За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 873
  • 685
  •   1
Отговори
# 585
Не е сладка, дори е безвкусна безмлечната каша.
А и моя Християн вчера не иска да яде след обяд нищо друго освен мляко и аз се чудя дали пак зъби ще му изкарват - вече е време за горните да се покажат.  Simple Smile

# 586
  • Sofia
Здравейтеее...
Мене днес ме е ударила вълна на почистване, та чак и междуетажното пространство изметох. Това не ми се случва често.  Mr. Green
Елиза скача на бънджито, та аз малко да попиша.

Свм, моите съболезнования за дядо ти!  Sad

Анбибиян, пащърнака по принцип регулира.  

Цеца, добре завърнали се с Йоан.  Hug Безмлечните каши не са сладки и аз ги ползвам понякога за обедното хранене, слагам по мъничко.

Петкова, честита снаха, а ти си зълва.   bouquet И аз така все не можех да оправя кой на кого е зълва/снаха, ама сега съм ги запомнила по много странен начин.  Grinning Зълва го свързвах със злобна и така запомних, че сестрата на мъжа ми ми е зълва.  Mr. Green А най-странното е, че тя милата хич не е злобна, даже си е много добричка и нямаме никакви проблеми с нея, ама ей на само така я запомних каква ми се пада.  Laughing

# 587
  • Куциндрел
Ахилея, Хариела, благодаря. Може би ще взема една безмлечна каша за обедното хранене.

# 588
От днес реших да включа на Яна твърда храна 3 пъти през деня.
И се получава следното - сутрин 150 мл. мляко, към 11 50 мл. каша плюс 120-130 мл. мляко, към 14-15 часа зеленчуково пюре и мляко, към 18 часа плодово пюре и мляко и ако успея към 21 ще й давам само мляко. До сега имахме 4 хранения, защото тя заспива много рано, но колкото по-късно се стъмва, толкова по-късно заспива, докато не се стъмни навън неще да спи и сега мисля да вмъкна петото хранене, че не си ляга ако търбухчето й не е пълно  Mr. Green
От утре мисля да почна да й давам и месо през ден и ще почна със заешко на Гербер, че само такова намерих вчера в малки бурканчета.
Столчето за хранене й хареса, тя като е фина мадама й е удобно вътре и хубавото е, че ще може да го вземаме с нас като пътуваме с колата. Новият гумен лигавник също върши чудесна работа. Тя не се цапа за сега много и само по 2-3 капки падат по лигавника и вместо да пера петна, сега само забърсвам лигавника с кърпичка  Party Пак се мъчи да се храни сама, взе лъжицата и си я тикна в устата и мисля като привикне към столчето да й дам една лъжица и на нея  Mr. Green
За пъщарнака питам, че от както вчера й дадох 3 пъти е акала, голямо акане падна  hahaha

# 589
  • Куциндрел
Това дете от вчера не иска да яде, само суче. Постоянно си смуче долната устна и пръхти със слюнки. Сега му варя пюре за утре, да видим дали ще хапне или само дето съм се бъхтила.

# 590
Това дете от вчера не иска да яде, само суче. Постоянно си смуче долната устна и пръхти със слюнки. Сега му варя пюре за утре, да видим дали ще хапне или само дето съм се бъхтила.
споко, ние сме така от две седмици! както хапваше почти цяло пюре на обяд 100мл. каша на следобедна закуска, изведнъж минахме само на гърда и шише. зъб отгоре напипвам от преди Великден,ама не съм го видяла,затва не съм се похвалила Mr. Green добре че нощем спим засега Praynig

CVM, съболезнования Hug

Ние сме болни ОТНОВО-аз и Лили,ама май аз съм по-зле ooooh! дано се оправим до петък,че съм решила да си ходим до Пловдив за предстоящите 4 почивни дни Praynig

Съни, наскоро видях в парка една мама с дете на 7м. и полвина,което се разхождаше,хванато за две ръце. женичката беше изнемощяла направо. най-ранно проходилите са на 9м.,доколкото съм чела Peace

# 591
Здравейте! HugДнес времето тук беше адски топло и хубаво.Направихме си една голяма разходка с Али от 11 и 30 до 2 часа,после пак от 3 и 30 до 6 и 30,че ходихме да взимаме и Бо от яслата.След обяд даже я изведох по тениска и взех само една жилетка за всеки случай,ако задуха вятър.
Голямо желание изявява да ходи хваната за 2 ръчички,днес като гледаше децата на приятелки(понеже повечето щъкат вече) и не искаше да стои мирна в количката,като седнахме на едни пейки и децата се разщъкаха насам-натам,тя се размрънка и докато не я извадих да ходи,не се спря.Ама аз останах без кръст просто ooooh!Не знам утре въобще дали ще мога да се наддигна от леглото Laughing
А ако знаете каква красива рокля й купих Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesМного,много готина и свежа,като се изпере,ще я облека и ще ви я покажа.Очите ми останаха в нея просто.И лента си купихме,абе супер сме ние Mr. Green

Ооо,днес Алинка става на цели 8 месеца! Heart EyesКак бързо минава времето,дано ми е все такава прекрасна и послушничка! Heart Eyes

Рени,много е сладък Ивчо на новите снимки.И тримата сте много хубави,а Ивко като че ли на тати прилича Grinning

Тони,на Боян извара и кисело мляко съм му давала след годинката.А сирене давах от 10-11-тия месец,но домашно и обезсолено. Peace

Цвети,съболезнования! Sad Hug

Фифи,не,не пълзи,само прави опити за пълзене,но все неуспешни LaughingМай-май направо ще проходи Grinning

Цеца,добре завърнали се! HugБраво на Йоан,че се е държал добре по пътя! WinkРадвам се,че сте си изкарали и добре.

Криси,благодаря ти.А Еличка сигурно зъби я мъчат и затова не яде,Алина също намали яденето,когато я мъчеха зъбите ConfusedДано по-бързо да излизат и да не я мъчат много!

Деси,голям тормоз с тия болести... ConfusedДа се оправяте бързо всички! PraynigАаа,разбирам я перфектно горката женица...И Алина на мен днес ми разказа играта с това желание за ходене,направо без кръст останах! ConfusedХич не бързам да прохожда,има време...Боян проходи малко преди годинката,ама нали момиченцата по-бързо се развивали,знае ли човек...Но пък рано ми се струва още.

# 592
Здравейте, момичета!

Много хубава разходка в парка си нпаравихме днес с Кали и една моя приятелка с бебе декемврий4е и из уличките около нас се разхождахме. Кали за пръв път толкова време е навън без да се прибира- от около 11.30 до към 18.30 някъде. Мног одобре и се отрази-яде, спа, абе с една дума -доволна съм-пу,пу да не и е уроки! Определено забелязвам, че когато прекарва повече време навън яде повече, от което аз съм доволна разбира се! И тя като доста дечица си намали яденето няколко дни, когато мнооого я мъчеха венците-значи не сме единствените с този проблем като гледам  Аз виждам едно зъбче, но като я мажа с гел не го напипвам, така че за мен не е изникнало още щом не ме боцка. Айде да изниква вече, 4е да не ми тормози детето Praynig
CVM-  мойте съболезнования за дядо ти Hug Hug Hug
Деси- скорошно оздравяване ви пожелавам с Лили Hug
Цеца- добре завърнали се. ! Радвам се, 4е сте си изкарали добре. Да видим ние как ще изкраме на Цигов Чарк сега тази събота и неделя. Резервирали сме си две нощувки, нямам търпение вече, дан овсичко мине добре. Това ще е първото спане на Кали извън къщи и мног осе вълнувам Simple Smile Embarassed
Съни- чакаме снимка на А ли с новия тоалет Grinning
Ахилеа- аз не знам децата трябва ли, не трябва ли да се разтоварват и за това попитах. В момента давам един ден месно, един ден зеленчуково с яйце, това го по4нах от пред и3 дни,  до сега съм въвела заешко, пиле6ко и пуе6ко. Мисля следващот ода е телешко. Някой давал ли е телешко ве4е? Кали много хареса заешко с моркови на Гербер, както вече бях писала, и пилешко с картофи на Хип.
Кали все повече си бърбори на бебешки. Днес след обед беше на вълна да повтаря " га-га", много е смешна, разтапям се да я слушам.
Надявам се утре да е хубаво времето като днес и пак така добре да можем да се разходим Hug
Лека и спокойна вечер на всички Hug Hug Hug

# 593
dessy encheva дано оздравеете скоро, аман от тези болести вече  Crossing Arms
Съни честита месечинка на Али, чакам с нетърпение да видя роклята  Party
Пфуууу аз днес какъв ужас прежихя, не е истина, като се паникьосам (което е изключително рядко явление) и направо не знам какво правя.
От както Яна си опари ръката на смеситяле в банята, го увивам с хавлия и така я мия. Днес, обаче как успя - не разбрах, но видях просто как изритва и единият й крак отива под хавлията  Shocked
Така се панирах, че пак се е опарила, че първата ми реакция беше да й изплакна и двата крака със студена вода и понеже много се уплаших, нямах време да мисля кой крак беше - затова и двата.
После кво да правя - моя гениален мозък реши, че трябва да я намаже с алое и хващам аз гела (80%) и наклепвам двата крака (още не мога да се сетя кой крак беше под хавлията), а те и двата червени. Тя плаче, ама е гладна и не мога аз да разбера боли ли я или плаче щото е гладна. По едно време гледам двата крака червени и почват да се подуват и ей сега вече честно ви казвам ми пречерня пред очите и ми се зави свят - помислих си, че прави алергична реакция от алоето.
Тичам пак на мивката, пак мия краката със студена вода, обувам чорапи. Нахраних я, успокои се, свалих чорапките гледам нищо й няма. Кожата здрава с нормален цвят и се успокоих, предполагам, че не се е опарила, а краката са се зачервили от студената вода.
Ама ми идеше да се застрелям  #2gunfire а смесителя да го изкъртя от стената.
 #2gunfire Сега накарах ММ да мисли да купува няква изолация и да го опакова така че да няма начин да се опари там повече  ooooh!
Иначе днес се мъчихме да правим 5 хранения, обаче 4-тото и 5-тото се сляха, тя просто си поиска още мляко и реших, че за днес толкова й стига.
До преди малко се вихрих в кухнята и запълних всички нови контейнери на Авент с тиква и картоф, смелих й малко домашно пиле и го замразих и него. Повече няма да правя пюрета докато не изяде тези.
Днес й давах пак банан на Ганчев. Пръвия път не го искаше и повърна след него. Този път, още малко от столчето щеше да хвръкне само да се докопа до лъжицата по-бързо. Навеждаше се напред и ам, чак носа си напълни с банан  hahaha
Сега май ще изгледам един сериял и ще лягам  Tired

# 594
  • София
Ели бели късметлии сте, аз не виждам как без напън ще се отлепи  Cry Всяка вечер при банята забелвам докъдето може и мия, но няма разлика от раждането. Ще видим де, живи и здрави  Peace

Фифи ние сме по абсолютно същия начин! Спи и реве. Ама не да мрънка ами адски рев! И даже трябва да го събудя, за да успея да го успокоя. Аз още не съм питала никой за това , но утре сме при педи и ще я питам. Ще я видя какво умопомрачително обяснение ще измисли пак , но лично според мен това се дължи на многото нова информация и изживявания , които има сега бебето и има една фаза на съня (четох статия тук някъде за фазите на съня при бебетата),  в която фаза мозъка обработва информацията от деня. След нея идва пак лека фаза на сън като в началото на заспиването и чак след това дълбокия сън. Може нещо ако са се стреснали или де да знам и аз и чак сега , в съня си, когато асимилират повторно преживяното нещо да ги тревожи ли де да знам ама направо ми е ад с тоя рев на сън! Направо се засинява да реве. Утре като питам ще споделя.

Пюретата редувам месно и зеленчуково, жълтък слагам по четвъртинка от скоро и когато се сетя. Утре трябва да питам педи кога да увелича, колко време да го давам, има ли значение в коя пюре ще е ....  като разбера ще ви кажа какво ми е казала педи.

млечните продукти давам попара със сирене от скоро и понеже ме е гледал как ям кисело мляко и седи име гледа и мляска горкото и съм му давала да опита (а и е момченце все пак)  и умира за кисело мляко. Веднъж му направих попара бебешки бисквити с кисело мляко, всичко си изяде и рева за още (а беше към 180-200гр, не помня точно).Мн му хареса , но няма да му давам пак скоро кисело мляко в такива количества. Не за друго ами за да не вземе да го заболи стомаха от лактобацила. Де да го знаеш как ще му понесе. И м/у другото само да кажа, видях че коментирате за сирената, та за попарата със сирене ползвам сухари на хипп, заливам с един чай на милупа и сирене ползвам на тертер и го накисвам във вода да се обезсоли. Мн е хубаво тертера! Сега съм взела Булгареа - мн е солено и по-твърдо , ронливо сирене. И си е кисело някак , абе истинско сирене. Но Тертера по-ми харесва - по меко и хомогенно и някак нагарча между другото. Въпрос на вкус.

До утре на всички Simple Smile)))

# 595
  • Куциндрел
Добро утро.
Йоан си е доста крив и едновременно с това любопитен. Само си върти главата и се опитва да докопва разни неща. Днес ще пробвам пак да му дам пюре и каша, ако не иска ще стои няколко дни само на кърма.

Честита месечинка на Алинка.

# 596
Добро утро Hug

Честити 8 месеца на Алина с малко закъснение Embarassed

Ние петък тръгнахме за Търговище, че в събота и неделя бях на очни в Шумен.Симеон го гледа майка ми , а аз пътувах до Шумен.Лекциите минаха много добре, интересно ми беше, за разлика от скучната българска филология.Другата седмица събота и неделя пак ще ходя и по другата събота и приключват очните Mr. Green

Днес сме на консултация, трябваше в събота да ходим, но ни нямаше.После ще отчета мерките и теглилките!

Приятен ден на всички  bouquet

# 597
Добро утро  Hug то май е вече добър ден ама айде  Laughing

Много ви благодаря момичета толкова сте мили  Hug Hug Hug

сега и аз да се разпиша след Велик ден ходихме и ние на консултация Дарина е наддала 300гр. и 3см. ама колкото толкова не се впрягам вече дали е много или малко изследванията са супер успях от първия път да вземе урина .

Анибиани   Hug

Ахилея гледам във страшен филм си се вкарала пак има толкова по лоши неща  Hug

Цеца и при Дарина го имаше този период ще мине скоро  Hug

Честита месечинка на Алинка малко със закъснение  Embarassed  bouquet

Ние вчера цял ден бяхме по улиците днес ще ходя до моята приятелка в Дървеница да взема лятната количка и стола за хранене , че вече и пречили  всеки ден ми звъни та днес ще е свърша тъкмо ще се видим , че не съм е виждала от 100 години  Mr. Green

# 598
Добро утро, момичета!

Честита 8 месечинка на Али с малко закъснение Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Наде- браво, 4е си се разнообразила и на Симеон му е било интересно с баба му Hug
Лиика- ще ми е интересно да споделиш какво ти е казала вашата педи за яйцето и месото. Моята ми беше казала и аз го направих- като въвеждах жълтък първата седмица по 1/4, а от втората по 1/2. Ние сме на консултация чак на 7, или 8 май и тогава ще говоря с нашата.
 Оф като гледам времето в София и не знам вече, писнааааа ми-пак се е намръшило и ми се струва,че няма да е много добро за излизане, а вчера толкова хубаво ни беше цял ден навън!!!
Това е за сега от мен, по-късно сигурно пак ще се включа. Приятен де нна всички Hug

# 599
Привет, момичета,
вчера цял ден изкарахме с две приятелки в Борисовата градина. Много беше хубаво, нямаше я навалицата от почивните дни, ядохме сладолед и пихме бира  Mr. Green Само тия гадни самолети, които ни обгазяват ми късаха нервите, цял ден не се спряха. Пръскат върху децата ни Close
Жорчо е добре, геройски даде кръв и урина и днес ще звъня на педи да видим резултатите. Тони, бяхме в лабораторията в Младост, но мина добре Слава Богу. Жената беше внимателна и дори му даде едно пумпалче да го залиса да не плаче.
Съни, честита месечинка на Али  Hug Да е здрава и все така красива!
Смехоранка, не мога да повярвам за кърмата. Никое майче ли оттук не се нуждае? Толкова момичета писаха, че им намаляват запасите във фризера  Rolling Eyes Дано не се наложи да я хвърляш, но ако се стигне дотам е хубаво да се поливат цветята с нея примерно. Грях е да се изхвърля.

Общи условия

Активация на акаунт