силата на духа наистина прави чудеса!

• 10 147
  • 184
  •   1
Отговори
# 150
"Поискай и ще ти се даде."
Да почвам ли Mr. Green
Ще ми дадете ли? Mr. Green

# 151
  • Kопенхаген
Ай стига сте ревали бе. И какво като нямаш,  и кой ти е виновен за проблемите? Прави здрави хора, за това сте, за да бачкате и да сте благодарни, че в тази потъваща държава все още има хора които плащат заплати.

# 152
  • на брега на морето
Ай стига сте ревали бе. И какво като нямаш,  и кой ти е виновен за проблемите? Прави здрави хора, за това сте, за да бачкате и да сте благодарни, че в тази потъваща държава все още има хора които плащат заплати.

Доста сурово изказване.

# 153

Я да видим:
-не рева,просто искам.Що не може ли?Нали казахте да искам Crossing Arms
-кой ми е виновен?Ей тука стана сложно....Как да ти кажа....няма да ми стигне страницата.
-заплатите.Да,заплатите.
 Знаеш ли,и аз бях от хората дето плащаха заплати.
Сега не знам дали ще успея да си покрия  разходите,пък за заплата,каквото остане.
Здраве да е,и акъл на място.

# 154
  • Kопенхаген

Доста сурово изказване.
Така е да, но не мога да се примеря с вечно мрънкащи и недоволни хора и то в разцвета на силите си и физически пълноценни.

# 155
  • Kопенхаген

Я да видим:
-не рева,просто искам.Що не може ли?Нали казахте да искам Crossing Arms
-кой ми е виновен?Ей тука стана сложно....Как да ти кажа....няма да ми стигне страницата.
-заплатите.Да,заплатите.
 Знаеш ли,и аз бях от хората дето плащаха заплати.
Сега не знам дали ще успея да си покрия  разходите,пък за заплата,каквото остане.
Здраве да е,и акъл на място.

Това е по важно! Всико останало се нарежда със силна воля и несломим дух  Grinning

# 156
От първия пост останах с впечатление, че темата е за силата на духа на тези хора, които въпреки несгодите си, са рискували да имат дете и са сигурни, че ще се справят, а някои от нас в далеч по-леки ситуации се предават.
Срам ме е от хората в държавата, в която живеем, защото има толкова здрави и прави хленчещи за помощи, на които държавата била "длъжна" да им ги дава, защото, видиш ли, я удостоили с безценното си отроче.  ooooh!
Ето, на такива семейства трябва да помага държавата, а ония хленчещите да ги нарита да работят.

# 157
  • Tам през Атлантическия океан
       Колко ли много семейства с по едно или две деца живеят така  Wink Единия да работи, другия да е постоянно безработен по ред причини , вкл. здравословни  Rolling Eyes
Та ,не ми се вижда чак толкова драматично  Rolling Eyes нямаше да мога да разбета ако примерно  имаха три , четри  че и повече деца и да са в ситуацията описана горе  Rolling Eyes

Не забелязах хората да се оплакват и търсят помощи  Rolling Eyes (или съм пропуснала) оправят си се  Grinning , който иска ще им помогне  Simple Smile Явно тяхната съдба е трогнала някой и е споделил/разказал е за тях  Grinning

Пипи Дългото чорапче, споделям  Peace

Цитат

Срам ме е от хората в държавата, в която живеем, защото има толкова здрави и прави хленчещи за помощи, на които държавата била "длъжна" да им ги дава, защото, видиш ли, я удостоили с безценното си отроче.

Eй на цяла тема за това  Confused  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=650752.0

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 18:27 от Desss

# 158
  • Бургас
Добре де... наистина нямам нерви и НЕ искам да чета цялата тема, защото доста грозни изказвания има в нея...
След като чудото се е случило /кой както иска да го нарича/, вместо да се плюнчим тук в напразни и безполезни дебати, не е ли по-добре да се опитаме да помогнем на тези хора, със стари дрешки, с пари, кой с каквото може... Ясно е, че на държавата не може да се разчита, ако със същия плам и ентусиазъм помагахме, вместо само да сипем помия, нещата щяха да са малко по-различни ...

Desss и Пипи,  Peace Точно.

# 159
  • София
 Hug Мненията определено са в двете крайности - нищо ново под слънцето.

# 160
  • Costa Rica

Ясно е, че на държавата не може да се разчита, ако със същия плам и ентусиазъм помагахме, вместо само да сипем помия, нещата щяха да са малко по-различни ...
Хубаво де, ще помогнат хората. Както са правили десетки други пъти. И какво? Следващият път, при следващия належащ случай пак ли бг-мамма ще върши работата на тая скапана държава Twisted Evil

И като сте толкова по лозунгите "държавата - това сме аз и вие" защо "аз и вие" не си дигнат задниците от дивана и не променят из основи държавната политика към хората с увреждания? Не е нормално човек който не може (а не не иска Naughty) да се труди да бъде оставен да оцелява със 120 лв милостиня.

# 161
  • Бургас

И като сте толкова по лозунгите "държавата - това сме аз и вие" защо "аз и вие" не си дигнат задниците от дивана и не променят из основи държавната политика към хората с увреждания? Не е нормално човек който не може (а не не иска Naughty) да се труди да бъде оставен да оцелява със 120 лв милостиня.

Изобщо не твърдя, че държавата сме аз и вие... И изобщо държавата ни като такава не искам да я коментирам...

Държавната политика няма да се промени... не и скоро.

Затова, ако някой би могъл да помогне с нещо на хората ще им е от полза. Толкова. Другото е дълга и ненужна в случая тема, защото както много други неща, ще остане само на думи.

# 162
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хубаво де, ще помогнат хората. Както са правили десетки други пъти. И какво? Следващият път, при следващия належащ случай пак ли бг-мамма ще върши работата на тая скапана държава Twisted Evil

Именно.
Нямаше ли в парламента една депутатка в инвалиден стол? Какво стана с нея?
Къде са неправителствените организации? Къде са работещите с инвалиди? Нищо не се чува, не се вижда за тях.

Много може да се направи и затова не разбирам какво е това пасуване от страна на всички.

И защо да не може една държава да се промени?  Rolling Eyes

(Познавам една майка от Русе, която има по-различно детенце. Детенце, което никога няма да може да се грижи само за себе си, но и с което никой специалист не се занимава, защото е отписано, въпреки, че е живо. На какво са подложени двете, не е истина. Кръв ми капе от сърцето, когато ми разказва...)

# 163
  • Бургас

И защо да не може една държава да се промени?  Rolling Eyes

Kaзах не, че не може, а че няма да е скоро ... не у нас, за съжаление ... защо, мисля, че на всички е ясно...

А на тези хора помощта им е нужна сега.

# 164
  • Costa Rica
Нямаше ли в парламента една депутатка в инвалиден стол? Какво стана с нея?
Партията и май загуби изборите Mr. Green

А на тези хора помощта им е нужна сега.
Помощта, която им е нужна е работа за таткото. Ако някой може  да помогне - да го направи, но нещо не виждам опашка от желаещи. Ако ги заринем с подаръци, може да им хареса и да си направят второ дете.

Общи условия

Активация на акаунт