво си се хванала с това желание.  Laughing

Цеца, ти ми отговори на въпроса, който си задавах дълго време - защо на бебетата не се дава истински хляб, а сухари. И все пак от кога може да се дава истински хляб?!?

# 269
  • Нейде из лудите гори...
Привет. За поредна вечер ще разпускам в вас и милата ми биричка  Mr. Green
Ние вървим малко в обратен ред, вместо да се озъбим се обеззъбваме  tooth Днес отидох с ведра крачка на зъбар, като мислех, че ще ми закрепи някак си зъба, да ама не! Останах с един зъб по-малко  Crazy Следващите няколко месеца ще си имам дупка в реда . Извиках един приятел да бута количката с Ая, а мен да ме поизмъчат на стола.  Е поне нямам страх от зъбари и всичко го приех в рамките на нещата. Хубавата новина е, че за цялата бременности и едно кариесче нямам. Този зъб беше умъртвен и явно е поддал, защото е бил слаб, знам ли... здраве да е Simple Smile Даже си го взех за спомен  Mr. Green Сега ме боли раничката, която се образува докато ми чекнаха устата между горна и долна устна, а не раната беззъба слава богу. Накърмих Ая малко под упойка, ама това е положението. Купих й АМ и ще отиде в шкафа за шоколад  ooooh! С шише, с лъжичка - не иска, плюе го и това е, най-накрая като й дадох цица се наяде като пич  Whistling Whistling
За гърнето - аз така или иначе смятах да я слагам, щом започне да стой сама  Peace Шокирах се, че и педиатърката ни е на същото мнение , но не възразявам. И днес я оставих за минута-две, колкото да свиква с формата  Crazy
Петкова, благодаря ти за инфото за Хиполенд, петък ще е пазарен, ако ММ се прибере утре с пари , че на мен не ми останаха  Whistling Whistling Мисля и до технополис да отскоча, да видя намаленията  Wink
Киса благодарско за споделената рецепта, мисля, че ще я пробвам. За къде 120 яйца... не съм сигурна , че съм виждала на живо толкова много на едно място  Laughing А относно проблема ви с вратите..защо не смените тази със стъклото с някоя без стъкло, така няма да променяте дизайна , а само вратите  Sunglasses
Силви, добре завърнали се  Hug
Лусин, ние пътуваме по всяко време с Ая. Като правихме много дългия път до планината, тръгнахме около 7  Peace Сутрин ставаме с баща й, побутвам я да я нахраня и я слагам в колата, където тя си доспива. Събужда се, хапва играе си с играчките и пак заспива. Като цяло и по обяд съм тръгвала на път.. сценария е същия , или спи или се занимава с някоя играчка  Peace
Цеца, според мен Йоан няма да разбере, че не е в София  Peace Мисля също, че ще му е много интересно в новия дом , в който влезе. И както са казали момичетата, ако има проблем действаш по стандартната схема  Wink
Сийн, честита половинка на Благовест  Hug
Честити месечинки и на всички останали, които не се обадиха   bouquet
Яйца ще боядисваме в събота, в петък мисля да ида до Jumbo да видя какви стикери и подобни щуротии за украса има и така Simple Smile СПокойна нощ и кротки бебета  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт