Носене в слинг

• 52 660
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Тогава сигурно е раница от този тип: http://m.ergobaby.com/?md=1

# 601
открих гооо newsm44 казва се HIPSEAT
http://www.google.bg/search?q=hipseat&tbm=isch&tbo=u& … =1366&bih=643

изглежда супер удобно, имат си и страничка във фейсбук

https://www.facebook.com/hipseatbg

дали има такова чудо в бг?  newsm78

# 602
И каква е разликата с показаното от мен в първия линк? Или просто си дошла да рекламираш?

# 603
И каква е разликата с показаното от мен в първия линк? Или просто си дошла да рекламираш?

в първия линк видях надолу където са зелената, черната и бялата раница, чак сега като ме захапа го отворих отново и тогава видях, че горе има такова нещо, но в черен цвят, може би затова не съм обърнала внимание. Няма как да рекламирам, защото не го знаех как се казва. Не е нужно да ме нападаш.   bouquet Иначе разлика абсолютно няма никаква, права си, грешката е моя, че съм скролнала надолу и съм видяла долните продукти.
И все пак да питам продават ли се някъде в бг? Тук в моя град ако питам едва ли ще са ги чували и не съм виждала майки по улиците с такива.

P.S. намерих бг сайт, нямало го по магазините

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 15:53 от silvia_sim

# 604
Ами продават се, очевидно, на фейсбук страницата, която си намерила, има линк към сайт за поръчки.

# 605
  • София
На мен ми се струва доста непрактична подобна "носилка". Така едната ръка ти е винаги заета...

# 606
Ами продават се, очевидно, на фейсбук страницата, която си намерила, има линк към сайт за поръчки.
е явно не се ориентирам толкова бързо по сайтовете и фейсбука и веднага ме нарочи за дявол. Сега пак се мотах докато го намеря тоя линк във фейсбука.  Embarassed

Ако погледнеш едната ми лентичка ще видиш, че имам малко бебе и влизам тук за да разпусна. Едва ли ще тръгна да се занимавам с глупости и е доста неприятно, когато получиш такива нападки. Била съм свидетел по други теми как се е случвало с други потребители, но за първи път се случи на мен и защо, защото не съм си отворила очите, когато си ми пратила първия и то верен линк, за което ти се извиних. Определено ме накара да се чувствам като някоя тъпачка, ама айде здраве да е. То да го е страх човек вече да попита.

P.S.знам, че няма да го направиш, но може да видиш и др.мои публикации и да се убедиш, че не се занимавам с глупости....

# 607
На мен ми се струва доста непрактична подобна "носилка". Така едната ръка ти е винаги заета...

на някои картинки го видях, че има нещо като презрамки, не знам как по-точно да го обясня, явно си има аксесоари към него, различни модели

# 608
  • София
Да и на мен не ми се струва удобно   newsm78, може и да греша, но аз съм си фен на слинга и за мен е най-удобното нещо за носене на бебето. И имаш 2 свободно ръце Laughing

А за когото е свикнал да носи детето на хълбок, може и да е удобно

# 609
  • ул. "Мечтание"
изглежда супер удобно, имат си и страничка във фейсбук

Виждала съм няколко души използващи такова. Стойката им изглежда много изкривена, докато носят детето. Ако го носиш на ръце без помощни средства, не се кривиш толкова.
Също така:
- зама повече място от един слинг
- ръцетете ти са заети (поне едната, често и двете)
- тежеста е концентрирана в една точка
- на детето не е удобно, защото няма достатъчно опора на таза, кръста и гърба
- за изкривената стойка на носещия вече казах
- абсурд да се ползва от 4 месечно, минимум детето да може само да сяда стабилно, тоест поне 6 месечно
- спането на такова нещо ми се струва мисия невъзможна

Ние имаме подобна носилка, с твърда долна част, купувахме я когато големия ми син беше бебе. НО тя си има и опора на гърба на детето и допълнителен колан, който минава през рамото на човека, който го носи.
Изглежда така:

Доста по-добре от хипсийта. Аз обаче винаги съм я намирала за непрактична и неудобна. Мъжа ми много я харесваше (всъщност той си я избра, аз си държах на слинга с халки), докато не започна да използва ергономична раница и мей тай. От тогава не я е погледнал даже. Peace

# 610
Здравейте!
Бебето ми вече е на месец и половина и определено не му се стои в кошчета, шезлонги или люлки, все трябва да е на ръце. Реших да си взема слинг , но все още не мога да  избера модела- между шаловете и тези с халки. Доколкото разбирам халките са по-неудобни, но пък по- лесно се слага бебо в тях. Според вас за толкова голямо бебе кое е най-подходящо и ако е възможно да ме ориентирате като дължина и ширина колко трябва да е шала за мама 1.60 висока и 50 кг  newsm78  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 611
дива, слингът с халки става неудобен при по-голямо бебе, например над 7-8 килограма, защото тежестта пада върху едното рамо само. Преди това на мен ми беше супер удобен и зимата се разхождахме редовно с малкия в слинга. Това е моят личен опит.
Малкият е на 9 месеца вече, над 9 килограма и все още си ползваме слинга с халки за по-кратки разходки. За ходене от нас до магазина, или от колата до магазина е перфектно, защото самия слинг бързо се слага. Но за катерене на баири или няколкочасови разходки наистина би ми било неудобно.

# 612
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!
Бебето ми вече е на месец и половина и определено не му се стои в кошчета, шезлонги или люлки, все трябва да е на ръце. Реших да си взема слинг , но все още не мога да  избера модела- между шаловете и тези с халки. Доколкото разбирам халките са по-неудобни, но пък по- лесно се слага бебо в тях. Според вас за толкова голямо бебе кое е най-подходящо и ако е възможно да ме ориентирате като дължина и ширина колко трябва да е шала за мама 1.60 висока и 50 кг  newsm78  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Здравей, Дива!
Слинг шала с подходяща за теб дължина, принципно дава най-много възможности за връзвания. Мей тая също е подходящ, има си и някои предимства пред шала - по-малко плат, по-малко омотаване.
Има и доста жени, които носят големи и тежки бебета на едно рамо - в шал, в слинг с халки или пауч. Въпрос на лично предпочитание и удобство да се избере този начин на носене. Peace

Ако споделиш какви са ти конкретните планове за носене, вероятно ще можем по-конкретно да ти кажем какво би ти било удобно. Макар че, най-сигурния начин е да изпробваш лично. Има разлики не само от вид до вид, но и между различните модели (най-вече това важи за слинговете с халки и мей тай).

# 613
  • София
Има и доста жени, които носят големи и тежки бебета на едно рамо - в шал, в слинг с халки или пауч. Въпрос на лично предпочитание и удобство да се избере този начин на носене. Peace

Да, аз съм от тези жени. Нося малкия си син и до днес със слинг с халки (такъв тип).

# 614
  • UK
Момичета, преглеждала съм по-рано темата, спомням си, че често се споменава за една китайска раничка за носене, ставала и за по-малко бебе (2-3 мес.) и по-голямо. За това ли става въпрос:
http://www.ebay.co.uk/itm/Adjustable-Comfort-Infant-Baby-Carrier … :watchlink:top:en
Защото прегледах в aliexpress, свят ми се зави от разнообразието. Това по-горе ли е вариантът, от който вие сте доволни и ползвате? Намира ли се на по-ниска цена или тази е достатъчно добра. Благодаря предварително.   bouquet

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 09:38 от dejie

Общи условия

Активация на акаунт