Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -6

• 98 730
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
Питах в другата тема за праховете, кой вид Даш е за бяло и се оказа ,че този http://www.brandfan.it/partecipa/schede-prodotto/dash-con-actilift-salva-colore е за бели и цветни дрехи!
Този дето си го посочила е за цветно . Ползвала съм го , добър е , но не е моят течен за цветно ( мазни петна не изпира ) .

за бяло и цветно пране е,а не само за цветно.  bouquet

По принцип всеки препарат за цветно може да се ползва за бели дрехи, но след като е даден , че е за цветни дрехи , предпочитам да го ползвам за такива , тъй като се предполага , че съдържа съставки щадящи цветовете и не съдържа избелващи такива . За бяло си предпочитам прахове и течни за бяло или универсални .

# 436
Възможно ли е, върху бяла риза да са останали жълтеникави, бледи петна от омекотител, които да не се изперат на следващото пране? Не се сещам от какво друго може да са тези петна, а съм почти убедена, че ги нямаше преди да я изпера.

И аз го имах същия проблем със светлите панталони на мъжа ми. Слагам Ленор и след като няколко поредни пъти си стояха петната най-накрая го изпрах без омекотител и петна няма.

Ще пусна една пералня с бяло без омекотител, мерси!   bouquet

# 437
  • Варна
Момичета, в брошурата на Пикадили за 25.10-31.10 има промоция на Ariel Actilift 5.11L=70 пранета за 20 лв, какво мислите? На брошурата стои снимка, с надпис " flecken zu verhinden ".Лилав и зелен, явно за цветно и бяло...Подозрително евтино ми се вижда, ще ме посъветвате ли? Интересно как се сравнява с онзи италиански Dash с аромат на роза, който си взех от Penny Market.

# 438
Момичета, в брошурата на Пикадили за 25.10-31.10 има промоция на Ariel Actilift 5.11L=70 пранета за 20 лв, какво мислите? На брошурата стои снимка, с надпис " flecken zu verhinden ".Лилав и зелен, явно за цветно и бяло...Подозрително евтино ми се вижда, ще ме посъветвате ли? Интересно как се сравнява с онзи италиански Dash с аромат на роза, който си взех от Penny Market.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=677783.570

# 439
  • София
Добро утро!!! Правя копи-пейст от другата тема, а именно-
Аз да Ви се оплача-вчера взех 2 туби от Пикадали течен Ariel Actilift-5,11 л-е няма такъв БОКЛУК!!
Надписите са на немски/може би/,вносител е Верде Россо ООД,цена 19,99...
Страшно съм разочарована

Качество на пране-нула,аромат-нула....да не говорим за консистенцията-пресечено желе.....
Не си направих труда да видя какво купувам,защото избягах от работа и по принцип имам доверие на тази верига.Сега им писах мейл-да видим дали ще отговорят.Станах тази сутрин в 6,00 ч за да пусна перялна с това отвратително веро,и направи ми призля.......Дано някой друг не се прецака или може проблема да е при мен.....Знам само,че ще ме изхвърлят от вкъщи ,че съм дала 40.00 лв за това НЕЩО! Лек ден от мен,оплаках се и сега ще се опитам да поработя.....ама ми е криво та знае ли се....

# 440
  • Варна
И аз имах доверие на тази верига, докато не прочетох написаното, и добре, че си взех само две туби, а и на приятели препоръчах...Не ми е толкова за парите, но за разочарованието - в amazon.de видях тази туба за 27 €, в БОРН - за 40 лв...И си казах, че съм ударил яката промоция, но не...Ароматът не ме интересува по принцип, а какво се има предвид под " качество на пране " - нула? Някакви по-замърсени дрехи ли, защо " направо ми призля " ?

# 441
  • София
Както повечето тук ползвам само виско клас препарати,но това е нещо отвратително.
За качество на пране-цветни ежедневни дрехи,носени 1 ден,кратка ежедневна програма-30 мин.40 градуса.След изваждане миришат само на чиста водичка..... Sad
Взех една обикновенна тениска и се опитах да я изпера на ръка-еееееееее.......чисто веро и отново след плакнене никакъв остатък от препарат...... Нямам упорити петна.Просто ежедневни дрехи-чорапки,тениски,бельо.
А твоята консистенция каква е? Мойте туби са като пресечено желе......

# 442
  • Варна
И моите са такива, но трябва да пробвам да изпера с тях, че и брат ми набутах с една такава туба...Аз всеки течен Ариел, който съм виждал, е като пресечно желе, включително белгийски и шведски, каквито имаше в Карфур.Интересно какво ще отговорят от Пикадили  baby_neutral Ако трябва, ще слагам доза за силно замърсено пране, може пък да помогне...

# 443
  • София
Чакам да видим отговора им. Аз по принцип винаги слагам повече/доста/повече препарат от обявено.Работя с бази данни и ми стана интересно,че и фирмата вносител не я открих! Thinking
За желето ясно,но като се опитах да пера на ръка -не се разтвори добре-седи пресечено...абе незнам-не съм доволна и сега съм тъжна... Cry
А толкова се кефих....
Чакам отзиви и от теб,да видим дали повредата е в моя телевизор Laughing

# 444
  • Варна
Веднага след работа ще го направя, макар да имам само една силно замърсена дреха - черно долнище от спортен екип PUMA.Другите все ще събера от някъде, а преди малко опръсках черен екип KAPPA, отваряйки консерва.Макар нищо мръсно да не личи, ще сложа и него.Дори смятам да заснема на клипче, когато слагам прането...Ако сложа температура от 60С, дали няма да помогне ?

# 445
  • София
Олелелелееее...и ти си като  нас-маркови дрешки.....хахахахаха....
Незнам,не съм пускала на 60 градуса.Екип на Адидас/на мъжа ми/носен само от входната врата до колата и обратно-отвратително изпиране!Абе все едно си го намокрил с вода само....поне мое лично впечатление.Стана ми любопитно да видя твоето пране..хахахахахаа Party

# 446
  • София
Веднага след работа ще го направя, макар да имам само една силно замърсена дреха - черно долнище от спортен екип PUMA.Другите все ще събера от някъде, а преди малко опръсках черен екип KAPPA, отваряйки консерва.Макар нищо мръсно да не личи, ще сложа и него.Дори смятам да заснема на клипче, когато слагам прането...Ако сложа температура от 60С, дали няма да помогне ?

Екипът на 60С ако го пуснеш като нищо ще си подменяш гардероба и евтиния АРИЕЛ всъщност ще ти дойде доста скъп  Thinking

# 447
  • Варна
Екипите - карай, но аз именно заради прецакани от пране маркови дрешки се зарибих по качествените перилни препарати - иначе е трудна работа ерген да обръща внимание на тези неща.Не може да переш дънки за 400 € с някой пикоч, каквито ментета се ширят...А въпросният спортен екип си е захабен, и не е болка за умиране, ако му стане нещо.Дори, когато пише да се перен на 30С, за всеки случай винаги избирам 40С.Никога през живота си не съм прал с препарат на P & G и не знам за какво да гледам и слея.Все към немското клонях, без дори да подозирам за разликите между Henkel, произведен за немския, и такъв за източния пазар...

# 448
  • София
stedra, гледаш табличката на бутилката за дозирането на препарата, гледаш етикета на дрехата за температурата и другите изисквания около изпирането и действаш смело.Няма значение на коя фирма е препарата - важното е да качествен.
Аз пък колкото и да бързам винаги отварям течните препарати най-малкото за да усетя аромата им! Последният аромат, от който бях впечатлена е този на италиански Даш със сапун на етикета, но тъй като е за бяло, а такива имам много не го купих.

# 449
  • Варна
Благодаря! Първото, което прави впечатление, е как таблиците при P & G са две - едната за мека / средно твърда вода, а другата - за твърда.Интересно как не правят разлика...В моя квартал във Варна водата е средно твърда, а при препаратите на Henkel таблиците са три, съответно за мека, средно твърда, и 3/4 и изцяло твърда вода.Немската педантичност е легендарна...Ароматът на злополучния Ариел е лек и ненатрапващ се, докато на белгийски Ариел от различни видове...ароматът е воня на повръщано.А италианският Даш от Пенни, който е с омекотител, наистина ухае превъзходно.Утре сутрин ставам и отивам в 8 часа да си взема промоционалния пакет от 10кг прах за бяло пране, че иначе бабичките не прощават, и ще свърши веднага  #2gunfire Магазинът ми е почти до вкъщи, даже и за колегата ще взема.Нрави ми се италианският Даш с роза, но помня как Guess обясни защо прахът превъзхожда геловете.Имам няколко бели дрехи само, но са ликьосани безнадеждно силно, и нищо не е успяло да ги изпере, дори белгийският Персил за бяло ( зелен гел).

Общи условия

Активация на акаунт