Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 830
  • 1 485
  •   2
Отговори
# 1 215
Лекарства, които касата поема.
Сисонела вероятно е на биологични лекарства, а при тях се иска да ходи на 3 месеца на изследвания или ще ходи на такива, за да й изпишат биологично.
Сисонела, енбрелът Е. Ние го имаме вече.
Ние за ТЕЛК не мислим, няма кой да даде проценти на нас. Дано и да не ни става нужда, желая го на всички болни- да нямат нужда от ТЕЛК.

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 07:36 от Judy

# 1 216
Лупус,РА.. .са включени в списък за освидетелстване.Според общото състояние на човек и броя заболявания се определят процентите.Поради тази причина бях убедена,че веднага ще ме отрежат. Повечето знаете,че игнорирам тези болести.Та в моя случай доколкото знам въобще не става дума за пари.Ако въобще ми дадат %,то ще съм 3 гр..Т.е. полагат се изследвания,прегледи,санаториум ,мисля и освобождаване от такса при джипи.Сега ми е важно да си направя изследванията.Някои са по   Каса ,АНА профил-не.Искам най-вече за себе си да видя ефекта от моя режим.

# 1 217
  • София
Да и аз така си помислих за този позитивен списък:)
сисонела после да напишеш как си и какво са ти правили.

# 1 218
Ще бъда в клиника Софиямед - за изследвания и може би пункция - или локално вкарване на лекарство в ставата. Закъсях я нещо и нищо не ми помага. Предлагат ми тези биологични,но четох една статия /сега не я намерих в нета/ че май били спрели поемането на тези медикаменти newsm78 предлагат ми Роактемра, но било излизало към 1500  лв. на месец #Crazy не мога да си го позволя, а се приема мин 1 година. Продължавам обаче да си мисля, че тези лекарства имат скрити ефекти /които не се съобщават/,а и никой не би могъл да знае дали ще му помогнат.Направо лудвам Rolling Eyes а позитивен списък е този с поетите от касата лекарства.

# 1 219
Сисонела, при кого ще си в Софиямед? Кой ти предлага Роактемра? Ако е някой от докторите в клиниката, значи има предвид да те включи в програма, което означава, че няма да си плащаш сама. Роактемра действа много добре, не се замисляй  Peace В зависимост от тежестта на заболяването ти може да ти е два пъти месечно, но може и да бъде два пъти годишно. Само в началото се правят няколко вливания за по-кратък период, после е само поддържащо в зависимост от състоянието ти, и така до пълна ремисия. Не се шашкай! Тръгнала си по този път, няма връщане назад. Желая ти успех  Hug
Реда в клиниката - още на влизане ти вземат кръв за рутинни изследвания за нашето състояние - ПКК, АЛАТ, АСАТ и т.н. Други изследвания, ако се наложи, си заплащаш, като Ана, да речем.
Коя става ти е засегната?

П.П: Върнах се назад и прочетох, че се притесняваш за забременяване и в последствие за бебче. Това не знам. Питай ги в болницата, там са печени, не лъжат, не се притеснявай да питаш, само гледай да ги хващаш, че е трудно  Laughing Настоявай! Аз не си правих много труда, защото си искам моя доктор, сигурна съм с него, и влизането ми в Софиямед беше някаква безумица. Но определено са благоразположени  Peace

Ако имаш някакви конкретни въпроси и мога да бъда полезна, винаги съм насреща  Hug

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 19:15 от Розали...

# 1 220
Здравейте,
малко нахълтвам в темата, но да ви споделя един линк:

http://vitaslim.eu/bg/vitaslim-health/page/30

Някой пробвал ли го е?

# 1 221
  • София
Здравейте,
малко нахълтвам в темата, но да ви споделя един линк:

http://vitaslim.eu/bg/vitaslim-health/page/30

Някой пробвал ли го е?

аз не, но и не вярвам на всичките тези добавки:)

# 1 222
Чувала съм, че това заболяване може да се дължи на бактериална или вирусна инфекция, както и на генетична предразположеност. Също така и поради наличие на ревматоиден  фактор в кръвта. Това е специфично антитяло, намиращо се в кръвта на страдащите от този проблем и се установява при имунологични кръвни изследвания.

# 1 223
  • София
Чувала съм, че това заболяване може да се дължи на бактериална или вирусна инфекция, както и на генетична предразположеност. Също така и поради наличие на ревматоиден  фактор в кръвта. Това е специфично антитяло, намиращо се в кръвта на страдащите от този проблем и се установява при имунологични кръвни изследвания.

Благодаря за инфото, но мисля, че повече от нас вече го знаят това.
Ти с такова заболяване ли си?

# 1 224
Аз лично не, но познавам такъв човек

# 1 225
  • София
Аз лично не, но познавам такъв човек

добре, нека заповяда в темата и да сподели как се бори или поддържа.
Тук сме като едно голямо семейство:)

# 1 226
 Stop  Готов ми е АНА профила.Докато ми го разчетат ако някой може да ми помогне.От 01.2012-SS-A-3,32.Сега е 111 SS-A/Ro/,но има и SS-A/Ro 52-то пък е 95. В епикризата от 01. имам SS-A.  SSB от 01.-0,22,а сега е10.Има и др. различия,но в б-цата явно не са ми правили пълен профил.А иначе ТСХ много странно- стигала съм до 10,а сега е 2,620.Вярно,че сама си намалих дозата на Еутирокс на 50 мг,Резохина го спрях пролетта.Аз очаквах промени,но като не разбирам сега какво означават ThinkingЩе пратя и на д-р Заркова  резултатите.

# 1 227
Елбоси, аз не мога да помогна, съжалявам  Hug

Къде се изгубихте всички?

Към тези, които са с Лупус - имате ли характерния пеперудообразен обрив? И въобще откъм кожата какви са ви проблемите, ако имате такива?

Благодаря   bouquet

# 1 228
  • Петрич
Елбоси, означават лупус твоите изследвания и рейно. Интересно ми е колко ти е утайката, така като гледам между 50 и 100.

# 1 229
  • Петрич
Розали аз обрив не съм имала, дори на море си ходих и не съм имала каквито и да е кожни изменения. Въпреки че на последната ми епикриза пише, че лупуса ми е кожен, не знам лекуващия ме лекар как е преценил това.

Общи условия

Активация на акаунт