Самият Рахми после съжаляваше за тази си постъпка защото той никога не е бил и няма да бъде агресивен . Но в момента в който разбра кой стой срещу него на пазара сякаш цялата болка която изпита тогава ,целия страх че може да не види детето си, ядът че някой е посегнал на съпругатаму и че детето е било свидетел на това сякаш изригнаха в него,защото срещу себе си видя заплахата за семейството си ,заплахата за синът си.

Той самият си призна...полудях, полудях, не се сдържах...ето, това, че го осъзнава и разбира, за мен е показателно, че независимо с някои от дефицитите си, Рахми може да мисли, да разсъждава. Може да разграничи важните и значими неща за себе си и семейството си.
Не е нужно да боравиш с много думи, силата не е в количеството им, а в момента на ползването им, в нужният и точен момент. Там е силата им, от там идва и въздействието им.
Защото, кое ни различва в такива случаи...

Ако не сме съгласни с дадено поведение, как показваме това, ако отреагираме, на нещо неприемано по същият начин, идентичен с неприеманият?
Не знам дали успявам да се изразя точно и ясно...

Мисля си и над думите на Джоли от днес, за този израз...какво ще кажат хората...

Интересна ми е и твоята позиция, че е типично балкански израз, дали е така? Само и чисто балкански ли е?
Изобщо, какво има зад него/изразът/, до къде ни е нужен и от къде става опасен за това да бъдем себе си?