Пепел от рози по БТВ - 10

• 50 939
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, лека нощ! До утре!

Скрит текст:
Развълнувана съм от серията по канал Д тази вечер...как ще заспя...не знам newsm78

# 556
Марги, и аз съм съгласна с почти всичко, което си написала за Мустафа и родителите му. Вярно ,важна е средата , предразсъдъците, ограничения мироглед, но най- важно е какво човек носи в сърцето си. Мама и татко му били виновни на Мустафа, че не му казали какво да прави . А той пита ли ги като реши да се продаде или като изнудваше Яшаранови за пари,коли и апартаменти. Не са те го научили на това и не биха го одобрили, ама не са го научили и кое е ценно в живота.Затова носят вина. Лека полека те започнаха да осъзнават ситуацията около сина си и за тях имам надежда, но не и за Мустафа. За това трябва сила, трябва да си мъж, а той не е. В този живот трябва да можеш и да даваш, а не само да вземаш .Той пропусна всичките си възможности.

Дана, и аз съм пристастна към Фатма , винаги съм на нейна страна и съм склонна да я оправдая . Но с напредването на сериите Керим все повече ми харесва. Естествено понякога прибързва, прекалено емоционален е , допуска грешки. Права си , че не е машина,а и е подложен на тъкъв стрес и напрежение от всички страни. Но винаги прави това , което е най-доброто за Фатма, защото я обича. За разлика от другия "влюбен" в нея.

# 557
За моята пристрастност вие си знаете че е само и единствено към Фатмагюл .Керим и аз като Марги го следя да не издъни доста ми е на кантар засега .

Днес Мустафа каза някои истини но и доста лицемереше . Да наистина родителите му бяха тези, които му пуснаха мухата в главата ,че Фатма е омърсена ,и няма да е щастлив с нея .Те бяха тези, които убеждаваха Асу да го остави намира .Да ,и те са направили грешка ,като родители като в началото вярваха сляпо в него ,и неговото достойнство. Продължавам да мисля ,че те не са си свършили работата като родители ,защото не са го научили на най-ценните уроци в живота . Обвинявам ги затова ,че обърнахa гръб на Фатмагюл особено майка ,му като жена трябваше да я подкрепи . Но пък днес Мустафа направо си биеше на лицемерие от всякъде единствено, на неговата подкрепа се н,адяваше Фатмагюл ,когато беше в болницата ,на неговата нежност ,и топлина е не ги получи . Мустафа просто ,няма моралното право ,да обвинява родителите си за нищо  в край на сметка ,той беше този ,който обърна гръб на Фатмагюл  в най-болезнените моменти за нея . Дори, не я попита как е нито пък се опита да я успокои, и да я дари с любов нападна я в болницата, заради честа си . Дори ,не я изслуша повярва на хорските приказки и мнения ,а нея обвини . Изгори къщата, и бъдещето им той САМ без никой да го е карал насила . Лицемер си е Мустафа ,защото обвинява родителите си затова ,че не са подали ръка на Фатмагюл ,и не са я защитили, а той нима й подаде неговата ръка ,самият той изтръгна сърцето й и го разби на милиони парчета . Продаде се на Яшаран за пари и лукс защото, ако на Фатма мечтата й е била само за тихо и спокойно семейство, то Мустафа си е мечтал за пари и лукс, е и той е долен колкото онези обвинява родителите си за достойнството си ,че той никога не го е имал . Един себе уважаващ се мъж винаги ще подкрепи любимата си ,и никога няма да се съюзява с хора които са я нарани .  Лошото е, че самият Мустафа най-вероятно осъзнава какво прави но е такъв егоист че жаждата за пари ,го превръща в чудовище способно да наранява всички. Имаше шанс да премисли и да се промени е той предпочете себе си парите пред любовта и Фатмагюл . И не са му виновни родителите му тяхната вина е ,че са пропуснали да го научат на някои ценни уроци в живота ,но изборът си е изцяло на Мустафа .Той сам си е избрал този път на самотния егоист е дано някой ден разбере че родителите му са прави и че парите няма да променят живота му към по добро ако ше и милиони да има . Загуби Фатмагюл и всичко стойностно в живота си по собствена воля се продаде и обърна гръб на Фатма.

Ей сега продължавам и с останалото за епизода  Grinning не искам мнението ми да става твърде дълго затова ще пиша на части . Grinning

# 558
Керим и Фатма днеска бяха сладури Фатма все повече започва да се отпуска пред Керим сякаш че вече не се страхува толкова от него . Не мисля че й стана приятно от непрекъснатите обаждания от Кристен такива физиономии и намеци правеше . Мисля че й стана приятно от факта че Керим й дава обяснения нищо че се правеше че уж не й пука после такава усмивка извади . Въпреки че е била ис Мустафа той никога не й обяснявал каквото и да е сега Фатма се чувства някак си хем зле хем й е приятно . Зле се чувства защото за нея Керим е по логично да й е враг както веднъж споменах за нея това започва на приемане на Керим е нещо като потъпкване на гордостта й . Но пък виждам че доста се дразни на Кристен ако Керим толкова не я вълнуваше никакво внимание нямаше да й обръща . Мисля че когато Керим започна да й се обяснява тя за пръв се почуства стойностна като  жена която е важна за някой и това малко  или  много й хареса .  А след едно изнасилване една жена се чуства като нищожество и нищо повече и е страшно трудно да възвърне вярвата в себе си и отново да бъде истинска жена . Керим прави това с леки стъпки помага на Фатмагюл отново да се почуства значима и важна в живота и отново да повярва в мъжете .  Относно пристрастията се разбрахме винаги ще защитавам и подкрепям Фатма . Колкото до Керим той наистина я обича и засега го доказва но има неща които аз лично не бих му простила . Да не му е леко и той самият е страшно емоционален но важното е че би дал всичко за любимата си .
Колкото до Кристен хубаво се беше изкъпала и постоянно правеше някакви намеци но късметът й не проработи .

# 559
иначе за другите няма да пиша много тъй като ще се повтаря . Мукадес отново помисли само за себе си и развали настроението на всички . Такава злоба има в тази жена не понася че Фатма е малко по щастлива а постояно гледа отново да я нарани . Не напиша писмото от загриженост към Керим а от собствена изгода .
Вурла пък няма да го коментирам и той лицемер  дава ъкъл на Мюнир а не се поглежда той какъв изрод е .

iHeartTwinkling link Добре дошла отново ! Интересно мнение си дала особено за Фатма и Керим и аз в началото не ги възприемах като двойка понеже съм върл привърженик на Берен и Къванч като двойка но след като гледах напред серила Керим и Фатма са ми по сладки като двойка и определено ги харесвам . Но пък с мнението ти за братовчедите не съм съгласна съжалявам аз такива изроди и животни не мога да съжалявам . Такива като тях заслужават публицно линцуване заради гнусната и жестоката си постъпка няма да пиша за тях понеже са ми толкова противни .
Колкото до Мустафа и целувката самата реакция на Фатма не беше заради Мустафа а като цяло от погнуса към мъжете . Нормално е Фатма да реагира така не заради Мустафа а заради изобщо отвращението си от мъжки ласки и близост би реагира така който и да я беше целунал . Друг е въпросът че Мустафа не се съобрази с това факт и я целуна ако наистина я обичаше нямаше да й се нахвърли така да я целува знаейки какво е преживяла .Надявам се да не ми се обидиш за думите просто изказвам мнение  Simple Smile Simple Smile

Колкото до Асу тя днес ме разочарова и тя се продаде за пари много жалко за нея мислех че ще подкрепи Фатма е явно парите са по важни  думи нямам .

# 560
Момичета това ще е натам клонят везните . А като се замисля че до 8 май не остава много направо сърцето ми се свива много ми е притеснено .
Скрит текст:
п.П Последните мнения са само мои  Grinning

# 561
Малко е късничко/или рано/ ама не ме лови сън... newsm78 Joy писах почти час един дълъг пост за родителството и накрая без да искам го изтрих... ooooh! не ми се беше случвало отдавна... Crossing Arms
Изгледах си отново нашето бг епизодче, да ми се оправи настроението... Peace Heart Eyes
Та, ето още нещо по него... smile3523

Кристен...Много навреме се появи дамата. Разбирам я, има си мераци, нови очаквания от стари случки, пробва се, няма лошо, не се получи и се оттегли, за сега запази мярката... newsm78
Вярно, че по някакъв начин постави Керим в неловко положение, но от друга страна това беше поредна възможност за него да покаже и докаже чувствата си към Фатмагюл. И аз много се радвам, че Керим успя да се възползва максимално добре. Heart Eyes

Кадир...допада ми неговата умереност по отношение на очаквания за развой на делото. Няма излишен оптимизъм, нито краен песимизъм. Naughty Реализъм в мярка и доза. Peace
Хареса ми и подхода му към Мустафа, разколеба го, провокира го да се замисли... newsm78
Може и да се повторя, но има един автор, който много харесвам Йозеф Киршнер, та, той казва в книгата си "Манипулирайте, но правилно", че манипулацията е основен елемент на човешкото общуване. Но манипулацията в следният смисъл и значение...манипулация, която тръгва от съзнателното разбиране за другия. Тя ползва неговата леност, незнанието му, пасивността му и неувереността му, но не застрашава неговото съществуване. Той/другият/ трябва да има шанса да се окаже по-добър от нас.
Ето още нещо от този автор и тази книга, което ми се струва подходящо за Кадир и сцената с разговорът му с Мустафа...
Когато се окажете в ситуация, в която е неблагоразумно развръзката на един разговор да се остави на случайността, преди да започнете да говорите, потърсете отговор на два съвсем простички въпроса: 1. Какво искам да постигна с това, което казвам? 2. Какво трябва да кажа за да постигна тази цел?
Кадир определено имаше способността да мисли на едно равнище, а да говори на друго. Така важно и нужно в професията му и не само. Peace

Мукадес...ами, Мукадес си е Мукадес... newsm78 Joy
Дето има една приказка...вари го, печи го-то, на гайда мирише! newsm78 Joy

Мислих си, за Мерием, дали можеше да си премълчи/за показанията на Вурал/ не само за пред Керим и Фатмагюл, но и пред Рахми и Мукадес, като я знае Мукадес, каква е...  blahblah
Точно в този момент обаче, приемам това й решение/на Мерием/ като опит от нейна страна на непредубедено отношение към Мукадес. Като начин да й бъде дадена нова възможност и шанс да покаже, че е и добър човек, загрижен за близките си и в случая за Фатмагюл и Керим.
Защото самата Мукадес, често се оплаква и жалва, че всички винаги я смятат за виновна, но ето, че самата тя/Мукадес/не разпозна и не прие опитите на Мерием да й гласува доверие, да разчита на нея., на дискретността и тактичността й. И в такива случаи, тя много ясно разбира, че не постъпва правилно, затова и така подвива опашка, остава почти безмълвна, за разлика от друг път, когато е доста по-словоохотлива...
И не знам това...все уж, за нейно добро/на Фатмагюл/...дали си вярва, като го казва повтаряйки го,  или й е станало просто навик, речеви навик за изход от подобни ситуации...ама, вече и Рахми, не й вярва и не й се връзва... newsm78 Joy

Рахми...направи ми впечатление, че някак без притеснение този път упрекна Мукадес, и то открито за това, че все пак не се стърпя и развали настоението на всички и най-вече на Фатмагюл с новината за показанията на Вурал. Все повече се усеща една увереност, кураж и у него. Peace

Мюнир...той пак в "акция" да оправя нещата, показания, свидетели, сега беше ред на Вурал и Асу... Mr. Green
Имаше късмет, че ги хвана в "удобен момент" и за двамата, податливи и открити на всякакъв род и вид манипулация и вмешателство в мислите и намеренията им... Crossing Arms
Дето се казва имаше попътен вятър, не е толкова до уменията му, и до гениалността му, както смяташе самият той... Mr. Green

Шамси...хареса ми...само няколко реплики за Мюнир, но много силни и точни... Peace
Жалко, че Вурал, нямаше сили да се пребори със сенките на мислите си, с вината си, с безпомощността си. Можеше баща му да му помогне да се справи, да си стъпи на краката, да започне наново, каквото и да значи  и да му струва в бъдеще това... newsm78
Но Вурал, беше като загубен в лабиринт, гледаше, но не виждаше, слушаше, но не чуваше нищо и никого...вече, дори и сам себе си. Rolling Eyes Мисля, че тези лъжливи показания, просто сложиха поредната точка на многоточието пред него...

Асу...независимо, че като начало се опита да се противопостави и да устои на Мюнир, за съжаление, тя чу от него истини, които знаеше, но не искаше да приеме, дори и сега, след като беше решила да промени живота си. Rolling Eyes
Напълно разбираема и очаквана реакция от нея... Rolling Eyes Като се има в предвид какво преживя/аборт, жестоко признание от Мустафа  Mr. Green  да не разчита на него и какво ли още не.../
Разбирам я, направи го, водена от гнева си, от поредното си разочарование... newsm78
Досега беше продавала тялото си, но мисля, че до този момент не беше продавала и съвестта си, независимо от заниманията й... newsm78
Но ето, че сега го направи и тя...може би нямаше друга възможност в момента...лесно е да се каже...не, винаги има вариант...но в нейният случай и към този момент тя не видя такъв вариант. Водеха я емоциите, а те почти винаги са лош съветник/особено, когато са и единствен/  и когато са негативни и отрицателни.
В никакъв слъчай не ме е разочаровала, разбирам я, но много, много съм й сърдита, като жена... Mr. Green Защото сама допусна Мустафа до себе си в този му вид и отношение. Crossing Arms
Във всеки, за всяко нещо има пределно допустим праг на търпимост, предполагам и в любовта е така. Този праг е различен и индивидуален за всеки, но при Асу, по отношение на Мустафа, този праг направо липсва, такъв няма.

Фатмагюл...какво да кажа за нея...не знам, нали ми е слабост... Heart Eyes
Хареса ми, че беше по-спокойна в разговорите им, по-често усмихната...обаче, това раздразнение, което не успя да прикрие по отношение на Кристен и особено след като тя се обади на Керим вечерта... newsm78
И момента в който Керим така наивно и искрено, открито й обясняваше за Кристен, как само го изигра/представи/...безразличието, уж незаитересоваността си  Wink
От към думи, които да го жегнат Керим го докара, ама как ли беше от към мисли в собствената й главица?

Питам се, че и нея...защо бе мило момиче, защо и какво те дразни?
Все още е безкрайно объркана, всички тези нови мисли и вълнения, прибавени към все още бушуващите страхове, емоции...но всичко в поведението и реакциите й приемам за логично и нормално, макар и да изглежда по друг начин.
Трудно ми е да определя какво точно изпитва към Керим... Thinking че го харесва, че търси по някакъв начин вниманието му е видно, но в същото време ми се струва, че държи здраво фронта и по отношение на тази самостоятелност, увереност и независимост, която придоби.
По-скоро си мисля, че намери за себе си една подходяща и безопасна дистанция спрямо Керим, дистанция, която й позволява да маневрира по-лесно, когато и както тя реши. Дистанция, която не е в дълбок разрез и противоречие със самата нея, което е много важно и голяма стъпка напред.

Ами, май е това, за сега, после може и за още нещо да се сетя... newsm78 Joy
Рано е за кафе затова, пък за пожелание става... Peace Heart Eyes
Хубав петък и още нещо...  Grinning Hug
До по-късно през деня, при първа възможност... thumbsup hug bye

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 14:09 от margita9

# 562
Добро утро.
Момичета, много се извинявам, но снощи неочаквано ми дойде един гостенин, и не можах да гледам епизода.
Ако не е проблем, бихте ли ми казали накратно за разговора между Кадир и Мустафа  Simple Smile

# 563
Ами общо взето Кадир пак напомни на Мустафа, че се продава и му даде визитната си картичка случай , че Мустафа реши ,да стане човек. Да това е основно не са водили някакъв по особен диалог.

# 564
Благодаря ти Ангелче   bouquet

# 565
Най-гледаният турски сериал в момента - "Пепел от рози", завършва
Скрит текст:
с хепиенд.
Нищо в драматичната и дълга история по Би Ти Ви не подсказва подобен финал. Той обаче е факт, твърдят зрители, гледали филма в Турция.

Филмът завършва с истинската сватба на Фатмагюл и Керим.

В 67-а серия, докъдето е стигнал сериалът у нас, двамата са женени, и то почти от началото на поредицата. Но в живота им няма особено щастие, тъй като Керим е един от 4-мата насилници на Фатмагюл. Той и трима негови богати приятели я изнасилват, след което я омъжват за Керим против волята . Така ще се спасят от преследването. От немай-къде Керим също се съгласява, защото той е единственият беден и сирак в компанията.

И след този трагичен обрат сценаристите на "Пепел от рози" използват стокхолмския синдром. С този термин се обозначава психологическо явление, при което пленен или отвлечен човек се привързва към похитителя си и изпитва симпатия към него.

Така се случва и с Фатмагюл, която се влюбва в Керим. В един момент двамата разбират, че се обичат и не могат един без друг.

Кулминацията е на финала на филма, когато вдигат пищна сватба.

В момента обаче историята е на много по-ранен етап. Тази вечер Би Ти Ви излъчва 68-а серия. Сюжетът е стигнал до ситуация, в която Керим е принудил съпругата си Фатмагюл да подаде жалба в полицията срещу изнасилвачите си. Двамата обвиняеми Ердоан и Селим са вкарани в затвора, въпреки опитите на влиятелното им семейство да задейства връзките си. Зад решетките са тормозени от другите затворници, след като става ясно, че са вътре за изнасилване. Керим е освободен, след като Мериам наема много добър адвокат.

Междувременно Мустафа - бившият любим на Фатмагюл, кара Асу да направи аборт. Той осъзнава, че все още обича Фатмагюл и я отвлича. Керим успява да спаси съпругата си. Тя показва, че му има доверие, което го кара да се надява, че и тя може би започва да изпитва някакви чувства към него.

Заради ролята си на Фатмагюл актрисата Берен Саат е поставена на първо място в зрителска класация на най-харесваните лица от сериалите в Турция. За нея са гласували над милион души.
Партньорът в сериала - Енгин Акюрек (Керим), също получава приза за най-харесван актьор в родината си.

Берен Саат стана известна у нас с друг много гледан турски сериал - "Забраненият плод", излъчван преди време по Би Ти Ви. Сега върви по "Би Ти Ви Лейди". Режисьор и на двете поредици е Хилял Сарал.

Музиката на "Пепел от рози" вече е силно разпознаваема у нас. Дори и тя подсказва любовната развръзка, защото в някои моменти е силно романтична и подсилва нежните сцени. Тя е на композитора Толга Ишкили. Той е много известен в родината си, тъй като е автор на десетки популярни турски песни, които са известни и у нас.

1 747 440 зрители средно са следили сериала у нас през март, сочат пийпълметричните изследвания на ГАРБ. Откакто е на екрана, той неизменно влиза в най-гледаните 50 предавания за всеки месец.

Освен "Пепел от рози", който се излъчва в праймтайма от 20 ч, Би Ти Ви показва още няколко турски поредици.

Новите епизоди на "Мечтатели" вървят всеки делничен ден от 11 ч. В 13,30 ч се повтарят епизодите на "Листопад". Сериалът свършва на 24 април и още на следващия ден телевизията пуска нов на неговото място - комедийния "Комшии".

"До последен дъх" е филмът, който върви всеки ден от 15,30 ч.
Чак в полунощ е началният час на "Долината на вълците". Сериалът е доста кървав, заради това е програмиран толкова късно. В един от епизодите му участваха и американските звезди Анди Гарсия и Шарън Стоун.

ГЕРОИТЕ

Хубавата Берен Саат е родена през 1984 г. в Анкара. Още докато учи в университета в Башкент, тя става риалити звезда.

За ролите си на Бихтер в "Забраненият плод" и на Фатмагюл в "Пепел от рози" тя получава награда за най-добра актриса.

В "Пепел от рози" играе младо момиче с тежка съдба - изнасилена е от четирима души край селото и трябва да се омъжи за един от насилниците.

Енгин Акюрек е роден през 1981 г. в Анкара. Завършва образованието си през 2002 г. След множество роли в киното, телевизията и театъра през 2010 г. той получава ролята на Керим в "Пепел от рози".

Героят му е сирак от дете, когото всички харесват.

Работи като ковач, а с работата си се опитва да забрави травмата от самоубийството на майка му.

Сумру Яврокук (Мериам) е родена през 1961 г. в Анкара. Учила е пеене и театрално майсторство в Консерваторията в Истанбул. По-късно влиза в Държавната консерватория в Анкара със специален статут.

Кариерата на актриса започва през 1980 г. В сериала е Мериам - жената, отгледала Керим. Тя е и единствената опора на Фатмагюл след черната нощ.

Каан Тасанер (Ердоан) е роден през 1979 г. Завършва театрално майсторство и кариерата му на сцената започва през 1998 г.

След редица роли в театъра през 2004 г. получава покана да се снима в телевизионната поредица "Голяма среща". През 2010 г. идва истинският му пробив с ролята на Ердоан в "Пепел от рози". Той е един от насилниците на Фатмагюл, но сериалът го превръща в звезда.

Фърат Челик (Мустафа) е роден през 1981 г. в Германия. Още като дете семейството му се премества в Париж. Фърат става модел, но скоро решава да взема уроци по актьорско майсторство. Първата му роля е във Франция.

В "Пепел от рози" играе годеника на Фатмагюл. След трагичната вечер двамата развалят годежа си, защото Мустафа мисли, че приятелката му е изневерила с друг.

Източник http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1333182

# 566
Добро утро. Защо Асу взе парите макар и с такова нежелание. Мисля ,че в тези пари тя видя своя шанс да приключи със всичко и с досегашния си начин на живот и с Мустафа. Още повече ,че този път Мюнир не пожела тя да излъже , да каже че Фатма като е избягала е отишла при нея. Имаше миг на колебание породен от желанието и да бъде с Мустафа но после си спомни думите му и прие парита. Асу знае че за да започна живота си начисто и трябват пари,а тя няма и досега винаги е билазависима в това отношение. Първо от Сами и другите като него , а после от Мустафа. Още повече че сега тя живее в една несигурност свързана с Мустафа- един ден той може просто да не се прибере и тя отново остава сама и без нищо. Така че нея специално я разбирам защо взе парите

# 567
Асу наистина ли махна бебето?  newsm78

# 568
И аз се чудя дали наистина Асу махна бебето,но снощи серията беше хубава само тази Мукадес ,ако си мълчеше щеше да е добре,ама тя си устата  Grinning

# 569
  • на морето
Здравейте , сладурки !  Hug
Дъгичке , с мъъничко закъснение , но от все сърце -всичко най -прекрасно за рожденния ти ден ! Нека здравето , щастието и късмета са ти постоянни спътници ! И нека имате безкрайни и радостни мигове с близките ти хора !  bouquet  bouquet

Ангелче , май се готвиш да " отлиташ"?  Wink Laughing 
Скрит текст:
Поеми на там , където те тегли сърцето . Където и да отидеш в чужбината няма да ти е лесно ; може би за това обикновенно препоръчват да се насочиш към място ,където поне в началото има кой да ти " подаде ръка ". Но ,пък , каквото и да решиш .. по -добре е изборът да си е единствено твой . Ние ще ти стискаме палци и ще ти пожелаем успех в начинанията !

Снощната серия я пропуснах , но ще наваксам при първа възможност . Ако може да се върна на епизода в сряда и да споделя нещо с вас , което ми направи впечатление .
Става дума за момента , когато двамата пяха на масата .
Всъщност от самото начало на вечерта , като  че Фати се чувсташе леко неловко .Определено си личеше , че до сега не е сядала на една маса с непознати ; т.е . изобщо не е имала подобен "обществен живот ". Като  допълнение идваше притеснението й от не до там дискретната демонстрация на доста близките отношения между шефката /Кристин/ и Керим . И то най -вече от страна на Кристин. 
Чест му прави на Керим , че успя да избалансира нещата  така , че по никакъв начин да не пренебрегне или нарани която и да е от двете - особенно Фати .
И накрая дойде подканата и Фати да пее . И може би само факта , че предложената  песен е била любимата на баща й  и пробуди у нея мили ,сантиментални спомени  , беше причина тя да поеме мелодията и да си пусне гласа .Доброто пеене  беше приятна изненада  най -вече за Керим -ето още нещо ново научаваше за нея . И й отвърна / оказа се , че и той можел да пее  Mr. Green - та направиха чудесен дует  за радост на всички , изключая Кристин .../
Но ...за мене беше по-интересно поведението им докато пееха . Те започнаха като самостоятелни " солисти " - без комуникация по между си  . Двамата бяха обърнати към масата , тя поглеждаше смутено музиканта , и леко странично към Керим , когато и той се включи в песента . Той , от момента , когато Фати " си отвори устата " беше обърнал главата си към нея  и в тази позиция  поде последващия куплет . Но и той в началото избягваше да я гледа , само с "бялото на окото " следеше реакциите й .
Сега , от превода  е ясен текста; смисъла и съдържанието на този музикален диалог - достатъчно прицизно е подбран от сценаристките . Двамата герои наистина го изиграха като диалог - но в началото сякаш "произнасяха "  репликите сами за себе си - като отделни монолози , докато във втория куплет , се отпуснаха , приеха се , обърнаха се вече един към друг , открито се погледнаха и повече не  свеждаха поглед ако се срещнеха очите им . Те вече наистина " пресъздаваха " диалога  от песента  - като че се намериха , отъждествиха се с " лирическите " герои - всеки намери част от себе си и съкровенните си  желания. Посредством песента проведоха един много личен и съкровен разговор на всеослушание.
Тази  споделеност , според мен , беше и причината , която вдъхна смелост на Керим да си позволи да я прегърне в края на песента . Много нежно , много дискретно , почти загатнато , но достатъчно категорично показа  на когото трябва , каквото трябва . И този жест беше видян и разбран  от въпросната личност . Това , че не го прие , си остана за нейна сметка . 

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 14:23 от asha

Общи условия

Активация на акаунт