Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 15-та тема

• 151 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Как вадите питките от тавата без да се разпаднат? Аз винаги бързам да ги извадя, защото се овлажнява долната кора.

Днес трябва да направя питка в по-голяма тава- около 35см. Според вас с колко брашно да бъде, за да стане висока питка?

# 601
Аз намазвам хууууууубаво с масло и тя си излиза като по учебник. Но като се намаже с масло става с хрупкава  коричка (не знам дали искаш такава)

# 602
  • забравих си мисълта...
Аз слагам на дъното на тавата хартия за печене и питката излиза без проблем. Още за коричката, зависи и от типа на брашното и изобщо от брашното. Често ги оставям така, без да намажа с нещо и  пак си стават с мека и тънка коричка. Като я извадя от тавата винаги я слагам на скара, която е около 4 см висока, така питката не се запарва отдолу. Някои скари са много ниски и това допринася за овлажняването на долната част на питката.

# 603
  • В един копнеж!
А пък,ако си като мен дето не обича да ползва хартията за печене,намазваш хубаво тавата с мазнина,вкл.и стените,поръсваш една шепа брашна на дъното и с потупвания го разнасяш из цялата тава.Никога не ми се залепва каквото и да е печиво по този начин.

# 604
Май аз съм най ранобудна в тази тема Grinning Първо да ви честитя Новата 2013г и да ви пожелая здраве и много кулинарни творчества   bouquet

# 605

За много години!
Все такива хубави погачи да показвате!

# 606
  • София

Честита Нова Година и от мен   bouquet

Едно въпросче имам и аз...докато втасва във фурната на 50 градуса на каква програма сте пуснали фурната? И после на каква я печете? Аз и в двата случая я пускам на долен реотан с топъл въздух, но не съм сигурна дали е правилно, защото в книжката към фурната пише за хляб, пици на долен и горен реотан.

# 607
  • Русе
Честита Нова година!

# 608
  • София
Честита Нова Година!
Ето и моята питка от снощи:

Скрит текст:
Скрит текст:

# 609
Честита Нова  2013 година! Здраве, щастие и много любов на всички!
С тази питка посрещнахме новата година
http://desita734.snimka.bg/cooking/vkusotiii-v-chinii.720878.29359556

# 610

Страхотни питки! Много красиви и апетитни!  Heart Eyes bouquet  chef
Хайде и аз на парада на питките! Grinning

# 611
Здравейте, майсторки и честита нова година. От известно време ви чета и "ах-кам" редовно, сега се престрашавам да се присъединя. Ако приемате нови попълнения, де  Wink

# 612
Здравейте, майсторки и честита нова година. От известно време ви чета и "ах-кам" редовно, сега се престрашавам да се присъединя. Ако приемате нови попълнения, де  Wink
Ами добре дошла тогава   bouquet

# 613
ЕТО С ТАЗИ ПИТКА ПОСРЕЩНАХМЕ НОВАТА ГОДИНА

# 614
След всички страхотни питки, които сте показали, да се наредя на опашката и аз с моята пита слънчоглед... Grinning Рецептата и повече снимки ТУК

Общи условия

Активация на акаунт