Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 15-та тема

• 151 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Едно черни хлебче с микс от семена.   chef

# 691
  • Popovo
Здравейте! Имам питане и предварително се извинявам ако е коментирано вече, но нямам представа къде да търся.
   Искам да направя питка с украса,та питането ми е цветенцата и други подобни украси по какъв начин се прави тестото за тях? По особено ли е и какви съставки има, и как точно се прави?

# 692
  • забравих си мисълта...
Здравейте! Имам питане и предварително се извинявам ако е коментирано вече, но нямам представа къде да търся.
Искам да направя питка с украса,та питането ми е цветенцата и други подобни украси по какъв начин се прави тестото за тях? По особено ли е и какви съставки има, и как точно се прави?

Меси се твърдо тесто от брашно + вода + сол. Правят се формичките/фигурките и се поставят върху питката след като питката е готова и намазана вече с жълтък. Те не се мажат с нищо повече, за да останат бели. По принцип не са вкусни, но пък са красиви. Ако искаш да са вкусни, ги направи от тестото на питката, но тогава  пък при печенето самите форми може да се променят и да не са така красиви. Също на цвят са като питката, а не остават бели.

# 693
  • Popovo
Благодаря Venetta.А какво е количестовото на продуктите?

# 694
  • забравих си мисълта...
Благодаря Venetta.А какво е количестовото на продуктите?

Това тесто винаги го правя на око. Просто да е тесто, което може да се разточи и да не лепи, да не е меко, но не и съвсем твърдо. По принцип ти е необходимо малко тесто, около 1-1,5 ч. ч. брашно + вода и малко сол, това е. Водата я сипваш по малко да не се наложи после пък, да добавяш брашно.

# 695
  • Popovo
   Благодаря много за отговорите.  bouquet

# 696
Моята питка за един много хубав човек -

# 697
Мама Цоцоланка много готина питка а и такава форма нестандартна  Peaceдобра идея.

# 698
Maмееее,страхотна питка.
Ето и от мен една.

# 699
# 700
# 701
Прекрасни питки момичета   bouquet

Не знам дали тук е мястото да попитам, обаче имам малко повечко брашно и искам да направя мекици - та дали може да споделите рецепти за тесто за мекици?

# 702
.........имам малко повечко брашно и искам да направя мекици - та дали може да споделите рецепти за тесто за мекици?

ОЩЕ ЕДНО ВКУСНО ТЕСТО

„БОМБИЧКИ” – ВКУСНА, ЛЕСНА И БЪРЗА ЗАКУСКА

СУПЕР ИКОНОМИЧНИ, БЪРЗИ, ЛЕСНИ И ВКУСНИ МЕКИЦИ

БЪРЗИ МЕКИЧКИ/БУХТИ БЕЗ ЯЙЦА

ПИРОЖКИ ОТ ТЕСТО С МАЯ (тип парено, но не съвсем)

Всъщност, от почти всяко тесто за питка като правя, си оставям малко и за мекици, все стават. Peace

# 703
Лабрекс мерси - копирах си ги всичките  Mr. Green   bouquet
Значи ще падне месене днеска  Laughing

# 704
Да ви покажа едни питки  /за хамбургери/които станаха чудесни

Общи условия

Активация на акаунт