Кой какво сервира снощи, кой какво ще готви днес - 2

  • 14 684
  • 355
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 109
Вчера - картофена яхния с бамя и салата от китайско зеле+царевица+чесън. Довечера сме на лозови сърмички и същата салата.

# 196
  • Мнения: 2 616
Аз имам зелеви сърмички с гъби. Плънката е същата като за обикновените сърми, обаче вместо кайма слагам гъби,лук и оризец. Като наредя сърмичките в тенджерата ги заливам с половин лютеница и вода да ги покрие. От подправките в лютеницата стават леко пикантни. По същия начин правя и пълени пиперки, удома и двете ястия са на почит.

# 197
  • София
  • Мнения: 588
Снощи свински пържолки със сметана,а за довечера си харесах една рецептичка от форума за мини пици от бутер тесто

# 198
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 411
Снощи - задушени свински пържоли /киснати няколко часа в марината/, салата от ориз, гъбки, морковче, кисели краствачки /стана мнооого вкусна/ и пържени картофки!
  Днес - пържолки и богата салата /зелена слата, зеле, кашкавал, домат, краставица, филе, царевица/ залята с горчичен сос!

# 199
  • Мнения: 5 183
Днес дояждахме едни спагети. утре съм се заканила да правя Пилето по аржентински на Ели.

# 200
  • София
  • Мнения: 235
Днес- пилешки хапки с булгур и лапад;
А дали може тази рецепта? Много интересно звучи... eat

# 201
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Днес пилешки бон филенца на скара с панирани кашкавалчета и сиренца и зелена салата, а утре забулени свински пържолки с неизвестна още гарнитура Simple Smile

# 202
  • Мнения: 5 714
Днес- пилешки хапки с булгур и лапад;
А дали може тази рецепта? Много интересно звучи... eat
Може  Simple Smile
Задушавам лук и праз в мазнина и малко вода за около 2-3мин. След това слагам 2 пил. пържолки нарязани на средни пар4енца и те да се задушават /10мин /; посолвам на вкус. После следва лапада- около 400гр. Ако е замразен, само го оставям леко да се отпусне и го добавям към манджата. Ако е пресен- го попарвам и пак добавям. Заедно с него слагам на вкус червен пипер и накълцани скилидки чесън. След 10-на мин, добавям и булгура- 4 с.л., който е предварително киснат във вода за 1 час. Слагам 1-2 чаши вода и  оставям да ври 20мин. Поръсвам с копър преди сервиране.

# 203
  • Мнения: 3 743
Снощи - тортия за нас, таратор и пица (за сина ми Simple Smile), днес телешко с грах (за всички Wink)

# 204
  • Мнения: 1 202
Снощи правих руло"Стефани" а днес ще им направя спагети!  chef

# 205
  • Мнения: 229
А случайно някой да знае как се постига онзи ефект от китайските ресторанти на ориз с яйца. Яйцата стават като на парцали и не попиват в ориза.

# 206
  • Мнения: 3 537
Снощи вечеряхме боб яхния,салам,кашкавал и салата Снежанка с бира и люти чушки Mr. Green
Днес пак същото,че не ми се готви,добре,че нямам капризен мъж,каквото му сложиш това яде Heart Eyes

# 207
  • Мнения: 1 153
Днес ще хапваме бомобички и салата от риба тон Simple Smile

# 208
  • Мнения: 7 641
А случайно някой да знае как се постига онзи ефект от китайските ресторанти на ориз с яйца. Яйцата стават като на парцали и не попиват в ориза.
трябва ти китайски тиган, силно загрят с малко мазнина. Яйцето се разбива и се изсипва полека по тигана като палачинка да полепне по стените. Като стегне се обърква с шпатула и се накъсва.

# 209
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Tази вечер ще хапваме сърми с кисело зеле , а утре сутрин - баница със сирене и айрян.

Общи условия

Активация на акаунт