За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 909
  • 685
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
anbibian Аз правя на малката пюре от банан. Не знам дали е правилно или не, но просто вземам един банан, пасирам го и й го предлагам. Дори мляко не й добавям в него. Mr. Green От 2 дни хапва, не ми е направила проблем за сега.  Peace

Видях, че някой беше казал, че вари банана на пара? Защо се вари? Не е ли достатъчно мек и без да се вари?

Съни И ние имахме същите преживявания с нашите съседи. Само че не си правиха купон, а се караха нещо. Ееее - надуха ни главите до един часа. Едва проспах детето. А и днешното строителство... никаква изолация нама на шума.  #Cussing out

# 406
kisssa и аз мисля да пробутам пюрето с оризова каша и да не купувам повече. До сега съм вземала само на Ганчев и Хип, имам купени и на Бейбилов и Сънвал, но не сме ги пробвали. Моите пюрета за сега най-много се харесват.

Момичета, присъединявам се към клуба на падналите от леглото  Cry
Той ММ ми каза вчера, че я оставил на единия край, а я намерил на другия с крака висящи от леглото и днес я намерих така ама за 1 минутка викам няма да стигне до края и тъкмо влизам и го гледам пльоснато по очи на пода и реве. Вдигнах я, за две минути се успокои и почна да си играе и да се смее. Опипах я по ставите - не реве, сега за какво да следя? Ох, добре че сме на преглед днес  ooooh!

# 407
  • София
Анбибиян следи дали има промени в поведението на Яна. Ако се храни, смее се, игрее си всичко е ок. Опасно е (риск за сътресение на мозъка), когато бебето повърне след падането, ако загуби съзнание,  ако кърви или ако се появи подутина на главата.

Смехоранка аз писах за банана. В началото се препоръчва да се дава топлинно обработен.

Забравих вчера да спомена за консултацията - наддал е 500 грама и е пораснал 2 см. Доволна съм  Heart Eyes Явно кърменето нощно време през половин час си е казало думата  Crazy

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 12:36 от endira

# 408
Eндира браво на Самуил!Поне от нощното кърмене, макар и мъчително за нас все пак има резултат!Ама много готино пълзи, как се придърпва с ръчичите само!
За банана и аз незнаех че е хубаво първоначално да е минал термична обработка.Мислех си че пре спокойно мога да го пасирам, да му добавя малко мляко и Влади да си го изпапка!

Днес свалих матраа на леглото на Влади на по-ниско ниво, че сутринта ме събуди понабрал се с двете ръчички на решетката и с една рошава глава и усмивка ми каза "Добро утро мамо"! (Е да беше и с думи, ама очичките му ми говориха).
Момичета оставяте ли бебета самички да си играят в креватчетата?Нашия тръткаланчо се обръща и застава напречно на леглото, каката щръкват измежду решетките и няма излизане, последва рев и после в прегръдките на мама.Бях сложила обиколник, ама тия малки пръстчета незнам как, но бяха успяли да разплетат две от връзките му и те бяха станали едни рошави и космати, направо ужасни.Ама тва не е проблем, ще зашия други, лошото е ча Влади си е"парцалан от малък", обича да играе с възглавничките, с дрешките, да си събува чорапите, чаршафа измъква, а с обиколника  Joy направо си завира главата между него и решетките и ме е страх да не се задуши!

# 409
kisssa аз оставям Яна в креватчето, а след днешното падане, вече ще я оставям и за секунди като излизам от стаята. И тя прави същите изпълнения, обръща се застава настрани и си мушка краката между решетките, аз до сега не съм пробвала с обиколник, че ме е страх да не падне отгоре й, но пък и тя вече е достатъчно голяма ако нещо падне отгоре й да го махне и да диша. Аз често я завивам през глава, да се лъже че е тъмно и да спи, а тя се отвива с рязко движение на ръката и ми се кара  hahaha
endira благодаря за отговора. Не е много спокойна, ама тя и без това напоследък не е спокойна все църка, май зъбки я мъчат и дупето сега като е подсечено я дразни. Иначе си играе, подсмива се, изяде си всичко и заспа, не е повръщала, главата й е зачервена, но няма подутини, но аз мисля, че тя е тупнала с краката надолу както е била по корем, се е изхлузила и така я намерих по коремче.
Направих сега пюрето от спанак с ориз. Сложих повече спанак и ориза хич не си личи, и стана много рядко, но мисля така да го замразя, а после да сгъстявам при нужда с оризова каша. Аз не ям спанак, но се надявам Яна да се научи от малка да го яде, че е полезен. Мислех да правя и броколи, обаче не ми остана в какво да замразявам и май ще си ги изям аз броколите  Crazy

# 410
  • София
Киса, благодаря  Hug

Анбибиян, можеш да замразиш броколите във формички за лед. Освен ако не искаш да ги изядеш  Mr. Green

# 411
Киса, благодаря  Hug

Анбибиян, можеш да замразиш броколите във формички за лед. Освен ако не искаш да ги изядеш  Mr. Green
използвах всички формички за лед за спанака, просто се олях и имам още половин кана за замразяване  Mr. Green
тя и камерата е почти пълна, дано скоро ми дойдат контейнерите на авент и да поопразня камерата, че ще мога повече да замразявам наведнъж  Laughing

# 412
и аз доста неща замразих-спанак, пюре от иквички с картоф, тиква, ябълка и всичко що имах напълних.Имам от джъмбо едни много удоби контейнерчета за съхраняване на такива храни, използвах ги преди за кърма  и не бяха скъпи та имам от тях около 30 броя, в поставка са и една поставка с 8 или с 10 струваше 6 лв., капацитета им е май 90 или 100 мл.трябва да погледна.и в бурканчета имам, ама другия път няма да слагам в тях, че ме страх от спукване.Сигурно ще си взема още от тия контейнерчета.Имам и 10 броя от тези а Авент, пълни са с тиква и ябълка, те са ми много удобни пък за загряване в нагревателя, че аз не топля нищо на микровелето, а добре ми пасват в дупката за чашка дето е на столчето за хранене, така знам че няма да се обърнат!
Във формички от лед още не съм замразявала, ама мисля да си купя от тях и да замразявам пасирано месце!

# 413
Kissa, нищо не пропагандирам, но според мен единственият начин да има нощно кърмене и ти да не си жив труп ден след ден, е детето да спи при вас. Дани си е между нас, само като се размърда, хоп цица и след секунди спим и двамата. Даже незная колко пъти на вечер яде, щото спя- снощи например не помня да е ял, но на сутринта гърдите ми бяха навън Mr. Green Все някога ще спрем да се кърмим и тогава ще се отучваме евентуално, макар че за мен е голямо щастие да си го гушкам нощем, а и за ММ- само го дебнем до кого е по- близо да си го гушне Laughing

# 414
миша за момента аз и Влади спим в отделна стая, че мъжа ми по принцип има проблеми със съня, а остава и ние да го тормозич щом заспи!Влади досега си спеше в креватчето без проблем, от известно време, има намя 2-3 седмици спи при мен в леглото и си с гушкаме и той си цоцка когато си реши, аз само в просъница давам цицката щом замрънка, гадно ми е това че има един момент в който си играе по един много дразнещ начин със самото зърно, все едно го премята като топче по езика си и това ме вбесява, защото на него си му е добре, ама аз немога да заспя, а в момента в който го дръпна от гърдата и запчва рев, и аз естествен опак го давам и си стискам зъби, само той да кротува и да спи.Усещането наистина е гадно, незнам дали на някого се е случвала, няма нищо общо с онова така успокояващо сучене, което е толкова приятно!

# 415
  • София
Момичета, за тези, които не проверяват във Фейсбук:

Утре, четвъртък, ще има среща на Софийските мами и бебета, които имат желание Simple Smile, в 13:30-14:00 на страничния вход на CCS, откъм парка.

# 416
kisssa добре че каза за джъмбовските, къде да ги търся ако отида? Те са специално за бебета ли?

# 417
Анбибиан, следи да не повръща на фонтан (стига да не е от някое пюре  newsm78).
Иначе за банана и аз давам на Хриско намачкан с вилица обикновен суров банан, че тия в пюретата са отврат в сравнение със суровия.  Sick Моя Християн изобщо не ги яде, независимо от марката. Само суровия си го уважава.  Grinning

Киссса, оставям го за малко в кошарката, че той много не обича да стои сам. Но понякога се заиграва. Обаче по същия начин обикаля цялата кошарка. А днес се изправи на 4 крака или както там се казва.  Laughing В готовност да пълзи.

Марсика, може и това да е твореца, ще погледна по-късно.

Момичета, да ви попитам има ли някъде инфо в кой сезон какви зеленчуци растат? Все се чудя сега на кои зеленчуци е сезона?!  newsm78 Много е беден избора на замразените зеленчуци и на пюретата, които мога да взимам и все се чудя не мога ли да взема и нещо сурово и прясно?!

# 418
Здравейте,момичета! HugТази вечер се понаспахме що-годе WinkНо пък времето е ужасно,мрачно и дъждовно,много подтискащо.И много сънливо Laughing,но общо взето нямахме време за сън,понеже бяхме на РД на племенницата ми от 14 часа...Ходих да взема и Боян по-рано от ясла,за да може да дойде с нас,но не се беше наспал,беше кисел,Алина и тя се разкиселиви по едно време и си тръгнахме рано-рано ConfusedНо пък в събота ще се събираме семейството у тях,тъй че ще се реваншираме за ранното тръгване днес Wink
Сега и Алина,и Боян спят,мислех и аз да се излегна малко,но то няма за кога...

Ендира,браво на Самуил.Доста добре е наддал!А снимките са много хубави,много е сладък той и доста пораснал ми се стори,но аз не съм го виждала отдавна,де.Много ми хареса снимката на гърнето Grinning,пък и аз обожавам бебоци с дънкови гащеризончета,много са ми сладки. Heart Eyes

Хариелка,радвам се,че поне вие сте успяли да се наспите Simple SmileЧакам аз снимки и на прелестната Елиза! WinkМежду другото,на село като си ходихме се видях с една приятелка,която има близначки горе-долу на същата възраст на твоята Елиза и едната ви е адашка,та и тя е с едни прелестни сини очи,като я гледам имам чувството,че в океан потъвам....На Алина сякаш са по-светли...

Цвети,вие също сте имали малко приключения с пътуването,но се радвам,че като цяло е минало добре.Браво на Даринка,че е слушкала.А с тоя чичко и метлата много се смях Mr. Green

ннн,Марс,Петкова,много сте хубави.Бебоците колко са сладки само Heart EyesА папаАЯ как се чувства в компанията на две прекрасни момченца,а?! LaughingАма и мама как я е накиприла Аичка...

Петкова,да...Добре си ги запомнила тия нашите съседи ooooh!Не го правят за първи път,а колко сме се карали,колко забележки сме правили...И нищо! Close

Рени,дано Ивчо да се поуспокои,че и ти да си починеш малко.Може и зъбки да го мъчат newsm78Ама и вие имате едни съседи... Twisted EvilМного се дразня така,нали в един блок живеем,не е нужно да се обичаме,но поне малко уважение и разбиране да има...Ама явно някои хора просто не могат да мислят и за другите и си правят каквото им е кеф на тях,абе...Не ми се ядосва повече,достатъчно ядове брах с такива идиоти! Tired

Флучия,честита ви количка.Дано и вие да я ползвате толкова дълго,колкото и племенника GrinningТой стана на 2 год.,но още я използват от време на време Laughing

Кисса,мила и аз съм така със зъбите ooooh!Особено след първата бременност много се развалиха,честно казано...Имам много пломби,назад кажи-речи всичките ми зъби имат пломби + двата предни зъба ooooh!Страшни кожодери са зъболекарите,миналата седмица си правих 2 зъба,само пломби ми слага,ама ми взе 140 лв.,щото са фотополимерни,не се поемат и от ЗК,абе...
А за кърменето-през нощта не се буди....Случва се,но много-много рядко.Първото ни кърмене е сутрин към 7 и 30-8 ч. Wink

Ойй,Марс,как ме караш да се изложа сега BlushАми как се качват ли?! LaughingМи като си хапваш по 4-5 мекици за закуска Grinning,като си похапваш козуначе през 10 минутки и всеки път си казваш тоя път за последно Laughing,като ти месят вкусна питка и ти се спукваш да ядеш и не знаеш кога да спреш Stop,то не бяха кексове,сладкиши,пък торти,пък на Великден агнешко,пък кюфтенца,пък чудеса...Не се чуди как се качват 3 кг. за 4 дни...Лесно е Mr. Green

Анбибиан,сигурна съм,че Яна е добре.Такива падания са неизбежни за съжаление ConfusedКажи как мина прегледа и какво ви казаха?Дано и обрива не е нещо сериозно...

# 419
Прегледа мина добре, Яна е 6440 гр. 68 см. Доктора каза да следя за промяна в поведението и ако нещо ме притеснява да я заведа в Пригов при неврохирург да я погледне, обаче мен ме съмнява, че тя изобщо не си е ударила главата, ами се е плъзнала от леглото направо по корем на земята, тя и не плачеше, разрева се като ме видя.
За дупето ни изписа някакъв крем с антибиотик, но каза да изчакам няколко дни ако не се оправи от обикновената козметика тогава с него. Също каза, че подсичането може да е от зъбите, макар че аз не виждам логика в това.
За крустите ни изписа крем на Биодерма, ама аз си имам Мустела и мисля да не купувам такъв.
Искам да ви питам за пробиотиците, за съжаление забравих да питам доктора. Струва ми се, че от както сме на пюрета, Яна ака по-често, но и по гъсто. Сега я наблюдавах как се гърчи като червейче и скимти докато се изака и ми се иска да й включа пробиотици към храната.
Може ли да ми кажете какви и по колко давате? Виждала съм в аптеката Линекс за бебета, аз самата съм доволна от Линекс, често го пия.

Общи условия

Активация на акаунт