Пепел от рози по БТВ - 10

• 50 893
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Марги Hug мерси за линковете...и мен ме вълнуват подобни теми.
kometka76 Hug newsm10

Както се казва "нещата от живота" са вплетени по един омагьосващ начин в нашия сериал и не само. Това ни вълнува, прави ни съпричастни и любопитни, опитваме се да си обясним дадено държание или поведение, свързваме определени случки в сериала с наши преживявания. Като цяло изпитваме удоволствие от тези мигове на гледане и впоследствие на анализиране с приятелки във форума...релаксираме...а това е важно, много важно в днешното забързано ежедневие.

Скрит текст:
Честно казано, гледала съм четири турски сериала и покрай тях в мен се отключи интерес към съответния регион и традициите там...тези сериали ме накараха да се поровя в интернет, да полюбопитствам... google
За първи път съм част от форум, който обсъжда сериал и се вълнувам, обменяме мнения, идеи и покрай тях и друга полезна, интересна информация...страхотно е...научавам много нови неща. Благодаря ви, момичета!  bouquet
Става ми много тъжно, когато някой от обкръжението ми каже нещо негативно за турските сериали, без да си е направил труда да загледа поне една серия...и то само, защото са турски. Харесва ми, че тук и в другата тема намерих сродни души. Влизам с радост във форума Party

Дами, пожелавам ви лека нощ  sleepuu
Дана, много си права! thumbsup Преди всичко тези сериали ни провокират да анализираме конкретни действия и случки във филма, съпоставяйки ги с нашето мислене и светоглед. Така ние се запознаваме с друга култура, други традиции и ценности, сравнявайки ги с нашите. И наистина се получава нещо много хубаво - страхотни дискусии. Благодаря на всички ви, за което! newsm51
Скрит текст:
Аз съм гледала само 3 турски сериала, като всеки от тях ме развълнува по различен начин. Когато бях в Истанбул даже на улицата в един от търговските квартали видях паркирана колата на един от героите в сериала, който гледах тогава. Снимах я естествено, но беше много вълнуващо. Аз си гледам сериала с мъжа ми когато си е тук. Но въпреки това, той също понякога ми се чуди как може да съм такъв фен на някой сериал. Но е вдигнал ръце вече и ме е оставил, да правя каквото искам, че не може да излезе с мен на глава.  

Сладки сънища! newsm46

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 01:39 от kometka76

# 676
Като цяло знаем,че човекът е социално животно,много малко са тези ,които могат да оцеляват сами.И просто всеки човек иска да бъде приеман в групата ...''Какво ще кажат хората" по един или друг начин е засегнат във всеки един от нас,помислете само когато имаме нова прическа или нова дреха питаме ''Как ми стои'' просто всеки подсъзнателно или съзнателно се стреми към удобрение.... Naughty НО това е малката  фаза,вече страшно и неразбираемо е за мен ,когато човек изневерява на собствената си природа само и само,за да се впише...имаше едно понятие ''Das Man'' или човекът маса,този който се стреми да бъде като всички други.
По принцип този синдром ''Какво ще кажат '' хората е засегнат най-веше в малките села,където хората се изхранват с клюки,но като се замисля всеки квартал,всеки блок е като едно малко село и съседите приничат ,за да разберат кой с какво се занимава,кой колко изкарва и естествено най-интересни са ''кирливите ризи''.
Страхотно!  thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup

# 677

Ето и малко снимки от някои от най-интересните моменти.

Този момент си припомни Фатма след като Кристен видя снимката, когато си беше легнала и си спомняше разни моменти от срещата...защо ли?

И разбрира се и тези моменти ще ги помним дълго.

Дъга, страхотно онагледи епизода.  Heart Eyes Благодаря за страхотните снимки, още веднъж! Peace

Цитат
Този момент си припомни Фатма след като Кристен видя снимката, когато си беше легнала и си спомняше разни моменти от срещата...защо ли?
И за да се върна отново в сериала ни, много ми харесва и въпроса ти-защо ли?  Thinking
Още повече, че само преди ден имаше една статия/Славена,  Hug беше постнала материала...  bouquet / в която се казваше, че става дума при Фатмагюл по отношение на Керим за така наречения -Стокхолмски синдром... newsm78

Днес, четейки ви, почти всички смятате, че това е ревност, а щом е ревност би трябвало да има чувства, и то осъзнати в някаква степен. Така поне си мисля... Thinking
Не знам защо, но на мен не ми прилича толкова много на ревност, или поне не ревност в онзи познат в повечето случаи смисъл и значение. newsm78
Затова се заемам с въпроса...защо, защо и какво е всичко това, което се случва с Фатмагюл в момента на тема: "Керим"  Heart Eyes?

Кометка,  Hug
Скрит текст:
В никакъв случай, не си ме засегнала, всичко е окей!  Peace Laughing
Аз се извинявам, ако оставих такова усещане у теб с репликата си за коментара ти! Praynig  bouquet Hug
Сладки сънища и на теб, до утре!   Peace

# 678
Момичета,  Hug запомняща се, поредна вечер в темата, макар и без серийка.  newsm03

Дискусионна и интересна, в същото време полезна и много приятна с компанията ви! newsm10 smile3521

newsm51

До утре с новите въпроси  и техните отговори в сериала ни!!!  Heart Eyes

# 679
Марги , благодаря за линковете, бяха полезни за мен понеже се интересувам от психология   bouquet

Ако ми позволите ще споделя малко лична информация   Пребивавам малко нелегално в сайта ,защото не съм бг мама,даже не съм и бг съпруга ,на 20 и съм студентка.Във форума попаднаха когато търсих информация за сериала и когато видях темата реших да се включя.Причината бе ,че тук открих толкова интересни мнения,които навлизат много отвъд клишето ''турски сериал''.С много от приятелките ми следим сериала,но някак си гледат на него повърхностно просто като нещо ,което да гледат в 8 часа,а на мен ми харесва , че вникваме много по-дълбоко,анализираме характерите и намираме причина за действията им.Освен ''Пепел от рози'' другият много въздействащ за мен бе ''1001 нощ'',другите излъчвани по нашите ТВ са малко бозави.

# 680
 Здравейте!  Не знам при вас как е но аз сутрин щом стна след като свърша едно друго първата ми работа е форума , темата и вие.
 Сега относно ревноста на Фатма
Цитат
Не знам защо, но на мен не ми прилича толкова много на ревност, или поне не ревност в онзи познат в повечето случаи смисъл и значение. newsm78
именно не е точно онази осъзната ревност защото според мен Фатма все още не осъзнава че в нея се заражда нещо ново,различно. Но определено не и е все едно когато Кристин търси толкова настоятелно Керим и колкото и да се опитва да го скрие си личи че се дразни. А защо се дразни , защо и е неприятно , ако не изпитва нищо към него. Защо се усмихна  с такова задоволство когато Керим дойде да я уверява че между него и Кристин няма нищо
 Фатма трудно ще си признае че изпитва вече нещо към Керим но е така.  Така че и ревноста и е все още неосъзната но е на лице

# 681
Здравейте!

Неделя е...нещо интересно по въпроса... newsm78
Скрит текст:
Неделя е седмият ден от седмицата.

На някои места неделя се счита за първия ден от седмицата (САЩ, Великобритания) — традиция, наследена от древните евреи и древните египтяни.

В римската империя „неделя“ е посветена на Слънцето - „Solis dies“. На български думата "неделя" произлиза от глагола "не деля" (старобългарски "нет дела"), т.е. "не правя нищо", "не работя". С оглед на това може да се каже, че българската дума "неделя" е аналогична на еврейската дума "шаббат" (евр. "שַׁבָּת" англ. "Shabbat" - "прекратяване на деятелността"). Според вярванията това е единственият ден от седмицата, в който задължително се почива.
Инфо:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F

От мен покана за кафе и пожелание за приятна и ползотворна, почиваща неделя! Hug

Цитат
че тук открих толкова интересни мнения,които навлизат много отвъд клишето ''турски сериал''
валия,  Hug Така е, тук за нас, вероятно сериала е много повече от сериал. Peace Heart Eyes
Вчера момичетата, споделиха, кой, колко сериала е гледал, аз няма да ви казвам бройката/че бройката ми ще ви шокира  Wink/ но по темата "турси сериали" съм от 2 години. Всеки един, който съм гледала е бил интересен сам по себе си. Е, някои са с по-специално място и значение за мен/ Heart Eyes  Kissing Heart /но аз не ги сравнявам, само извличам ползата и удоволствие от компанията си с тях. Heart Eyes
А с форума и темите, намирам приятели, като вас... Hug
което ми се струва, че е най-ценното от срещата ми с тези сериали.  Peace Grinning

валия, за линковете/няма защо  Hug/...сега нета е толкова удобен за всякаква информация, може да се намери всичко, само да решиш да потърсиш. За мен най-хубавото е, че намирам за себе си пресечна точка с интересите ми, сериала, темата и вас. И така, времето отделено на темата е много неща и всичко друго, но не и загубено, както за съжаление е всеобщото мнение за хората гледащи сериали... Rolling Eyes

Успех в следването!  Hug

Цитат
Не знам при вас как е но аз сутрин щом стна след като свърша едно друго първата ми работа е форума , темата и вие.
Джоли,  Hug И моята "първа" работа все по-често е темата, сериала и вие... smile3521
Съгласна съм с теб за ревността или поне вида й при Фатмагюл за момента, на този етап.
От снощи съм на тема-защо и какво е тя при нашето момиче... newsm78
Човек не е ревнив, когато обича, а когато иска да бъде обичан. Франсоа дьо Ларошфуко
И си мисля, че тази мисъл най й приляга за в момента. Thinking Фатмагюл, просто иска да бъде отново обичана, колко малко нали? И колко заслужено и полагащо й се с оглед на всичко, което преживя... Rolling Eyes

И макар да е ден за почивка, работата у дома си я има... newsm78 Joy

Темата ревност и тя необятна, с много ъгли, с много гледни точки с много варианти и тълкувания... Thinking
Какво е в случая на Фатмагюл... newsm78  ще си мисля, докато се занимавам и с това...
Скрит текст:
newsm79 1ironing 1dishes 1ironing wash hang
Работата е сериозна, щом го докарах и до това... newsm12 smile3503

Една страхотна песен...поздрав за всички... Hug
http://www.vbox7.com/play:25964fe1fe   Frankie Miller - Jealousy

Оставям ви до по-късно... 55

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 11:58 от margita9

# 682
Момичета, страхотни мнения. Изчетох ви с удоволствие.   bouquet
Аз сега ще изгледам отново епизодите от тази седмица /любимите ми моменти/, за да си припомня нещата, а след това ще свърша малко работа, няма начин. До по-късно.  Hug

О и да не забравя: Честит международен ден на Земята!

Скрит текст:
Международният ден на Земята е.

Празникът се отбелязва от 42 години, като на 22 април правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазването на планетата.

Денят на Земята е и в международния календар на зелените събития, които се провеждат в над 150 държави. Всяка година Денят на Земята отбелязва годишнина от създаването на съвременното екологично движение през 1970 година. Това движение се заражда най-напред в САЩ, когато възмутени от петролните през 70-те години, един сенатор Гейлорд Нелсън организира честване на Деня на Земята.

# 683
Привет   bouquet

Днес денят е прекрасен и затова решихме да отидем на поход в планината, далеч от забързаното ежедневие природата ни предоставя така нужното спокойствие и тишина, усещането е невероятно. Колко е красива Стара планина разцъфнала заедно с пролетта. Hug Човек се зарежда с много позитивна енергия. Ето няколко снимчици  Wink

А вие отново сте направили чудесни анализи. БРАВО!  Hug  bouquet

# 684
Привет   bouquet

Днес денят е прекрасен и затова решихме да отидем на поход в планината, далеч от забързаното ежедневие природата ни предоставя така нужното спокойствие и тишина, усещането е невероятно. Колко е красива Стара планина разцъфнала заедно с пролетта. Hug Човек се зарежда с много позитивна енергия. Ето няколко снимчици  Wink
Изглежда сте си прекарали много добре. Радвам се за вас.  Hug И благодаря за хубавите снимчици, които си постнала. Придават наистина пролетно настроение.   bouquet Ох, как и на мен ми се доходи.  Heart Eyes

# 685
Та, да се върна на темата си...Фатмагюл-Керим-Кристин и пак Фатмагюл и Керим...и ревност ли е, що ли е и защо?
И за да намеря този така искан и търсен отговор на въпроса-защо, са ми мужни няколко отговора на други въпроси, изискаващи и имащи своето място преди това и като начало... newsm78
1. Как възприемаше Фатмагюл, Керим, в момента, какво бе той за нея, с какво свързваше образа му/ сега, на този етап/ с какви нейни мисли и очаквания?
2. Какво е всъщност ревността? Какви са нейните измерения, видове и какво бе мястото, смисъла и значението й в случая с Фатмагюл?

Малко по-отдалеч, и ако се повторя в някои от мислите си, споделяни вече, моля за извинение. Praynig Hug

Като начало Фатмагюл и Керим...и как стояха нещата за нея свързани с него на този етап... newsm78 От къде тръгна, през какво премина отношението й, начина по който го възприемаше за да стигне до тук и в момента, което за мен е обяснение на реакциите й, макар и трудно да мога да ги съотнеса само към едно определение и отговор на въпроса-защо?

Керим, беше един от насилниците, един от групата на тези, които разрушиха живота й, отнеха цветът му, онези, които доведоха сенките, страха, болката, отнеха мечтите, издигнаха бариера и стена за надеждата, вярата, смисъла и желанието за живот.
След това, той се превърна във врагът, с който бе принудена да живее... Този образ нямаше лице, нямаше конкретни черти, той беше тъмнината, беше омразата и болката й...
Постепенно и паралено с този образ се появи нов, този на Керим, който тя виждаше в момента.Той бе различен от образа от спомените й за онази нощ. Този образ имаше чисто човешки черти, беше загрижен, проявяваше разбиране, внимание, уважение...изпитваше вина и разкаяние, търсеше прошката...Като начало това много я изненада, обърка я, защото така вече не разбираше сама себе си...Беше много нестабилен, лесно и бързо биваше погълнат, изместен от страховете, омразата и болката й. Но в същото време с всяко ново появяване той бе все по-ясен, характерен, изискващ, желаещ  да запази, да намери мястото си тук и сега. Към него се прибавяха все нови черти, нови нюанси, освен човекът Керим, появи се и мъжът Керим, появи се и любовта му...която искаше надежда и шанс, искаше доверието й.
Така с предаването си в полицията, Керим направи и даде възможност двата образа категорично да бъдат разграничени, единият да остане там, вчера, в спомена от кошмарната нощ, а другият, този и сега да намери полагащото му се място днес и в мислите й за нейното утре.

Самата Фатмагюл прие наличието на съществуването им, и избра, реши, че независимо от спомена може и иска да даде шанс на този сега. Защото това не бе само шанс за него, бе в същото време шанс и за нея. За това да се оправи, да се излекува, да продължи живота си напред, с човек до себе си, на когото да се довери отново, когото да обича отново казано с думи прости...да има един нормален живот, отново. /Спомнете си колко силно и лично беше признанието й, когато отиде да говори с него в стаята му, след неговото -обичам те!/

Лошите неща не са най-лошото, което може да ни се случи. Най-лошото е да не ни се случи нищо! Р.Бах
Звучи леко цинично, но само на пръв поглед и прочит... Peace
И ето и при тях живота, съдбата им изигра странна и зловеща шега, срещна ги в една вечер, която се превърна в кошмарна нощ за двамата, и в същото време, им даде възможност да продължат напред, отново заедно и двамата...

На човек никога не му се дава желание, без в същото време да му се даде и силата да го осъществи. Р. Бах

И според мен именно това желание и сила за единият бе в другият и обратното. Странно, нали?

Керим и любовта му в момента бяха нейният шанс вчера, да остане там, в спомена, нейното днес да се зарадва, да се усмихне, да усети новото и сега, и да намери смисъл да помечтае за утре, да намери силата и вярата, че утре ще има, защото тя заслужава своето сега и бъдещото утре.

Това бе Керим и образа му за нея, малко по-общ, като граници...по-ясен и по-напред с чисто човешкото си измерение и малко по-назад с мъжката част и смисъл от този образ.

Какво е ревността?  Какво преставлява и кога е и нещо хубаво, полезно и добро, градивно?

Ако излезем от конкретиката мъж-жена, ревността всъщност я има навсякъде и за всичко около нас. Тя се появява когато усетим, че сме застрашени по един или друг начин. Защото в нейната природа прозира желанието ни да бъдем ценени, важни и специални...единствени. Когато усетим съперничество, заплахата на нещо или някой, тогава ревността се обажда, надига се в нас. Тогава с нея се появява и страхът, който е свързан с това, че ще загубим нещо, което ни кара да бъдем сигурни. И този страх отключва отрицателната страна на тази емоция.

Мисля си, че Фатмагюл свърза Кристен именно с такава потенциална опасност, да загуби сигурността и собствената си самоувереност, която бе постигнала на този етап с любовта и отношението на Керим. Не видя толкова лицето на Кристен в чисто женски смисъл, защото Керим и любовта му все още не бяха любимият и любовта за Фатмагюл, поне не и осъзнато от нея. Бяха по-скоро възможност за това, но някъде и утре...

Но както всяка емоция и ревността си има свои граници в които може да бъде и много други неща. Thinking
Прочетох из нета за така наречената здавословна ревност в отношениета...и си мисля, че такава бе и нейната в момента. Тази й ревност, доведе до това да се замисли самата тя, какво иска и какво очаква от Керим. Сякаш я накара да направи крачка напред към осъзнаване не само на мислите си за него, но и на чувствата, които неминуемо произтичаха, бяха свързани с това.

В този случай, появата на Кристин, нейното внимание по отношение на Керим, бе повод за Фатмагюл, да се замисли, да оцени какво има, какво й дава любовта на Керим...сигурност, защита, важност, значимост, увереност, самочувствие...смисъл за живот.

Така я виждам и усешам тази й ревност, в този смисъл...а, дали успях да бъда разбираема...този път имам лекиии съмнения... newsm78 Joy
Ама, да знаете, причината не е у вас, у мен си е... Peace Wink Hug

Спирам, че както казва една дружка извън виртуала... blahblah   Wink
за теб сериалите са нещо повече от сериали, ама често забравяш, че все пак са сериали... Joy Joy Joy

iHeartTwinkling,  Hug Честит международен ден на Земята! Peace

Благодаря, че го спомена и отбеляза...    bouquet 

Ферина,  Hug наистина снимките донесоха пролетна свежест в темата. Peace Laughing

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 19:08 от margita9

# 686
ЗДРАВЕЙТЕ,МОМИЧЕТА!

Много ми хареса , че сте толкова активни в днешния почивен ден. Аз днес бях много заета, свърших доста понатрупала се работа , но от време на време надничах тук за отмора и ми беше много приятно.

Феринка, радвам се че си прекарала така добре неделята, наистина има страхотни места в България . Аз преоткривам страната ни през последните една две години, често пътувам , макар и за кратко и  се чудя защо не съм го правила досега. Благодаря , че сподели тази красота и  с нас. И аз бях на едно невероятно място миналата седмица и още ме държат емоциите от пътуването.

Мислех и аз да пиша за ревността на Фатма в случая с Кристен , ама докато се наканя вие всичко сте казали по въпроса и аз напълно го споделям.

Марги , адмирации за последния ти пост, много ми хареса,ти просто си проследила в цялост развитието на отношенията между нашите герои.
Аз много обичам да се връщам към старите серии , за да осмисля някои детайли от настоящите по-добре и  открих , че повторението ме кара да виждам нови и нови неща. Та ми хрумна идеята да  си припомним моментите , които са ни впечатлили най-много от началото на сериала до този момент. Лично аз имам много такива и съм се уловила , че като гледам разни клипове знам всеки момент от кога е.  Ако се случи да не знам почвам да ровя , за да открия.  Знам , че не съм добре, ама е толкова хубаво.

Стана въпрос за отношението към турските серили. Аз  за първи път съм така увлечена по турски сериал, макар че съм гледала още няколко , но не са ме завладявали по този начин. Пропускала съм серии, не съм следила форуми /с изключение на Листопад/ , камо ли да гледам в интернет.
Случвало се е да чуя някой, който не е прочел дори една книга в живота си да се изказва "компетентно" колко елементарни са турските сериали и как никога не би изгледал и една серия. Ето това е прездразсъдък и кореспондира с това, което обсъждахме вчера.  Това е черта на много българи, да се изказват крайно за нещо, което не познават. Всъщност всички го правим понякога. Но не бива да забравяме ,че повечето неща не са такива , каквито изглеждат на пръв поглед.

Няма да ви изброявам поименно , защото ще пропусна някой , но благодаря на всички за интересните постове. Радвам се ,че и компанията ни тук във форума се увеличава.Общуването с вас ме зарежда с положителни емоции. Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 22:56 от * Дъга

# 687
Здравейте,сладурки! Hug
От мен един подарък

Скрит текст:

# 688

Ееее, страхотен, остави ме без дъх! Хиляди благодарности! Нали до сега само тъжни работи гледам, чак не си повярвах на очите!

# 689
Момичета здравейте  Hug Прекарах една ужасна Събота вечер и една ужасна Неделя лУжасно ми много ме боли . Но пък като видях колко сте изписали настроението ми се подобри малко .Отивам да ви чета . Hug

Общи условия

Активация на акаунт