цикъл след прием на дуфастон

• 277 036
  • 460
  •   2
Отговори
# 360
При менструация се спира според мен,  навлизаш в нови фази на цикъла. Все пак се чуй с АГ.

# 361
  • София
Здравейте, надявам се някой още следи темата. Имам ПКЯ, от 4 месеца пия иногинол и дл добавки, достинекс за леко завишен пролактин по 1/2 таблетка на 10 дни. Този месец ми закъсняваше и на 35 ден от МЦ започнах прием на дуфастон ( по препоръка на АГ), каза ми да го пия 2х1 за 10 дни. На третия ден след приема ми дойде, до продължавам ли да го пия 🤷🏼♀
Спираш го, той си е свършил работата - предизвикал е М.

# 362
Здравейте, имам нередовен цикъл от както ми е дошъл изобщо. Ходила съм на гинеколози и са ме убеждавали, че все пак щом ми идва всичко е наред. Последния гинеколог, който посетих ме изпрати на хормонални изследвания, от които се установи, че прогестерона ми е нисък, съответно нямам овулация всеки месец и затова е нередовен цикълът ми. Изписа ми Дуфастон за 3месеца по схемата сутрин едно хапче и вечер по 2 хапчета за 10дни. Обясни ми, че броя 15дни от цикъла и започвам да го пия до 25тия ден включително и така 3месеца. Първия ми ден от цикъла беше 21.03 и днес пих първото хапче за деня на 05.04. Та въпроса ми е правилно ли съм го разбрала, че трябва да изчакам да мине 15тия ден и от 16тия да започна, за да преброя до 25тия ден включително? Че нещо се омотах... Някой друг бил ли е на същата схема за приема на Дуфастон? Благодаря предварително за отговора! 😊

# 363
Здравейте, Velislava96, да правилно сте разбрала, поне според моя лекар - от 16 до 25 ден се пие.
Имайте предвид обаче, че потиска овулацията, и ако правите опити за бебче, е хубаво да се започне прием след доказана овулация.

Аз също го пия заради нисък прогестерон и нередовен цикъл.

Аз имам друг проблем, за който моля за съвети дали на някоя от вас й се е случвало. Пия дуфастон от около половин година, но от началото на годината (което вече са 4 цикъла) имам менструации 2 пъти в месеца в рамките на 3 дни.
Тъй като правим опити за бебче, приемам дуфастон 3 дни след потенциална овулация (следя с тестове за овулация) и така до идването на М.
Да, но идва някакво подобие на М, съвсем леко и по-скоро кафеникаво. То трае около 5-6 дни, следват 3 чисти дни, след което с гръм и трясък идва наново... Този месец дори е доста тъмно на цвят...

Имам записан час за лекар за понеделник, но все пак ако може някой друг да сподели случвало ли му се е нещо подобно след прием на дуфастон?
Според лекарката това било нормално първите 2 месеца, докато се пригоди организма, а при мен са вече 4 месеца.. И чета какви ли не неща....
Благодаря за отговорите!

# 364
Здравите, искам да  питам след дуфастон цикъла оскъден ли е?

# 365
Здравейте, да попитам по запознатите... на дуфастон съм от 4 месеца, от 14-ти ден за 10 дни. След приключване на МЦ два три дни всичко е наред и следва едно зацапване, а този месец след зацапването направо почти си тръгна нов. Ходих на лекар всичко било наред, нормално било. Моля за мнение. Имам слаби болки в корема, по скоро са като дискомфорт, но вече взех да притеснявам. Гледа ме АГ на видеозон. Каза, че съм след овулация. Дали да напрвя консулт с друг доктор, как мислите, нормално ли е това? Благодаря Ви, предварително!

# 366
Здравейте искам да попитам при прием на дуфастон от 3 дни 3х1 таблетка кога трябва да настъпи МЦ. Предписаха ми го за предизвикване понеже имах закъснение от 8 дни. Днес е 2 ри ден от приема но все още няма М. Дори и симптоми ми за такава.

# 367
Между 3 и 10 дни след спиране на дуфастон.

# 368
момичета, моля за помощ! как да броя приема - дуфастон 10 мг, два пъти дневно, десет дена поред, но откога да започна да броя - от започване на цикъла ми или от края му?

# 369
Здравейте, пия дуфастон от 16ти ден за 10 дни 2×1. Днес е последния ден от приема, но от няколко дни имам симптоми на ПМС и днес имам прокървяване. Въпросът ми е възможно ли е да ми дойде докато пия дуфастон? И преди съм го пила и винаги идваше след 3 или 4 дни.

# 370
  • София
Здравейте, пия дуфастон от 16ти ден за 10 дни 2×1. Днес е последния ден от приема, но от няколко дни имам симптоми на ПМС и днес имам прокървяване. Въпросът ми е възможно ли е да ми дойде докато пия дуфастон? И преди съм го пила и винаги идваше след 3 или 4 дни.
Здравей!
Да, възможно е и няма нищо притеснително

# 371
Здравейте.
Миналия месец пих Дуфастон 15 дни заради кисти н яйчника след кюртаж.
Дойде ми 3 дни след спирането точно на 22.10 както беше казал лекаря ми.
Днес обаче ми дойде отново,което е 16 дни след началото на последния цикъл, което малко ме притесни и озадачи.
На някой случвало ли му се е?

# 372
Здравейте!
Искам да попитам дали е нормално цикъла да не идва след прием на дуфастон 2х1 за 10 дни от 25 ден от месечния цикъл(днес ми е 14 ден от спирането на хапчетата).Пия Дуфастона след блокираща инжекция за предизвикване на цикъл

# 373
  • София
Предполагам е нормално, най-вероятно блокиращата още действа, все пак е нужен първо естроген за да се образува някаква лигавица, а ролята на дуфастона е да я преобразува за да се получи кървене.

# 374
Здравейте, бях на лекар, защото след второто раждане не ми е идваш цикъла много време (не кърмя). Докторът каза, че в имало овулация и лигарижата е 12.05 мм и ми изписа дуфастон 10 дена 2х1. Въпросът ми е защо ми изписва дуфастон, ако е имало овулация не значи ли , че ще ми дойде и без хапчета?

Общи условия

Активация на акаунт