Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 15-та тема

• 151 120
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Една питка и от мен

# 706
  • София
Охлювчета

Питка

# 707
# 708
  • Варна
Питката, която правя, е по същата рецепта от предния пост (сега научавам кой е авторът). Само че подреждането ми е по-различно, но ще пробвам и това, много ми хареса.

Вчерашната ми питка.

# 709
  • Бургас/Пз
Дарилка, уникална е празничната погача!
Поздравления за всички със страхотните питки, които сте показали! Ние сме на следновогодишна диета и ще меся чак за Великден Simple Smile

# 710
Момичета, един спешен въпрос.... питах и в другата тема, но да попитам и тук  Rolling Eyes
Ако замеся тутманик или погача тази вечер. подредя в тавата и оставя в хладилника или на студено, за да я изпека сутринта рано, дали ще имам проблем с втасването и  дали няма да я прецакам?    Някой правил ли е така?

# 711
  • Балчик
Момичета, един спешен въпрос.... питах и в другата тема, но да попитам и тук  Rolling Eyes
Ако замеся тутманик или погача тази вечер. подредя в тавата и оставя в хладилника или на студено, за да я изпека сутринта рано, дали ще имам проблем с втасването и  дали няма да я прецакам?    Някой правил ли е така?

Да, аз съм правила. Оставих я към 11 вечерта на студено и към 5 сутринта беше идеално втасала.

# 712

Да, аз съм правила. Оставих я към 11 вечерта на студено и към 5 сутринта беше идеално втасала.
Джемма, благодаря за включването   bouquet Само се колебая в хладилника ли да я оставя или просто в студена стая  newsm78

# 713
  • Балчик
При мен беше в студена стая.

# 714
С какво мая е тестото, което оставяте от вечерта?

# 715
С какво мая е тестото, което оставяте от вечерта?
Моето е със суха мая и мисля, че едва ли има значение каква е маята...просто аз работя с такава  Peace Замесих и оформих в тавичката някъде към 12 вечерта и в 6 сутринта си беше идеално втасало....Само намазах с жълтък и метнах да се пече, перфектно си се получи  Peace

# 716
Питам, защото и аз меся със суха мая. Благодаря за отговора  Peace

# 717

Аз много често оставям така и погача, и милинки, и козунак.
Винаги прибирам в хладилника, не в студена стая, за да не превтаса.
На сутринта ако имам време оставям на стайна температура да се отпусне за половин час, ако нямам време пека без да чакам, но слагам в студена (не загрята) фурна.
Успех Simple Smile !

# 718
Ако времето за престой в хладилника е повече часове,  ще се отрази ли  на втасването?

# 719
Не е питка а днес реших да замеся козунаци /нищо че не им е сезона/.Трябваше да ги изпека в по малки тави но и така ще се хапнат.

Общи условия

Активация на акаунт