Великден наближава , принцопада продължава ! - Клюки 37

• 17 343
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Като ви чета с тези частни уроци и се хващам за главата...  ooooh! Сега както пестя с месеци за една просто лятна почивка 5 дни на море, представям си тогава какъв сдух ще е - всичко ще се инвестира в уроците. УжааасТ!

Морги, "потентен" сигурно е който много се поти. Wink

# 616
Кам, писали сме едновременно Simple Smile

НАПРАВО ТИ ЗАВИЖДАААМ!

Наистина сте си изкарали страхотно!
...
А като пишеш, че се чувстваш като "селянче", ме подсети, че съм чувала -
старите пловдивчани казвали, че отиват "в провинцията", когато ходят някъде извън Пловдив Simple Smile
Доколкото познавам града, може би имат някакво основание, но впечатленията са ми от преди много години, дано и сега да е толкова хубав град!

# 617
Кам, на шишенцето пише - Daum - exol Изхвърлих опаковката, но е немско Peace Така описа Пловдив, че и на мен ми се доходи Mr. Green

# 618
А утре трябва да се ходи на работааа...
Да се става рано, ясли, тичане...
Ужаст... Пък БНД ми се похвали, че от утре е в отпуска - не искал да вземе детето, защото щял да си прекарва с приятеката...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 619
Така описа Пловдив, че и на мен ми се доходи Mr. Green  
Ооо, след бетонна, сива, мръсна и скъпа София, там е направо рай!  Heart Eyes
Освен това се зарекох повече обувки и чанта от тук да не си купя!  Naughty Не ми се смейте, ама е така. Тук не стига, че са се оляли с цените, ами и нищо не можеш да си харесаш. Там магазин след магазин пълнихме очи с десетки готини модели на много нормални цени. Жалко, че не ми беше предвидено в бюджета, а и сега имам едни фин. притеснения и хич не е моментът, иначе бих се обзавела.  Peace

Ейй, Гери, не ми напомняй, че утре ме чака много кофти разговор с шефката ми по повод напускането на работа... Sick Прави ми едни номера и не знам къде ще му излезе краят.  Rolling Eyes

# 620
Кам, ако искаш, пиши на ЛС, имала съм проблем с напускането, не искаха да ме пуснат от една работа преди време!
А ти каква работа напускаш? Ако е нещо с преводи, свирни, да питаш дали им трябва нов човек - защото сегашната работа не ми е много по специалността Simple Smile

# 621
  • София
Кам, стискам палци утре разговорът да мине добре. Знам как е - това ми е най-ужасния момент като трябва да кажа, че давам предизвестие. Но такъв е животът! Като намери нещо по-добро, човек е длъжен да продължи напред!  Hug Hug Hug

Ух, и на мен не ми се става утре в неистовите часове преди изгрев слънце...Че и в събота! ГрррхххфУ!
Отивам да се справям с дребната - бани-мани и лягане..днес - по-рано  Wink

# 622
Да, потентен е който много се изпотява  Joy Joy.

Кам, какво се прави на луда шефката ти? Нали все са много корназ работодателите, че имало много свободна работна ръка.  Close

И аз съм чувала много хубави неща за Пловдив. По магазините имало голямо разнообразие. Тук при нас е навсякъде едно и също.

# 623
Студената държава е ЛЮксембург и ако не беше спокойния живот и разни други благинки, със сигурност нямаше да остана заради времето  Mr. Green Отврат е ви казвам, по цяла година е 15 градуса  Sick Ни зима, ни лято... Е, преувеличавам де, зимата става и по-студено, а миналата година дори имахме и сняг (тази, обаче, не). Лятото Юни е хубаво, но август е сиво и вали. На който му харесва времето, да си го взима  Mr. Green

Та ако не са редовните ваканции, тук не се издържа и първата ми работа като се върна е да започна да планирам следващата почивка  Mr. Green

Много ми хареса описанието на Пловдив, направо и на мен ми се доходи.

Геррри преводач, а? Бях надушила аз сродна душа  Mr. Green Сега не се занимавам с преводи де, слава Богу, дала съм вече своя принос и ми стига толкова  Mr. Green

# 624
Няма такъв филм - не ме пуска от работа Peace даваш си предизвестието и край. Абсолютно нищо не може да изисква шефът от теб. Иначе си има институции, с които шефът по-добре да си няма работа Twisted Evil

# 625
Студената държава е ЛЮксембург и ако не беше спокойния живот и разни други благинки, със сигурност нямаше да остана заради времето  Mr. Green Отврат е ви казвам, по цяла година е 15 градуса  Sick Ни зима, ни лято... Е, преувеличавам де, зимата става и по-студено, а миналата година дори имахме и сняг (тази, обаче, не). Лятото Юни е хубаво, но август е сиво и вали. На който му харесва времето, да си го взима  Mr. Green

Та ако не са редовните ваканции, тук не се издържа и първата ми работа като се върна е да започна да планирам следващата почивка  Mr. Green

Много ми хареса описанието на Пловдив, направо и на мен ми се доходи.

Геррри преводач, а? Бях надушила аз сродна душа  Mr. Green Сега не се занимавам с преводи де, слава Богу, дала съм вече своя принос и ми стига толкова  Mr. Green

Ха, аз имам едни познати в Люксембург. Там е хубаво, много, поне така съм виждала на снимки Mr. Green

# 626
да, на снимки е хубаво, но и личи, че е мрачно  Sad

# 627
А, на мен си ми харесва, а и съм свикнала. Както казах, има си своите благинки. Но времето, уви, не е от тях  Mr. Green

# 628
Морги, Пепи, аз си дадох предизвестието още преди 10 дни и съм й казала, но тя сега ми прави едни врътки. Надявам се да се договорим утре по мирен път и "со кротце, со благо", че иначе и двете страни губят, от което не виждам никакъв смисъл.

Гери, не е свързана с преводи постоянната ми работа. Преводи не се работят на трудов договор и постоянно работно време 9-6, а на граждански договор (каквото изработиш - такова) от къщи и те винаги са ми били втората работа. Освен това моето са преводи на филми, където не се иска просто да знаеш език. Има техники - една за субтитри (там има и специален софтуер), друга за дублажи. Доста време, усилия и учене трябват, за да навлезеш в бизнеса и да станеш добър. Аз се занимавам с това вече 8 години и трябва да ти кажа, че нов човек влиза мнооого трудно без връзки. Почти невъзможно е, за съжаление, затова и аз все издирвам работа и поръчки и заетостта ми е доста ниска.

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 22:44 от Cameron

# 629
Камче, договор нали имаш? Трудов е нали? В него е уговорено предизвестието Peace Ако не е, то по закон е 30 дни Peace

Общи условия

Активация на акаунт