Пепел от рози по БТВ - 10

• 50 948
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Вече започна, ама все пак...момичета, приятно гледане на епизода! Hug

# 541
Здравейте момичета Hug

Еее, тази Мукадес - отново гнусна постъпка...що за човек е тази жена, изпитва удоволствие да разваля настроението на хората около себе си. Не може да понесе и се ядосва дори от появата на бегла усмивка на лицето на Фатма, винаги дебне, за да я разстрои, уязви, натъжи или ядоса Shocked. Тази жена е изпълнена със злоба и завист...неприятна и пошла личност. Опитвам се да я разбера, но не мога и не мога...та това е! ooooh! Все гледа да прекърши порива на хората, не само да ги приземи, ами ако може да ги вкопае няколко стъпки под земята #Cussing out. Извинявам се за емоцията, която влагам в поста, но ми иде да я #2gunfire
И кака Мерием ме ядоса - ще му "чупи главата на Керим" Shocked ами много ясно, че с Кристен са имали връзка...Мерием отново е странно наивна Whistling...но от такова конско и заплахи, нямаше нужда Mr. Green.
Съжалявам го този човек Керим, всеки му казва "какво, къде, кога и как", всеки му натрапва своя си поглед върху това, кое трябва да е правилното му поведение, държание, реакция, изказвания и т.н...ако бях на негово място, щях да изкукуригам съвсем Mr. Green

# 542
Цитат
И кака Мерием ме ядоса - ще му "чупи главата на Керим"  ами много ясно, че с Кристен са имали връзка...Мерием отново е странно наивна ...но от такова конско и заплахи, нямаше нужда .
Дана,  Hug  newsm10
В такива моменти и аз й се ядосвам на Мерием... newsm78
Изобщо нямаше нужда  Naughty тя така и така после все пак намери по-мек и верен тон към него...  Peace

Цитат
Керим, всеки му казва "какво, къде, кога и как", всеки му натрапва своя си поглед върху това, кое трябва да е правилното му поведение, държание, реакция, изказвания и т.н...ако бях на негово място, щях да изкукуригам съвсем  
Керим, в този епизод, и аз съм на негова страна / Winksmile3521 хич не му е лесно на момчето... Rolling Eyes

# 543
 Е не я огря Кристин , изкъпана чакаше горката ама нашето момче няма очи за друга. Ама и Фатмагюл  уж не я интересува ама се ухили когато Керим отиде да и се обяснява , а пък той милия така е притиснат че вече само като види че го търси Кристин започва да се  притеснява

# 544
Марги Hug според мен не само в този епизод не му е лесно Rolling Eyes малко мъже биха имали неговото търпение като цяло, пък било то и влюбени.

Момичета, какво мислите за разговора между Мустафа и родителите му?
Честно казано, на мен Мустафа ми хареса до някъде в този момент. Въпреки определено слабият му характер и редицата от грешки, които допусна, това, което каза на родителите си беше истина...е, естествено пак избяга от споменаване на своята вина и отново влезе в ролята на "вечната жертва". Thinking

Според мен, добре, че се появи тази Кристен, та да "разбуни духовете".  Whistling

Хареса ми това, че Фатма, въпреки мъката си, намери сили да отчете и признае промяната и в живота на Керим.

# 545
 За Мустафа и родителите му.
Ами каза им много тежки думи, мнго силни ,но верни. Всъщност  гледайки действията им те са виновни Мустафа да е такъв какъвто е Те със своите изкривени виждания иначин на мислене са го направили такъв донякъде. Мога да кажа ,че според мен за пръв път от началото на филма Мустафа беше прав. Те бяха тези които вместо да подадат ръка и на Фатмагюл и на него  му посочиха погрешната посока.Те бяха тези които вместо да застанат зад момичето първи го обявиха за виновно и грешно.
Сега с тези си думи Мустафа им каза че са се провалили и като хора и като родители
Жалко е но си го заслужиха

# 546
Хубава серия... Peace  Разбира се фаворита ми от нея е Керим... Heart Eyes
Много ми хареса през цялото време, държа се много мъжки във всяка една не лека ситуация.
Много хубаво, ясно и на място даде това обяснение на Фатмагюл, за отношението му към Кристен.
Добре постъпи и с Мерием, независимо, че тя бе незаслужено и ненужно недоверчива спрямо него, пак по отношение на Кристен. Беше, като наивно малко дете в думите си към нея...поне ти недей, вярвай ми!
Много ми допада, когато в разговорите си с Фатмагюл ползва въпроси към нея и то от типа...какво ще кажеш, съгласна ли си, искаш ли? Така й дава възможност за избор, което предполага, гарантира наличие, зачитане на нейната самостоятелност.
Понякога забравя за този си начин на водене на разговори и тогава, много, ама много му се ядосвам. Mr. Green
Но днес, в епизода...заслужава похвала. И я има от мен! Peace

Цитат
според мен не само в този епизод не му е лесно  малко мъже биха имали неговото търпение като цяло, пък било то и влюбени.

Дана,  Hug аз го наблюдавам по-изкъсо наш Керим  Shocked  че момичето ми е по на сърце... newsm78 Joy
Държа го на мушка... #Sniper
Но когато съм доволна от него, винаги му го отчитам... Peace Wink

За родителите на Мустафа...стана ми много тъжно за тях... Rolling Eyes
Не заслужаваха тази неблагодарност и жестокост от Мустафа... Naughty
Повече за тях след малко... Peace

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 21:51 от margita9

# 547
Пак много интересна серия....Някак си покрай главните сякаш Мелтем минава между капките или просто ,когато сте я коментирали аз съм отсъствала.Симпатизирам й ,харесва ми ,че не постъпи като глезла,която се интересува само от себе си , а застана на правилната страна,макар действията и не винаги да бяха правилни,като цяло Селим навреди не само на Фатма,но й на най-важните жени в живота и-майка и годеница.Мъчно ми е за Мелтем,предадена не само от съпруга си ,но и от собствебия си баща,който беше готов да я изтъргува.
Опитвам се във всички да открия причина за действие и някакви положителни качества,но Мустафа ми е много противен.Обвини родителите си за собствената си грешка ,защото един истински мъж никога не би разчитала само на родителите си можеше да им се опълчи,но не го направи и вината за това беше само негова.Знам че е злобничко ,но изпитах леко задоволство,когато родителите му видяха какъв син са отгледали,все казваха''Това момиче ще ни навлече проблеми; Хората ще говорят'' , а осбственият им син се продаде за мръсни пари.

# 548
Момичета, много приятни постове, толкова ми е хубаво да си чета. Heart Eyes Не пиша, защото мнението ми съвпада или почти с написаното, хубава серия беше. Керим се държи мъжки, Мерием ми е слабост, мечтая си да срещна такава в живота, Фатма продължава да се влюбва, направо така ще го напиша, онези гадчета в затвора си го получават от време на време, учуди ме манталитетът на хората - не щат да купуват мазилките на Мерием, щото одумвали семейството и снаха и, и не знам си кого.......Абе не ги болят краката тия двете, дето стояха като гръмнати, докато слушаха обясненията, иначе щях да ги питам дали изобщо ще ги интересува кой произвежда мазилките. Рахми, той все предизвиква умиление в мен, толкова е добър, искрен и чист като човек, дожаля ми и за Мелтем, представям си как се чувства момичето, не разбрах Асу защо се съгласи да лъжесведетелства, не го очаквах от нея, надявам се да има неприятна за Яшаранови изненада от нейна страна, ама ще видим.........

Еее, тази Мукадес - ....................... но ми иде да я #2gunfire

dana78, като решиш, викай, че и аз съм заредила пушката отдавна! #2gunfire Grinning

# 549
Момичета  Hug току що си влизам и бързам да ви видя как сте ? Малките сладури ме оставиха да си изгледам сериала на спокойствие  Grinning Grinning л Интересна сериика беше отивам малко да се оправя и съм на линия за коментари .

Скрит текст:
Става въпрос и за учене и за живеене и евентуално за работа просто искам да започна някъде отначало и най-вероятно клоня към Швеция .А Латинските страни ги харесвам но само за ексурзия за живот съм твърдо зад Скандинавия  Grinning

# 550
ЗДРАВЕЙТЕ !

Момичета, още веднъж благодаря на всички за хубавите пожелания.Наистина ме трогнахте.

Този път серията не ми се стори толкова кратка, може би защото беше наситена със събития.

Цитат
Еее, тази Мукадес - отново гнусна постъпка...що за човек е тази жена, изпитва удоволствие да разваля настроението на хората около себе си. Не може да понесе и се ядосва дори от появата на бегла усмивка на лицето на Фатма, винаги дебне, за да я разстрои, уязви, натъжи или ядоса . Тази жена е изпълнена със злоба и завист...неприятна и пошла личност. Опитвам се да я разбера, но не мога и не мога...та това е! Все гледа да прекърши порива на хората, не само да ги приземи, ами ако може да ги вкопае няколко стъпки под земята . Извинявам се за емоцията, която влагам в поста, но ми иде да я
Дана, много добре си го казала това за Муки, тя е наистина много колоритен образ и без нея филма нямаше да е същия. В един момент ти иде да я стиснеш за гушата, а в следващия те разсмива. Срещала съм такава жена и в живота и е направо страшно. Тогава бях млада, наивна , не можех да избегна контактите с нея , но ми даде много ценен опит.

За Мустафа и родителите му отново нямам думи. Не ги разбирам и това си е. За пореден път се уверих , че той е достоен син на тези хора. Все някой им е виновен, не им хрумва дори да анализират собственото си поведение и да потърсят грешките в себе си. По принцип това , което им каза е вярно, но той не е дете, мъж е вече , все някой трябва да му сочи пътя ли? Като каза "вие ми съсипахте живота", направо ми дойде в повече.
У баща му има някакви наченки на справедливост, осъзнава , че сина им е сгрешил , продал е честта си за пари, а майката само едно си знае, да си идат на село и всичко ще се оправи, ще започнат начисто. Това не го разбирам.

Гледам, че критикувате Мерием, аз пък смятам че постъпи адекватно. Какво мислехте , че трябва да направи или каже , притеснява се жената, толкова е крехко доверието между тях и колко лесно може да бъде разрушено. Направо ме развесели ,когато точно като една майка му каза "не стъпвай накриво, че ще ти счупя главата". То добре, че се появи тая Кристен , че да се пооживи нашето момиче, добре й се отразява. Пък и като реши да й даде обяснение Керим  пак му се отдаде възможност  да й каже , че тя му е жена и я обича. А на нея това така й хареса.....

Към Керим в последно време нямам и аз забележки, въпреки , че го  следя под лупа. Пипа с кадифените ръкавици.

Цитат
Много ми допада, когато в разговорите си с Фатмагюл ползва въпроси към нея и то от типа...какво ще кажеш, съгласна ли си, искаш ли? Така й дава възможност за избор, което предполага, гарантира наличие, зачитане на нейната самостоятелност.
Марги , и на мен много ми харесва това, така е не само , защото се чувства виновен, той наистина е много добре възпитан млад мъж. Като се замисля, такива като него много рядко се срещат в днешно време.

# 551
labrex,  Hug точно си мислих, че скоро не съм те срещала по страничките на темата... newsm78
Радвам се, че си с нас! Peace Laughing

Дъга,  Hug аз Мерием не я критикувам... Naughty Wink
За тази й пристрастност в крайност/понякога/  по отношение на Фатмагюл съм писала и преди...
сега просто го отнесе Керим... Joy Joy Joy
Но, и аз също, признавам/ Embarassed/ съм пристрастна само и единствено към Фатмагюл... Peace
Иска ми се да не е така, но е факт... newsm78 сигурно затова и съм по-крайна в такива случаи...като не мога за себе си, поне за Мерием, да го отчета... Rolling Eyes

Цитат
Към Керим в последно време нямам и аз забележки, въпреки , че го следя под лупа. Пипа с кадифените ръкавици.
Това за под лупата, звучи по-добре от мойто на мушка... newsm10
Кометка имаше една много подходяща емотиконка с лупа, ама не я открих... Crossing Arms

Цитат
Някак си покрай главните сякаш Мелтем минава между капките или просто ,когато сте я коментирали аз съм отсъствала.
валия,  Hug
Последните няколко епизода не сме ги разнищили до най-малката подробност, така се случи, празници, почивни дни, но на Мелтем...отделихме й внимание... Peace

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 22:36 от margita9

# 552
За родителите на Мустафа...не мисля, че само те и единствено те, носят вина и отговорност Мустафа да е това, което е... newsm78 Те, като родители са били фактор, но не и единствен... Naughty
Разбира се, че отчитам грешките им, пропуските, но за провал, като родители, за цялата тежест от това, да е само за тях и в тях...не мисля. Stop

Забелязахте ли как се държаха един към друг те, след като излезе Мустафа? Направи ми силно впечатление, подкрепата, която си оказаха един на друг, в този така труден за тях момент.
Те, сами по себе си, не са лоши хора... newsm78 Искали са само най-доброто за детето си, както те го разбират... Rolling Eyes
Да, имат своите предрасъдъци, но кой ги няма...лесно е да се ограничиш в тях и от тях, когато става дума за някого и нещо настрани, но когато е нещо лично, когато си лично ангажиран е много по-трудно. Да, отношението им към Фатмагюл и Асу, бе недопустимо, но ето че сега, когато истината най-накрая излезе наяве и за тях, те все пак заеха правилната позиция и осъдиха деянието и прикриването му от сем. Яшаран. Ето сега в случая, ясно и категорично заявиха какво трябва да е поведениетро му на Мустафа към тях сега, различно от това, което е. Peace
Значи все пак, у тези хора, има някакво почитане/зачитане на ценностите за добро и зло.

Има една мисъл...не е грешно да сгрешиш пътя, грешно е да не се опиташ да намериш правилният, верният път.
Та, така и те...сгрешиха, но ето, че сега се опитват да намерят правилното решение в случая.
Докато Мустафа, пак удобно си намери виновници сега и в тяхно лице... Mr. Green
Били му казали/става дума за непосредствено след случката/ ами той защо ги слуша така послушно? Защото, просто така му оттърваше...така тежестта на "грешното" решение се оказа пак за друг, не и за него... Mr. Green

Да, приемам, че беше не на себе си/Мустафа/ не знаеше много неща, но после? Какво направи той когато вече научи истината? И за това ли са виновни майка му и баща му-за това в каквото е в момента? Те ли му казаха да вземе парите на Яшаран?
Ако те имат вина, то тя е в онзи първи момент, на неподкрепата му, на това, че не се опитаха да научат истината от самата Фатмагюл, преди да я осъдят за неподходяща вече за сина им и семейството им.
Тя нямат вина за това, че Мустафа спазари и продаде честта си... Naughty И едва ли някога биха одобрили всичко което направи той след пристигането си в Истанбул.
Неблагодарник, като син в този момент... bash box

Когато става дума за отношение към родители, съм доста крайна, но винаги по линия на децата.
За мен, никой родител не заслужава подобно поведение и отношение от детето си, по никакъв повод. Naughty

Не бих казала, че Мустафа заслужава тези хора, за родители, дори и на куп с всичките техни грешки. Stop Naughty
Но Мустафа, независимо от всичко ми е много, много интересен и любопитен, като герой.
Писала съм и друг път, за него е много лесно да не се хареса, никакви усилия не са нужни, той сам прави всичко възможно да не се хареса и то трайно и категорично... Thinking
Уж, следва някаква негова логика, която довежда до резултат, при който липсва всякаква логика... #Crazy
В един момент има причини, една или две, които ми дават възможност да го разбера, и в следващият момент вече има още толкова, които ме карат да се чувствам объркана или виновна, че проявявам разбиране към него... Rolling Eyes

# 553
margita9, абсолютно съм съгласна с всяка твоя дума по отношение на Мустафа и неговите родители. Да, те са фактор, но той не е расъл в саксия, има и други фактори, които влияят върху човек , родителите така разбират нещата, така се държаха с Фатма, с Асу, но той можеше и да не се съгласи. Ако беше чак такъв послушко, щеше да ги послуша и за Яшаран, ама не. Когато адвокатът на Керим и Фатма го заговори, стори ми се, че на "Ви" се обърна към него, а Мустафа  му отвърна на "ти", и на него не обърна внимание. Има си лошотия в Мустафа, негова си, и няма да го заведе към добър край. Понякога, ако човек не приема това, на което са го учили родителите му, той направо се превръща в техен антипод. Но при Мустафа е точно както му изнася и в него има и това, че все друг му е виновен, е, това най не мога да го разбера и приема в хората, да не са в състояние да преценят собствената си вина, слабост, грешка и т.н.

# 554
...
Дана,  Hug аз го наблюдавам по-изкъсо наш Керим  Shocked  че момичето ми е по на сърце... newsm78 Joy
Държа го на мушка... #Sniper
Но когато съм доволна от него, винаги му го отчитам... Peace Wink

За родителите на Мустафа...стана ми много тъжно за тях... Rolling Eyes
Не заслужаваха тази неблагодарност и жестокост от Мустафа... Naughty
Повече за тях след малко... Peace

Марги Simple Smile има моменти, в които не ми допада дадено поведение на Керим, но както всички отчитаме, той не е машина, не може да действа и реагира, така че да угоди на всеки един заинтересован от неговото поведение Peace
Дори и да не одобрявам дадена негова реакция, се опитвам да го разбера, защото той има право на това...на разбиране.
Пристрастна съм към Фатма, но да си призная по на сърце ми е момчето Wink...и не толкова от женски пристрастия Flutter, отколкото като близост в характерите. Козирог съм и емоционалността, ината и темперамента на Керим са ми дълбоко познати. Mr. Green

Марги, харесва ми коментарът ти за родителите на Мустафа Simple Smile. Съгласна съм с повечето неща, но да си призная честно, на мен не ми стана жал за тях, дори напротив Peace, хареса ми, че Мустафа им каза някои истини в лицето... малко се бяха позабравили в критичността си и егоизма си. Иначе Мустафа, естествено не изневери на себе си припявайки добре познатата песен "няма по-голяма жертва от мен" Mr. Green

labrex, дебна я на пусия, тази Мукадес! Wink

Общи условия

Активация на акаунт