моля за съвет

• 2 919
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Devil- Eyes  може би трябва да смениш адвоката си .
Но най - важното за теб в този момент , е да се свържеш с Отдел Закрила на Детето  Peace Върви при тях , разкажи си всичко от - до , най - малкото могат да ти дадат съвет .
Смятам обаче , че ЗНД имат право да изготвят свой доклад , който да послужи при делото ти .
Т. е , ще дойдат в дома ти ,ще видят в какви условия живеете с детето . Какви грижи полагаш за него . Ще разпитат и съседи , може и роднини , които могат да споделят също че : бащата не идва да вижда детето , че детето след срещите си с него става агресивно , че ти все още кърмиш и т.н
Интересно ми е , как БНД се грижи за това малко детенце ? Някой помага ли му , когато бебето е при него .
П.П Смятам че можеш да оспорваш режима на свиждане .И докладната на ЗНД , може много да ти помогне . Peace
Успех  Peace

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 20:02 от shams u amar

# 16
че ти няма да го кърмиш цял живот това дете. след някой месец кърменето няма да е факт. тогава отново ли да се води дело за режима на виждане на детето с бащата ?
най-вероятно неговият адвокат е поискал такъв режим и твоя се е съгласил именно с цел да не се води ново дело след няколко месеца. разбира се не сте малки хора и може да се разберете докато кърмиш детето да е малко променен режима.
всички казвате (жените) , че не искате да прекъсвате контакта на детето с бащата и някак си всички се възмущавате от определеният от съда режим - т.е. искате да го ограничавате , да го намалявате по времетраене този контакт. чудна работа е това.
"...Сега детето започнало да удря , да скубе ...."  - и това се дължи на срещата между баща и дете според теб ? а не може ли причината да е в това ,че малко време са заедно ?

Преди да пишеш глупости , да беше прочел внимателно поста на авторката .
   Самият татко смята че майчината кърма е вредна  Joy какво разбирателство да се очаква с такъв човек  Joy
Това е човек който ми казва, че е кърмата не е важна за едно дете, че има също толкова добри изкуствени млека и аз съм използала кърменето като оправдание.... 

След като има режим ,ще си го спазва , но да не е в ущърб на детето.
Защото повечето / мъже / , се правят на многострадални геновеви след развод. В началото изпълняват определения режим . Но в един момент , си бият камшика и забравят че имат деца . Може да се сетят след 15- 20 години , че някъде растат техните деца ,да . Но този спомен изплува в съзнанието им , когато започват да оакват собствените си гащи .

# 17
След като има режим ,ще си го спазва , но да не е в ущърб на детето. режим има и той го спазва доколкото е ясно от написаното. и според съда не е в ущърб на детето щом е присъден такъв режим. да , авторката може да изяви несъгласие с този режим - това си е нейно право.
Защото повечето / мъже / , се правят на многострадални геновеви след развод. В началото изпълняват определения режим . Но в един момент , си бият камшика и забравят че имат деца . Може да се сетят след 15- 20 години , че някъде растат техните деца ,да . Но този спомен изплува в съзнанието им , когато започват да оакват собствените си гащи .
ти била ли си посещавана от отдел Закрила на детето ?

# 18
След като има режим ,ще си го спазва , но да не е в ущърб на детето. режим има и той го спазва доколкото е ясно от написаното. и според съда не е в ущърб на детето щом е присъден такъв режим. да , авторката може да изяви несъгласие с този режим - това си е нейно право.
  Мисля че това не е твоя работа . Naughty
А и не си ми близък , за да ми задаваш подобни въпроси  Wink

# 19
  Мисля че това не е твоя работа . Naughty
А и не си ми близък , за да ми задаваш подобни въпроси  Wink
[/quote]
а нима е твоя работа да ме оценяваш говоря или не глупости ???

пп. за твое пояснение отдел ЗД посещава домовете на двамата родители , изпълняват си техните процедури и правят доклад. този доклад го дават на който им го е поискал. в качеството на какви длъжностни лица ще разпитват роднини,комшии ??? това го прави съда. защо те трябва да изземват съд.функции ?
и още малко за твое пояснение - от този отдел винаги дърпат чергата към майката. т.е. оценката не е реална и правилна.

# 20

Виж сега аз какво ще ти кажа драги .  Laughing
Първо не ми размахвай пръстче  Mr. Green Второ , много добре съм запозната с процедурата на ЗНД - то .Щом съм посъветвала авторката да се обърне към тях  Wink
Трето , ясно е че ти имаш проблем със бивша съпруга , но не можеш да слагаш всички жени под общ знаменател.
Последно , ако доклада на ЗНД- то не те устройва , търси начин да го оспорваш.
Но да ми казваш че  от този отдел винаги дърпат чергата към майката. т.е. оценката не е реална и правилна
Хайде моля те да не говориш ....... Mr. Green Stop

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 21:37 от shams u amar

# 21
също не съм съгласна че ЗНД дърпат чергата към майката.... те идваха вкъщи и написаха доста обективен доклад без да заемат ничия страна.
ходих и след решението на съда но ми казаха че нищо не могат да направят. може да се намесят ако има доказателства за физическо насилие над детето но и тогава нямат много правомощия.

# 22
Devil eyes,за мое огромно съжаление това една от мерките на свиждане к, които съда първоначално е принуден от закона да определи при липса на достатъчно доказателства към момента/и на съда са вързани ръцете/ , но ти имаш правото като родител , който основно се грижи за детето да промени мярката и тя ще бъде уважена спрямо твоите искания и посочените от теб доказателства. Заведи дело и поискай съдебно - психологична експертиза за детето , убедена съм че ще уважат искането ти и това за виждане в твое присъствие.делото го заведи възможно най-скоро.аз имах проблем с бащста на дъщеря ми и му беше наложена ограничителна заповед да не доближава дома ми, но когато се поуспокои аз поисках да се изменят мерките.виждаше я два часа в мое присъствие , а сега дори два дни е при него и трябва да призная , че се грижи много добре за нея, но винаги е нащрек от промяна на мярката и това допринесе за едни цивилизовани отношения . Ако имаш нужда от повече информация във връзка с доказателства съм готова да откликна с идоволствие.записвай тел. Разговори , винаги на speak phone  и записвай. Успех!

# 23
axel_chiara2430 в профила ти пише, че живееш в Ливърпул, Там тези закони работят добре. И тука имаме закон за домашно насилие, но често се злоупотребява с него и затова не винаги проработва.

Devil-Eyes  Ако успееш да извадиш ограничителна заповед БНД може наистина да се стресне.
Закрила на детето нямат особени права. Мисля, че трябва да смениш адвоката.

# 24
Да,опита ми е с английската система , но имам преки наблюдения и практика с българското законодателство и система.

# 25
  • Бургас
За какъв дявол е тази ограничителна заповед?  newsm78  И не мисля, че който и да е ще я издаде, дори и да се изиска.
Най - добре за детето би било да започне да свиква с баща си. Дали сега или след година...все е трудно. Дори при по - големите е още по - гадно.
Ако авторката има що годе добри отношения с БНД, може по тяхна преценка да направят няколко срещи в нейно присъствие и така човечето да се приобщи.
Може да му направиш списък какво трябва да има в дома си....Един вид да му помогнеш. Така и ти и детето ще сте по - спокойни.
Факт е, че няма как да избегнем тези ситуации, но можем да ги направим по - лесни. От трудните губят само децата ни, а те вина за нашите глупости нямат.
Детенце е мъничко още. Каквото и да му говорят, на дали би имало ефект. Може просто да е превъзбудена. Дай време и на нея и на баща и. Удари им едно рамо. Сигурна съм, че след няколко месеца ще ви е по - лесно.
Не ми се мисли как се живее години в конфликт с БНД или с другия родител на детето.

# 26
Аз това имах и предвид като резултат от ограничителна заповед -определих условиятя в дома му за отглеждане на детето , подкрепям със съвет и каквото мога , когато е затруднен и съм информирана за всичко , което се случва с нея. Смятам че има ефект огр. заповед , но зависи и от психиката на бнд

Общи условия

Активация на акаунт